Homepagina » Financieel » Er is een eenvoudige oplossing voor de Griekse crisis: straf de verantwoordelijken!
Er is een eenvoudige oplossing voor de Griekse crisis: straf de verantwoordelijken!

Er is een eenvoudige oplossing voor de Griekse crisis: straf de verantwoordelijken!

Krijgt u ook zo’n punthoofd van al die tegenstrijdige berichten over Griekenland en de oorzaak van de Griekse crisis? Hoe moet de Griekse crisis worden opgelost? De oplossing is simpel. We lopen even langs de oorzaken van deze crisis. Griekenland trad toe tot de Europese Unie en de eurozone op basis van zwaar vervalste boeken.

De schuldigen daarvoor zijn de Griekse regering, de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs die de vervalsingen bedacht en daarvoor dik betaald werd en de Europese verantwoordelijken die het megabedrog lieten passeren. Niemand daarvan werd tot nu toe bestraft.

In de EU groeiden de schulden in de afgelopen decennia snel. Grootbanken leenden geld zonder rekening te houden met de buitensporige consumptie en het tekort aan investeringen. Na het uitbarsten van de wereldwijde financiële crisis in 2008 schoten de rentes op leningen door het dak.

IJsland

De Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) telden meer dan 100 miljard euro neer om de klappen op te vangen, maar straffen bleven uit. De straffeloosheid voor de bestuurders en directies van de grote banken vormt een groot gevaar. Alleen in IJsland werden enkele bankiers opgesloten. Elders staan ze blijkbaar boven de wet.

Het Belgische voorbeeld van Arco is tekenend. De coöperatie gokte zwaar op een hyperriskante strategie. Toen dat mislukte door wanbestuur en massaal bedrog, mochten de foute bestuurders zelfs hun eigen faillissement regelen. Ze kregen enkele jaren de tijd om de sporen van hun bedrog uit te wissen. Een regelrechte schande voor de rechtsstaat.

Grof bedrog

Grootbanken konden miljarden winst maken door fraude en illegitieme winsten. Als het mis ging werden ze uitgekocht met vele honderden miljarden belastinggeld. Een adequate bestraffing is noodzakelijk omdat de verantwoordelijken voor het wanbestuur anders nooit zullen stoppen met hun gegraai ten koste van de belastingbetaler.

Zolang ministers, topambtenaren en bankbestuurders niet persoonlijk aansprakelijk kunnen worden gesteld zal alles blijven zoals het is. De schuldigen moeten ook op Europees niveau vervolgd worden: zij staan voor te veel en grof bedrog. Fouten zoals het vervalsen van boeken en het aanvaarden van vervalsingen moeten in elke rechtsstaat bestraft worden. Zonder bestraffingen blijven deze knoeiers doorgaan met het veroorzaken van miljarden euro schade, waar de belastingbetaler voor opdraait.

Als de vervolging en bestraffing eenmaal plaatsvindt, is de Griekse crisis plotseling wél oplosbaar.

Door ingenieur en zakelijk adviseur Rudi Dierick

[De Bron]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • wolfje schreef:

  dagvaarding voor o.a. meneer de jager

 • DELO schreef:

  Zolang mensen geloven, denken dat Recht Banken (Banken Recht) en hun apparatsjiks Recht zullen doen en de juridische taal van meesters (slavendrijvers) overnemen zullen ze bedrogen uitkomen.

  De Wet is “heel éénvoudig” de Wet: Principe aller Principes versus Wetten gebaseerd op Principe van Principeloosheid: Fascisme
  Waarom iedereen geacht wordt de Wet te kennen maar dat al of niet bewust niemand de Wet daad werkelijk kent.
  RIGHT versus Wrong: Mark Passio – Natural Law Seminar part 1/2/3 most powerful and clea(r)ing teaching ever made Watch, See, Act
  https://www.youtube.com/watch?v=ASUHN3gNxWo
  https://www.youtube.com/watch?v=57UBuxnicOA
  https://www.youtube.com/watch?v=204aGDVa3Vw
  http://www.whatonearthishappening.com/videos

  • Dick schreef:

   Tijdens je eerste lessen op de rechten faculteit leer je dat ‘Recht’ niks met ‘rechtvaardigheid’ heeft te maken, en alles met ‘ordening’. Het hele rechtssysteem draait om het handhaven van orde. Welke orde doet totaal niet terzake. Dat kan lopen van een dictatoriale ordening tot een socialistische. Als er maar orde is.

