Homepagina » Buitenland » Het is compleet gestoord wat we doen. Trump legt uit waarom hij een einde gaat maken aan de ‘eindeloze oorlogen’
Het is compleet gestoord wat we doen. Trump legt uit waarom hij een einde gaat maken aan de 'eindeloze oorlogen'
Foto: Governor Jerchel Wikimedia Commons

Het is compleet gestoord wat we doen. Trump legt uit waarom hij een einde gaat maken aan de ‘eindeloze oorlogen’

Terwijl in de mainstream media vandaag werd gewaarschuwd voor een nieuwe Koude Oorlog, heeft de Amerikaanse president Donald Trump juist gezegd dat hij een einde wil maken aan ‘eindeloze oorlogen’.

Vrijdag beloofde Trump opnieuw de Verenigde Staten terug te trekken uit de conflicten in Afghanistan en Syrië.

“Mijn voorgangers hebben er een puinzooi van gemaakt in Syrië en Afghanistan, de ‘eindeloze oorlogen’ van onbeperkte uitgaven en dood,” schreef Trump op Twitter.

Verstandige manier

De president herinnerde Amerikanen eraan dat ze 50 miljard dollar per jaar spenderen in Afghanistan, maar benadrukte dat er vredesonderhandelingen in het verschiet liggen.

“Het is tijd om terug naar huis te gaan en – na vele jaren – ons geld op een verstandige manier uit te geven,” zei Trump.

Hij merkte op dat er vredesbesprekingen worden gehouden in Afghanistan en dat IS bijna is vernietigd in Syrië.

Tegengewerkt

“Syrië zat vol met IS toen ik begon,” schreef hij. “Binnenkort hebben we 100 procent van het kalifaat vernietigd, maar we houden ze nauwkeurig in de gaten.”

Trump wordt tegengewerkt door het veiligheidsestablishment binnen zijn regering.

Oud-stafchef John Kelly, ex-minister van Defensie Jim Mattis en H.R. McMaster, voormalig adviseur van de nationale veiligheidsraad, hebben hem meerdere keren gewaarschuwd niet te vlug uit het Midden-Oosten te vertrekken.

Compleet gestoord

De president sprak ook met de New York Times over zijn bereidheid om een einde te maken aan de oorlogen in het Midden-Oosten.

“We zijn betrokken bij oorlogen op 10.000 kilometer hier vandaan. Het is compleet gestoord wat we doen,” zei hij.

“In Afghanistan spenderen we 50 miljard dollar per jaar,” vervolgde hij. “Dat is nog meer dan de totale uitgaven van de meeste landen.”

[Breitbart]


Vind je dit leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. Maar wel de koudeoorlog weer opstarten omdat ze geen oorlogstuig meer kunnen verkopen aan het Midden-Oosten!

  32 likes
  • @Ikke: jij snapt het…..niet! Trump is niet de enige regering in de VS, er is namelijk nog een, diep ingegraven, schaduwregering (deep state) waar hij mee af moet rekenen. Schrijf je even in op de dagelijkse e-mails van The White House om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van de Trump regering. Ik zeg doen… https://www.whitehouse.gov/get-involved/

   21 likes
  • De koude oorlog kan niet opgestart worden. Daar zijn hoge en zeer lange muren voor nodig Bv .
   bovendien lijkt niets wat het werkelijk is.
   En atoombommen zullen nooit meer vliegen.
   Je moet het ook niet meer willen.
   Steeds als je zegt dat ´het´weer opgestart wordt geef je je energie daaraan.

   1 likes
 2. Rusland heeft in korte tijd in Syrië meer bereikt dan USA in vele jaren …

  30 likes
  • Of Amerika heeft de restjes overgelaten voor Rusland…

   3 likes
  • En dat heeft Trump toegelaten en wilde Putin Rusland niet in de weg zitten om het zooitje op te ruimen dat Obama, killary , McCain en Kerry hadden gemaakt.

   Uiteindelijk wilde die vier mafkezen ook Assad nog ff uit de weg ruimen , net als Kaddafi en daarvoor met de Bushes Saddam Hussein .

   Ze wilde de deepstate lijn stevig doorzetten die natuurlijk nog steeds bezig is het kant te keren zodat ze weer vrolijk verder kunnen gaan met oorlog voeren om het militaire apparaat en de handel in uranium en wapens en olie te blijven prolongeren .

   0 likes
   • Die zgn. slimme snelle jongens zullen nu toch ongeveer wel doorhebben dat het tij allang gekeerd is en onderzoeken al jarenlang achter hun rug plaatsvonden?
    Ze zijn in al hun arrogantie nogal slordig geweest en hun akelige hoogmoed komt nu voor de val haha! Of dachten ze gewoon door te kunnen gaan?
    Ik kan niet wachten tot de declassify en de militaire tribunalen beginnen.

    0 likes
 3. Beste jongen, IS (door jullie gecreëerd) is niet door de VS verslagen, maar door Rusland en Iran. Leuke praatjesmaker die clown. Totale Twitter-onzin weer.

