Homepagina » Bewustzijn » Congreslid VS verwerpt oerknal en evolutietheorie (video)
Congreslid VS verwerpt oerknal en evolutietheorie

Congreslid VS verwerpt oerknal en evolutietheorie (video)

Lid van de wetenschapscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Paul Broun meent dat de evolutietheorie, de Big Bang en embryologie ‘leugens zijn die rechtstreeks uit de hel komen’.

Broun, afgevaardigde voor de staat Georgia, deed zijn uitspraken afgelopen vrijdag in een Baptistenkerk.

In de video stelt Broun, die een doctorstitel heeft, dat hij ‘als wetenschapper’ data heeft gevonden waaruit blijkt dat de aarde niet ouder is dan 9000 jaar en in zes dagen is geschapen. De reguliere wetenschap is van mening dat de aarde zo’n 4,5 miljard oud is.

Broun zegt ook dat theorieën over het ontstaan van het heelal en evolutie ‘leugens zijn die in de wereld zijn gebracht om mensen ervan te weerhouden dat ze begrijpen een verlosser nodig te hebben’.

“Dr. Broun sprak off the record tot een grote groep kerkgangers over zijn geloof aangaande religieuze zaken,” zei woordvoerster Meredith Griffanti in een verklaring tegen de Athens Banner-Herald.

De wetenschapscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden werd eerder al in opspraak gebracht door commissielid Todd Akin, die stelde dat verkrachting ‘zeer zelden’ resulteert in zwangerschap.

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Vonzie schreef:

  Tijd voor de dwangbuis.

  0 likes
 • Sheyan schreef:

  Ohgodohgod, niet lekker die man inderdaad. Heel toevallig heb ik vandaag een stuk of tig films bekeken die gaan over ons verleden, de ongelofelijke bouwwerken van de Maja’s, de Egyptenaren enz enz in samenhang met buitenaardsen. Er is zoveel bewijsmateriaal dat wat deze man beweerd en wat ze ons hebben doen laten geloven gewoon absoluut niet klopt.

  0 likes
 • Westbound schreef:

  De aarde niet ouder dan 9000 jaar en geschapen in zes dagen tijd? Voor ons begrip onmogelijk, maar bij God is álles mogelijk.
  De reguliere en gestuurde wetenschap zit er wel vaker naast.

  0 likes
 • Rob schreef:

  Is hier wel sprake van een wetenschapper? zoja dan moet hij snel z,n diploma inleveren!

  0 likes
 • Itanimulli schreef:

  Lopen er tegenwoordig nou veel meer gekken rond, of komen we gewoon van veel meer mensen te weten dat ze van lotje geschift zijn? (Door internet, tv etcetera)

  0 likes
 • Roberto schreef:

  We weten allemaal dat dit weer nergens op slaat. Deze man houd de bijbel weer aan als het enige wat de waarheid bevat… Die geloven zijn echt een probleem en zetten iedereen op een dwaalspoor, en zet mensen tegenover elkaar. Tuurlijk zijn er passage’s in de bijbel die een waarheids gehalte hebben, maar deze theorie is er weer zo’n eentje die alleen een christen zou geloven ..

  0 likes
 • Timothy Drake schreef:

  Zo’n gast zou het in onze regering niet lang volhouden… ohnee toch wel 🙁

  Een beetje van dit geluid is alleen maar goed om te zien hoe belachelijk dit soort ideeën eigenlijk zijn

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Wat een idioot de aarde is wel 4,5 miljard jaar oud. Maar misschien is de mens wel een in elkaar geknutseld iets van allerlei genen waaronder die van apen.

  0 likes
 • Aaltje schreef:

  Wat ik niet begrijp is dat geloof in god en de evolutietheorie niet samen kunnen gaan. De aarde is volgens de bijbel in 6 dagen geschapen. Maar wie zegt dat dat letterlijk is. Met 6 dagen kunnen ook 6 tijdsperioden worden bedoeld. Het is allemaal al zo achterhaald. Ik denk dat de bijbel vaak heel symbolisch is, maar dat veel mensen (met name de kerk) daar niet aan willen. Het bestaan van dinosaurussen en dat ze uitgestorven zijn vanwege een meteoriet is volgens mij een wetenschappelijk feit. En wij mensen hebben dezelfde voorouders als de chimpansees (onze broers en zussen). Als je gelooft dat toeval niet bestaat zit er een intelligente ontwerper (naar hoe ik het noem god) achter de ontwikkeling van al het mooie leven op aarde. Alles ontwikkel zich zoals het uiteindelijk bedoeld is.

  0 likes
 • Pe68 schreef:

  Een geloofshuis met wel een heel appart-behangetje.
  Bij het zien van zoveel dood(als trofee), weet ik dat het ‘slechte’ er ook aanwezig is.
  Dit filmpje komt in ieder geval uit de hel 😉

  0 likes
 • jan schreef:

  de aarde is een minuut geleden geschapen, inclusief ons en onze herinneringen.

  0 likes
 • Serenity88 schreef:

  Jammer dat het weer van een Christen moet komen….

  De Aarde is heel wat ouder dan 9000 jaar, maar ik geloof wel dat de mens is geschapen naar het evenbeeld van de Anunnaki.

  0 likes
 • Itanimulli schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”]Wat een idioot de aarde is wel 4,5 miljard jaar oud. Maar misschien is de mens wel een in elkaar geknutseld iets van allerlei genen waaronder die van apen.[/quote]
  Maar wie heeft dan de mens in elkaar geknutseld?