   Daarom heeft het ook totaal geen zin om ooit met een claim naar een rechtbank te gaan als burger. Die rechtbank heeft niet tot doel om recht te dienen, maar om orde te scheppen. En dat doen ze door de burger volledig leeg te laten lopen op tijd en geld. Allemaal om de ‘motivatie’ van de burger weg te nemen, zodat ie weer als een energieloos wezen in het systeem kan worden opgenomen.

   • Frans schreef:

    Exact! Dick,
    Onlangs in het nieuws, dat de soldaten die naar de Balkanoorlog zijn geweest, (voor hun individuele keuze in oorlogservaring), zijn nu al 15 jaar bezig aandacht en steun te krijgen inzake de ernstige psychische klachten
    die deze ex-legerjongens hebben nu! Alle rechtszittingen hebben nog niets opgeleverd. Geestelijk worden deze mannen vermoord eigenlijk. Door het (on)-rechtssysteem.
    De bestaande orde heeft geen boodschap aan dit menselijke leed.
    Advies, doe niet mee met oorlogen, die vredesmissies worden genoemd.
    Het zijn oorlogsmissies!!

 • brainstormforum schreef:

  Alle particulieren schuld kwijtschelden, en dit totaal bedrag ook gelijk uit omloop halen het bestaat immer alleen op de computer.
  Banken non profit maken en een verbod op leningen. Dan kan er nooit meer een bubble ontstaan. En zullen de prijzen van producten en diensten dalen.

  • wolfje schreef:

   en de tegoeden van particulieren dan. of wie heeft gespaard krijgt straf?

   • Frans schreef:

    Als er geen schulden meer zijn heb je aan opgespaarde rijkdom niets!!
    het lost op omdat schuldenvrij zijn geen spaargeld nodig maakt.
    Waarom zou je sparen als je schuldenvrij bent.
    Per saldo kun je dan niet gestraft zijn/worden.
    Sparen komt voort uit berooft zijn door banken en schaarste prediken.

 • Daan schreef:

  Wie zou die bestuurders moeten bestraffen? Degenen die die straffen zouden moeten uitdelen, Justitie, wordt bemand door mensen die met de bestuurders op school hebben gezeten.

  En het volk… acht, het volk… laat ik het zo zeggen, als de VS hier in 1944 nooit een voet aan de Normandische kust hadden gezet om te vechten tegen het naderende communisme (want om de Nazi’s ging het vanaf 1942 allang niet meer) hadden we nu onder Nazi’n dan wel communisten geleefd. Want van het volk hoef je niets te verwachten.

  Het volk pikt alles. Dat ziet zijn leiders zoals het het weer ziet. Je kleedt je ertegen, maar je accepteert het te allen tijde.

  Vandaar ook dat de leiders al hun illegale praktijken out in the open kunnen verrichten. Alle informatie erover ligt op straat. Want het maakt ze niks uit. Je kunt met een glimlach op TV verkondigen dat 1 + 1 drie is. Het volk pikt alles, altijd.

  Mooi he!

  • Frans schreef:

   Door de Marchallhulp is Europa een peperdure lening aangegaan!!
   Het heeft Europa genekt, want de Marchallhulp was niet meer dan een enorme schuld aan te gaan met Amerika!
   Deze schuld heeft met de factor ; lopend in duizenden procenten, winst voor VS
   Europa arm en dom gehouden. Ja diep in het materialisme gestort.
   Niks Marchallhulp, een lening was het!
   In Amerika de benzine bijna voor niks, (bv) voor enorme auto’s die 1 op 4 liepen.
   Hier in Europa peperdure benzine en andere brandstoffen, waarvoor 5 keer zo hard gewerkt moest worden dan in de VS .