  14 likes
  • Ik ben het grotendeels met je eens… echter; ‘jullie’ is niet Trump maar Obama. Obama haat Amerika, Trump is trots op Amerika.
   Voor Trump, tijdens Obama, gaf Amerika luchtsteun aan ISIS. Toen Trump de touwtjes in handen kreeg liep alles anders. ISIS krijgt harde klappen, nu van twee kanten. Kijk maar eens waar Trump zijn bommen dropte na “de chemische aanval van Assad”. Dat waren geen Russen, Iraniërs of Koerden… dat waren Deep State bases.

   11 likes
 4. Zeker te druk bezig met Maduro. Hij zou kunnen zeggen vanwege oliebelang hebben mijn voorgangers er een zootje van gemaakt en het land met sancties naar de afgrond geholpen. Ik hef de sancties op en steun Maduro. Nee hij gaat verder onder het mom van democratie.

  Syrië zeker te lastig geworden met Rusland in de dominante positie.

  Trump is jaren geleden failliet gegaan voor miljarden en gesteund door bankiers. Steven Munich was de bank grote financiële man en nu Trumps financiële man. Ze hadden kennelijk nog wat tegoed.

  Macron ook bankman lid van dezelfde club zou je ook kunnen zeggen

  6 likes
  • Ik denk niet dat jij snapt wat socialisme is en wie Maduro is…

   Ja Trump is failliet gegaan… maar dat zijn zoveel grote Amerikaanse ondernemers. In Amerika is failliet gaan niet zoon schande als in Nederland. In Amerika zijn ze er trots op als een ondernemer zijn weg naar de top weer weet te vinden.

   7 likes
 5. Wat een domme flauwekul! Er is geen grotere bedreiging voor de mensheid en de wereld als Trump zelf.

  Hier legt Noam Chomsky even haarfijn uit waarom Trump gevaarlijker is dan Hitler ooit was: https://www.youtube.com/watch?v=uQvig0KvUaE

  4 likes
  • Je zit op deze website, waarschijnlijk omdat je door hebt dat de mainstream media zit te liegen, en het enige wat MSM doet, is trump afkraken. En toch neem je de brainwashing van de MSM over…

   5 likes
 6. Amerikanen eruit, huurlingen erin.

  6 likes
  • Dit keer niet… Erik Prince heeft deze rol jarenlang vervuld maar hij is ook één van de redenen dat dit keer alles anders is. Hij kwam er achter dat er geen plaats was voor hem en zijn familie (evenals de werknemers en hun familie) in de NWO. Met andere woorden… Hij zag het niet zitten dat hij en zijn familie ook afgeslacht zouden worden.
   Eric Prince heeft voldoende info om de NWO juridisch te slopen. Hij heeft jarenlang hun vuile werk opgeknapt. Iets zegt me dat Trump dit wel wil ruilen tegen een pardon.

   2 likes
 7. ..Trump een einde maken aan de oorlogen???? Geen een Amerikaan in die positie wil een einde maken aan oorlogen waar ook ter wereld. Zonder oorlog bestaat dat grootste terreur regime ter wereld niet.

  Inderdaad, misschien is het niet gelukt in Syrië wat met name door de Neocons is aangestuurd, samen met de CIA, Het Pentagon, Wallstreet (delen van de ‘Deep State’). Nu zitten ze weer volop te roeren in Venezuela, Colombia (nu ook (bijna?) lid van de NAVO!). In het Midden Oosten heeft de VS tal van grote militaire bases en nog eens honderden elders in de Wereld. Die gaan echt niet vertrekken. Ook de illegale bases in Syrië zullen niet weggaan.

  Ik beluister liever de gesprekken tussen Karel van Wolferen en Kees van der Pijl (Café Weltschmerz), vooral eerstgenoemde heef het al vaker gehad over en ‘first strike capacity’ van de VS om de Russische Federatie en/of China met kernwapens aan te gaan vallen en dat denken te overleven. Dat is een veel serieuzere dreiging waar de wereld voor staat.
  En wat te denken van al het oorlogsmateriaal die de VS weer massaal op Europesche bodem laat binnen rollen? De Oekraïne idem. De MSM zwijgt hier ongetwijfeld als het graf over.

  Trump is een blaaskaak die, naar het schijnt, zijn beslissingen baseert op tv beelden.

  En Nederland, Hufterland? Die loopt als een schoothond achter dat terreur regime in Washington aan. Verkiezingsthema? Welnee.

  Harold Mulder
  Nijmegen
  Nederland, 51 staat der VS
  Planeet Aarde

  8 likes
 8. Eindelijk vrede, ik wist het!!!!

  6 likes
 9. Eindelijk heeft de USA een verstandige president. Alleen de wapenlobby is daar niet blijk mee. Die willen de oorlogen om nog rijker te worden. Alle stafleden die het niet eens zijn met Trump zijn of omgekocht of worden gechanteerd. Ik heb nog nooit een huisvader of -moeder horen zeggen dat ze het fijn vinden om hun kinderen de oorlog in te sturen. De mensen die de oorlog willen – en daar vreselijk aan verdienen – horen geen kogels in je buddy’s inslaan (tssssakkk), of het geschreeuw te horen van gewonde maten en hoeven geen bloed te ruiken. En wil je een hoop CO2 uitstoot voorkomen? Stop dan onmiddellijk met het gebruik van gevechtsvliegtuigen, tanks en de andere militaire voertuigen.