  0 likes
 • Westbound schreef:

  [quote name=”Aaltje”]Wat ik niet begrijp is dat geloof in god en de evolutietheorie niet samen kunnen gaan. De aarde is volgens de bijbel in 6 dagen geschapen. Maar wie zegt dat dat letterlijk is. Met 6 dagen kunnen ook 6 tijdsperioden worden bedoeld.quote]

  Bij God is 1 dag 1000 jaar en bij Hem zijn 1000 jaar als 1 dag.
  6 ‘dagen’ zijn voor Hem dus niet 6 x 24 uur (6 x 86.400 seconden)
  Misschien moet je het in een dergelijk licht bezien.

  0 likes
 • Peer schreef:

  Toevallig zag ik op het Duitse N24 een paar weken geledene een reportage over de “oerknal leugen” De ontkenning van de oerknal heeft weinig met religie te maken. Steeds meer wetenschappelijke data wijst erop dat de oerknaltheorie aan alle kanten rammelt. Zo sterk zelfs dat de oerknalthese indruist tegen gangbare wetten. Ik heb “Alle Lűge? opgenomen zodat liefhebbers er kennis van kunnen nemen.

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  Tja wat moet je nu met zo,n looser als je door bepaalde gebeurtenissen die ooit op aarde hebben plaatsgevonden, maar dit verwerpt,en stug vol blijft houden, de waarheid in pacht te hebben?Laat maar praten dacht ik zo, en een discussie met zo iemand zou ik niet eens aangaan.En al helemaal als je uit dat zelfde bijbeltje lezen kunt dat in Gods ogen één dag duizenden jaren kunnen zijn en duizenden jaren ëen dag.Heeft ie zeker nooit kunnen denken dat hiermee ok tienduizenden jaren mee worden bedoeld of 20.000 of 30 0f 60 of 80.000 jaar kan zijn.Het is zo simpel, maar het maakt het zich onnodig zo ontzettend moeilijk, dat ik medelijden zou hebben met deze Iq loze stakker!!En koolstof dateren bestaat ook niet toch??

  0 likes
 • juul schreef:

  Die arme man is niet meer dan een boodschappen jongen van de heersende elite. We zouden moeten begrijpen dat we een verlosser nodig hebben? Ja, ja. En netjes in de kudde blijven en beeee zeggen. Sorry, maar ik (en niemand) ben geen sachaap. We zijn mensen met een vrij en onhafhangkelijke wil, het gene een van de 4 spirituele kosmische wetten is samen met: de Wet van de evolutie, de Wet van de Karma en de Wet van liefde. Bang dat we de Verlosser in onze eigen hart vinden? Ja, anders wordt manipuleren een moeilijke klus.

  0 likes
 • O. Westerman schreef:

  Die kerel is gek !

  0 likes
 • Anoniem schreef:

  Congreslid VS verwerpt oerknal en evolutietheorie

  Nee he, niet weer. Domme creationisten.

  0 likes
 • O. Westerman schreef:

  [quote name=”Serenity88″]Jammer dat het weer van een Christen moet komen….

  De Aarde is heel wat ouder dan 9000 jaar, maar ik geloof wel dat de mens is geschapen naar het evenbeeld van de Anunnaki.[/quote]
  Tja tis alleen jammer dat de Sitchin story van de Anunnaki al debunked is. Vergeet die Anunnaki story het is een astrotheologische mythe welke in Genesis beschreven staat en heeft niets met buiten aardsen van niburu te maken. Adam en Eva hebben dan ook nooit en te nimmer geleeft. De bijbel is een astrotheologisch boek en niet waar gebeurd.

  0 likes
 • O. Westerman schreef:

  [quote name=”Westbound”][quote name=”Aaltje”]Wat ik niet begrijp is dat geloof in god en de evolutietheorie niet samen kunnen gaan. De aarde is volgens de bijbel in 6 dagen geschapen. Maar wie zegt dat dat letterlijk is. Met 6 dagen kunnen ook 6 tijdsperioden worden bedoeld.quote]

  Bij God is 1 dag 1000 jaar en bij Hem zijn 1000 jaar als 1 dag.
  6 ‘dagen’ zijn voor Hem dus niet 6 x 24 uur (6 x 86.400 seconden)
  Misschien moet je het in een dergelijk licht bezien.[/quote]
  Zelfs niet in dat licht. God is een human made concept dus bestaat niet. Genesis is een verhaal gebaseerd op Sumerische overleveringen een mythe zonder aliens maar over astrotheology de banen van de planeten, opkomst en ondergang zon en de maan posities nodig voor landbouw en wat dan ook. God komt niet in de bijbel voor en Jesus was niets anders dan een mythe net als die andere egyptische en Indiase mythen met ”saviors” !

  0 likes
 • Anoniem schreef:

  [quote name=”Peer”]Toevallig zag ik op het Duitse N24 een paar weken geledene een reportage over de “oerknal leugen” De ontkenning van de oerknal heeft weinig met religie te maken. Steeds meer wetenschappelijke data wijst erop dat de oerknaltheorie aan alle kanten rammelt. Zo sterk zelfs dat de oerknalthese indruist tegen gangbare wetten. Ik heb “Alle Lűge? opgenomen zodat liefhebbers er kennis van kunnen nemen.[/quote]

  Klopt, maar dat moet nog wel wetenschappelijk bewezen worden.

  http://www.scientias.nl/oerknal-zag-er-mogelijk-heel-anders-uit-dan-gedacht/70112

  0 likes
 • misterice schreef:

  hij staat voor een muur vol dode herten …??? over welke god hebben we het als dit zo ziet ? of is dat wel een god die ze bedoelen maar eerder de duivel…??? maaaaaaaar anyhoe… 🙂 dit is wel de langste 1 april grap ooit en ik vind hem wel heeeel erg flauw worden!

