Binnenland

NU.nl komt met ‘hallucinant stuk’ over FVD: ‘Extreem gevaarlijk’

Help ons door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!

Ook de media beginnen stelling te nemen tegen Forum voor Democratie. Op NU.nl vertelt hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman hoe de redactie omgaat met de manier waarop FVD-voorman Thierry Baudet en zijn partij politiek bedrijven.

Hij zegt ‘heel veel rellen rond FVD te laten liggen’. “Als iets niet klopt, schrijven we het gewoon niet op. En als we toch over ophef schrijven, melden we het direct als iets suggestief of onwaar is. Bovendien quoten we FVD-Kamerleden nooit letterlijk,” aldus Hoekman. “Parafraseren noem je dat. Daarmee voorkomen we dat we ruim baan geven aan te suggestieve boodschappen.”

FVD spreekt van een ‘hallucinant stuk’. “In plaats van de zittende macht te controleren, fungeren media als waakhond van het kartel. Échte oppositie wordt daarom weggezet als ‘wappies’, ‘extremisten’, et cetera. Extreem gevaarlijk dat onwelgevallige meningen uit het publieke domein worden gedrukt,” stelt de partij.

Mussolini

“Zo gaan wij om met de media: we weten dat het allemaal bewust geconstrueerde leugens zijn. Ze zeggen het zelf!” voegt journalist Joost Niemoller toe.

Datzelfde NU.nl kopt dat ‘Italië voor het eerst sinds Mussolini een extreemrechtse premier lijkt te krijgen’. Het Haagse raadslid Ralf Sluijs reageert: “Bizarre verslaggeving. Normaal klapt de ganse goegemeente handen en voeten blauw zodra een eerste vrouwelijke premier aanstaande is, maar omdat [Giorgia] Meloni rechts is, worden voor het gemak Mussolini en extreemrechts er even bij gesleept.”

Deze aardverschuiving zag niemand aankomen

“Op de redactie van een Nederlandse krant: ‘Artikel over de Italiaanse verkiezingen. Wat moet de kop worden?’ ‘Maakt niet uit. Als de naam Mussolini er maar in zit’,” schrijft Niemoller.

Columnist Arthur van Amerongen zegt: “Vermakelijk om te zien hoe Ruttes media helemaal gek worden in hun bubbeltje: eerst de ontwikkelingen in Zweden – ‘donderslag bij heldere hemel’ – nu Italië en dan moet het beste nog komen: de Provinciale verkiezingen in maart. ‘Deze aardverschuiving zag niemand aankomen’.”

4.8 139 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
148 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
2 maanden geleden

Massaal de rug toekeren aan MSM, ze hebben ons niets belangrijks te melden.

Old Harry
Old Harry
2 maanden geleden

Bij deze… Ik ga nooit meer naar nu.nl het is klaar. Gewoon niet meer doen. Hoop dat er veel volgen.

Frans Peeters
Frans Peeters
2 maanden geleden

Als de hele meerderheid weg loopt gaat alle aandacht daarheen maar niet of het de waarheid is en er niet kan op geantwoord worden

Dushi
Dushi
2 maanden geleden

Jawel ze merken dat veel tegen hun zijn , en in de wereld ook hetzelfde …. jullie laatste tijden breken aan , vandaar ook dat wild om jullie slaan stel weffers …
Jullie redden het daarmee niet , juist andersom , en nu wegwezen tuig van de richel !!🤮👊

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

148
0
We lezen graag je reactie!x