 • bijttel schreef:

  Een paar jaar geleden, toen de Griekse crisis nog vrij vers was, kwam halverwege het jaar naar buiten dat de banken besloten hadden dat Griekenland niet kredietwaardig was en daarom een lening moest aangaan voor 15% geloof ik. Nog in dezelfde week werd ook bekend gemaakt dat de Europese Centrale Bank goed draaide en dat daarom Banken geld van haar konden lenen tegen een percentage van 2%! (Terwijl de spaarrente toen nog op 2,4% stond meen ik). Dus die banken lenen van Europa tegen 2% en lenen dat aan Griekenland voor 15%. Dit is geen zakelijke kans meer maar grove criminaliteit in overleg. Een heel volk wordt geknecht voor de zelfverrijking van een paar die dit niet nodig hebben.
  Waarom hoor je daar niemand over?

  • bijttel schreef:

   …en als ze Jan Publiek vragen of ze tevreden zijn met ‘hun bank’, dan knikken ze enthousiast. Nee hoor, alles is prima. Vraag ze of ze tevreden zijn met ‘de banken’ dan ligt het opeens heel anders. Kennelijk is er geen besef dat ‘hun bank’ om de hoek gewoon deel uitmaakt van dit verziekte stelsel. En zelf draai ik ook nog steeds in die mallemolen mee. Wat is het alternatief, een ruileconomie? Heel goed mogelijk, maar dan moet ik wel even een heleboel zaken totaal anders inrichten, geen makkie met een gezin van 5 personen (hoe betaal je school, auto, hoe krijg je loon…). kortom, zelf heb ik ook geen hapklare oplossing. Maar beginnen bij de bankiers aanpakken is evident. Dan die andere lui nog.

  • Daan schreef:

   daar hoor je niemand over omdat het fenomeen MSM niet slechts een complotgekkiesterm is, maar een realiteit.

   De voormalig hoofdredacteur van de Volkskrant, Pieter Broertjes, is na zijn hoofdredacteurschap bijvoorbeeld burgemeester van Hilversum geworden.

   Laatst schreef iemand op ftm.nl een artikel over hoe Mathijs Bouman over de vloer komt bij de Amerikaanse ambassade om daar gebriefed te worden over hoe de Nederlandse media moeten berichten over bepaalde onderwerpen. Bouman is vervolgens vaste gast bij ‘s lands populairste programma DWDD om daar ‘objectieve’ info te geven over handelsverdrag TTIP. Om maar een voorbeeld te noemen.

   En vandaag was in het nieuws dat een grote bank een Grieks pollingbureau – GOP – heeft betaald om het bericht de wereld in te slingeren dat de Grieken zondag ‘ja’ gaan stemmen. Dat moet anderen over de streep trekken om ook ‘ja’ te stemmen. Want een ding is zeker: de mens – het volk – heeft geen vrije wil. Die kun je gewoon beinvloeden en bepaald (stem)gedrag laten vertonen. Daarvoor hoef je niet met ‘gekkie-termen’ als ‘mind control’ aan te komen. Beinvloeding is een normale taak van een psycholoog. Waarvan de meesten overigens niet bij de GGD werken maar in de reclamewereld…

   De wereld is te koop, en dat blijkt uit het feit dat ie wordt gekocht…

 • loeky123 schreef:

  feiten, het is zo,
  maar niemand doet iets,
  we zijn bezig met ons zelf (ik ook)
  ik ook, geen enkele risico kan je nemen, de bank heeft de burger volledig gegijzeld.
  de overheden helpen hun, en als je iets overhebt, hervormen.
  ze kunnen miljarden in Griekenlands storten ( eigenlijk aan onze eigen banken( maar dat wordt niet verteld. foute goedkope leningen, maar aan pay-back time word nooit gedacht,)
  Maar als iemand 10.000 eu schuld heb bij de bank, kan je de straat op, en nemen alles van je af, en wij vinden dat normaal. we gaan hervormen, ja ja , ik noem het belasting verhogen. maar verpakt het anders en het komt wel goed.
  het klink raar, ik hoop het niet. maar er moet een reset komen, overheid, brussel, banken en alles met veel geld wil het niet, kan het niet, of mag het niet.
  dus de reset zal wel een oorlog zijn.
  USA is al bezig ( russen aan de ene kant) zeggen ze. ik kom veel in Rusland, niets fout daar. tja ander cultuur, maar wel leuke cultuur. maar mag niet van de USA net als het midden oosten, 1 grote oorlog zooi door de USA, maar wapens is goed handel.
  dus het strijd toneel wordt EU, tenzij Rusland en China de USA (perto) dollar om kunnen gooien. maar ik denk dat de USA eerder bommen gooit.
  let wel ik beb niets tegen de Amerikanen, maar hun bestuur, in Rusland kan je niet kiezen.
  putin of mededev. klopt, maar hoe is het in de grootste democratie vd wereld USA
  je kan kiezen, democraat of republikein. en de kerel met de meeste sponseren ( geld dus grote bedrijven) die wint, en in de USA is het meer een politie staat dan in Rusland
  Echt ga er heen. niets aan de hand, zeer vriendelijke mensen, gewoon
  ik ben niet gelovig, maar het einde is nabij.
  dit kan niet doorgaan.
  en een oorlog is er voor de elite. eerst wapens leveren, dan herbouwen
  en ji mag dat niet doen

 • 365Y schreef:

  Hoe het allemaal zo gekomen is , heeft meer te maken met het belang wat achter deze leningen schuilgaat, namelijk invloed over de invoer en uitvoer van Griekse goederen . Door hun eigen producten aan Griekenland op te dringen kopen ze de vrije contractkeuze van het land op , maar misschien loop ik op deze zaken vooruit ?

  • 65Y schreef:

   Ik begin er steeds meer in te geloven dat dit de enige weg is die Griekenland nog opkan , maar dat is de prijs die ervoor betaald zal moeten worden, Men zou dan, als het op product toelating , dus voorkeuren aankomt, voor de goede kwaliteit moeten gaan en niet voor rommel wat om de haverklap weer stuk gaat . Gebruikers ervaring , consumenten onderzoek en het nut en invloed van de beoogde artikelen waardoor de klanten niet ( meer ) verdeeld raken vanwege de neveneffecten die dingen hebben op de samenleving , en aldus onder de kapitalistische markt strategie zichzelf verliest aan stomme inkopen . Ethisch produceren gaat nog verder dan alleen producten, in wezen is het ons welzijn met elk leven wat aan de beurt komt.

 • Jeff schreef:

  Ik vind dat de Grieken voor Nee moeten gaan, al is het alleen maar om dat je dan toont, dat er fundamenteel iets mis is met die Euro. Maar ja, ik ben geen Griek in Griekenland natuurlijk en dus kan ook deze kreet weer gewoon de prullenbak in, net zoals de rest van alle meningen.
  Want wat er straks ook gebeurd….de elite draait het voor hun toch wel de goeie kant op.

 • koeriertje schreef:

  Het ZWARTE PIETEN is weer begonnen. Enigste oplossing macht terug aan het volk en deze door middel van referenda laten beslissen over grote besluiten en vooral UIT de euro stappen

 • Roeland schreef:

  De Grieken moeten gewoon belasting gaan betalen, dan is er niets aan de hand…

  Maar als je in Griekenland je biertje betaald word er niets aangeslagen op de kassa… stoppen het gewoon in de zak. En ze hebben geen kadaster. Dus er zijn stukken land waarvan de overheid niet weet van wie het is… dus kunnen ze ook geen belasting gaan innen…

  Wat ze ook doen: als je huis niet af is, hoef je geen belasting te betalen over je huis… Dus zetten mensen hun huis in de steigers en maken ze een hele kleine aanbouw, maar die maken ze niet af… zodat ze geen belasting hoeven te betalen…

  Belastingontwijking zit bij hun in de cultuur. Dat is allemaal best, maar dan heeft je land geen geld… en dus geen mogelijkheden.