  0 likes
 • lichtwezen schreef:

  De man wilt per se vasthouden aan de bijbel. Lees s.v.p. de boeken van de Nederlander (1898 – 1952) Jozef Rulof.
  Hier wordt uit de doeken gedaan hoe de aarde, het heelal en hoe oud al dit is en nog veel en veel meer…
  Hoe en op welke planeet de mens is ontstaan en wat onze kosmische weg is. En vooral er is GEEN DOOD! Wij evalueren steeds verder!
  rulof.nl/index.html

  0 likes
 • Anoniem schreef:

  Volgens creationisten zijn ufo ‘s en aliens het werk van satan.

  http://eindtijdinbeeld.nl/UFO's%20&%20Christen-zijn%201.htm

  Onzin natuurlijk.

  0 likes
 • Aaltje schreef:

  [quote name=”Westbound”][quote name=”Aaltje”]Wat ik niet begrijp is dat geloof in god en de evolutietheorie niet samen kunnen gaan. De aarde is volgens de bijbel in 6 dagen geschapen. Maar wie zegt dat dat letterlijk is. Met 6 dagen kunnen ook 6 tijdsperioden worden bedoeld.quote]

  Bij God is 1 dag 1000 jaar en bij Hem zijn 1000 jaar als 1 dag.
  6 ‘dagen’ zijn voor Hem dus niet 6 x 24 uur (6 x 86.400 seconden)
  Misschien moet je het in een dergelijk licht bezien.[/quote]

  Dit is wat ik ongeveer bedoel. Vanavond is er een serie op de NTR, genaamd focus en dit is een documentaire over de ontwikkeling van de aarde en het leven daarop. Zoals ze verwachten dat het gegaan is. Een prachtige docummentaire. Het loopt al een tijdje. Hierbij hebbn ze het niet over periode van duizenden jaren maar over miljarden jaren. En de tijd dst er mensenleven is relatief kort. Ook uitgaande van deze theorie, is het ontstaan van leven een groot wonder.

  0 likes
 • Dreamfall schreef:

  Tja de aarde en het heelal is/zijn erg oud inderdaad.
  De menselijke wetenschap is nog piepjong, Maar neemt wel toe in vaart!!
  Onze wetenschappers ontdekken zoveel dat wij mensen het amper kunnen bijbenen.
  Natuurlijk zitten er errors,fouten in, want de mens moet het doen met wat hij zich tot zijn beschikking heeft. en dat is altijd te weinig.

  Wetenschap vernieuwd zich en verbeterd zich namate de klok verder tikt.
  (De normale mens weet half niet hoe ver de wetenschap nu al is)

  De gelovige mens probeert de wetenschap in discrediet te brengen omdat de wetenschap op wetenschappelijke basis het geloof weet te debunken.

  Gelovigen trekken zich dit weer aan omdat ze eigenlijk wel weten dat het geloof niet echt kan zijn.

  mazzel.

  0 likes
 • Redice schreef:

  ipv ascentie gaan we richting descentie denk ik als je die idioten tegenwoordig bij bosjes uit de grond ziet schieten

  0 likes
 • Ron schreef:

  [quote name=”Pe68″]Een geloofshuis met wel een heel appart-behangetje.
  Bij het zien van zoveel dood(als trofee), weet ik dat het ‘slechte’ er ook aanwezig is.
  Dit filmpje komt in ieder geval uit de hel ;)[/quote]
  Ik was even aan het kijken of er al iemand anders was die “the wall off death” had herkend. En ja, gelukkig wel. Ongelooflijk zo’n lijken muur in een kerk. Geeft wel aan wat voor wezens daar aanwezig zijn.

  0 likes
 • mb schreef:

  … zijn er toch wel meer in de VS (en de wereld) die dit denken , toch ?!

  0 likes
 • Abel schreef:

  [quote name=”mb”]… zijn er toch wel meer in de VS (en de wereld) die dit denken , toch ?![/quote]

  Vele miljoenen.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”Itanimulli”][quote name=”Aardebewoner”]Wat een idioot de aarde is wel 4,5 miljard jaar oud. Maar misschien is de mens wel een in elkaar geknutseld iets van allerlei genen waaronder die van apen.[/quote]
  Maar wie heeft dan de mens in elkaar geknutseld?[/quote]

  Snuggere buitenaardsen hebben die mens in elkaar geknutseld. Een leuk mengsel van wat hier al rondliep vermengen met genenbanken die vanuit de ruimte komen.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”Anoniem”]Volgens creationisten zijn ufo ‘s en aliens het werk van satan.

  http://eindtijdinbeeld.nl/UFO's%20&%20Christen-zijn%201.htm

  Onzin natuurlijk.[/quote]

  Ook in de bijbel zijn er nogal wat waarnemingen van buitenaards contact.

  0 likes
 • Delfia schreef:

  En Elohim sprak: laten wij de (sprekende) mens scheppen naar ONS evenbeeld.. nadat hij de evolutie-schepping van satan had vernietigd om dat hij het niet langer kon aanzien..
  Evolutie = pure evil. Kent geen genade. Als kind van 11 dacht ik er zo over en nu nog steeds.

  0 likes
 • flerk schreef:

  Ooit van koolstofdatering gehoord?

  Er zijn veel leugens over de ontstaansgeschiedenis van de mensheid maar dit slaat echt nergens op.