  5 likes
 10. waarom hij een einde gaat maken aan de ‘eindeloze oorlogen.
  oorlogen goed gezegd er komt nu een grote dus einde oorlogen.
  syrie hebben ze niets gedaan,ja IS bevoorraden.
  maar ja het is nu eenmaal een smerig zootje op de wereld.
  nederland heeft 2 nieuwe F35 vliegtuigen en wat zullen ze blij zijn en nu als de bliksem ergens uit proberen.

  3 likes
 11. die trump toch, wat een fijn mens is het.

  3 likes
 12. Tsja alleen is het INF Akkoord nu van de baan waarmee de koude oorlog weer kan terug keren.
  En als de koude oorlog een hete word dan is een oorlog genoeg om een einde aan de mensheid te maken. Reagan en Gorbachev hadden volgens mij het beste voor met de wereld, nucliare ontwapening de sovjet unie ontmanteld met als afspraak dat het westen (NAVO) niet naar het oosten zal uitbreiden maar wat zie we nu we staan aan de voordeur van Rusland.
  Nu word er wel gezegd dat Rusland niet te vertrouwen is maar de feiten zijn wel dat wij oprukken naar Rusland en Rusland niet naar ons dus ik kan wel begrijpen dat ze daar helemaal klaar mee zijn en nu zich militair aan het versterken zijn als reactie hier op. Dus de al oude ongeschreven wet actie wekt reactie is hier van toepassing. Ik vind het zo jammer voor Gorbachev zijn inspanningen toen als je die man zag wist ik gewoon dat het geen man van oorlog is maar iemand die iets constructief wilde opbouwen, maarja dat was toen he?

  3 likes
 13. Elk normaal mens zou dat willen?

  2 likes
 14. Oor-log is, niet naar elkaar luister.
  Oog-log, is elkaar niet zien.
  voel-log, is elkaar niet aan voelen.
  neus-log, is niet aan elkaar ruiken.
  Proef-log, is de ander niet proeven.

  Laten we daarom van af aan, alleen nog proeflog voeren.

  2 likes
 15. De volgende die er aan gaat is Venezuela.
  Voordat ook Nederland met F16`s Venezuela gaat platbombarderen goedgekeurd door hun koloniale baas de VS (natuurlijk wel in ruil voor mooie gemakkelijke erebaantjes) moet men wel het volgende weten.

  Net als Assad heeft ook Maduro de democratische verkiezingen gewonnen en Assad was net als Maduro democratisch verkozen tot president van Syrië in 2014 maar die Amerikanen maar ook de Nederlanders moesten zich er opeens mee gaan bemoeien met het gevolg dat er 800.000 doden vielen en miljoenen hun huis uit moesten vluchten.

  Moet men weten dat Maduro in 2018 kreeg hij 5,8 miljoen of 67% van de uitgebrachte stemmen en hij is dus democratisch verkozen als president en zijn grootste uitdager Henri Falcón kreeg maar 21% van de stemmen.

  Hier kun je weer zien hoe slecht Den Haag bezig is met andere landen want stel je voor dat andere landen zich ineens gaan bemoeien met onze verkiezingen en hier de zaak plat bombarderen en honderdduizenden Nederlanders vermoorden.
  https://www.ad.nl/buitenland/nederland-erkent-guaido-als-leider-venezuela~a7b60919/?fbclid=IwAR32RBWQ_A7cRyCWfDyHfl9hj6UBP-lDmB5BK5BH_hZIjbnjHlCLk0f-k8I

  1 likes
 16. ook Trump kwam er een keer achter ,dat niet hij de baas is maar een groep niets ontziende criminelen die daar de dienst uitmaken . hij krijgt veel voor elkaar ,maar soms word er een stokje voor gestoken, m.a.w. zijn familie is in gevaar, hij is overigens de enige president die permanent een kogelvrijvest draagt ( ja, onder z’n overhemd ) altijd !

  1 likes
 17. Het blijft krankzinnig dat Trump de aanzet heeft gegeven voor een her-opstart van de koude oorlog, politici zijn gewoon niet te vertrouwen, daarom: Russia and US are re-starting there destructive nucleair weapon-program which means suicide for humanity; sign the petition against this on http://www.Raelcanada.org on topic ‘Safe humanity

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het is niet dezelfde persoon! Volgens deze band is de beruchte miljardair Jeffrey Epstein vervangen door een dubbelganger

Het is niet dezelfde persoon! Volgens deze band is de beruchte miljardair Jeffrey Epstein vervangen door een dubbelganger

De Amerikaanse rockband Foster the People blijft ...

Voormalig CIA-agent onthult in deze video wat de Russische hoax, zaak Epstein en coup tegen Trump met elkaar te maken hebben

Voormalig CIA-agent onthult in deze video wat de Russische hoax, zaak Epstein en coup tegen Trump met elkaar te maken hebben

Voormalig CIA-agent en klokkenluider Kevin Shipp zegt ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.