Binnenland

NU.nl komt met ‘hallucinant stuk’ over FVD: ‘Extreem gevaarlijk’

Help ons door deze info met vrienden op je social media te delen!

Ook de media beginnen stelling te nemen tegen Forum voor Democratie. Op NU.nl vertelt hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman hoe de redactie omgaat met de manier waarop FVD-voorman Thierry Baudet en zijn partij politiek bedrijven.

Hij zegt ‘heel veel rellen rond FVD te laten liggen’. “Als iets niet klopt, schrijven we het gewoon niet op. En als we toch over ophef schrijven, melden we het direct als iets suggestief of onwaar is. Bovendien quoten we FVD-Kamerleden nooit letterlijk,” aldus Hoekman. “Parafraseren noem je dat. Daarmee voorkomen we dat we ruim baan geven aan te suggestieve boodschappen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

FVD spreekt van een ‘hallucinant stuk’. “In plaats van de zittende macht te controleren, fungeren media als waakhond van het kartel. Échte oppositie wordt daarom weggezet als ‘wappies’, ‘extremisten’, et cetera. Extreem gevaarlijk dat onwelgevallige meningen uit het publieke domein worden gedrukt,” stelt de partij.

Mussolini

“Zo gaan wij om met de media: we weten dat het allemaal bewust geconstrueerde leugens zijn. Ze zeggen het zelf!” voegt journalist Joost Niemoller toe.

Datzelfde NU.nl kopt dat ‘Italië voor het eerst sinds Mussolini een extreemrechtse premier lijkt te krijgen’. Het Haagse raadslid Ralf Sluijs reageert: “Bizarre verslaggeving. Normaal klapt de ganse goegemeente handen en voeten blauw zodra een eerste vrouwelijke premier aanstaande is, maar omdat [Giorgia] Meloni rechts is, worden voor het gemak Mussolini en extreemrechts er even bij gesleept.”

Deze aardverschuiving zag niemand aankomen

“Op de redactie van een Nederlandse krant: ‘Artikel over de Italiaanse verkiezingen. Wat moet de kop worden?’ ‘Maakt niet uit. Als de naam Mussolini er maar in zit’,” schrijft Niemoller.

Columnist Arthur van Amerongen zegt: “Vermakelijk om te zien hoe Ruttes media helemaal gek worden in hun bubbeltje: eerst de ontwikkelingen in Zweden – ‘donderslag bij heldere hemel’ – nu Italië en dan moet het beste nog komen: de Provinciale verkiezingen in maart. ‘Deze aardverschuiving zag niemand aankomen’.”

4.8 139 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

146 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Massaal de rug toekeren aan MSM, ze hebben ons niets belangrijks te melden.

Old Harry
Old Harry
1 jaar geleden

Bij deze… Ik ga nooit meer naar nu.nl het is klaar. Gewoon niet meer doen. Hoop dat er veel volgen.

Frans Peeters
Frans Peeters
1 jaar geleden

Als de hele meerderheid weg loopt gaat alle aandacht daarheen maar niet of het de waarheid is en er niet kan op geantwoord worden

Dushi
Dushi
1 jaar geleden

Jawel ze merken dat veel tegen hun zijn , en in de wereld ook hetzelfde …. jullie laatste tijden breken aan , vandaar ook dat wild om jullie slaan stel weffers …
Jullie redden het daarmee niet , juist andersom , en nu wegwezen tuig van de richel !!🤮👊

Back to top button
146
0
We lezen graag je reactie!x