Homepagina » Buitenland » “Turkije is pion in geostrategisch spel van de NAVO en Amerika en verdient aan gestolen olie uit Syrië”
"Turkije is pion in geostrategisch spel van de NAVO en Amerika en verdient aan gestolen olie uit Syrië"

“Turkije is pion in geostrategisch spel van de NAVO en Amerika en verdient aan gestolen olie uit Syrië”

Turkije is een pion in een geostrategisch spel van de NAVO tegen Rusland. Daarnaast steunt Ankara terreurgroep IS al lange tijd namens Washington en verdient het regime aan gestolen olie uit Syrië. Dat stelt schrijver en onderzoeker Timothy Alexander Guzman.

Guzman benadrukt dat de Turkse provocatie richting Rusland ‘in het geheel niet verrassend is’. Hij beweert dat de provocatie een Amerikaans tintje heeft.

“De Syrische regeringstroepen en Rusland strijden tegen IS,” schrijft Guzman in een artikel op de website Silent Crow News. “Het is bekend dat de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Turkije, Israël, Saoedi-Arabië en Qatar IS hebben bewapend en gefinancierd.”

Bufferzone

Volgens de schrijver worden de Turken aangestuurd door Washington. Er is een driehoek tussen Turkije, Saoedi-Arabië en Qatar, citeert hij een anonieme bron uit de Qatarese hoofdstad Doha. Turkije zou de coördinator zijn binnen het bondgenootschap.

Ankara zegt de Russische straaljager uit de lucht te hebben geschoten omdat het Turkse luchtruim werd geschonden. Guzman merkt op dat Turkije in 2012 een bufferzone heeft ingesteld langs de grens met Syrië. Deze bufferzone is eenzijdig ingesteld nadat een Turkse straaljager boven Syrië uit de lucht werd gehaald omdat het toestel het Syrische luchtruim had geschonden.

De schrijver meent dat de aanval hoogstwaarschijnlijk van tevoren is gepland door Turkse beleidsmakers die de Russische operatie in Syrië willen verstoren.

Armeense genocide

“Turkije steunt IS namens Washington en profiteert van de gestolen olie uit Syrië,” benadrukt Guzman. “Het land schoot de Russische Soe-24 uit de lucht om een oorlog tussen Rusland en de NAVO uit te lokken. Ankara kreeg groen licht van de regering-Obama.”

Het is niet voor het eerst dat Turkije een daad van agressie heeft uitgevoerd. In 1915 werden in het Ottomaanse Rijk meer dan een miljoen Armeniërs, Assyriërs en Pontische Grieken vermoord. Sinds het begin van de 20e eeuw heeft de Turkse overheid het ook gemunt op Koerden. In 1974 viel Turkije Cyprus binnen en nam het land 40 procent van het eiland over.

“Het lijkt erop dat Ankara het Ottomaanse Rijk wil herstellen en weinig scrupules kent als het gaat om het verlenen van onderdak aan de barbaarse hordes van IS,” besluit Guzman.

[Sputniknews]


Vind je dit artikel interessant? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Turkije is door de VS naar voor geschoven om Europa ten gronde te richten. Wat bezielt Brussel om in dit scenario mee te gaan?

  12 likes
  • IFF dit is types voor de illuminatie verdeel en heers techniek zodat de gewone burger het niet door krijgt dat er eigenlijk maar door 1 familie over deze wereld heerst en dat zijn de rotschild van oorsprong een Duitse joodse familie tot zo ver ik. Het heb uitgezocht zij bezitte ook de helf van alle geld zowel kunstmatig als papier geld zou graag hier meer over vertellen maar dat word me teveel. Me Nederlands is niet zo goed maar wel leesbaar.

   6 likes
  • Wat Brussel bezielt? Je geeft het antwoord zelf al.

   1 likes
 2. Turkije heeft flinke munt geslagen uit de situatie. Goedkoop olie, de Koerden een kopje kleiner, meer macht, meer militaire middelen verkregen, mogelijke EU-lidmaatschap losgepeuterd, visavrije EU-reizen voor Turken, de oppositie thuis een kopje kleiner. De Russen een draai om de oren gegeven. Niet slechts van twee, maar van diverse walletjes eten. Ja, de Turken hebben het goed voor elkaar.

  4 likes
 3. De voorbereiding voor een bloedige WO3 zijn volop aan de gang. Onze politiek is te verblind door hebzucht en graaizucht om dit te zien. Ondertussen wordt het volk via media gemanipuleerd, maar ik veronderstel dat er nog wel enkele verlichte geesten zijn

  2 likes
 4. En dan tot stopt de EU nog even drie miljard in de turkse staatskas… ???

  1 likes
 5. via
  http://www.stelling.nl/kleintje/

  http://www.stelling.nl/kleintje/actueel/IFRV1448882194.html

  maandag 30 november 2015
  Nieuws uit België. Twee bollebozen uit Leuven hebben wetenschappelijk uitgeknobbeld dat de getorpedeerde Russische bomskiwerper niet 17 seconden boven Turks grondgebied heeft gevlogen maar 7. Als ze gelijk hebben – en waarom niet, in België heb je ook serieuze mensen – , dan komen die F-16boys van onze Turkse bondgenoot wat ons betreft in aanmerking voor opname in het Guinness Book of Records. De nieuwe knobbel toont eens temeer aan dat de Turkse top guns exact op de hoogte moeten zijn geweest van de vliegroute van de Russische flying ducks. En wie beschikte daarover aan deze kant van de demarcatielijn? De Amerikanski’s. Had Poetin ze verstrekt om verkeersongelukken in het Syrische zwerk te voorkomen. Hoe logisch is het dat die hun kennis hebben doorgekabeld naar Brussel? Vrij logisch. Dus wie nou precies de capo di tutti capi in Ankara heeft ingelicht zal wel moeilijk zijn te achterhalen. En dat geldt eveneens voor het antwoord op de vraag of die toen op eigen houtje heeft besloten om te laten zien dat ie over ballen beschikt.

  0 likes
 6. Blijkbaar heeft de mensheid tot nu toe niets geleerd alleen om nog sneller elkaar te vernietigen vooral egoïsme en haat onder de mom van hun geloof en macht, ik denk dat wij heel snel wederom in het stenen tijdperk terecht komen met al die machtswellustelingen de geschiedenis blijft zich herhalen in deze tijd demensie

  0 likes
 7. De wereld met al zijn leiders, één grote speeltuin voor kleuters met gevaarlijk speelgoed

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

syrië

Syrië is het slachtoffer van een nooit eerder gezien wereldcomplot. Pater Daniël brengt aangrijpend verslag uit

Door pater Daniël Maes: Syrië is het ...

NPO

NPO gaf terrorist zak belastinggeld voor omstreden interview. ‘Onbestaanbaar!’

Afgelopen Kerst was jihadbruid Laura H. te ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.