  Wij in Nederland zeiken wel altijd over de belastingdienst… en terecht… maar alles is wel goed geregeld bij ons. Wij kunnen uitkeringen betalen en ziektekosten. Maar in het grotere perspectief hebben we ook meer mogelijkheden, dus wij kunnen leningen krijgen die we ook terugbetalen.

  De Grieken probeerde met onze stijl mee te doen in de Eurozone, maar als je volk er alles aan doet om elke euro in eigen zak te houden, dan gaat dat fout… Dus gaat je land failliet.

  • huisheks schreef:

   Moet je als gewone burger het geld ophoesten dat de grote jongens verkwanselen en dan vervolgens verantwoordelijk gehouden worden voor het niet betalen van EXORBITANTE bedragen ? Daar krijg ik een punthoofd van.
   En waar ik nog meer een punthoofd van krijg is het geneuzel op de tv door al die zgn. kenners er wordt gewoon maar wat geroepen; niemand weet iets. Maar ow wat zijn we belangrijk. En er klopt gewoon niks van; stemmingmakerij dat is alles.

  • Armonicus schreef:

   “De Grieken moeten gewoon belasting gaan betalen, dan is er niets aan de hand…”

   11 miljoen Grieken, en die moeten dan maar even 400 miljard terug betalen! In het jaar 3976 zullen de Grieken nog niet klaar met de opgelopen rente af te betalen.

   “Belastingontwijking zit bij hun in de cultuur.”
   Bij 99% van de banken en multinationals ook! Noem mij één cultuur die het betalen van belasting tot zijn hoogste goed beschouwd? “Ons” koningshuis valt dan al af………die lijken net Grieken!

   • huisheks schreef:

    Waarom moeten zij belasting betalen ? Je moet het omdraaien; wij moeten GEEN belasting meer betalen.\
    Gelijkheid, Vrijheid en Broederschap toch …………???

  • Frans schreef:

   de belastingen die jij betaald gaan onbedoeld naar Brussel zodat jij in armoede blijft
   ook al ben je braaf belastingbetaler.
   Waarvoor dient die belasting eigenlijk? Juist, om enkele mensen rijk te maken en macht te geven. De herverdeling is ver onder de maat niet democratisch en sociaal.
   Cultuur wordt vernietigd.

 • H.N.Kater schreef:

  Onze schulden lopen FLINK op
  Straks zijn wij aan BEURT

 • Bataaf schreef:

  Euro OPHEFFEN!EU opheffen!
  Volledig!
  Terug naar de nationale munten.
  Dat is de oplossing!
  Europa staat aan de vooravond van wederom een groot conflict.
  Ons continent is al twee maal eerder het slachtoffer geweest van
  dezelfde boevenbende die nu ook weer zijn zinnen op europa heeft gezet.
  Zonder een vrij europa is de gehele wereld gedoemd tot slavernij.Europa, de bakermat van vrijheid en democratie.En het zal ze lukken want het europese volk van nu is nog geen schaduw van hen die destijds leefden.
  Het zegt en doet velen weinig.Narcisten!
  Uw voorvaderen huilen en schamen zich voor u!!!

 • karel schreef:

  Ik word gewoon kotsmisselijk van in de geval Belgische politiekers die met hand en tand het ongelijk van de EU verdedigen ten koste van het Griekse volk, net op dezelfde manier als dat ze ons uitzuigen. Wraakroepend !!!!!! Tijd om tegen heel dit gedrocht in opstand te komen

 • danny schreef:

  heel de EU-top de bak in.

 • x

  Check Also

  koning

  Iedereen in lockdown, maar koning gewoon op vakantie: ‘Nu is de maat vol’

  Nederland is deels weer in lockdown gegaan. ...

  de jonge

  De Jonge laat ons meebetalen aan schadeclaims coronavaccin: ‘Weg met die vent!’

  Als een coronavaccin onverwachte bijwerkingen veroorzaakt, betaalt ...

  >