Homepagina » Archeologie » Hier zijn 5 redenen om aan te nemen dat Jezus nooit heeft bestaan
5 redenen om aan te nemen dat Jezus nooit heeft bestaan

Hier zijn 5 redenen om aan te nemen dat Jezus nooit heeft bestaan

De meeste onderzoekers denken dat de evangeliën in het Nieuwe Testament ‘gemythologiseerd’ zijn. Ze vermoeden dat een controversiële joodse rabbijn genaamd Yeshua Ben Yosef aan het begin van de eerste eeuw een aantal volgelingen om zich heen verzamelde en het fundament legde voor het christendom.

De onderzoekers veronderstellen dat veel Bijbelverhalen over de maagdelijke geboorte, wonderen en wederopstanding zijn gebaseerd op mythische thema’s die populair waren in het Oude Nabije Oosten.

De afgelopen 200 jaar hebben veelal christelijke theologen en historici oude teksten geanalyseerd. Ze keken ook naar teksten die uit de Bijbel zijn gelaten. Honderden jaren lang werd het christendom alleen onderzocht door christelijke onderzoekers. Ook vandaag de dag hebben de meeste onderzoekers nog een religieuze achtergrond.

Het fenomeen Zeitgeist the Movie liet miljoenen mensen kennismaken met de mythische oorsprong van het christendom.

Richard Carrier laat zien hoe het christendom mogelijk is ontstaan zonder een wonder. Joseph Atwill stelt daarnaast dat Jezus is bedacht door de Romeinen. Steeds meer onderzoekers vragen zich na het bestuderen van oude teksten af of Jezus wel echt bestaan heeft. Er zijn vijf kernpunten die het debat keer op keer doen oplaaien.

Er is geen bewijs uit de eerste eeuw voor het bestaan van Yeshua Ben Yosef

Zoals auteur Bart Ehrman schrijft: “Wat hebben pagaanse auteurs uit die tijd over Jezus te zeggen? Niets. Zijn pagaanse tijdgenoten verwijzen nooit naar een zekere Jezus. Er zijn geen geboorteaktes, geen transcripten, geen overlijdensaktes, geen referenties, niets. In niet-christelijke en niet-joodse bronnen uit de eerste eeuw wordt nergens verwezen naar Jezus. We beschikken over een groot aantal documenten uit die tijd – teksten van dichters, filosofen, historici, wetenschappers en overheidsfunctionarissen. De naam van Jezus wordt in deze stukken nergens genoemd.”

De eerste schrijvers van het Nieuwe Testament zijn niet op de hoogte van de details van het leven van Jezus

Paulus lijkt bijvoorbeeld niet op de hoogte te zijn van de maagdelijke geboorte van Jezus. Geen wijzen, geen ster in het oosten, geen wonderen. Hij noemt de apostelen van Jezus nooit discipelen. Sterker nog, hij zegt nooit dat Jezus discipelen had of wonderen verrichte. Hij weigert biografische details te onthullen en de weinige cryptische hints die hij geeft zijn niet alleen vaag, maar spreken de evangeliën tegen. De leiders van de vroege christelijke beweging in Jeruzalem zoals Petrus en Jakobus zouden volgelingen van Jezus zijn, maar worden door Paulus herhaaldelijk aangevallen omdat ze geen ware christenen zouden zijn.

Het Nieuwe Testament beweert geen verslag uit de eerste hand te zijn

We weten dat de evangeliën van de apostelen Matteüs, Marcus, Johannes en Lucas pas in de tweede eeuw hun naam hebben gekregen, 100 jaar nadat het christendom van de grond zou zijn gekomen. In die tijd werd veel geschreven onder pseudoniemen.

De evangeliën, de enige verslagen over een historische Jezus, spreken elkaar tegen.

Het evangelie van Marcus zou het oudste verslag zijn over het ‘leven van Jezus’. Uit analyses blijkt dat Lucas en Matteüs het werk van Marcus later hebben aangepast. Maar ze spreken elkaar tegen omdat ze met verschillende doelen en voor een verschillend publiek zijn geschreven. Zo komen bijvoorbeeld de verhalen over Pasen niet met elkaar overeen.

Moderne onderzoekers die de echte Jezus zeggen te hebben gevonden, beschrijven totaal verschillende personen

De historische Jezus (als er al één is geweest) was mogelijk een Messiasbelijdende koning, een conservatieve rabbijn, een fanatieke revolutionair, een vredestichter, een progressieve farizeeër, een Galileïsche sjamaan, een Hellenistische wijsgeer, maar niet alles tegelijk. Academici moeten zich schamen, aldus John Dominic Crossan.

Jezus lijkt volgens David Fitzgerald een effect – niet de oorzaak – te zijn van het christendom. Paulus zocht samen met de rest van de eerste generatie christenen naar vertalingen van Hebreeuwse geschriften om een mysterieus geloof te creëren voor de Joden, en te concurreren met de aloude Egyptische, Perzische, Hellenistische en Romeinse tradities.

