Buitenland

Deze ijzersterke AD-column over Poetin moet je gelezen hebben

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De westerse media staan bol van de berichten over de vermeende Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen.

De Russische president Poetin zou hackers persoonlijk opdracht hebben gegeven in computersystemen van de Democraten in te breken.

Gelekte e-mails zouden ervoor hebben gezorgd dat veel Amerikanen niet stemden op Hillary Clinton, die de verantwoordelijkheid voor haar verlies mede bij Poetin legde.

Discutabel

De bronnen voor de beschuldigingen zijn anonieme medewerkers van de CIA.

Hoewel het bewijs op zijn minst discutabel is, gaan veel westerse media mee in de aanval op Poetin, schrijft journalist Wierd Duk in een column voor het AD.

Onze westerse media gaan zelfs nog een stap verder: Poetin zou ook van plan zijn de aankomende verkiezingen in Duitsland, Frankrijk en zelfs Nederland te beïnvloeden.

Binnenlandse onvrede

Hoogleraar Beatrice de Graaf zei op tv dat er al ‘bataljons Russische geheim agenten actief zijn in Duitsland’. Ze vroeg zich ook af of de Russen zich met het Oekraïne-referendum bemoeid hebben.

Volgens Duk heeft het verlies van Clinton niet zozeer te maken met Russische inmenging, maar vooral met binnenlandse onvrede.

Groot gevaar

“In het neerzetten van Poetin als internationale paria schuilt een groot gevaar,” vervolgt hij.

Duk merkt op dat in Syrië momenteel een proxy-oorlog wordt uitgevochten tussen het Westen en Moskou.

De westerse media laten zich vaak leiden door aantoonbaar onbetrouwbare en aan de rebellen gelieerde bronnen, stelt hij.

Propaganda

Duk benadrukt dat de media er niet zijn om aan de leiband van de zittende macht te lopen. Dan is het publiek namelijk ‘overgeleverd aan propaganda’.

Volgens hem is het tijd dat nuchterheid en professionaliteit terugkeren in de berichtgeving.

[AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob ter Horst
Rob ter Horst
5 jaren geleden

“Volgens hem is het tijd dat nuchterheid en professionaliteit terugkeren in de berichtgeving.”

Dat zal dan voor zowel de MSM als de alternatieve media moeten gelden…

Benhur
Benhur
5 jaren geleden

De lastercampagne tegen Poetin en hetze tegen Rusland is puur afkomstig van de machts kliek in Amerika die Europa allang in de zak hebben en deze dwingen om mee te doen om conficten te zoeken met andere landen en mogendheden. Nu zegt Amerika dat Rusland alle verkiezingen heeft en gaat beïnvloeden en lees je tevens in de krant dat Klaver van Groen Links hulp aangeboden krijgt van een Amerikaanse verkiezingsteam die ook Obama terzijde heeft gestaan. Dan denk ik als nuchtere Nederlander, hoezo hulp aangeboden door de Amerikanen. Dat word de Nederlandse politiek door de strot gedrukt, ze hebben het maar te accepteren. Klaver met zijn GL meelooppartij en wat wil de bevolking horen partij, dat roep ik! Gaan veel jongeren proberen te scoren. Dus ouderen maak de jeugd wijs en vermijd alles wat de Amerikanen besmetten met hun zogenaamde hulp.

D3bb
D3bb
5 jaren geleden

Waouw! Dit is de moeite waard om even te zeggen… Goedemorgen! Goed bezig! Ik krijg gewoon kippenvel! lol

J. Hofmans
J. Hofmans
5 jaren geleden

We wijzen hier alleen maar naar een ander. Daar zijn we echt zeer goed in. Eerst zijn het de joden, dan weer de moslims, en dan weer de Russen. En laten we het maar niet hebben over de eerdere taferelen, bijv. de Surinamers en de Indo’s. Laten we ook maar zwijgen over Afrika.

Als mijn wekker maar afgaat en ik maar naar de AH kan voor 2 halen 1 betalen, nietwaar?

Ach mensen, klets toch niet.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

30
0
We lezen graag je reactie!x