  0 likes
 • TheEnzo schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Itanimulli”][quote name=”Aardebewoner”]Wat een idioot de aarde is wel 4,5 miljard jaar oud. Maar misschien is de mens wel een in elkaar geknutseld iets van allerlei genen waaronder die van apen.[/quote]
  Maar wie heeft dan de mens in elkaar geknutseld?[/quote]

  Snuggere buitenaardsen hebben die mens in elkaar geknutseld. Een leuk mengsel van wat hier al rondliep vermengen met genenbanken die vanuit de ruimte komen.[/quote]

  En wie heeft hen in elkaar geknutseld?

  0 likes
 • coco schreef:

  [quote name=”TheEnzo”][quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Itanimulli”][quote name=”Aardebewoner”]Wat een idioot de aarde is wel 4,5 miljard jaar oud. Maar misschien is de mens wel een in elkaar geknutseld iets van allerlei genen waaronder die van apen.[/quote]

  Maar wie heeft dan de mens in elkaar geknutseld?[/quote]

  Snuggere buitenaardsen hebben die mens in elkaar geknutseld. Een leuk mengsel van wat hier al rondliep vermengen met genenbanken die vanuit de ruimte komen.[/quote]

  En wie heeft hen in elkaar geknutseld?[/quote]

  Nature itself 😉

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”TheEnzo”][quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Itanimulli”][quote name=”Aardebewoner”]Wat een idioot de aarde is wel 4,5 miljard jaar oud. Maar misschien is de mens wel een in elkaar geknutseld iets van allerlei genen waaronder die van apen.[/quote]
  Maar wie heeft dan de mens in elkaar geknutseld?[/quote]

  Snuggere buitenaardsen hebben die mens in elkaar geknutseld. Een leuk mengsel van wat hier al rondliep vermengen met genenbanken die vanuit de ruimte komen.[/quote]

  En wie heeft hen in elkaar geknutseld?[/quote]

  Vrienden van mij zijn aan het sleutelen gegaan.

  0 likes
 • 1984 Orwell schreef:

  [quote name=”Abel”][quote name=”mb”]… zijn er toch wel meer in de VS (en de wereld) die dit denken , toch ?![/quote]

  Vele miljoenen.[/quote]

  In de VS is 2 + 2 = 5. Bij velen hier in Nederland ook (net als in Noord Korea)

  0 likes
 • Westbound schreef:

  Of de aarde in 6 dagen geschapen is, of in 4,5 miljard jaar… het maakt uiteindelijk allemaal niets uit, want God is de Schepper.
  4,5 miljard jaar is voor Hem waarschijnlijk hetzelfde als 6 dagen. Of zoiets.

  0 likes
 • Ned Kelly schreef:

  Ik lees hier deze man is gek,idioot en nog meer maar wat dacht je van gevaarlijk, radicale christenen

  0 likes
 • Westbound schreef:

  [quote name=”TheEnzo”][quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Itanimulli”][quote name=”Aardebewoner”]Wat een idioot de aarde is wel 4,5 miljard jaar oud. Maar misschien is de mens wel een in elkaar geknutseld iets van allerlei genen waaronder die van apen.[/quote]
  Maar wie heeft dan de mens in elkaar geknutseld?[/quote]

  Snuggere buitenaardsen hebben die mens in elkaar geknutseld. Een leuk mengsel van wat hier al rondliep vermengen met genenbanken die vanuit de ruimte komen.[/quote]

  En wie heeft hen in elkaar geknutseld?[/quote]

  Uiteindelijk kom je altijd bij GOD als De Schepper terecht. Het is overigens makkelijker, stabieler en rustgevender om in God te geloven, dan je hele leven vruchteloos bezig zijn om te ontdekken hoe alles via ‘toevalligheden’ ontstaan is. Ik zou zeggen: tijd is kostbaar en bespaar je die moeite!

  0 likes
 • Harrie Penders schreef:

  Deze meneer is een gevaar voor de mensheid en vrede op aarde. Het wordt hoog tijd dat hij zijn oogkleppen verwijderd

  0 likes
 • johan schreef:

  Het is wat, dat je op zo’n manier herkozen wilt worden.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Westbound”][quote name=”TheEnzo”][quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Itanimulli”][quote name=”Aardebewoner”]Wat …van apen.[/quote]
  Maar wie heeft dan de mens in elkaar geknutseld?[/quote]

  Snuggere … komen.[/quote]

  En wie heeft hen in elkaar geknutseld?[/quote]

  Uiteindelijk kom je altijd bij GOD als De Schepper terecht. Het is overigens makkelijker, stabieler en rustgevender om in God te geloven, dan je hele leven vruchteloos bezig zijn om te ontdekken hoe alles via ‘toevalligheden’ ontstaan is. Ik zou zeggen: tijd is kostbaar en bespaar je die moeite![/quote]
  Spreek voor jezelf.

  Van alle mogelijkheden waar het eerste leven vandaan komt. Is god wat mij betreft de minst waarschijnlijke.

  Overigens spreekt de stelling “uiteindelijk kom je bij god uit” zichzelf tegen, want waar komt god dan vandaan? De stelling maakt het probleem alleen maar ingewikkelder.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Itanimulli”]Lopen er tegenwoordig nou veel meer gekken rond, of komen we gewoon van veel meer mensen te weten dat ze van lotje geschift zijn? (Door internet, tv etcetera)[/quote]
  Malloten kunnen zich in deze tijd gewoon beter laten horen door de moderne techniek.

  Daarom lijkt het ook alsof er zoveel radicale moslimgeestelijken zijn. Iedereen met een baard, een grote mond, een fax- en internetverbinding is tegenwoordig geestelijk leider terwijl 30 jaar geleden niemand buiten zijn eigen kleine gemeenschap van hem gehoord zou hebben. Dat geldt ook voor debielen in het algemeen.