[Raw Story]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Zolang wij allemaal vrij zijn om er van te denken wat we willen is er weinig aan de hand. Maar zolang religie, ook de christelijke religie wordt misbruikt om roof, moord, discriminatie, pedofilie, verkrachting, religieuze terreur etc. goed te praten dan zou religie verboden moeten worden. De Katholieke, de Joodse en de Islamitische elite mag voor mij in zijn geheel op de brandstapel.

  Religie heeft namelijk meer verwoest en zal nog oneindig meer verwoesten dan een mens ooit tegenover wie dan ook zal kunnen verantwoorden…

  39 likes
  • mijn mening schreef:

   Jij vindt dat religie moet verboden worden omwille van ‘bepaalde bijtgrage’ roofdieren. Dus jij bent ook voor een totaal wapenverbod op gans planeet Aarde. Voortaan eet jij dus je ‘biefstuk of steak’ met enkel een vork (zonder mes)? En wat bedoel jij met ‘elite’, bedoel jij misschien iedereen, die van nature uit, monogaam is. Nou dan ga je een ufo-vloot tegen je krijgen waarbij Stars Wars maar Goedkoop bier is.

   5 likes
   • l, zeker geen bewijs. schreef:

    Pedofilie en mentale repressie zijn schering en inslag in de Amerikaanse evangelische kerken waar de geloofsartikelen er vaak letterlijk in geramd worden in zg Jesus camps. Alleen berichten de media hier nooit over.
    Amerikaanse evangelisten zijn berucht voor hun hardhandige indoctrineer-methodes bij kinderen.

    9 likes
   • Gerard schreef:

    UFOVLOOT…? is dat een soort ZILVEREBOTERVLOOT???? en STAR WARS is geen bier…je mag het pas bier noemen boven 5 procent alcohool ….jaja ik ben geen botervloot-kenner ,maar denk wel alles te weten over bier mmmmm (Bierhierdanku)

    3 likes
   • Caesar Lion Cachet schreef:

    LS…

    Hoezo vertaalmachine !?

    0 likes
   • Gerard schreef:

    er is een verschil tussen wapens en gereedschap…..iets is pas een moordwapen ,als het daarvoor GEBRUIKT/MISBRUIKT is

    0 likes
   • Gerard schreef:

    er zijn zelfs mensen die gebruikt zijn als moordwapen…. niet te geloven hé

    0 likes
  • Hans Koutstaal schreef:

   Hallo Ceasar Lion Cachet,

   Een aantal dingen ben ik met je eens: we zijn natuurlijk allemaal vrij te denken wat we willen. Dat is juist de essentie van mens-zijn. En ja, religie wordt, helaas, vaak misbruikt op meerdere manieren. En verkeerde dingen goed proberen te praten is zo wie zo nooit goed, uit welke hoek de wind ook waait. Of daarmee mensen op de brandstapel moeten komen weet ik niet, want zijn we dan zelf niet net zo verkeerd bezig? En ja, religie heeft weinig goeds gebracht, maar daar zit hem ook meteen het probleem: religie is de verkeerde interpretatie door de mens van al het goede wat onze Schepper ons heeft (mee)gegeven, m.i.
   We denken God buitenspel te kunnen zetten en zelf onze gang te kunnen gaan. Ja, dat brengt inderdaad een hoop verwoesting voort.

   3 likes
  • em de hooge schreef:

   ik ben het helemaal met je eens,geloof heeft meer kapot gemaakt en nog,het is een manier om het volk te domineren en naar de hand te zetten om meer macht

   2 likes
  • Dolex schreef:

   Elke manier om grote groepen mensen te mobiliseren leidt tot goed en kwaad.

   ‘roof, moord, discriminatie, pedofilie, verkrachting en terreur’ komen ook voor in bijvoorbeeld de sportwereld, de zakenwereld en het leger.

   Dat is niet exclusief voor religie. Religie wordt misbruikt door mensen om anderen mensen hun verantwoordelijkheden af te laten schuiven naar een hogere macht, waardoor ze tot verschrikkelijke dingen in staat zijn. Dat is ook hoe een leger-hiërarchie werkt. Dus religie is prima, zolang je maar zelf blijft nadenken.

   0 likes
 • Tinus Blaaskaak schreef:

  Dat zeg ik al bijna 4 jaar maar mocht het nooit zeggen.

  Jesus is de ZON!!!!!!!!

  8 likes
  • save your soul schreef:

   Dat denk ik ook. Jezus is de zon, de apostelen zijn de planeten. Jezus verrijst na drie dagen, de zon gaat in het noorden van de wereld 3 dagen onder de horizon om op 25 december terug boven de horizon te komen, de zogenaamde geboorte.

