Homepagina » Gezondheid » Kanker behandelen met vitamine D? Deze wetenschappers laten zien hoe het werkt
Kanker behandelen met vitamine D? Deze wetenschappers laten zien hoe het werkt

Kanker behandelen met vitamine D? Deze wetenschappers laten zien hoe het werkt

Vitamine D kan worden gebruikt als effectieve behandeling van leveraandoeningen en -kanker, zo blijkt uit een nieuwe studie die is gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition & Metabolism.

Een internationaal team onderzoekers analyseerde bestaand onderzoek hierover.

Ze keken ook naar andere veelbelovende behandelingen die beschikbaar zijn voor leverproblemen, waaronder therapieën met omega 3-vetzuren, antioxidanten en aminozuren.

Belangrijke rol

Vitamine D-receptoren blijken een belangrijke rol te spelen bij de ontwikkeling van leveraandoeningen zoals chronische hepatitis C-infectie, leverfibrose en hepatische neuro-inflammatie.

De vitamine bleek ook invloed te hebben op de ontwikkeling van niet-alcoholische leververvetting (NAFLD).

Eerdere studies hebben al aangetoond dat een tekort aan vitamine D in het lichaam kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Bijwerkingen

Vitamine D helpt bij het voorkomen en behandelen van leveraandoeningen en -kanker omdat het een ontstekingsremmende werking heeft en inwerkt op het immuunsysteem.

Het onderzoeksteam roept gezondheidsexperts op te wijzen op de bijwerkingen van een vitamine D-tekort.

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen worden gebruikt om meer vitamine D binnen te krijgen en de effecten van een tekort te verminderen.

Symptomen

De vitamine, die het lichaam ook opneemt bij de blootstelling aan zonlicht, zorgt voor sterke botten en tanden, ondersteunt het immuunsysteem, brein, zenuwstelsel, houdt het insulinegehalte op peil en beïnvloedt de genexpressie bij de ontwikkeling van kanker.

In de winter kan er gemakkelijk een tekort optreden. Symptomen van een vitamine D-tekort zijn vaker ziek worden, vermoeidheid, pijnlijke botten en rug, depressieve stemming en spierpijn.

[Natural News]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Als vitamine D goed zou werken tegen kanker hadden reguliere artsen het allang voorgeschreven.

  3 likes
  • Zolang artsen fors blijven verdienen aan het voorschrijven van chemotherapie zullen ze denk ik niet overschakelen op vitamine D:

   http://www.nbcnews.com/id/14944098/ns/nbc_nightly_news_with_brian_williams/t/cancer-docs-profit-chemotherapy-drugs/#.Wpvbs-jOWUk

   18 likes
   • @Robin de Boer,

    Yep, de nagel op zijn kop. Het verdienmodel big pharma moet de goot in en snel ook.

    Heel simpel, het verschil tussen het genezen van kanker (wat al meer dan 35 jaar een feit is én ook makkelijk mogelijk) en het NIET genezen van kanker is………200 MILJARD…………………………………………PER JAAR NETTO WINST!!!!!

    En dat is veel, heel veel, en dan heb ik het alleen nog maar over kanker, dan is er nog op.a. ADHD, de meeste psychische aandoeningen, vaccins (mijns inziens een misdrijf tegen de menselijkheid!!) en dan natuurlijk Aids wat ook een megaklapper is voor big pharma.

    Ikzelf kom al ruim 12,5 jaar NIET MEER BIJ EEN ARTS,…………en heb me nog nooit zo goed gevoeld, ben namelijk al meer dan 12 jaar niet meer ziek geweest, neem zelfs geen paracetamolletje of ibuprofennetje meer!!!

    Iemand vragen, shoot me!! Ook heb ik de bronnen over dit alles ter hand dus………!!

    Gegroet,

    Gladiator

    19 likes
    • Het beste medicijn is cannabis olie, dat gebruik ik elke dag, immuun booster.
     Cannabioden aanvullen..

     4 likes
    • Ken plenty mensen die een ibuprofennetje nemen alsof het een paracetamolletje is hoor. Zeer ongezond natuurlijk, maar men denkt tegenwoordig dat het hetzelfde is.

     Ik weet nog hoe ik bij een zg goedkoper merk tabletje tegen hooikoorts, ineens erg down werd, normaal slik je die tabletten dagelijks, ik dus niet.
     Gevolg was dat het mij ging opvallen, nam ik die tablet eens in als ik erge klachten had (want dat helpt dus ook) dan werd ik erg down, nam ik het niet was het over.
     Ik ben ermee gestopt, en heb verteld wat die goedkopere zooi teweeg bracht.
     Daarna niet meer down geweest!
     Wat te bedenken als ik elke dag die tablet had genomen en het mij niet was opgevallen en ik naar een huisarts was gegaan met de melding dat ik zo down was?
     Dan had ik waarschijnlijk een ritje richting de psych mogen maken inclu medicatie met alle gevolgen van dien.
     En dan vraag ik mij af hoeveel mensen dus inderdaad zo bij de psych terecht komen inclu medicatie en alle gevolgen van dien.
     Het begon zo onschuldig met een goedkopere hooikoorts tablet ja ja…

     4 likes
   • Mijn ervaring met artsen is dat ze doen wat ze kunnen om mensen beter te maken, ze houden er daarbij wel serieus rekening mee wat wetenschappelijk bewezen/onderbouwd is. Het is namelijk zelfs strafbaar voor artsen om zich niet aan het wetenschappelijk onderbouwde te houden.
    Zouden artsen zich niet aan het wetenschappelijk onderbouwde hoeven te houden dan krijg je op den duur een zootje ongeregeld in de medische wereld, iedereen doet maar wat.

    5 likes
 2. Blijf mensen en kinderen dus lekker opsluiten in scholen fabrieken en flatgebouwen.

  7 likes
 3. Het grote probleem met de reguliere Artsen is dat ze weinig tot niets weten van vitamine en mineralen , bv nu weten artsen pas dat de dagelijkse dosis van vitamine D hoger moet zijn… de laatste studie’s geven aan dat vit D en K2 beter opgenomen wordt in de botten… Er zijn veel onderzoeken maar weinig doorbraak… Eigenlijk zijn alle vitamine bloedonderzoeken ook discutabel …….wat in het bloed zit hoeft nog niet in de cellen te zitten……. Op dit moment varen de vitamine fabrikanten er wel bij……bovendien zie ik de prijzen soms schrikbarend omhoog vliegen… Er is nog een lange weg te gaan..

  6 likes
 4. Daarbij op te merken dat er de stof nagalese in vaccins wordt gedaan, om de werking van vita D te verhinderen. De mensen die weigeren de vaccins te laten toedienen wo(e)rden opgesloten!!

  Namaste

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

samenleving

SEH-artsen: ‘We moeten samenleving weer opengooien omdat lockdowns ons immuunsysteem verzwakken’

Daniel W. Erickson, een voormalige spoedeisende hulparts, ...