  0 likes
 • Dapale schreef:

  Snuggere buitenaardsen hebben die mens in elkaar geknutseld. Een leuk mengsel van wat hier al rondliep vermengen met genenbanken die vanuit de ruimte komen.[/quote]

  En wie heeft hen in elkaar geknutseld?[/quote]

  Uiteindelijk kom je altijd bij GOD als De Schepper terecht. Het is overigens makkelijker, stabieler en rustgevender om in God te geloven, dan je hele leven vruchteloos bezig zijn om te ontdekken hoe alles via ‘toevalligheden’ ontstaan is. Ik zou zeggen: tijd is kostbaar en bespaar je die moeite![/quote]

  Kijk Westbound, jij snapt het! gewoon dat makkelijkste weg kiezen! Blij dat te zien dat er nog steeds een boel “gehersenspoelde” mensen rondlopen… 🙁

  0 likes
 • S0M30N3 schreef:

  [quote name=”Harrie Penders”]Deze meneer is een gevaar voor de mensheid en vrede op aarde. Het wordt hoog tijd dat hij zijn oogkleppen verwijderd[/quote]

  IDD!!

  0 likes
 • vrillon schreef:

  Ik erger me altijd een beetje als je van die God discussies bezig ziet gaan.. ik kan niet achter een mening staan van een deelnemer in zo’n discussie..

  Wat is god?
  Wie is god?
  Wat bedoel je met god?
  Serieus wat de neuk bedoel je met god?

  Als je zegt, ja die van de bijbel.. nogmaals wat de neuk bedoel je met god?

  0 likes
 • Delfia schreef:

  [quote name=”Wesley”][quote name=”Westbound”][quote name=”TheEnzo”][quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Itanimulli”][quote name=”Aardebewoner”]Wat …van apen.[/quote]
  Maar wie heeft dan de mens in elkaar geknutseld?[/quote]

  Uiteindelijk kom je altijd bij GOD als De Schepper terecht. Het is overigens makkelijker, stabieler en rustgevender om in God te geloven, dan je hele leven vruchteloos bezig zijn om te ontdekken hoe alles via ‘toevalligheden’ ontstaan is. Ik zou zeggen: tijd is kostbaar en bespaar je die moeite![/quote]
  Spreek voor jezelf.

  Van alle mogelijkheden waar het eerste leven vandaan komt. Is god wat mij betreft de minst waarschijnlijke.

  Overigens spreekt de stelling “uiteindelijk kom je bij god uit” zichzelf tegen, want waar komt god dan vandaan? De stelling maakt het probleem alleen maar ingewikkelder.[/quote]
  God= eternal=consciousness. Wij zijn teveel geneigd in vergankelikheid te denken, dat is ONS probleem.

  0 likes
 • Tjampoer schreef:

  Deze heer,( no doubt een Republikein) moet nodig eens Richard Dawkins,’ het verhaal van onze voorouders’ eens lezen.Gewoon te huur in de bieb..wel 500+ bladzijden, maar dat kan hij vast wel!heeft hij geen tijd meer voorlopig om uit zijn nek te kletsen.

  0 likes
 • lars schreef:

  God met de grote G is alles wat er is en zal zijn

  god met een kleine g…zijn de gevallen engelen/wachters/annunaki……schepper van de Lulu..het werkras..wij…net slim genoeg gemaakt om de sterren te kunnen begruipen.. Gilgamesh story geloof ik

  0 likes
 • investigator schreef:

  Ik geloof best dat de aarde miljarden jaren oud is. Maar die 4,5 miljard is ook allemaal verzonnen om op een mooi getal uit te komen. Ze kunnen er net zo.goed 3, 2, of 5 miljard jaren naast zitten. De enige manier om dit soort dingen echt tot wetenschap te benoemen is door met een tijdmahine terug te.gaan in de tijd (wat natuurlijk niet kan) Ik heb gezien hoe ze bijvoorbeeld botten van dinosaurussen proberen in te schatten, hoe oud ze zijn en dit kan niemand echt bepalen. Makkelijk om te zeggen dat god alles heeft gecreëerd. Waar komt god dan vandaan? Misschien hebben wij die wel verzonnen.

  Maar hoe komt die vent erop om zo iets te gaan zeggen? Aarde 6000 jaar oud, en dan heeft god zeker dinosaurusbotten verspreid om mensen te twijfelen.

  0 likes
 • investigator schreef:

  [quote name=”vrillon”]Ik erger me altijd een beetje als je van die God discussies bezig ziet gaan.. ik kan niet achter een mening staan van een deelnemer in zo’n discussie..

  Wat is god?
  Wie is god?
  Wat bedoel je met god?
  Serieus wat de neuk bedoel je met god?

  Als je zegt, ja die van de bijbel.. nogmaals wat de neuk bedoel je met god?[/quote]

  Je vergeet nog iets:
  Waarom waren het eerst goden met verschillende persoonlijkheden en opeens na christus een heilige geest god?