   11 likes
   • Tinus Blaaskaak schreef:

    @save your soul

    Mooi en correct geschreven en je heb geheel gelijk.

    0 likes
    • Manus dhg schreef:

     Begrijp de verwarring, maar een bewijsbare onjuiste overtuiging. ZEITGEIST is een hoax bedacht door theosofen/vrijmetselaars ofwel luciferiaanen. Het idee van Jezus als de zon werd als eerste aangedragen door vrijmetselaar Thomas Paine.
     Natuurlijk heeft kerstmis niets te maken met de geboorte van Jezus en is het een overgenomen Romeins zonnewendefeest. Zie voor meer uitleg ook mijn artikel op zaplog: Zeitgeist part 1, de hoax van de 911 daders tegen de truth movement

     2 likes
  • Peter schreef:

   Het hele bijbelverhaal is gebaseerd op de zon en de planeten,niet op mensen.
   Een kort voorbeeld :
   Onze Vader die in de hemellichaam is.
   Foute vertaling volgens mij, geen persoon.
   Onze Vader die Aan de hemel staat
   De Zon dus en de twaalf sterrenbeelden (twaalf apostles.).
   Verder is het kerstmisverhaal gebaseerd op het sterrenbeelden Orion
   DE drie Achter elkaar staan de sterrenbeelden (drie wijzen) en de daar in het verlengde van de zeer helder even steer Sirius ( de ster van Bethlehem).
   Dit geheel werd waargenomen door herders en in een mythologisch verhaal samengevat.

   3 likes
  • Quasimodo schreef:

   Toevallig zag ik gisteren – of eergisteren? – een film over een Britse schilder. Z’n laatste woorden op z’n sterfbed waren: God is de Zon. Moest ik gelijk aan denken toen ik jouw commentaar las.

   1 likes
  • Gerard schreef:

   Als je iets zegt ,dat je eigenlijk niet zeggen mag bega je een ZON-DE ….euh… typ ik het nou omgekeerd???

   1 likes
 • Helgoland schreef:

  Jezus heeft nooit bestaan, God is dood, de Heilige Geest is een dwaallicht, de Blijde Boodschap is nepnieuws, Sinterklaas heeft een voltooid leven, Zwarte Piet is taboe, de stoomboot veroorzaakt het broeikaseffect, de Kerstman is door het smeltende poolijs gezakt en “I’m dreaming of a White Christmas” is racistische groepsbelediging…

  Dat iedereen het maar even weet.

  17 likes
 • Hans Koutstaal schreef:

  Beste lezers en auteur(s),

  Met alle respect, maar m.i. klopt hier e.e.a. niet. Terecht wordt er geschreven: “men denkt dat; ze vermoeden dat; ze veronderstellen dat; mogelijk is ontstaan; stelt daarnaast dat; vragen zich af of; was mogelijk; Jezus lijkt te zijn, etc. Maar op deze vage vermoedens en veronderstellingen, kun je wel een mening baseren, maar dit zijn geen feiten. Bovendien, er zijn wel degelijk buiten-Bijbelse bronnen uit de eerste eeuw die Jezus vermelden. En lees maar eens na wat grote namen onder juristen (Simon Greenleaf, Sir Lionel Luckhoo bijv.) geschreven hebben over het zogenaamde ‘tegenspreken’ van de vier evangelieschrijvers (zie hiervoor bijv. het boekje van Josh McDowell: “Jezus, feit of fictie?” En/of, Lee Strobel; “Feiten genoeg” en “Bewijs genoeg”, die de onderwerpen van dit artikel uitvoerig behandelen, maar wel tot de tegenovergestelde conclusie komen, gebaseerd op bronnen en uitvoerig onderzoek. En zeker niet gebaseerd op: (vage)vermoedens, veronderstellingen etc. Wel de moeite van het bestuderen waard zou ik tot slot willen zeggen.
  Mvg. Hans.

  16 likes
 • Peter schreef:

  Er bestond in de Keltische tijd vér voor de aangenomen geboorte van Jezus al een soort van opper-Druïde, die niemand kennelijk ooit echt ontmoet had, maar die de naam “Isus” droeg.
  Dan is er duidelijk ook veel afgehaald van de oud-Egyptische overleveringen.
  Zijn geboortedag is overigens gebaseerd op de terugkomst van de zon op 25 december, (paganisme dus) nadat deze ogenschijnlijk DRIE dagen op hetzelfde punt staat vanaf de winter-zonnewende op 21 december. Dat zijn volgens mij die “drie wijzen” in het Oosten geworden.

  5 likes
  • Paul schreef:

   25 december is van oorsprong een ‘heidens’ feest wat door de katholieke kerk gechristend is. Jezus komst in de wereld heeft niet met de oorsprong van dit ‘heidens’ feest te maken. Betreft de drie koningen… nergens wordt in de bijbel gezegt dat het over drie wijzen gaat, maar over ‘wijzen uit het oosten’. Een getal wordt niet genoemd.

