Homepagina » Buitenland » Uit de koker van de elitaire regimewisselfabriek. Wat de mainstream media je niet vertellen over de Amerikaanse staatsgreep in Venezuela
Uit de koker van de elitaire regimewisselfabriek. Wat de mainstream media je niet vertellen over de Amerikaanse staatsgreep in Venezuela
Foto: ZiaLater Wikimedia Commons

Uit de koker van de elitaire regimewisselfabriek. Wat de mainstream media je niet vertellen over de Amerikaanse staatsgreep in Venezuela

De internationale mainstream media scharen zich massaal achter de zelfbenoemde president van Venezuela, Juan Guaido.

Ze laten echter belangrijke feiten over de door Amerika gesteunde oppositieleider achterwege. Waarom?

Omdat deze feiten een bedreiging vormen voor het officiële narratief.

Bruut straatgeweld

De Britse krant The Guardian citeerde de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John Bolton zonder kritische kanttekeningen te plaatsen en zette Guaido neer als held.

Onafhankelijke journalisten schetsen een meer realistisch beeld van deze man.

Dan Cohen en Max Blumenthal schrijven voor het Grayzone Project dat hij een onbekende figuur is binnen de Venezolaanse politiek en dat minder dan één op de vijf Venezolanen vóór de staatsgreep wist wie hij was.

Ze voegen toe dat zijn politieke partij een ‘marginale, extreemrechtse groep’ is die ‘wordt geassocieerd met ‘bruut straatgeweld’.

Elitaire regimewisselfabriek

Tien jaar lang werd Guaido bewerkt door de elitaire regimewisselfabriek van de Amerikaanse overheid, aldus de journalisten.

Guaido moest de regering van Venezuela ondermijnen, het land destabiliseren en op een dag de macht grijpen, klonk het.

Op 30 januari bevroor de Venezolaanse minister van Justitie de tegoeden van Guaido en kreeg hij een reisverbod opgelegd.

Hij wordt ook onderzocht wegens ‘serieuze misdaden die de rechtsorde bedreigen’.

Vredesoverleg

President Nicolas Maduro heeft ondertussen aangegeven dat hij bereid is tot een vredesoverleg met oppositieleiders.

Het Vaticaan en VN-secretaris-generaal Antonio Guterres zijn voorstander van een dergelijke dialoog.

Mexico en Uruguay hebben al aangegeven te willen optreden als bemiddelaar.

Oppositiekrachten en hun medestanders in Washington houden voet bij stuk. Dat terwijl de opkomst bij demonstraties tegen de regering in Caracas op 30 januari erg laag was.

Amerikaanse marionet

De mainstream media schrijven braaf de persberichten over die worden aangeleverd vanuit Washington.

Guaido is echter niet de verlosser waar de Venezolanen op zitten te wachten. Hij is slechts een Amerikaanse marionet, uitgekozen door een elite die de Amerikaanse dominantie in Venezuela wil herstellen.

[The Canary]
3 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
BigO
BigO
2 jaren geleden

Wat een ongelooflijke onzin. Ik woon in Ecuador en je wilt niet weten hoeveel Venezolanen het land uit gaan omdat er geen eten is, geen medicijnen, niks. Is dat ook allemaal veroorzaakt door Gauido? Tuurlijk niet. Ik ken hier genoeg Venezolanen die het zat zijn Maduro steelt het land leeg. Natuurlijk is de VS geïnteresseerd in Venezuela vanwege de grootste olie voorraad in de wereld maar dat betekend niet dat Maduro een goede vent is en Gauido slecht.

Misschien manipuleerde de VS de olie prijs om Maduro op zijn knieën te krijgen maar Maduro is echt geen lieverdje.

Het is wel waar dat weinig Venezolanen Gauido konden maar alles is beter wat er nu aan de hand is.

Antonio B.
Antonio B.
Reactie op  BigO
2 jaren geleden

Dat dachten ze in Egypte ook toen Mubarak werd ‘afgezet’… Morsi kwam aan de macht, deed genoeg dingen fout maar werd ook zwaar gesaboteerd (geen benzine, hyperinflatie, electriciteit die om de haverklap uitviel) en nu? Nu zitten ze in een dictatuur 2.0 met Sisi die nog een paar stappen verder gaat in vergelijking met Mubarak.

Hoe dan ook sterkte.

Elise
Elise
Reactie op  BigO
2 jaren geleden

Bij een regime change zullen alle staatsbedrijven opgekocht worden door private bedrijven(buitenland). Het leven voor jullie Venezolanen zal alleen maar duurder worden. Elite geeft geen ene moer om het gewone volk. Jullie krijgen dan een centrale bank. Wordt aan het gewone volk als oplossing gebracht, maar in feite worden jullie gewoon overgenomen door de NWO.
Willen jullie jezelf redden: ga met het gewone volk eten verbouwen voor jezelf etc.
Overal op de wereld is hetzelfde gebeurt. Iran is 1 van de laatste landen die nog verovert moet worden.
Wens jullie veel sterkte.