  0 likes
 • redice schreef:

  Uiteindelijk kom je altijd bij GOD als De Schepper terecht. Het is overigens makkelijker, stabieler en rustgevender om in God te geloven, dan je hele leven vruchteloos bezig zijn om te ontdekken hoe alles via ‘toevalligheden’ ontstaan is. Ik zou zeggen: tijd is kostbaar en bespaar je die moeite![/quote]

  ok, een kosmisch bewustzijn tot daar aan toe, maar komaan zeg, toch geen “god” zeker, tsss

  0 likes
 • O. Westerman schreef:

  [quote name=”lars”]God met de grote G is alles wat er is en zal zijn

  god met een kleine g…zijn de gevallen engelen/wachters/annunaki……schepper van de Lulu..het werkras..wij…net slim genoeg gemaakt om de sterren te kunnen begruipen.. Gilgamesh story geloof ik[/quote]
  Zelfs een god met een grote G is er niet want dat concept komt van mythen vandaan en wel van astrotheologie en mythen van volkeren van duizenden jaren geleden toen benoemden ze nog meerdere goden en in de Jaweh tijd werd het opeens 1 god Monotheisme maar was een verdoezeling van polytheisme teruggebracht tot ”1” God Jaweh oftewel Joodse nepperij om op te botsen tegen die veelgoderij. Genesis is een Sumerian tale en is allegorisch en niet letterlijk te nemen. Vergeet Sitchin Anunaki, wachters etc tis allemaal astrotheologie. Geen Adam en Eva als personen. Ga je verdiepen in Acharya S boeken.

  0 likes
 • O. Westerman schreef:

  [quote name=”Dapale”]Snuggere buitenaardsen hebben die mens in elkaar geknutseld. Een leuk mengsel van wat hier al rondliep vermengen met genenbanken die vanuit de ruimte komen.[/quote]

  En wie heeft hen in elkaar geknutseld?[/quote]

  Uiteindelijk kom je altijd bij GOD als De Schepper terecht. Het is overigens makkelijker, stabieler en rustgevender om in God te geloven, dan je hele leven vruchteloos bezig zijn om te ontdekken hoe alles via ‘toevalligheden’ ontstaan is. Ik zou zeggen: tijd is kostbaar en bespaar je die moeite![/quote]

  Kijk Westbound, jij snapt het! gewoon dat makkelijkste weg kiezen! Blij dat te zien dat er nog steeds een boel “gehersenspoelde” mensen rondlopen… :([/quote]
  Die gehersenspoelden zijn in dit geval de Christenen dat ze het even weten !

  0 likes
 • O. Westerman schreef:

  [quote name=”vrillon”]Ik erger me altijd een beetje als je van die God discussies bezig ziet gaan.. ik kan niet achter een mening staan van een deelnemer in zo’n discussie..

  Wat is god?
  Wie is god?
  Wat bedoel je met god?
  Serieus wat de neuk bedoel je met god?

  Als je zegt, ja die van de bijbel.. nogmaals wat de neuk bedoel je met god?[/quote]

  Tja de bijbel is gewoon geschreven door mensen en niet eens geïnspireerd door een ”God” ! Iedereen kan op elke bladzij in een boek schrijven En God zijde dit en dat bla bla bla onzin. !
  De bijbel is van voor tot achter een mythe

  0 likes
 • Kees schreef:

  Voor wie twijfelt aan de Bijbel, denk eens na over het volgende:

  In Job26:7 staat geschreven dat de Aarde los in de ruimte hangt. In Jesaja 40:22 staat geschreven dat de Aarde rond is. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Tuurlijk is de Bijbel door mensen geschreven, maar wel geïnspireerd door de Geest van God. De Bijbel staat vol met wetenschappelijke zaken die de laatste honderden jaren pas zijn bewezen. Dit kan geen mensenwerk zijn. Dus praat normaal over de God waar je niet in gelooft. Er is zoveel waar je niets van merkt maar dat er wel degelijk is. Denk maar eens aan radiosignalen, zonder de juiste spullen kun je er niets mee. Zo is het ook met onze geest, wanneer wij er niet voor openstaan kan Hij niets met ons. Denk hier maar eens over na.

  0 likes
 • Padja schreef:

  [quote name=”Kees”]Voor wie twijfelt aan de Bijbel, denk eens na over het volgende:

  In Job26:7 staat geschreven dat de Aarde los in de ruimte hangt. In Jesaja 40:22 staat geschreven dat de Aarde is. Dus praat normaal over de God waar je niet in gelooft. Er is zoveel waar je niets van merkt maar dat er wel degelijk is. Denk maar eens aan radiosignalen, zonder de juiste spullen kun je er niets mee. Zo is het ook met onze geest, wanneer wij er niet voor openstaan kan Hij niets met ons. Denk hier maar eens over na.[/quote]

  Dan kan HIJ niks met ons ??
  HIJ
  Waarom is het toch altijd een HIJ ??
  Ik vind het prima hoor..normaal praten over god. Maar die man met die baard is door mensen geschapen.
  Ik heb geen enkel probleem met het geloof in creatie of hogere macht.
  Maar epistels vol onderdrukking, heerszucht en discriminatie (bijbel) geschreven door ‘n clubje mannen kan ik echt niet serieus nemen.

  0 likes
 • Kees schreef:

  Man met een baard -> kan wel merken dat jij echt de Bijbel kent:D De mens is geschapen naar Zijn evenbeeld. Daar hoor jij ook bij. Gezien je reactie ben jij een vrouw. Bedankt voor je reactie, maar denk vooral eens na over dat andere wat ik schreef. Daar kan nu heden ten dage geen mens een uitleg voor bedenken.

  Kees stopt nu met reageren, Kees gaat verder met hogere zaken. Kees bidt voor jou.

  0 likes
 • 365Y schreef:

  This hier lachen , zovaak word er door verschillende bronnen (ook hier) melding gemaakt van een Creator en dat wij (zijn) mede creators zijn , maar in de erkende wetenschap praten ze elkaar lekker even na volgens mij omwille van hun ego en om er bij te horen of omdat men zelf niet durft na te denken over een eigen ingeving) word er dus keihard uitgegaan van een oerknal . Ik weet zeker dat er geen oerknal geweest kan zijn omdat het niet de orde van planeten kan verklaren , oerknal is gel-l in de ruimte ..