   5 likes
 • Helen schreef:

  Het doel van de NWO is het afbreken van het gezin ( feminisme, vader en moeder moeten werken en kinderen worden opgevoed door vreemden of de staat) het afbreken van de identieteit van volkeren (het massaal dumpen van Islamitische “vluchtelinhen, het afbreken van het Sinterklaas feest, het afnemen van de Gulden enz, enz Het afbreken van de mens door kinderen op school en in de media te overstromen met homo- en transseksuelsen indoctrinatie, nog komt het verbod om een kind een jongen of meisje te noemen, wantdat is discriminatie weet u wel.

  En bij het afbreken van de identiteit hoort natuurlijk ook het afbreken. van dewesterse christelijke achtergrond. Verrassend dat dezogenaamde alternatieve media zoals 9fornews de NWO agenda dient.

  Kerken en geloof zijn verder 2verschillende zaken. De kerk heeft de mens met geweld en miljoenen vermoorde mensen gegeseld dat god buiten hun zelf leeft, dit terwijl ieder mens god of de christosenerghie kan vinden in het hart. Meditatie is in werfkelijkheid dan ook luisteren en communiceren met het hart.

  3 likes
  • Foppe schreef:

   Aan Helen,

   ik denk dat jij PVV stemt, kan dit kloppen?

   Alle menselijkheid is uit jouw schrijven verdwenen. Massaal dumpen van vluchtelingen? Zeiden ze dit ook toen NL in oorlog was en NL’ers vluchtten naar Engeland en Canada? Die mensen uit Syrie worden echt gebombardeerd en Assad is echt geen lieverdje. Open jouw hart eens….

   Sinterklaasfeest is racistisch. Mensen die dit niet vinden zijn vaak blank en zien niet in dat zwarte piet een stereotype is.

   Afnemen van de gulden is noodzakelijk geweest. Mensen die terug willen hebben hier geen onderzoek naar gedaan. Zonder de euro zouden wij crisissen nooit hebben overleven. Zie de jaren dertig van vorige eeuw.

   Het is heel goed dat men oog krijgt voor problemen waar homoseksuelen en transgenders mee te maken hebben. Heeft niks met propaganda te maken, behalve voor de in de middeleeuwen levende gelovigen dan.

   Wat is nu weer de christelijk westerse samenleving? Je doet alsof het zo goed was toen christendom nog de staatsgodsdienst was. Heb je dan geen geschiedenis gehad?

   Je hebt het over meditatie en de christusenergie. Maar als je werkelijk mediteert dan ben je niet zo lichtgelovig als je nu bent. Dan neem je alles met een korreltje zout en twee korreltjes liefde. Dan heb je hart voor syriers, ook als er onder hen zelfmoordcommando’s zouden zitten, dan heb je oog voor homo’s en lesbiennes. Sterker nog , dan beschouw je iedereen als mens, ongeacht afkomst. Het geldt voor de christusenergie of luisteren met je hart.

   Jouw ideeen komen regelrecht bij Wilders en consorten vandaan. Iemand die handelt met zijn verstand (weet wat domme mensen graag willen horen en hoe hij zieltjes kan winnen) en niet met zijn hart.

   3 likes
  • Gerard schreef:

   Hoi Helen …ik denk dat je gelijk hebt ,als een gezin uit elkaar valt verkopen ze niet 1 maar 2 huizen ,koelkasten ,gasfornuizen…kortom van alles 2 in plaats van 1 en de controle is makkelijker (Samen staan we sterk en alleen is maar alleen) ….verdeel en heers is al een oud gebeuren maar wordt nu wel heel erg …. :/

   1 likes
 • Lichtwezen schreef:

  De Christus is 2000 jaar geleden naar de aarde gekomen. Niet in de winter maar reeds in augustus. Hij heeft een aantal jaren kunnen spreken en toen het de machthebbers teveel werd hebben ze Hem vermoord. Hij is niet voor onze zonden gestorven. Ook Zijn Vader heeft hem niet verlaten. en wat niet meer. Wel heeft de Christus de weg afgelegd die wij allen dienen af te leggen. (terug naar het Al).
  Lees de boeken van Jozef Rulof http://www.rulof.org (Er zullen er na Mij komen die meer te zeggen hebben…)

  6 likes
  • Gerard schreef:

   Nouw ….Pffff ….gelukkig ….. we zijn er uit …. als we jou toch niet hadden…. tjonge jonge…. jij moet al erg oud zijn ….anders had je dit niet kunnen weten ….

