Homepagina » Internet » Censuur door YouTube is om bang van te worden. Is 2017 het nieuwe 1984 van George Orwell?
Censuur door YouTube is om bang van te worden. Is 2017 het nieuwe 1984 van George Orwell?

Censuur door YouTube is om bang van te worden. Is 2017 het nieuwe 1984 van George Orwell?

De wereld van George Orwell is dichterbij dan je denkt. Techreuzen leggen de informatiestroom op internet in het Westen steeds verder aan banden.

Videodienst YouTube maakte onlangs nog met trots bekend dat het aantal verwijderde video’s in de afgelopen maand is verdubbeld. Kunstmatige intelligentie speelt hier een grote rol in.

In dezelfde aankondiging vertelde YouTube dat de dienst binnenkort ook andere video’s op het platform zal weren.

Alternatieve media

De videodienst vertelde maatregelen te nemen zoals het waarschuwen van kijkers, het niet aanbevelen van de content en reacties en likes uitschakelen.

Ook komt controversiële content niet in aanmerking voor advertenties.

YouTube lijkt zich met name te richten tegen de populaire kanalen van alternatieve media.

Die kunnen sinds kort geen of minder geld verdienen aan bepaalde video’s die ze plaatsen omdat advertenties worden verwijderd.

Censuurbeleid

Onder de slachtoffers zijn onder meer Paul Joseph Watson van Prison Planet (1 miljoen abonnees), Luke Rudkowski van We Are Change (474.000 abonnees) en Mark Dice (1,1 miljoen abonnees).

Hun video’s worden niet meer voorzien van advertenties of zijn moeilijker te vinden op YouTube.

“Het nieuwe censuurbeleid lijkt rechtstreeks afkomstig uit het boek 1984 van Orwell en is bedoeld om het groeiende aantal onafhankelijke mediakanalen en critici zoals ikzelf tegen te werken,” reageerde Dice.

Verbannen

Terwijl alternatieve media min of meer worden verbannen van de videosite, mogen islamitische haatprekers gewoon hun ding blijven doen.

De censuur van het internet wordt steeds sterker en georganiseerder. Techreuzen als Google en Facebook bepalen wat je wel of niet mag zien en waar je wel of geen geld aan mag verdienen.

Recordboete

De Europese Commissie heeft Google, de eigenaar van YouTube, in juni nog een recordboete van 2,42 miljard euro opgelegd voor machtsmisbruik via zijn zoekmachine.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Thomas
Thomas
3 jaren geleden

Grappig dat de eerste twee filmpjes van YouTube van co intel shills Watson en Dice zijn.
Het is tegenwoordig een hype onder shills om hun kanaal te laten suspenden om wat betrouwbaarder te lijken. Ze beginnen gewoon een nieuw account met dezelfde naam en een cijfer. Ondertussen worden de kanalen die geen cult agenda volgen wel echt hard aangepakt door You Tube en zullen die het zelfde gedrag kunnen vertonen.

Loki
Loki
3 jaren geleden

Het is schijnbaar nog niet door gedrongen bij YouTube, maar verwijderen van bewijslast is in Nederland strafbaar. Dat hebben ze in ieder geval flink gedaan met MH17. YouTube wordt een steeds grotere criminele organisatie net als Facebook en Google. Privacy schendingen ten top.

Aad
Aad
Reactie op  Loki
3 jaren geleden

Youtube is Google….

Loki
Loki
Reactie op  Aad
3 jaren geleden

Aad
Dat klopt Aad, maar het is een dochteronderneming die zelfstandig opereert en dus ook zijn eigen verantwoordelijkheden heeft.

rik
rik
Reactie op  Loki
3 jaren geleden

Dit gebeurt niet alleen bij de “grote mainstream”. Ook in de kleine zichzelf soms alternatief noemende sites komt dit voor. Zoals bij wanttoknow waar commentaren achteraf worden verwijderd of aangepast naar eigen believen zonder enige objectieve criteria.

EN ze houden ook nog IP adressen bij (=persoonsgegevens (direct of indirect)) en koppelen deze ook nog aan de user/email die het commentaar geeft. EN als het in hun ogen een lastige “TROL” is dan gooien ze de IP adressen gewoon publiekelijk op het WEB.

Internet en Privacy? Daar hebben ze nog nooit van gehoord.
https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/europese-privacywetgeving/algemene-verordening-gegevensbescherming

Maar dat gaat binnenkort veranderen.

Onderstaand stuk is ook in 2017 nog actueel blijkbaar:
https://mallemoeder.wordpress.com/2010/05/20/waarom-mensen-zichzelf-belazeren/

Maar uiteindelijk kunnen ook dit soort sites met een relatief klein werkkapitaal te ver gaan en worden ze flink aangepakt. Ook al is het een 1/4 kale kip. Iets om in de gaten te houden de komende maanden!

Aquarius
Aquarius
Reactie op  rik
3 jaren geleden

Rikk, je kunt ook overwegen dit te melden bij de https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/

Zelf heb ik dagelijkse economische schade van het publiceren van IP adressen op de site van WTK en zal dit ook gaan verhalen. We kunnen dus samenwerken.

