Homepagina » Het Complot » Katholiek theoloog: maak einde aan autoritair bewind paus
Katholiek theoloog: maak einde aan autoritair bewind paus

Katholiek theoloog: maak einde aan autoritair bewind paus

Eén van de meest prominente katholieke theologen heeft opgeroepen tot een revolutie om de paus af te zetten en het Vaticaan radicale hervormingen door te laten voeren.

Hans Küng dringt er bij priesters en kerkgangers op aan om de katholieke hiërarchie, die volgens hem corrupt en ongeloofwaardig is, te confronteren.

Hij omschrijft de kerk als een ‘autoritair systeem’ dat doet denken aan de dictatuur ten tijde van nazi-Duitsland. De priesters en anderen in hoge posities moeten niet langer zo slaafs zijn, aldus de 84-jarige priester. Volgens Küng moeten ze zich verenigen en zeggen dat ze bepaalde dingen niet langer pikken.

Diepe scheuren

Küng werd geïnspireerd door bewegingen in Zwitserland en Oostenrijk, waar honderden katholieke priesters zich openlijk uitspreken tegen het Vaticaan. De opstanden worden door waarnemers beschreven als ‘ongekend’ en zullen waarschijnlijk leiden tot diepe scheuren in de kerk.

In Oostenrijk en Zwitserland zijn inmiddels ruim 450 priesters opgestaan tegen het Vaticaan, aldus Küng. Volgens hem zal dat aantal alleen maar blijven toenemen. Hij voegde toe dat pogingen van Christoph Schönborn, de aartbisschop van Wenen, om de opstand de kop in te drukken, alleen maar averechts hebben gewerkt.

Vanaf 1965 doceerde Küng in Tübingen dogmatiek, waar Joseph Ratzinger, de huidige paus Benedictus XVI, in 1966 ook hoogleraar werd. In 1968 ontstond er tussen hen beiden verwijdering. Hun kerkbeeld en wereldbeeld gingen sterk uiteenlopen.

Medeplichtig

Küng publiceerde in de jaren zeventig vele kritische studies over de Katholieke Kerk en haar leerstellingen. Met name zijn boek over de pauselijke onfeilbaarheid bracht hem in aanvaring met het Vaticaan. In 1980 ontnam de Duitse bisschoppenconferentie hem zijn leerbevoegdheid.

In 2005 werd Küng door zijn oude collega en vriend Ratzinger ontvangen op diens zomerverblijf te Castel Gandolfo. Küng gaf aan de media te kennen dat hij zijn vroegere collega toch te conservatief had ingeschat. Van Benedictus XVI zouden toch enigszins progressieve veranderingen te verwachten zijn. In een Open Brief aan de bisschoppen in 2010 herinnerde Küng eraan dat Ratzinger en hijzelf in de conciliejaren als jonge theologen, als enigen, ook nu nog actief zijn.

Na vijf jaar paus Benedictus XVI ‘kan het zo niet verder. Als u blijft zwijgen bent u medeplichtig’, aldus Küng aan de bisschoppen. Hij somt ook de gemiste kansen van de huidige paus op jegens de protestanten, de joden, de moslims, de oorspronkelijke bewoners van Latijns-Amerika, de Afrikanen en de moderne wetenschap.

Pauselijke geheimhouding

Hij voegt aan de gemiste kansen en crises nog als kers op de taart de leiderschapscrisis toe in de afhandeling van het seksueel misbruik in de kerk, ‘een wereldwijd systeem van toedekking onder leiding door de Roomse Congregatie van de Geloofsleer onder kardinaal Ratzinger’, schreef Küng.

Küng merkt op dat Ratzinger als hoofd van de geheime dienst van de Katholieke Kerk uiteindelijk hoofd van het Vaticaan werd. De paus heeft zich nooit verontschuldigd voor het feit dat veel misbruikzaken bleven liggen omdat ze onder de pauselijke geheimhouding vielen.

Momenteel leidt Küng de stichting Welthethos. Hij heeft veel lof ontvangen voor dit initiatief dat gericht is op dialoog tussen wereldgodsdiensten. Weltethos werd in de negentiger jaren opgericht om te benadrukken wat de verschillende wereldreligies gemeen hebben, in plaats van wat ze uiteendrijft.

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 Vond je deze info waardevol? Deel het dan met iedereen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

40 reacties

 1. Ik krijg altijd de kriebels van die uitdossing, die mijters, =vissekoppen =god dagon) brrr, enge sekte rare rituelen ook beetje sinister dat gedoe ook met rook etc. maar ja iedereen mag doen wat hij wil.