   1 likes
 • rob schreef:

  bestaan of niet bestaan wat maakt dat nu eigenlijk uit,men spreekt elkaar op vele aller manieren elkaar tegen bestaat er een god ? bestaat er engelen? bestaat er een duveltje,bestaat sneeuwwitje, bestaat sinterklaas nee die bestaat ook niet en is gewoon een man met een vermomd en geschminkt uiterlijk die kinderen gewoonweg voor de gek houd en een reclame pop is voor verkoop en door de ouders en de verkoop van cadeaus in stand word gehouden en zo kan men al het andere ook zien men word gewoonweg voor de gek gehouden op allerlei gebied het in de mens die onzin verkoopt en die onzin verkoopt zeer goed ten goed of ten slechten maakt niet als er maar genoeg mysterie en mysterieus er aan kleeft, heeft Jezus bestaan of niet bestaan er zijn er genoeg die denken dat deze bestaan heeft en zullen zeker niet zomaar dit ter zijde schuiven, net als sinterklaas schuift men dat niet zo maar uit het gebeuren en denken weg ..genoeg tegenstanders die er zeker dat zullen onderbouwen met woorden die gewoonweg zijn over genomen uit boeken waarvan de waarheden die ze zich eigen hebben gemaakt als een identiteit voor zich zelf. niemand kan het hard maken of deze bestaan heeft of niet maar er zijn er genoeg die twijfelen ,het is gewoon een welles en nietes spelletje dus genoeg twijfels in en met en in het geloof zelf aanwezig is,,wat is geloof nou Echt.. ook dat brengt altijd twijfels met zich mee ,,,geloof is altijd een soort twijfel en waarom omdat het gewoon weg je op een pad brengt naar een bewustzijn toe. en de wereld ziet door de ogen heen van het persoonlijke in de mens zelf en men schept zelf de wereld zoals je deze zelf wil zien . waarin het geloof ook zo persoonlijk word dat men elkaar gaat bevechten,dat heeft geloof met de mens gedaan elkaar bevechten in woord en daad.. is dat is geloof die twijfel en voor vele angst zaait.. en diegene die zich in berust is gewoon moe om dat te bevechten ..en terecht want met een bevechtende geloof bereik je gewoon helemaal niets ..of toch wel iets een zelf bewustzijn met en in de vrede met je zelf..en uitstraalt met acceptatie van waar of niet waar maakt niet uit of het nu waar is of niet Waar..

  1 likes
  • Gerard schreef:

   Hoi Rob… het zien is niets ander dan (gereflecteerd) licht dat in die twee cameraatjes omgezet worden naar (elektrische) signaaltjes die in de hersenen (paar vierkante centimeter) in het achterhoofd omgezet worden in een beeld van de wereld …en dat is met reuk ,voelen…kortom al de zintuigen zo …. misschien lig ik wel in een coma (heb reden om dat te denken ,maar ga daar niet verder op in) Maar wat ik denk te “zien/waarneemt” hoeft zeker niet zo te zijn ….(Lees Plato ,Einstein enz.) het is eigenlijk onmogelijk dat materie uit het niets is ontstaan … volgens Sommige Filosofen is dit leven een droom/illusie en is er alleen “bewustzijn”… maar wie het weet mag het zeggen hihii….MVG:)Gerard.

   2 likes
 • Ikke schreef:

  God is als een dictator. Volg mij of anders zal ik je voor 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000jaar straffen door je te laten branden in de hel bij de door mij geschapen Satan. Och wat houd hij toch veel van zijn kinderen. Een schop in zijn ballen verdient hij. Omdat hij almachtig is en onze schaper is denkt hij het recht te hebben ons voor eeuwig te straffen. Een dictator dus. Hij heeft al honderden miljoen mensen vermoord.

  4 likes
  • Gerard schreef:

   Hoi Jij …euh…Ikke …je bent in de war hoor en ik bedoel niet alleen je Haar hihi…Het AL laat “zich” geen god noemen en is geen man met Baart…en heeft geen Ballen….Wat je bedoeld met god/goden ,zijn demonen en archonten (lees Annunakie) …je moet wel een beetje studeren op deze “Materie” hoor …Maar ik snap dat je zo reageert op hoe het gaat op deze wereld… Die demonen en archonten leven juist van Negativiteiten en angsten van mensen , daarom zijn er zoveel Fals Flag aanslagen …nep dus ….probeer positief te blijven … al heb ik daar ook veel moeite mee ….. MVG:)

   1 likes
 • Marc schreef:

  Interessant dat op dezelfde site terecht de vondst van loden tabletten in Jordanië genoemd, die in de 1e eeuw na Christus, Jezus wel degelijk noemen: https://www.ninefornews.nl/oude-tabletten-ander-licht-jezus/. Ook blijft fier overeind staan dat het Oude Testament, de boeken Koningen, Kronieken, Jesaja, Daniël en anderen vele historisch bewezen waarheden bevatten, gestaafd door kleitabletten uit Babylonië. Laten we dus heel voorzichtig zijn met de veronderstelling dat het Nieuwe Testament verzinsels zijn. En nee, ik ben geen Chhristen, maar academisch historicus.

