Het Complot

Complottheorieën in de Franse media: “Aanslagen Parijs georkestreerd door Franse overheid”

Help ons door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds de terreuraanslagen in Parijs op 13 november, circuleren er een aantal complottheorieën die de officiële versie van de gebeurtenissen in twijfel trekken. Dat meldt de Franse nieuwssite Atlantico.

Op 13 november werd Parijs opgeschrikt door een aanslagengolf, waarbij zo’n 130 mensen omkwamen en 360 gewonden vielen. Terreurgroep IS heeft de aanslagen opgeëist, maar er zijn een aantal alternatieve verklaringen voor de gebeurtenissen op vrijdagavond in de Franse hoofdstad.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De theorieën zijn onder te verdelen in twee groepen. Volgens de ene groep zijn de aanvallen georkestreerd door de Franse overheid, met als doel om strengere veiligheidsmaatregelen af te dwingen en een aantal beleidsmaatregelen te kunnen nemen die gericht zijn tegen de islam en immigratie.

Geheime judeo-maçonnieke groep

Volgens de andere groep wordt de wereld geregeerd door een kleine groep joodse elites uit New York, Jeruzalem en een aantal Europese hoofdsteden, die de wereldeconomie en de politiek in hun macht hebben. Deze theorieën stellen dat deze geheime ‘judeo-maçonnieke’ groep achter de terreuraanslagen in Parijs zit.

De aanhangers van deze theorie gaan ervan uit dat joden en vrijmetselaars betrokken zijn bij een wereldomspannende samenzwering om de bestaande maatschappij over te nemen. De vrijmetselarij werd er onder meer van beschuldigd een aandeel te hebben in de Franse Revolutie.

‘Te primitief en eenvoudig’

Atlantico heeft Alexandre Del Valle, voormalig redacteur van de Franse krant Le Soir, opgetrommeld om als scepticus kritiek te uiten op deze complottheorieën.

Del Valle zegt tegen de nieuwssite dat complottheorieën ‘te primitief en eenvoudig zijn om waar te kunnen zijn’. “Complottheorieën leiden naïeve mensen in de richting van een totalitaire politieke orde,” zei hij.

Dergelijke theorieën zijn gebaseerd op het idee dat alle officiële bronnen liegen. Dat leidt tot minder respect voor de wet en de opkomst van een opstandige sekte die zich overal tegen verzet, aldus Del Valle.

Volgens Del Valle zijn het juist de complottheorieën die de opkomst van islamitisch extremisme stimuleren. “Door de Franse overheid en een aantal ‘joodse elites’ de schuld te geven, blijven de jihadisten – die verantwoordelijk zijn voor het tragedie in Parijs – buiten schot,” zei hij.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tigo
Tigo
8 jaren geleden

En weer was er een oefening op die morgen gepland in Parijs en weer een paspoort gevonden.
Bij welk incident was dit ook het geval?

London bombing.
Sandy hook.
Boston Marathon.
Madrid bombing .
911, met paspoort .
Charlie hebdo, met paspoort
Aardbeving in Mexico op 20 maart 2012 .
Norway Oslo shooting .
Oklahoma shooting .
Aurora shooting .

Zegt u maar wat u hier van vind?!

Pete Del Fina
Pete Del Fina
8 jaren geleden

Lijkt me typisch een geval van ‘synchronicity’. Als kind (geboren op m’n moeders verjaardag) heb ik me vaak moeten verantwoorden voor zaken, waar ik niets mee te maken had. Maar ik had alle schijn tegen. Ik werd er soms moedeloos van. 911 gaf mij een gevoel van ‘bevrijding’ dat het fenomeen zich op mondiaal niveau manifesteerde…

Berenbotje
Berenbotje
8 jaren geleden

Niets is ondenkbaar. Zou bovendien een mooie gelegenheid geweest zijn om eens de huizen van alle verdachte lieden binnen te vallen, wat ook is gebeurd.

wanttoknow
wanttoknow
8 jaren geleden

Als men zaken voor mensen verzwijgt, gaan mensen zelf aan het verzinnen.
Men moet niet klagen over complotters als men complottheorieën voedt, door over van alles en nog wat te liegen of door slechts halve waarheden te verkondigen.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x