Homepagina » Internet » Censuur door YouTube is om bang van te worden. Is 2017 het nieuwe 1984 van George Orwell?
Censuur door YouTube is om bang van te worden. Is 2017 het nieuwe 1984 van George Orwell?

Censuur door YouTube is om bang van te worden. Is 2017 het nieuwe 1984 van George Orwell?

De wereld van George Orwell is dichterbij dan je denkt. Techreuzen leggen de informatiestroom op internet in het Westen steeds verder aan banden.

Videodienst YouTube maakte onlangs nog met trots bekend dat het aantal verwijderde video’s in de afgelopen maand is verdubbeld. Kunstmatige intelligentie speelt hier een grote rol in.

In dezelfde aankondiging vertelde YouTube dat de dienst binnenkort ook andere video’s op het platform zal weren.

Alternatieve media

De videodienst vertelde maatregelen te nemen zoals het waarschuwen van kijkers, het niet aanbevelen van de content en reacties en likes uitschakelen.

Ook komt controversiële content niet in aanmerking voor advertenties.

YouTube lijkt zich met name te richten tegen de populaire kanalen van alternatieve media.

Die kunnen sinds kort geen of minder geld verdienen aan bepaalde video’s die ze plaatsen omdat advertenties worden verwijderd.

Censuurbeleid

Onder de slachtoffers zijn onder meer Paul Joseph Watson van Prison Planet (1 miljoen abonnees), Luke Rudkowski van We Are Change (474.000 abonnees) en Mark Dice (1,1 miljoen abonnees).

Hun video’s worden niet meer voorzien van advertenties of zijn moeilijker te vinden op YouTube.

“Het nieuwe censuurbeleid lijkt rechtstreeks afkomstig uit het boek 1984 van Orwell en is bedoeld om het groeiende aantal onafhankelijke mediakanalen en critici zoals ikzelf tegen te werken,” reageerde Dice.

Verbannen

Terwijl alternatieve media min of meer worden verbannen van de videosite, mogen islamitische haatprekers gewoon hun ding blijven doen.

De censuur van het internet wordt steeds sterker en georganiseerder. Techreuzen als Google en Facebook bepalen wat je wel of niet mag zien en waar je wel of geen geld aan mag verdienen.

Recordboete

De Europese Commissie heeft Google, de eigenaar van YouTube, in juni nog een recordboete van 2,42 miljard euro opgelegd voor machtsmisbruik via zijn zoekmachine.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. Het is schijnbaar nog niet door gedrongen bij YouTube, maar verwijderen van bewijslast is in Nederland strafbaar. Dat hebben ze in ieder geval flink gedaan met MH17. YouTube wordt een steeds grotere criminele organisatie net als Facebook en Google. Privacy schendingen ten top.

  21 likes
 2. Ik begrijp niet waarom mensen nog steeds zoveel waarde hechten aan sites als Youtube of Facebook. Sinds deze sites hun intrede hebben gedaan, is de samenleving er nou niet bepaald intelligenter op geworden.

  Facebook is een verarming van de samenleving. Het brengt mensen niet dichter bijelkaar, eerder het tegenovergestelde. Het is een site die individualisme en narcisme in de hand werkt. ‘Liken’ is lucht, en doet niets meer dan strelen van het ego. De voortdurende stroom van informatie blijft niet hangen, is vluchtig en over het algemeen stompzinnig.

  Zowel op Youtube als Facebook voelt iedereen zich een ster, maar de ironie is dat het niemand wat kan schelen. Want het draait niet om de ander, maar om jou. We houden onszelf en elkaar voor de gek, geven onze privacy uit handen en gaan ons daar vervolgens over beklagen.

  Ik wacht met smart op de tijd dat iedereen dit destructieve medium de rug toekeert.