  3 likes
  • Gerard schreef:

   als die looie plaatjes echt in Jordanië gevonden waren hadden ze er wel direct kogeltjes van gemaakt…En als Academisch Historicus weet je ook wel ,dat de Koolstofdatering van de lijkwade in Turijn niet klopt….Mensen zeggen zo veel in deze droom/illusie ….Als je de matrix beheert (archonten-demonen)beheers je hier alles … bijvoorbeeld hoe kwam Plato aan zijn kennis…

   0 likes
 • Elise49 schreef:

  Ik denk, dat Jezus een kind was van Julius Caesar(Romeinen eren Jupiter) en Cleopatra(Farao/deze hadden samen een affaire) of een kind weer daarvan. Een onwettig kind die dus nergens aanspraak op kon maken. Kinderen van Cleopatra en nabestaanden werden uitgelachen in Rome. En zo is het christendom ontstaan. Dat familie uiteindelijk toch weer samen bij Rome uitgekomen zijn.(Rome eert alle geloven/goden) Macht bleef zo dus toch bij de familie van J. Caesar/Rome. J.C.(Jezus Christus/kleine Caeserion/junior) initialen zijn hetzelfde. Misschien was het wel een schuilnaam van 1 van de onwettige kinderen. Alles draait/draaide immers om macht.
  Kijk je verder naar deze stambomen, dan kom je Maria Magdalena(familie van Cleopatra Selene) tegen. Kan het nu niet meer vinden(raar stond eerst gewoon bij wiki) Dat wijst al richting christendom.
  Al met al draait het al eeuwen om kennis van de sterrenhemel/zon/maan/kalenders/cycli’s.
  Overigens zijn veel wereldleiders onwettige kinderen(qua familie erfrechte). Bv. Obama/Poetin. Het zijn dus kinderen om de agenda verder uit te voeren. Probeer je de stamboom van Poetin te onderzoeken dan is dat dichtgegooid. Ook verdacht.

  3 likes
 • Pinokkiocratie schreef:

  Troje was ook eens een mythe, tot de ruïnes van de stad werden ontdekt. Toen was de mythe opeens harstikke echt geworden.
  Doel nr 1 van NWO, macht van katholieke kerk overnemen. De concrete overname plannen gestart na de verlichting, Napoleon heeft het archief doorgespit.
  Bestudeer ook de Alta Vendita.

  De protocols van Sion, voor de meesten waarschijnlijk ook een mythe.

  Goed zo, blijf vooral geloven in reptielen en Annunakies.

  0 likes
  • Foppe schreef:

   Dus omdat een stad ontdekt is is de rest ook waar?

   Alle mythen van de oudheid zijn waarheid en fictie ineen.
   Waarom weer die NWO? Die NWO is zelf hedendaagse fictie, ooit verzonnen door mensen die hun macht niet wilden afstaan. Daarom dat heel veel mensen tegen eenwording van Europa zijn, en later van eenwording van onze planeet. Angst voor het onbekende, aangewakkerd door zielige sujetten (onder meer de mensen vna de Kerk, de machthebbers van de Kerk dus, niet het gewone volk).

   Deze site heeft er een handje van om steeds met “Jezus als mythe” te komen bij Pasen of Kerst. En volgens mij is het steeds knip en plak van een jaar geleden. Als je goed zoekt op Internet kom je veel betere studies tegen van Jezus als mythe, studies die veel meer hout snijden. Maar deze site wijst steeds op zeitgeist, een theorie die allang achterhaald is. Ook “Jezus als de zon” is allang achterhaald.
   Verwijs dan naar betere mensen en echte specialisten.

   2 likes
   • Tinus Blaaskaak schreef:

    @Foppe

    En ik van de week zo blij dat de mens bewuster word en nu weer schrikken van jou reactie. We gaan weer achteruitlopen!!

    0 likes
    • Foppe schreef:

     Ik heb getracht een genuanceerd stukje te schrijven, omdat ik steeds lees over nwo dit, nwo dat. Zonder een greintje bewijs.
     De NWO waar complotthisten in geloven bestaat niet. Heeft te maken met de illuminatie, wat gewoon verlichten betekent en die niets meer met de RK te maken wilden hebben. De RK heeft toen een roddeltje de wereld in gebracht met satanisme en wat voor flauwekul dan ook. Allemaal angsthazerij. En hier maken de complotthisten enorm gebruik van, door alles wat eenheid wil nu als NWO te zien.

     De schrijver boven mij heeft het over de protocols van sion. Een vervalst stukje om de joden overal de schuld van te geven. Mag ik hier wat over zeggen, of ben ik dan niet bewust genoeg? Is een mens enkel bewust als hij of zij zegt wat jij ook denkt? Of bestaan er andere werkelijkheden?
     Als het eerste waar is, dan doe jij jouw naam eer aan.

