Homepagina » Het Complot » Complottheorieën in de Franse media: “Aanslagen Parijs georkestreerd door Franse overheid”
hollande frankrijk

Complottheorieën in de Franse media: “Aanslagen Parijs georkestreerd door Franse overheid”

Sinds de terreuraanslagen in Parijs op 13 november, circuleren er een aantal complottheorieën die de officiële versie van de gebeurtenissen in twijfel trekken. Dat meldt de Franse nieuwssite Atlantico.

Op 13 november werd Parijs opgeschrikt door een aanslagengolf, waarbij zo’n 130 mensen omkwamen en 360 gewonden vielen. Terreurgroep IS heeft de aanslagen opgeëist, maar er zijn een aantal alternatieve verklaringen voor de gebeurtenissen op vrijdagavond in de Franse hoofdstad.

De theorieën zijn onder te verdelen in twee groepen. Volgens de ene groep zijn de aanvallen georkestreerd door de Franse overheid, met als doel om strengere veiligheidsmaatregelen af te dwingen en een aantal beleidsmaatregelen te kunnen nemen die gericht zijn tegen de islam en immigratie.

Geheime judeo-maçonnieke groep

Volgens de andere groep wordt de wereld geregeerd door een kleine groep joodse elites uit New York, Jeruzalem en een aantal Europese hoofdsteden, die de wereldeconomie en de politiek in hun macht hebben. Deze theorieën stellen dat deze geheime ‘judeo-maçonnieke’ groep achter de terreuraanslagen in Parijs zit.

De aanhangers van deze theorie gaan ervan uit dat joden en vrijmetselaars betrokken zijn bij een wereldomspannende samenzwering om de bestaande maatschappij over te nemen. De vrijmetselarij werd er onder meer van beschuldigd een aandeel te hebben in de Franse Revolutie.

‘Te primitief en eenvoudig’

Atlantico heeft Alexandre Del Valle, voormalig redacteur van de Franse krant Le Soir, opgetrommeld om als scepticus kritiek te uiten op deze complottheorieën.

Del Valle zegt tegen de nieuwssite dat complottheorieën ‘te primitief en eenvoudig zijn om waar te kunnen zijn’. “Complottheorieën leiden naïeve mensen in de richting van een totalitaire politieke orde,” zei hij.

Dergelijke theorieën zijn gebaseerd op het idee dat alle officiële bronnen liegen. Dat leidt tot minder respect voor de wet en de opkomst van een opstandige sekte die zich overal tegen verzet, aldus Del Valle.

Volgens Del Valle zijn het juist de complottheorieën die de opkomst van islamitisch extremisme stimuleren. “Door de Franse overheid en een aantal ‘joodse elites’ de schuld te geven, blijven de jihadisten – die verantwoordelijk zijn voor het tragedie in Parijs – buiten schot,” zei hij.

[Sputniknews]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tigo
Tigo
4 jaren geleden

En weer was er een oefening op die morgen gepland in Parijs en weer een paspoort gevonden.
Bij welk incident was dit ook het geval?

London bombing.
Sandy hook.
Boston Marathon.
Madrid bombing .
911, met paspoort .
Charlie hebdo, met paspoort
Aardbeving in Mexico op 20 maart 2012 .
Norway Oslo shooting .
Oklahoma shooting .
Aurora shooting .

Zegt u maar wat u hier van vind?!

Frederik
Frederik
Reactie op  Tigo
4 jaren geleden

Tja, omtrent het vinden van paspoorten, elke gemaskerde terrorist moet papieren bij hem/haar hebben voor identificatie anders kan iedereen wel de aanslag opeisen. Met een paspoort is het makkelijker een groep of staat aan te wijzen waar zij vandaan komen anders is het zo zoeken bij een dader die zichzelf opblaast via een bomgordel. Gelukkig zijn de hedendaagse paspoorten van een dergelijk materiaal dat ze een bomexplosie kunnen weerstaan.

Jets
Jets
Reactie op  Tigo
4 jaren geleden

Inderdaad, zelfs een dief neemt geen identiteitsbewijs mee wanneer hij/zij ergans gaat inbreken.

LUNA
LUNA
Reactie op  Tigo
4 jaren geleden

mh 17 niet vergeten!!!

met ponsgaten en al.. wie gelooft dit nu nog dat dit ” toeval ” is.. kom op
er is iets heel vies aan de hand en HET IS UITERMATE VAN BELANG bij je eigen visie te blijven en luister voor de verandering eens het nummer GOD van John Lennon

FIJN DAT ER WEER NORMAAL KAN WORDEN GEREAGEERD ZONDER DIE ENGE SUIKERFACE!

Pete Del Fina
Pete Del Fina
4 jaren geleden

Lijkt me typisch een geval van ‘synchronicity’. Als kind (geboren op m’n moeders verjaardag) heb ik me vaak moeten verantwoorden voor zaken, waar ik niets mee te maken had. Maar ik had alle schijn tegen. Ik werd er soms moedeloos van. 911 gaf mij een gevoel van ‘bevrijding’ dat het fenomeen zich op mondiaal niveau manifesteerde…

Een groot spel
Een groot spel
Reactie op  Pete Del Fina
4 jaren geleden

911 dus 11 september 2001 laat 911 ook toevallig het alarm nummer zijn van Amerika 911 inside job om met 911 de jode waarschuwen voor wat er gaat komen. Net de aanslagen in Parijs 13/07 laat dit nou het jaar 1307 zijn toen de kopstuppen van vrijmetselij werden verbrand in Parijs en werd verboden. Is dit een wraak actie of is 911 toevallig het alarm nummer raar allemaal. Wou dit nog effe melde we leven in de wereld van de duivel met regering als buikspreken poppen en wij als slaven. De slavernij is nooit afgeschaft er zijn alleen meer slaven bij gekomen. Iedereen die op de site all terecht komt moet all weten dat er niks klopt in deze wereld.

helder
helder
Reactie op  Een groot spel
4 jaren geleden

we zullen het ermee moeten doen, met die wereld, mijn beste vriend !

Martijn1205
Martijn1205
Reactie op  helder
4 jaren geleden

Dat is wel heel erg makkelijk, “roll over and die”??

Het minste dat mensen kunnen doen is in eigen kring de zaken benoemen die duidelijk opvallen. Ik heb zelf overigens niet de indruk dat het in Parijs om een complot zou gaan, anders dan van een stelletje haatbaarden.

Berenbotje
Berenbotje
4 jaren geleden

Niets is ondenkbaar. Zou bovendien een mooie gelegenheid geweest zijn om eens de huizen van alle verdachte lieden binnen te vallen, wat ook is gebeurd.

wanttoknow
wanttoknow
4 jaren geleden

Als men zaken voor mensen verzwijgt, gaan mensen zelf aan het verzinnen.
Men moet niet klagen over complotters als men complottheorieën voedt, door over van alles en nog wat te liegen of door slechts halve waarheden te verkondigen.

levi Gans
levi Gans
4 jaren geleden

in eerste instanstie kun je niet praten over joden of moslims of christenen of andere groeperingen/personen je kunt niet generaliseren wel kun je constateren dat alle oorlogen ontstaan zowel in het klein als in het groot om macht naar zich toe te trekken en aan het einde van het liedje blijft de geschiedenis zich herhalen .
in deze tijd demensie

x

Check Also

corona

Gelekt beleidsplan onthult hoe overheid ons misleidt over corona: ‘Confronterend’

De overheid voedt doelbewust de angst voor ...

overheid

‘Overheid maakt ons monddood. Dit is onderdrukking in zijn zuiverste vorm’

Premier Rutte had gisteren een advies voor ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x