Homepagina » Het Complot » Complottheorieën in de Franse media: “Aanslagen Parijs georkestreerd door Franse overheid”

Complottheorieën in de Franse media: “Aanslagen Parijs georkestreerd door Franse overheid”

Sinds de terreuraanslagen in Parijs op 13 november, circuleren er een aantal complottheorieën die de officiële versie van de gebeurtenissen in twijfel trekken. Dat meldt de Franse nieuwssite Atlantico.

Op 13 november werd Parijs opgeschrikt door een aanslagengolf, waarbij zo’n 130 mensen omkwamen en 360 gewonden vielen. Terreurgroep IS heeft de aanslagen opgeëist, maar er zijn een aantal alternatieve verklaringen voor de gebeurtenissen op vrijdagavond in de Franse hoofdstad.

De theorieën zijn onder te verdelen in twee groepen. Volgens de ene groep zijn de aanvallen georkestreerd door de Franse overheid, met als doel om strengere veiligheidsmaatregelen af te dwingen en een aantal beleidsmaatregelen te kunnen nemen die gericht zijn tegen de islam en immigratie.

Geheime judeo-maçonnieke groep

Volgens de andere groep wordt de wereld geregeerd door een kleine groep joodse elites uit New York, Jeruzalem en een aantal Europese hoofdsteden, die de wereldeconomie en de politiek in hun macht hebben. Deze theorieën stellen dat deze geheime ‘judeo-maçonnieke’ groep achter de terreuraanslagen in Parijs zit.

De aanhangers van deze theorie gaan ervan uit dat joden en vrijmetselaars betrokken zijn bij een wereldomspannende samenzwering om de bestaande maatschappij over te nemen. De vrijmetselarij werd er onder meer van beschuldigd een aandeel te hebben in de Franse Revolutie.

‘Te primitief en eenvoudig’

Atlantico heeft Alexandre Del Valle, voormalig redacteur van de Franse krant Le Soir, opgetrommeld om als scepticus kritiek te uiten op deze complottheorieën.

Del Valle zegt tegen de nieuwssite dat complottheorieën ‘te primitief en eenvoudig zijn om waar te kunnen zijn’. “Complottheorieën leiden naïeve mensen in de richting van een totalitaire politieke orde,” zei hij.

Dergelijke theorieën zijn gebaseerd op het idee dat alle officiële bronnen liegen. Dat leidt tot minder respect voor de wet en de opkomst van een opstandige sekte die zich overal tegen verzet, aldus Del Valle.

Volgens Del Valle zijn het juist de complottheorieën die de opkomst van islamitisch extremisme stimuleren. “Door de Franse overheid en een aantal ‘joodse elites’ de schuld te geven, blijven de jihadisten – die verantwoordelijk zijn voor het tragedie in Parijs – buiten schot,” zei hij.

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Tigo schreef:

  En weer was er een oefening op die morgen gepland in Parijs en weer een paspoort gevonden.
  Bij welk incident was dit ook het geval?

  London bombing.
  Sandy hook.
  Boston Marathon.
  Madrid bombing .
  911, met paspoort .
  Charlie hebdo, met paspoort
  Aardbeving in Mexico op 20 maart 2012 .
  Norway Oslo shooting .
  Oklahoma shooting .
  Aurora shooting .

  Zegt u maar wat u hier van vind?!

  36 likes
  • Frederik schreef:

   Tja, omtrent het vinden van paspoorten, elke gemaskerde terrorist moet papieren bij hem/haar hebben voor identificatie anders kan iedereen wel de aanslag opeisen. Met een paspoort is het makkelijker een groep of staat aan te wijzen waar zij vandaan komen anders is het zo zoeken bij een dader die zichzelf opblaast via een bomgordel. Gelukkig zijn de hedendaagse paspoorten van een dergelijk materiaal dat ze een bomexplosie kunnen weerstaan.

   11 likes
  • LUNA schreef:

   mh 17 niet vergeten!!!

   met ponsgaten en al.. wie gelooft dit nu nog dat dit ” toeval ” is.. kom op
   er is iets heel vies aan de hand en HET IS UITERMATE VAN BELANG bij je eigen visie te blijven en luister voor de verandering eens het nummer GOD van John Lennon

   FIJN DAT ER WEER NORMAAL KAN WORDEN GEREAGEERD ZONDER DIE ENGE SUIKERFACE!

   11 likes
  • Jets schreef:

   Inderdaad, zelfs een dief neemt geen identiteitsbewijs mee wanneer hij/zij ergans gaat inbreken.

   10 likes
 • Pete Del Fina schreef:

  Lijkt me typisch een geval van ‘synchronicity’. Als kind (geboren op m’n moeders verjaardag) heb ik me vaak moeten verantwoorden voor zaken, waar ik niets mee te maken had. Maar ik had alle schijn tegen. Ik werd er soms moedeloos van. 911 gaf mij een gevoel van ‘bevrijding’ dat het fenomeen zich op mondiaal niveau manifesteerde…

  3 likes
  • Een groot spel schreef:

   911 dus 11 september 2001 laat 911 ook toevallig het alarm nummer zijn van Amerika 911 inside job om met 911 de jode waarschuwen voor wat er gaat komen. Net de aanslagen in Parijs 13/07 laat dit nou het jaar 1307 zijn toen de kopstuppen van vrijmetselij werden verbrand in Parijs en werd verboden. Is dit een wraak actie of is 911 toevallig het alarm nummer raar allemaal. Wou dit nog effe melde we leven in de wereld van de duivel met regering als buikspreken poppen en wij als slaven. De slavernij is nooit afgeschaft er zijn alleen meer slaven bij gekomen. Iedereen die op de site all terecht komt moet all weten dat er niks klopt in deze wereld.

   11 likes
   • helder schreef:

    we zullen het ermee moeten doen, met die wereld, mijn beste vriend !

    3 likes
    • Martijn1205 schreef:

     Dat is wel heel erg makkelijk, “roll over and die”??

     Het minste dat mensen kunnen doen is in eigen kring de zaken benoemen die duidelijk opvallen. Ik heb zelf overigens niet de indruk dat het in Parijs om een complot zou gaan, anders dan van een stelletje haatbaarden.

     2 likes
 • wanttoknow schreef:

  Als men zaken voor mensen verzwijgt, gaan mensen zelf aan het verzinnen.
  Men moet niet klagen over complotters als men complottheorieën voedt, door over van alles en nog wat te liegen of door slechts halve waarheden te verkondigen.

  7 likes
 • Berenbotje schreef:

  Niets is ondenkbaar. Zou bovendien een mooie gelegenheid geweest zijn om eens de huizen van alle verdachte lieden binnen te vallen, wat ook is gebeurd.

  1 likes
 • levi Gans schreef:

  in eerste instanstie kun je niet praten over joden of moslims of christenen of andere groeperingen/personen je kunt niet generaliseren wel kun je constateren dat alle oorlogen ontstaan zowel in het klein als in het groot om macht naar zich toe te trekken en aan het einde van het liedje blijft de geschiedenis zich herhalen .
  in deze tijd demensie

  1 likes
 • x

  Check Also

  intimidatie

  Ben jij ook een moderne slaaf, zonder het te weten?

  Wist je dat het erg gevaarlijk is ...

  huisarts

  Ex-huisarts trekt aan alarmbel: We moeten opstaan tegen het systeem voor het te laat is

  Het is overduidelijk dat deze hele zogenaamde ...

  >