Financieel

Er is een eenvoudige oplossing voor de Griekse crisis: straf de verantwoordelijken!

Help door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Krijgt u ook zo’n punthoofd van al die tegenstrijdige berichten over Griekenland en de oorzaak van de Griekse crisis? Hoe moet de Griekse crisis worden opgelost? De oplossing is simpel. We lopen even langs de oorzaken van deze crisis. Griekenland trad toe tot de Europese Unie en de eurozone op basis van zwaar vervalste boeken.

De schuldigen daarvoor zijn de Griekse regering, de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs die de vervalsingen bedacht en daarvoor dik betaald werd en de Europese verantwoordelijken die het megabedrog lieten passeren. Niemand daarvan werd tot nu toe bestraft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In de EU groeiden de schulden in de afgelopen decennia snel. Grootbanken leenden geld zonder rekening te houden met de buitensporige consumptie en het tekort aan investeringen. Na het uitbarsten van de wereldwijde financiële crisis in 2008 schoten de rentes op leningen door het dak.

IJsland

De Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) telden meer dan 100 miljard euro neer om de klappen op te vangen, maar straffen bleven uit. De straffeloosheid voor de bestuurders en directies van de grote banken vormt een groot gevaar. Alleen in IJsland werden enkele bankiers opgesloten. Elders staan ze blijkbaar boven de wet.

Het Belgische voorbeeld van Arco is tekenend. De coöperatie gokte zwaar op een hyperriskante strategie. Toen dat mislukte door wanbestuur en massaal bedrog, mochten de foute bestuurders zelfs hun eigen faillissement regelen. Ze kregen enkele jaren de tijd om de sporen van hun bedrog uit te wissen. Een regelrechte schande voor de rechtsstaat.

Grof bedrog

Grootbanken konden miljarden winst maken door fraude en illegitieme winsten. Als het mis ging werden ze uitgekocht met vele honderden miljarden belastinggeld. Een adequate bestraffing is noodzakelijk omdat de verantwoordelijken voor het wanbestuur anders nooit zullen stoppen met hun gegraai ten koste van de belastingbetaler.

Zolang ministers, topambtenaren en bankbestuurders niet persoonlijk aansprakelijk kunnen worden gesteld zal alles blijven zoals het is. De schuldigen moeten ook op Europees niveau vervolgd worden: zij staan voor te veel en grof bedrog. Fouten zoals het vervalsen van boeken en het aanvaarden van vervalsingen moeten in elke rechtsstaat bestraft worden. Zonder bestraffingen blijven deze knoeiers doorgaan met het veroorzaken van miljarden euro schade, waar de belastingbetaler voor opdraait.

Als de vervolging en bestraffing eenmaal plaatsvindt, is de Griekse crisis plotseling wél oplosbaar.

Door ingenieur en zakelijk adviseur Rudi Dierick

[De Bron]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
8 jaren geleden

dagvaarding voor o.a. meneer de jager

DELO
DELO
8 jaren geleden

Zolang mensen geloven, denken dat Recht Banken (Banken Recht) en hun apparatsjiks Recht zullen doen en de juridische taal van meesters (slavendrijvers) overnemen zullen ze bedrogen uitkomen.

De Wet is “heel éénvoudig” de Wet: Principe aller Principes versus Wetten gebaseerd op Principe van Principeloosheid: Fascisme
Waarom iedereen geacht wordt de Wet te kennen maar dat al of niet bewust niemand de Wet daad werkelijk kent.
RIGHT versus Wrong: Mark Passio – Natural Law Seminar part 1/2/3 most powerful and clea(r)ing teaching ever made Watch, See, Act
https://www.youtube.com/watch?v=ASUHN3gNxWo
https://www.youtube.com/watch?v=57UBuxnicOA
https://www.youtube.com/watch?v=204aGDVa3Vw
http://www.whatonearthishappening.com/videos

brainstormforum
brainstormforum
8 jaren geleden

Alle particulieren schuld kwijtschelden, en dit totaal bedrag ook gelijk uit omloop halen het bestaat immer alleen op de computer.
Banken non profit maken en een verbod op leningen. Dan kan er nooit meer een bubble ontstaan. En zullen de prijzen van producten en diensten dalen.

Daan
Daan
8 jaren geleden

Wie zou die bestuurders moeten bestraffen? Degenen die die straffen zouden moeten uitdelen, Justitie, wordt bemand door mensen die met de bestuurders op school hebben gezeten.

En het volk… acht, het volk… laat ik het zo zeggen, als de VS hier in 1944 nooit een voet aan de Normandische kust hadden gezet om te vechten tegen het naderende communisme (want om de Nazi’s ging het vanaf 1942 allang niet meer) hadden we nu onder Nazi’n dan wel communisten geleefd. Want van het volk hoef je niets te verwachten.

Het volk pikt alles. Dat ziet zijn leiders zoals het het weer ziet. Je kleedt je ertegen, maar je accepteert het te allen tijde.

Vandaar ook dat de leiders al hun illegale praktijken out in the open kunnen verrichten. Alle informatie erover ligt op straat. Want het maakt ze niks uit. Je kunt met een glimlach op TV verkondigen dat 1 + 1 drie is. Het volk pikt alles, altijd.

Mooi he!

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x