Annelinde
Annelinde
Reactie op  Aquarius
3 jaren geleden

Aquarius, ik weet precies wat je bedoeld. Evert heeft je in een reactie uitgenodigd om contact op te nemen per email. Ik wist dat binnen no time de posting gedelete zou worden. De invitatie kun je vinden voorlopig op draadje 14 van Antisoof; reactie 45; omdat de posting reeds is weggecensureerd hierbij de link naar de webarchivekopie die ik gemaakt heb.
http://web.archive.org/web/20170815214922/https://www.wanttoknow.nl/overige/de-trekken-van-t-nieuwe-wanttoknow-gezicht/comment-page-1/

Nadia
Nadia
3 jaren geleden

Dan toch geen youtube en facebook meer gebruiken en alternatieve sites ervoor gebruiken?

Cas
Cas
3 jaren geleden

Daar is maar een antwoord op….

Iedere video content maker massaal overstappen naar bitchute. Dat is een torrent video streaming dienst die niet censureert.
http://www.bitchute.com

bert s
bert s
3 jaren geleden

Hoe verrassend. You tube heeft nog een grapje.

Ga in de Youtube balk staan en drul de alt knop in, tik dan 6 6 6 en laat de alt los. Laat de machine zoeken en kijk bij wie je uitkomt. Jawel.. deze snotneus wil een kerk beginnen en heeft het nummer van de duivel!!

J. Hofmans
J. Hofmans
3 jaren geleden

Waarom zou je überhaupt op YouTube willen? Indoctrinatie, leugens, meer macht en geld naar de verkeerde personen. Ja, 1% van de uploads kan waardevolle informatie bevatten, maar die kunnen net zo goed elders op de server gezet worden. Ik doe niet aan ‘likes’.

Spirit_himalaya27
Spirit_himalaya27
Reactie op  J. Hofmans
3 jaren geleden

In deze tijd moeten we bovenmachtiger worden dan “ZIJ”.
We komen BrainInfecter overal tegen, of het nu op internet is of op de autoweg waar je een vieze reclamebord ziet staan, of bij de tandarts waar de radio aanstaat.
We kunnen ons in deze tijd niet meer verstoppen, door ons te onthouden voor allerlei dingen. Anders kunnen we net zo goed in een grot leven.
We kunnen niet vluchten, we moeten bewuster omgaan met informatie, wetende in ons achterhoofd dat dit allemaal bij de Matrix hoort.
Bij deze generatie hoort, wie bewust is blijft bovenmachtiger.

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
3 jaren geleden

Dit is allemaal weer nep…………weer een `FALSE FLAG`!

Mike
Mike
3 jaren geleden

2,42 miljard euro een recordboete? Dat voelen ze niet eens. Maak er iets van dat ze echt gruwelijk pijn doet. Bijvoorbeeld een boete van 743 Miljard euro. Dát doet ze pijn. Misschien gaan ze wel failliet, gniffel… Arrogante hufters.

Helaas zal het geld dan wel in de zakken van de maffia EU verdwijnen, want alleen zij worden er beter van. Niet het volk.

Blanky
Blanky
3 jaren geleden

Ik begrijp niet waarom mensen nog steeds zoveel waarde hechten aan sites als Youtube of Facebook. Sinds deze sites hun intrede hebben gedaan, is de samenleving er nou niet bepaald intelligenter op geworden.

Facebook is een verarming van de samenleving. Het brengt mensen niet dichter bijelkaar, eerder het tegenovergestelde. Het is een site die individualisme en narcisme in de hand werkt. ‘Liken’ is lucht, en doet niets meer dan strelen van het ego. De voortdurende stroom van informatie blijft niet hangen, is vluchtig en over het algemeen stompzinnig.

Zowel op Youtube als Facebook voelt iedereen zich een ster, maar de ironie is dat het niemand wat kan schelen. Want het draait niet om de ander, maar om jou. We houden onszelf en elkaar voor de gek, geven onze privacy uit handen en gaan ons daar vervolgens over beklagen.

Ik wacht met smart op de tijd dat iedereen dit destructieve medium de rug toekeert.

Spirit_himalaya27
Spirit_himalaya27
Reactie op  Blanky
3 jaren geleden

Met betrekking tot Facebook heb je gelijk, maar youtube kan echt geen kwaad mits je de goeie dingen opzoekt. Er zijn mensen die amper naar buiten kunnen en/of ziek thuis zitten, dan is youtube echt goud waard. Je kunt dus beter youtube kijken dan tv.
Youtube is dus echt niet te vergelijken met Facebook. Van Facebook word je eerder depressief en mensen kunnen veel kwaad uithalen met foto’s en gegevens van mensen. Het zijn ook allemaal schapen op Facebook, wat ze er wel niet allemaal opzetten aan foto’s en gegevens en dat allemaal in het openbaar. Heel slim hoor! Chapeau !

trackback
Onderzoeker en schrijver Jim Marrs is onlangs overleden... - Lang Leve Europa!
3 jaren geleden

[…] Helaas lees ik net dat de geweldige Amerikaanse onderzoeker, schrijver en spreker Jim Marrs op 2 augustus j.l. is overleden. Bij deze wil ik een ieder aanbevelen het materiaal van deze man te bekijken. Er zijn diverse goed geschreven, informatieve boeken die allen zeer de moeite waard zijn. En (zolang dat nog mag duren) op Youtube zijn nog geweldige presentaties te zien. Bekijk het zolang Google dat nog toelaat. […]

x

Check Also

florida

Gouverneur Florida: lockdowns waren ‘gigantische vergissing’

Gouverneur van Florida Ron DeSantis kondigde op ...

soros

Poppenspelers Soros & Gates: schandaal rond gekochte rechters

Enkele dagen geleden oordeelde het Europees Hof ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

20
0
We lezen graag je reactie!x