  0 likes
 • 365Y schreef:

  [quote name=”Padja”][quote name=”Kees”]Zo is het ook met onze geest, wanneer wij er niet voor openstaan kan Hij niets met ons. Denk hier maar eens over na.[/quote]

  Dan kan HIJ niks met ons ??
  HIJ
  Waarom is het toch altijd een HIJ ??
  Maar die man met die baard is door mensen geschapen.

  Maar epistels vol onderdrukking,heerszucht en discriminatie (bijbel)geschreven door ‘n clubje mannen kan ik echt niet serieus nemen.[/quote]

  Als de Bijbel het over een Hij heeft dan heeft deze het over de scheppende energie die daar vanuit gaat , dit heeft met opbouwend autoriteit te maken om geesten van de zielen een eenvoudige ingang tot een eerlijke boodschap te geven.

  Een abstracte macht zijnde God als leraar maakt misbruik van zijn uniekheid omdat wij ons daar niet mee vereenzelfigen omdat wij die wereld en dus ook die hogere beleving van het leven nooit zullen kennen. “De androgene goden/God snapt ons lichamelijke identiteit niet “.

  0 likes
 • Tim schreef:

  Het lijkt wel alsof ik een discussie lees op een onzin forum. Waarom moeten we perse mensen overtuigen met JOUW eigen waarheid? Deel het, laat mensen genieten van nieuwe perspectieven en neem afstand. Ik voel hier zoveel frustratie, dat mijn beeld van ‘bewuste’ mensen nu veranderd is. Duidelijk zijn sommige bewust op maatschappelijk niveau, maar niet op (inter)persoonlijk niveau.

  Het rigide Godsbegrip wordt misbruikt, zoals bijna alle dat doen.
  Wat ik denk en met jullie wil delen:
  Ik stel mij de wereld voor als onecht, gemaakt om vele dingen te leren als Ziel die niet te leren zijn in de echte wereld. Mijn geloof is dat er wellicht wel een begin was, maar dat van een onechte wereld. Hoe dat is gebeurd kan door van alles zijn, ik denk dat God de bouwstenen creëerde waarop de rest van leven gebouwd kan worden (materie, DNA, zonnestelsels)
  Des te meer wij onvoorwaardelijk kunnen liefhebben, des te meer God wij zelf worden.

  0 likes
 • Padja schreef:

  [quote name=”Kees”]Man met een baard -> kan wel merken dat jij echt de Bijbel kent:D De mens is geschapen naar Zijn evenbeeld. Daar hoor jij ook bij. Gezien je reactie ben jij een vrouw. Bedankt voor je reactie, maar denk vooral eens na over dat andere wat ik schreef. Daar kan nu heden ten dage geen mens een uitleg voor bedenken.

  Kees stopt nu met reageren, Kees gaat verder met hogere zaken. Kees bidt voor jou.[/quote]

  Dankjewel Kees. (voor het bidden dan..toch lief.)

  0 likes
 • Padja schreef:

  Tjah..als vrouw..dan maar gehoorzaam aftaaien.en wachten tot je genomen wordt. (letterlijk in de bijbel).HIJ heeft gesproken. En ach, als je maar je slaven goed behandeld hè.

  sorry, maar ik kan er niet mee uit de voeten.

  0 likes
 • Padja schreef:

  Lieve 365Y
  Een androgene god en de HIJ als scheppende energie. klinkt mooi.
  Misschien mag het dan afentoe een ZIJ zijn?

  Ennehhhh…als die zonen steeds maar weer een vrouw tot zich NEMEN..moet ik dat ook anders lezen dan?

  En als ik steeds alles anders moet lezen..is het niet snuggerder om gewoon te schrijven wat je bedoelt?

  0 likes
 • 365Y schreef:

  [quote name=”Padja”]Lieve 365Y
  Een androgene god en de HIJ als scheppende energie. klinkt mooi.
  Misschien mag het dan afentoe een ZIJ zijn?

  Ennehhhh…als die zonen steeds maar weer een vrouw tot zich NEMEN..moet ik dat ook anders lezen dan?

  En als ik steeds alles anders moet lezen..is het niet snuggerder om gewoon te schrijven wat je bedoelt?[/quote]

  Waarom God een Hij is is een zaak van God, het heeft in miz met een les in nederigheid te maken kijk eens naar Zijn zoon, die door de gehoorzaamheid ons van het bewustzijnsloze leven naar een bewuste kijk op dit leven en een na de dood heeft gesteld, en betekend God (het hogere) in ons te laten leven , maw, groot bewustzijn maakt ons vrij van bijgeloof alszijnde geloven in de macht van de sterkste , gelijk aan dierlijk kuddegedrag welke uitgaan van seizoenen en dat van dierlijke liefde.

  0 likes
 • O. Westerman schreef:

  Pardon ? Ten eerste als ”hij” al bestond is het een onzijdig iets en niet een hij of zij ! Mischien moet jij een lesje in mythologie hebben ? Welke zoon ? Jesus heeft NIET geleefd het is een samengesteld mythologisch karakter en dat is aangetoond. Maagdelijke geboorten zijn niet mogelijk evenmin water in wijn veranderen of over water lopen om nog maar niet van opstaan uit de dood en hemelvaart te spreken, zijn dus ook niet gebeurt dat kan ik je verzekeren. Bewustzijnsloze leven ? Wanneer hadden we een bewustzijnsloze leven ? Knap hoor om gigantische pyramiden te maken met een bewustzijns loos leven !? Gehoorzaamheid tegenover een niet bewezen onzichtbare entiteit ? Sorry vrij van bijgeloof ? De bijbel is een uit mythen samengesteld boek en niet historisch correct. Eerst eens even verdiepen in de origine van je geloof voordat je wat zegt.

