Buitenland

“Turkije is pion in geostrategisch spel van de NAVO en Amerika en verdient aan gestolen olie uit Syrië”

Help ons door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Turkije is een pion in een geostrategisch spel van de NAVO tegen Rusland. Daarnaast steunt Ankara terreurgroep IS al lange tijd namens Washington en verdient het regime aan gestolen olie uit Syrië. Dat stelt schrijver en onderzoeker Timothy Alexander Guzman.

Guzman benadrukt dat de Turkse provocatie richting Rusland ‘in het geheel niet verrassend is’. Hij beweert dat de provocatie een Amerikaans tintje heeft.

“De Syrische regeringstroepen en Rusland strijden tegen IS,” schrijft Guzman in een artikel op de website Silent Crow News. “Het is bekend dat de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Turkije, Israël, Saoedi-Arabië en Qatar IS hebben bewapend en gefinancierd.”

Bufferzone

Volgens de schrijver worden de Turken aangestuurd door Washington. Er is een driehoek tussen Turkije, Saoedi-Arabië en Qatar, citeert hij een anonieme bron uit de Qatarese hoofdstad Doha. Turkije zou de coördinator zijn binnen het bondgenootschap.

Ankara zegt de Russische straaljager uit de lucht te hebben geschoten omdat het Turkse luchtruim werd geschonden. Guzman merkt op dat Turkije in 2012 een bufferzone heeft ingesteld langs de grens met Syrië. Deze bufferzone is eenzijdig ingesteld nadat een Turkse straaljager boven Syrië uit de lucht werd gehaald omdat het toestel het Syrische luchtruim had geschonden.

De schrijver meent dat de aanval hoogstwaarschijnlijk van tevoren is gepland door Turkse beleidsmakers die de Russische operatie in Syrië willen verstoren.

Armeense genocide

“Turkije steunt IS namens Washington en profiteert van de gestolen olie uit Syrië,” benadrukt Guzman. “Het land schoot de Russische Soe-24 uit de lucht om een oorlog tussen Rusland en de NAVO uit te lokken. Ankara kreeg groen licht van de regering-Obama.”

Het is niet voor het eerst dat Turkije een daad van agressie heeft uitgevoerd. In 1915 werden in het Ottomaanse Rijk meer dan een miljoen Armeniërs, Assyriërs en Pontische Grieken vermoord. Sinds het begin van de 20e eeuw heeft de Turkse overheid het ook gemunt op Koerden. In 1974 viel Turkije Cyprus binnen en nam het land 40 procent van het eiland over.

“Het lijkt erop dat Ankara het Ottomaanse Rijk wil herstellen en weinig scrupules kent als het gaat om het verlenen van onderdak aan de barbaarse hordes van IS,” besluit Guzman.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IFF
IFF
7 jaren geleden

Turkije is door de VS naar voor geschoven om Europa ten gronde te richten. Wat bezielt Brussel om in dit scenario mee te gaan?

john
john
7 jaren geleden

via
http://www.stelling.nl/kleintje/

http://www.stelling.nl/kleintje/actueel/IFRV1448882194.html

maandag 30 november 2015
Nieuws uit België. Twee bollebozen uit Leuven hebben wetenschappelijk uitgeknobbeld dat de getorpedeerde Russische bomskiwerper niet 17 seconden boven Turks grondgebied heeft gevlogen maar 7. Als ze gelijk hebben – en waarom niet, in België heb je ook serieuze mensen – , dan komen die F-16boys van onze Turkse bondgenoot wat ons betreft in aanmerking voor opname in het Guinness Book of Records. De nieuwe knobbel toont eens temeer aan dat de Turkse top guns exact op de hoogte moeten zijn geweest van de vliegroute van de Russische flying ducks. En wie beschikte daarover aan deze kant van de demarcatielijn? De Amerikanski’s. Had Poetin ze verstrekt om verkeersongelukken in het Syrische zwerk te voorkomen. Hoe logisch is het dat die hun kennis hebben doorgekabeld naar Brussel? Vrij logisch. Dus wie nou precies de capo di tutti capi in Ankara heeft ingelicht zal wel moeilijk zijn te achterhalen. En dat geldt eveneens voor het antwoord op de vraag of die toen op eigen houtje heeft besloten om te laten zien dat ie over ballen beschikt.

AB
AB
7 jaren geleden

En dan tot stopt de EU nog even drie miljard in de turkse staatskas… ???

Berenbotje
Berenbotje
7 jaren geleden

Turkije heeft flinke munt geslagen uit de situatie. Goedkoop olie, de Koerden een kopje kleiner, meer macht, meer militaire middelen verkregen, mogelijke EU-lidmaatschap losgepeuterd, visavrije EU-reizen voor Turken, de oppositie thuis een kopje kleiner. De Russen een draai om de oren gegeven. Niet slechts van twee, maar van diverse walletjes eten. Ja, de Turken hebben het goed voor elkaar.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x