Internet

Censuur door YouTube is om bang van te worden. Is 2017 het nieuwe 1984 van George Orwell?

Help mee door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De wereld van George Orwell is dichterbij dan je denkt. Techreuzen leggen de informatiestroom op internet in het Westen steeds verder aan banden.

Videodienst YouTube maakte onlangs nog met trots bekend dat het aantal verwijderde video’s in de afgelopen maand is verdubbeld. Kunstmatige intelligentie speelt hier een grote rol in.

In dezelfde aankondiging vertelde YouTube dat de dienst binnenkort ook andere video’s op het platform zal weren.

Alternatieve media

De videodienst vertelde maatregelen te nemen zoals het waarschuwen van kijkers, het niet aanbevelen van de content en reacties en likes uitschakelen.

Ook komt controversiële content niet in aanmerking voor advertenties.

YouTube lijkt zich met name te richten tegen de populaire kanalen van alternatieve media.

Die kunnen sinds kort geen of minder geld verdienen aan bepaalde video’s die ze plaatsen omdat advertenties worden verwijderd.

Censuurbeleid

Onder de slachtoffers zijn onder meer Paul Joseph Watson van Prison Planet (1 miljoen abonnees), Luke Rudkowski van We Are Change (474.000 abonnees) en Mark Dice (1,1 miljoen abonnees).

Hun video’s worden niet meer voorzien van advertenties of zijn moeilijker te vinden op YouTube.

“Het nieuwe censuurbeleid lijkt rechtstreeks afkomstig uit het boek 1984 van Orwell en is bedoeld om het groeiende aantal onafhankelijke mediakanalen en critici zoals ikzelf tegen te werken,” reageerde Dice.

Verbannen

Terwijl alternatieve media min of meer worden verbannen van de videosite, mogen islamitische haatprekers gewoon hun ding blijven doen.

De censuur van het internet wordt steeds sterker en georganiseerder. Techreuzen als Google en Facebook bepalen wat je wel of niet mag zien en waar je wel of geen geld aan mag verdienen.

Recordboete

De Europese Commissie heeft Google, de eigenaar van YouTube, in juni nog een recordboete van 2,42 miljard euro opgelegd voor machtsmisbruik via zijn zoekmachine.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Thomas
Thomas
6 jaren geleden

Grappig dat de eerste twee filmpjes van YouTube van co intel shills Watson en Dice zijn.
Het is tegenwoordig een hype onder shills om hun kanaal te laten suspenden om wat betrouwbaarder te lijken. Ze beginnen gewoon een nieuw account met dezelfde naam en een cijfer. Ondertussen worden de kanalen die geen cult agenda volgen wel echt hard aangepakt door You Tube en zullen die het zelfde gedrag kunnen vertonen.

Loki
Loki
6 jaren geleden

Het is schijnbaar nog niet door gedrongen bij YouTube, maar verwijderen van bewijslast is in Nederland strafbaar. Dat hebben ze in ieder geval flink gedaan met MH17. YouTube wordt een steeds grotere criminele organisatie net als Facebook en Google. Privacy schendingen ten top.

Nadia
Nadia
6 jaren geleden

Dan toch geen youtube en facebook meer gebruiken en alternatieve sites ervoor gebruiken?

Cas
Cas
6 jaren geleden

Daar is maar een antwoord op….

Iedere video content maker massaal overstappen naar bitchute. Dat is een torrent video streaming dienst die niet censureert.
http://www.bitchute.com

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x