  0 likes
 • 365Y schreef:

  [quote name=”O. Westerman”]Pardon ? Ten eerste als ”hij” al bestond is het een onzijdig iets en niet een hij of zij ! Mischien moet jij een lesje in mythologie hebben ? Welke zoon ? Jesus heeft NIET geleefd het is een samengesteld mythologisch karakter en dat is aangetoond. [/quote]

  Bla bla ik zal jouw zekerheden hier niet allemaal maar niet herhalen, niet ik maar jij hebt het geheim niet begrepen, in iedergeval is Moeder Geest Zoon geen onzin , also is het niet het hoogst ondenkbare, dat is de mens die denkt dat alles zomaar vanzelf gebeurd . Ik werp jouw beknopte idee over mij niet slechts verre van mij, jouw verhaal is een kopie van andere wijzen en klopt het beginsel hier aangehaald voor jouw, daarom ook voor geen inch . Ik wil hierop dit nog zeggen , er zijn er die van God stelen en er zijn er die u vergeven om andere vrienden voor uw minder meesterlijke, dwalingen te behoeden.

  0 likes
 • Eric schreef:

  weet iemand waar hij zijn dokterstitel heeft gekocht, zo eentje wil ik er ook wel.
  Wat een larie

  0 likes
 • Quasar schreef:

  Ooowkeeeee….die is niet helemaal lekker…de aarde 9000 jaar oud??? Knap als de dino’s al miljoenen jaren zijn uitgestorven…

  0 likes
 • O. Westerman schreef:

  Sterker nog je kunt die waarheid ook niet herhalen want je bent er niet van op de hoogte om dat je je er niet in verdiept hebt en alleen aanhoort wat die kerk je aangesmeerd heeft.
  Het geheim van de bijbel samenstellers is dat het allemaal gebaseerd is op astrotheology en dat is bewezen en uitgezocht dus het is erg jammer voor je. Jij kent dat geheim blijkbaar niet en eens een keer andere dingen onderzoeken dan dat sprookjes boek van je kun je of durf je niet, oh want dan kom je zeker in de hel. Get a live !

  0 likes
 • paul schreef:

  Ik ben al 5 jaar lang regelmatig bezoeker van deze website en dit is de eerste keer dat ik een reactie plaats.

  Maar ik geloof niet dat de Aarde slechts 9000 jaar oud is. Inderdaad fossielen van dinosaurussen tonen dat aan.

  En een ieder die een beetje basiskennis heeft van astronomie begrijpt dat je planeten en sterren niet zomaar even kunt toevoegen of verwijderen. Dus als de Aarde 9000 jaar oud is, dan zullen de zon, Jupiter, Vernus en Mars niet veel ouder of jonger zijn.

  En deze man zegt dat hij ‘wetenschappelijke data’ heeft ‘gevonden’. Ten eerste en vergeet dat nooit, wetenschappelijke data dat is niet iets wat je zo even ergens in de bosjes vindt tijdens het uitlaten van je hond maar is de uitkomst van heel hard werken. En ten tweede waar is die data nu dan? Mag ik ook deelnemen aan de kennis van die ‘data’?

  Natuurlijk mag ik dat niet, kan ik ook helemaal niet, want er is helemaal geen data. Alleen maar ‘blabla’.

  0 likes
 • John v Dokkumburg schreef:

  [quote name=”O. Westerman”]Sterker nog je kunt die waarheid ook niet herhalen want je bent er niet van op de hoogte om dat je je er niet in verdiept hebt en alleen aanhoort wat die kerk je aangesmeerd heeft.
  Het geheim van de bijbel samenstellers is dat het allemaal gebaseerd is op astrotheology en dat is bewezen en uitgezocht dus het is erg jammer voor je. Jij kent dat geheim blijkbaar niet en eens een keer andere dingen onderzoeken. ….. ![/quote]

  Er zijn niveaus die buiten je verstand om begrepen moeten worden in je ziel en geest, en dan van hieruit wil je nimmer meer op deze manier tegen me ageren . Nee – ik ben juist geen meehuppeltje maar laat maar , het vooringenomen standpunt zit blijkbaar over het algemeen bij jullie soort mensen heel diep omdat dit namelijk zo juist VoelT, echter nooit een verrassing, hier spreekt je taaie instinkt en door daar mee te werken heb ik niks mee.

  0 likes
 • O. Westerman schreef:

  Jahoor blijf maar lekker in je eigen gehersenspoelde wereldje rondhangen en eigenwijs doen. Je zwamt flink wat af. Ik trap er niet in in die flauwekul van jullie! Doe gewoon je huiswerk dan zul je het zien. Geen meehuppertje ? Nou dacht het wel anders zou je niet zo schrijven.
  Die flauwekul moet de wereld maar eens uit, of geloof je ook nog in sinterklaas, kerstman en tandenfee ? Ik weet meer van je geloof dan het je lief is dat kan ik je wel vertellen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  kamerlid

  Kamerlid Wybren van Haga: ‘De coronacrisis is voorbij’

  Statistisch gezien is de coronacrisis voorbij, zei ...

  lange frans

  Lange Frans en hoogleraar Karel van Wolferen: ‘Dit is de grootste leugen ooit’

  In de podcast van Lange Frans is ...

  >