     Groetjes

     1 likes
 • Quasimodo schreef:

  Tsja, van Sinterklaas weten we ook niet zoveel. Alleen dat hij kinderen voor de gek houdt in collaboratie met volwassenen. Vraag me af wat Jezus ervan vindt dat hij gkaapt is door het Vaticaan en door figuren als Luther, Billy Graham enz.

  2 likes
  • Gerard schreef:

   Het is niet sinterklaas die kinderen voor de gek houden……het zijn de ouders die het kind vanaf de geboorte “bewust” voorliegen en weggeven aan de staat …. mensen komen met stellingen ofdat ze er zelf bij geweest zijn…

   0 likes
 • frans schreef:

  Broodje AAP verhaal!
  Klopt niets van.

  2 likes
 • You say it aint cool mama dindt raise a fool schreef:

  Ongelofelijk wat sommige mensen hier toch zeggen

  2 likes
 • Berenbotje schreef:

  Jezus heeft echt bestaan, is 99 jaar geworden en z’n graf ligt in Noord-India, in Kashmir, evenals die van Mozes.
  Na de kruisiging keerde Jezus terug naar India, het land die hij Hemel op Aarde noemde. Daar predikte hij het Shiva-isme (Kashmiri Shivaisme was heel bekend) en had hij er leerlingen. Het 1000-jarige Koninkrijk waar hij het over had is de toekomstige Spirituele Mentale toestand van de mens, die geweld zal uitbannen en naar Waarheid en Vrede zal handelen. Totdat er weer machtige demonen (Aliens if you like) op de Aarde incarneren en deze Vrede teniet gaan doen.

  2 likes
 • HarryHagelslag schreef:

  Ik kan het niet uitleggen, het is een gevoel het is een…ik kan het niet… bwaaaa JA HOU JE KOP DAN MAN!

  2 likes
 • louis schreef:

  Of Christus wel of niet bestaan is wellicht niet aan te tonen,maar het is wellicht
  onverstandig om wel te geloven wat Paulus gezegd zou hebben.

  1 likes
 • Jer schreef:

  Ik denk zelf persoonlijk als ik er nu diep over nadenk, dat Jezus verzonnen is door de elites 2000 jaar terug om echt werkelijk alles, maar dan ook alles wat met de waarheid te maken heeft te verdoezelen en mensen zo in hun macht en controle te hebben. Al de waarheden over ons leven, het universum, aliens en allemaal daarbuiten worden verdoezeld en dat ze Jezus als een grote cover-up hebben gebruikt, zodat wij de waarheid niet mogen weten. En we weten inmiddels al dat de echte geschiedenis die ons aangeleerd is op school totaal niet klopt en van tafel geveegd kan worden.

  Ik hoor graag jullie meningen.

  0 likes
  • Faith schreef:

   Mijn mening is dat we allemaal de vermogens hebben die Jezus , Edgar Cayce en vele andere hoogontwikkelde mensen {o.a.yogi’s} hadden/hebben.
   En dat er in deze tijd bij steeds meer mensen die vermogens langzaam maar zeker ontwikkelen ondanks vergiftigd eten drinken en chemtrails.
   Er zijn al Ufo’s gesignaleerd die chemtrails slurpen, heb het zelf ook eens mogen zien, maar ook als je ze niet ziet doen ze hun uitstekende en dankbare werk.
   Als je er niet voor open staat, het niet kan geloven of niet wil geloven is ook niet erg, dan ben je er geestelijk/spiritueel nog niet rijp voor. Alles op zijn tijd.

   0 likes
   • Faith schreef:

    Voordat er weer een roept om bewijzen, foto, filmpje, nee die heb ik niet.
    Ik ga op bepaalde momenten vol 100% op in dat moment en geen haar op mijn hoofd die bedenkt dat dit vastgelegd moet worden omdat ik anderen moet zien te overtuigen. Daar krijg ik die ervaring niet voor, zoveel is duidelijk.
    Laat je wel een foto-filmpje zien dan is het bij die-hard anti-meer-tussen-hemel-en-aarde ALTIJD nep. Standaard.
    Als mensen het niet geloven is dat mijn probleem niet.

    0 likes
    • Jer schreef:

     Ik geloof ondanks onze beperkingen (ook lichaamlijk) zoals een van de voorbeelden zoals je beschreef als chemtrails en vergiftigd eten, dat we zo ie zo die vermogens terug krijgen, aangezien we al in het nieuwe tijdperk zitten en de energieën/vibratie steeds hoger worden. Als je ervoor open staat, ondanks dat we af en toe met onze emoties in de lagere energie terecht komen, komen we zo ie zo al ver. De fout die vele al maken is dat ze denken dat ze het al fout doen (angst) wanneer we af en toe die emotionele buien hebben zoals verdriet, woede, etc. dat het hun voortgang vertraagd, maar het is iets wat natuurlijk, ik bedoel maar, we zijn ook maar mensen die multidimensionaal die nog in ontwikkeling is en steeds meer dichterbij komt bij die vermogens (die maar enkele al hebben).

