Buitenland

Terwijl Nederlanders in de kou zitten gaat er 102 miljoen euro naar Oekraïne ‘om de winter door te komen’

Help door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!

Eén van de dingen die me echt woest maken, is dat juist in de regio’s die Nederland vele decennia hebben warm gestookt, procentueel de meeste mensen hun energierekening niet kunnen betalen. Dat zei SP-Kamerlid Sandra Beckerman woensdag in de Tweede Kamer.

“In Groningen, in de mijnstreek in Limburg, in voormalige turfwinningsgebieden: daar zitten mensen in de kou. Maar ook veel mensen in de volkswijken van grote steden,” merkte ze op.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Nu vervalt het energieplafond en wil het kabinet wéér de belasting op gas verhogen. “Het klopt gewoon niet: de belasting op gas verhogen om mensen een prikkel te geven om te verduurzamen, terwijl de helft van de mensen helemaal niet zelf kán verduurzamen, bijvoorbeeld omdat ze in een huurwoning zitten. Tegelijkertijd zien we dat de verduurzaming van sociale huurwoningen nu al onder druk komt te staan.”

Ruim 2 miljard

“Zorg nou dat subsidies die u verstrekt, ook terechtkomen bij de mensen die dat het hardst nodig hebben en niet bij de mensen die toch al een warmtepomp en Tesla konden betalen,” zei Beckerman tegen de regering.

Het kabinet maakt ondertussen wel 102 miljoen euro vrij voor steun aan Oekraïne ‘om de winter door te komen’. Het bedrag is onderdeel van de ruim 2 miljard die het kabinet het komende jaar voor steun aan Oekraïne heeft gereserveerd.

Zodat Oekraïne niet in de kou komt te staan deze winter

Voor de eerste 4 maanden van 2024 heeft het kabinet 102 miljoen euro beschikbaar gemaakt, om Oekraïne te helpen de winter door te komen en zich voor te bereiden op het voorjaar. Er gaat onder meer 10 miljoen euro naar het Oekraïense elektriciteitsnetwerk.

Minister Van Leeuwen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking schreef in een bericht op X: “We zorgen dat belangrijke sectoren zoals de energie-infrastructuur draaiend blijven, zodat Oekraïne niet in de kou komt te staan deze winter.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 119 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
P.Janssen
P.Janssen
3 maanden geleden

Alsof al dat geld naar oekraine gaat, het wordt alleen maar als excuus gebruikt om geld door te sluizen naar de heren strak in het pak !!

J.Eland
J.Eland
3 maanden geleden

Het is te erg voor woorden. Maar de Nederlander doet niets.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 maanden geleden

De Nederlandse Massa vindt dat kennelijk wel lekker gelet op hun stemgedrag want vergeet niet: verreweg het merendeel van de partijprogramma’s bevatten de pro-klimaatideologie én zijn als klap op de vuurpijl voor de oorlog in Oekraïne.

A van der Klooster
A van der Klooster
3 maanden geleden

Schoften !!

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x