  9 likes
  • Met betrekking tot Facebook heb je gelijk, maar youtube kan echt geen kwaad mits je de goeie dingen opzoekt. Er zijn mensen die amper naar buiten kunnen en/of ziek thuis zitten, dan is youtube echt goud waard. Je kunt dus beter youtube kijken dan tv.
   Youtube is dus echt niet te vergelijken met Facebook. Van Facebook word je eerder depressief en mensen kunnen veel kwaad uithalen met foto’s en gegevens van mensen. Het zijn ook allemaal schapen op Facebook, wat ze er wel niet allemaal opzetten aan foto’s en gegevens en dat allemaal in het openbaar. Heel slim hoor! Chapeau !

   2 likes
 3. Hoe verrassend. You tube heeft nog een grapje.

  Ga in de Youtube balk staan en drul de alt knop in, tik dan 6 6 6 en laat de alt los. Laat de machine zoeken en kijk bij wie je uitkomt. Jawel.. deze snotneus wil een kerk beginnen en heeft het nummer van de duivel!!

  5 likes
 4. Waarom zou je überhaupt op YouTube willen? Indoctrinatie, leugens, meer macht en geld naar de verkeerde personen. Ja, 1% van de uploads kan waardevolle informatie bevatten, maar die kunnen net zo goed elders op de server gezet worden. Ik doe niet aan ‘likes’.

  4 likes
  • In deze tijd moeten we bovenmachtiger worden dan “ZIJ”.
   We komen BrainInfecter overal tegen, of het nu op internet is of op de autoweg waar je een vieze reclamebord ziet staan, of bij de tandarts waar de radio aanstaat.
   We kunnen ons in deze tijd niet meer verstoppen, door ons te onthouden voor allerlei dingen. Anders kunnen we net zo goed in een grot leven.
   We kunnen niet vluchten, we moeten bewuster omgaan met informatie, wetende in ons achterhoofd dat dit allemaal bij de Matrix hoort.
   Bij deze generatie hoort, wie bewust is blijft bovenmachtiger.

   1 likes
 5. Daar is maar een antwoord op….

  Iedere video content maker massaal overstappen naar bitchute. Dat is een torrent video streaming dienst die niet censureert.
  http://www.bitchute.com

  3 likes
 6. Dan toch geen youtube en facebook meer gebruiken en alternatieve sites ervoor gebruiken?

  2 likes
 7. 2,42 miljard euro een recordboete? Dat voelen ze niet eens. Maak er iets van dat ze echt gruwelijk pijn doet. Bijvoorbeeld een boete van 743 Miljard euro. Dát doet ze pijn. Misschien gaan ze wel failliet, gniffel… Arrogante hufters.

  Helaas zal het geld dan wel in de zakken van de maffia EU verdwijnen, want alleen zij worden er beter van. Niet het volk.

  2 likes
 8. “Die kunnen sinds kort geen of minder geld verdienen aan bepaalde video’s die ze plaatsen omdat advertenties worden verwijderd.”

  Het gaat deze sites toch ook niet om geld verdienen, maar om de “boodschap” naar buiten te brengen..

  2 likes
 9. Grappig dat de eerste twee filmpjes van YouTube van co intel shills Watson en Dice zijn.
  Het is tegenwoordig een hype onder shills om hun kanaal te laten suspenden om wat betrouwbaarder te lijken. Ze beginnen gewoon een nieuw account met dezelfde naam en een cijfer. Ondertussen worden de kanalen die geen cult agenda volgen wel echt hard aangepakt door You Tube en zullen die het zelfde gedrag kunnen vertonen.

  1 likes
 10. ik heb de indruk dat véél mensen facebook ondertussen echt wel belachelijk vinden.

  1 likes
 11. Dit is allemaal weer nep…………weer een `FALSE FLAG`!

  0 likes
 12. En … is die boete betaald geworden ?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

europese commissie

Europese Commissie komt met doodeng document. We mogen niet meer zelf denken

De Europese Commissie heeft net een doodeng ...

agent

Het moet niet veel gekker worden. Agent richt PISTOOL op boer die naar de Mac wil

De media berichtten gisteravond dat een agent ...