     0 likes
 • Gerard schreef:

  Als je nu naar rechts kijkt (Zie je links nix hihihi) op deze side kan je lezen dat er 2000 jaar oude loden tabletten zijn ,met eerste verwijzingen naar jezus en werpen ander licht op hem (licht is licht toch?) maar lood is niet licht hoor…..vroeger werd er op perkament en klei gekladderd ,maar had nog nooit gehoord dat ze dat ook op lood deden… ik bedoel dat hier tegenstrijdige berichten geplaats worden …. wat is Waarheid…. ga je hier niet vinden denk ik….

  1 likes
 • Axmann schreef:

  Ik ken 555 redenen dat Jezus, de Christus van Nazareth, wèl heeft bestaan.

  0 likes
 • jenkem rules schreef:

  Dag hans t is 2016 man kom op prik nou eens door die bubbel geloof niet meer in mannen met baarden die boven iedereen staan aub t is al vreemd genoeg hier

  0 likes
 • jenkem rules schreef:

  Jij ook quasi 😉

  0 likes
 • Gerard schreef:

  als je je een bepaalde stelling toe eigent is het nog niet jou stelling….bijvoorbeeld…als je een uitvinding jat ben je daarmee niet de uitvinder ,maar simpele leugenaar/dief.

  0 likes
 • B. van Dokkum schreef:

  Zet een stel warhoofden op een rij, vooral academici, stel de vraag of Jezus echt heeft bestaan, en je krijgt de meest rare, en onbewezen, uitkramingen.
  Neen maar, van Jezus is er geen geboorte-akte, geen overlijdensakte, geen diploma van de MAVO, neen, er is ook geen foto van de kont van het paard van Herodes! (Dus: Herodes had helemaal geen paard!)

  Kom een keer terug als je er blijkt van geeft enig inzicht te hebben in de wijze waarop het Nieuwe Testament gelezen (en ontcijferd) moet worden! Dan kun je van mij een gratis college krijgen verder.

  0 likes
  • Gerard schreef:

   Herodes had een Maserati (met duivelsvork in het embleem) ech wel…. VERDEEL EN HEERS zei zijn afgedankte knol (Hoefnix) ….EN GEEN FOTO’S VAN MIJN BILLE ….riep i op weg naar zijn stal

   0 likes
 • Gerard schreef:

  Ik gun Iedereen die hier schrijft een Duimpje ,maar die mijne hou ik zelf:)

  0 likes
 • Tim schreef:

  Talpiot tomb ossuaries, ff googelen jongens en meisjes.

  Geloof niets, lees alles!

  0 likes
 • johan schreef:

  Of hij nauw wel of niet bestaan heeft maakt eigenlijk niets uit, maar als na 2000 jaar al niets meer van hem vernomen is hout het bij mij op,ik zie het wel als het zover is.

  0 likes
 • PicoBella schreef:

  Pardon? Jezus bestaat niet? Ik ben koningskind en God praten en kan horen en zelfs zien vanuit gebeurtenissen en ervaringen dat Jezus zeker wel bestaat en God niet voor niks zijn zoon gaf en deed leven en het heilige in hen niet verloren zal gaan maar eeuwig leven zouden hebben. Als hij niet heeft bestaan en nooit iemand of iets was voor wat is de Bijbel en woord des here dan eerder doen ontstaan en was en na hem afgod deed komen en JEZUS KRUIS HING. VOOR JOU ONZIN VAN ONTWETENHEID DOET VERKONDIGEN. Moe je nagaan hoe ver je van de échte wetenschap en technologie en vermogen van de kern van de bron je doet afhangen en doet verkondigen luid alsof het in je gezicht spuit en at van de verboden Vrucht en berucht en men zuchten zal niet spotten met geen zekerheden en vermoeden die je niet kent of weet en ervaren heb dat is negatief aan je web gr Ilona

  0 likes
 • Ikke schreef:

  God is een dictator. Hitler kan nog niet eens in zijn schaduw staan.

  0 likes
 • x

  Check Also

  jezus

  Jezus was een islamitische martelaar en een Palestijn, zegt deze leider

  Tijdens de kerst claimden diverse Palestijnse leiders ...

  Als je het hoofd van zo'n extreem angstig meisje voedt met waanideeën, dan pleeg je kindermisbruik. Waarom Greta Thunberg geen messias is

  Als je het hoofd van zo’n extreem angstig meisje voedt met waanideeën, dan pleeg je kindermisbruik. Waarom Greta Thunberg geen messias is

  Op 10 oktober 1990 zorgde de emotionele ...

  >