Sesam
Sesam
2 jaren geleden

Indianen mogen niet regeren in hun eigen land.

Rene van Zalk
Rene van Zalk
2 jaren geleden

Kom op Maduro..!!
Laat je niet treiteren door die joodse zionisten.
We staan achter Maduro en het volk van Venezuela…

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
2 jaren geleden

USA zit achter de olie aan in het land met de mooiste vrouwen ter wereld. Wie er komt te zitten is voor de Amerikaanse elite om het even als hij of zij maar Amerikaansgezind is. En de Amerikanen zijn nou niet echt een democratisch volk te noemen dus wie tegen The USA is ruimen zij op. Zo simpel is het. Dat mainstream media hieraan meedoet is te verwachten. Je zag gisteren in het Jeugdjournaal al pure propaganda over Venezuela. Propaganda die exact hetzelfde was en is als in Nazi Duitsland. Zo ontzettend gemeen en doortrapt, ik bedoel niet de NDSAP, nee ik bedoel NOS. Deze mensen zijn zo in en in slecht.

BigO
BigO
2 jaren geleden

Jullie zitten echt in het warretje. Maduro is een dictator die het hele land leeg rooft. Er gaan miljoenen Venezolanen per jaar weg omdat er geen eten, medicatie, doctors en werk is.

Het nep news laat juist niet zien hoe erg de immigratie crisis is. Als er twee miljoen vluchtelingen in Afrika zijn dan is de hele westerse wereld er mee bezig om te helpen, maar nu het in Venezuela gebeurd (met hun olie voorraden) horen we niks omdat de VS, Maduro weg wil hebben.

Bijna iedereen in Zuid Amerika wil Maduro weg en dat zal hopelijk snel gebeuren, maar de oplossing van de crisis is niet zo makkelijk omdat het land al jaren nauwelijks aan landbouw doen.

Elise
Elise
Reactie op  BigO
2 jaren geleden

Maduro wordt aan alle kanten aangevallen. Sancties/handelsoorlog. Hij heeft geen keuze. Het wordt hem onmogelijk gemaakt om nog iets op te bouwen/te veranderen. Dus ja, de regime change zal uiteindelijk komen, maar besef dat het gewone volk er niet beter op gaat worden. Arme mensen zullen nog armer worden.
Voorbeeldje hier wat er gebeurt als private bedrijven de boel overnemen. Het volk had zelf een energie bedrijf opgezet. Prijzen waren schappelijk. De gemeente heeft het verkocht om eenmalig te scoren. Wij betalen ons scheel aan energie/belasting. Want via de belasting moet de inkomsten opgebracht worden van het oude energiebedrijf. Je betaalt dus dubbel/driedubbel voor 1 product/dienst. Overnames van bedrijven zorgen ervoor dat ik nu aan het duurste bedrijf vastzit. Niks zelf gekozen/invloed op gehad. Ja kan veranderen van energiebedrijf. Kost je wel veel kopzorgen of het allemaal goed geregeld gaat worden. Dus doe ik niks. Ik heb geen geld om fouten/dubbele betalingen etc op te vangen. Ze hebben bakken met geld om die “slimme meter”aan te brengen. Is zelfs een gevaarlijk product/kan ontploffen. Ding kost zelf ook stroom. Wie is er nu beter op geworden? Niet ik.(heb hem zelf geweigerd/heb dat ding dus niet)
Soms verlang ik, dat we gewoon weer met een muntje energie konden opwekken. Gewoon, omdat je dan zelf de controle hebt.
Of neem Griekenland als voorbeeld wat je te wachten staat.

Harold Mulder
Harold Mulder
2 jaren geleden

Hier een artikel uit de Duitse ‘Nachdenkzeiten’: http://www.nachdenkseiten.de/?p=48958#h01

Het stuk begin met:…’US-Sicherheitsberater Bolton: US-Firmen sollten Venezuelas Ölproduktion übernehmen’..

Het is in het Duits dus wie wil/kan/durft dat te lezen hier…

Harold Mulder
Nijmegen
Nederland, 51e staat der VS
Planeet Aarde

x

Check Also

gates

Hebben de mainstream media zich eindelijk tegen Bill Gates gekeerd?

Uit documenten die in handen zijn van ...

de wit

Professor Bob de Wit: ‘De elite heeft maar één vijand en dat is een verenigd volk’

De elite heeft maar één vijand. Dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x