  0 likes
 2. [quote name=”cc”]Ik krijg altijd de kriebels van die uitdossing, die mijters, =vissekoppen =god dagon) brrr, enge sekte rare rituelen ook beetje sinister dat gedoe ook met rook etc. maar ja iedereen mag doen wat hij wil.[/quote]

  Ik vind het wel grappig. Net een toneelvoorstelling van een een of ander Middeleeuws spektakel met al die ouderwetse mantels en zo.

  0 likes
 3. Dat zou wat mij betreft een dappere daad zijn. Op weg naar gelijkheid en rechtvaardigheid. Let the life en world begin!

  0 likes
 4. Gewoon afschaffen en verbieden. Al die geloven. Als er iets is dat de mens onverdraagzaam maakt tegenover elkaar..

  0 likes
 5. Een religie zonder uiterlijk vertoon en mystiek, is een koude religie. En wat Hans Küng betreft: hij schopt tegen Gods kerk aan, maar vergeet dat hij al met één been in het graf staat.
  Al dat geschop zal hem door God niet in dank worden afgenomen en ik zou niet graag in Hans’ schoenen willen staan, als hij eenmaal voor Zijn rechterstoel staat.

  0 likes
 6. Goed stuk en als ex katholiek heb ook ik altijd tegen de kerk aan geschopt en ben in de loop der jaren steeds meer bevestigt in de veronderstellingen die ik had. Voor mij bestaat er niet zoiets als een god, voor mij zijn wij mensen allemaal god. Ik geloof ook niet in een rechtsstoel of in hemel en hel. Het leven is voor eeuwig alleen wisselen we af en toe even van gedaante en wat we in dit of overige levens hebben uitgevreten komt terug in het leven na dit leven. Doe je het nu goed dan zul je in je volgende leven een goed leven hebben en zo niet dan zul je het zwaar hebben. Wie goed doet die goed ontmoet. 😉

  0 likes
 7. Ik woon in de USA en het jaarlijkse film festival in mijn stad is van start gegaan. Naar mijn mening is deze documentaire btreffende pedofielen in de katholieke kerk door award winning Alex Gibney is een echte aanrader. Vrijdag heb ik deze diepgaande docucumentaire bekeken. http://tiff.net/filmsandschedules/tiff/2012/meamaximaculpasilenc Hopelijk krijgen jullie hem ook te zien in Nederland. Titel luidt: Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God.

  0 likes
 8. [quote name=”Vonzie”]Gewoon afschaffen en verbieden. Al die geloven. Als er iets is dat de mens onverdraagzaam maakt tegenover elkaar..[/quote]

  Misschien moet het geloof in Niburu dan ook maar afgeschaft worden. En het geloven in een holle aarde. Wel consequent blijven dan.

  0 likes
 9. kijk nou naar die Butler die veroordeeld is. Hij brengt misstanden aan het licht en wordt in het nieuws weggezet als een misdadiger. Heeft het vaticaan wat te verbergen ? Witwaspraktijken etc etc…

  0 likes
 10. Sorry, maar Hans Küng is al twintig jaar geen toonaangevend theoloog binnen de Katholieke kerk.Hij wordt vooral als toonaangevend beschouwd door iedereen die tegen de Katholieke kerk is.

  0 likes
 11. [quote name=”Westbound”]Een religie zonder uiterlijk vertoon en mystiek, is een koude religie. En wat Hans Küng betreft: hij schopt tegen Gods kerk aan, maar vergeet dat hij al met één been in het graf staat.
  Al dat geschop zal hem door God niet in dank worden afgenomen en ik zou niet graag in Hans’ schoenen willen staan, als hij eenmaal voor Zijn rechterstoel staat.[/quote]
  Ik denk dat God zegt: “Eindelijk, eindelijk beginnen ze het te snappen”

  0 likes
 12. [quote name=”Peter ♥”]Goed stuk en als ex katholiek heb ook ik altijd tegen de kerk aan geschopt en ben in de loop der jaren steeds meer bevestigt in de veronderstellingen die ik had. Voor mij bestaat er niet zoiets als een god, voor mij zijn wij mensen allemaal god. Ik geloof ook niet in een rechtsstoel of in hemel en hel. Het leven is voor eeuwig alleen wisselen we af en toe even van gedaante en wat we in dit of overige levens hebben uitgevreten komt terug in het leven na dit leven. Doe je het nu goed dan zul je in je volgende leven een goed leven hebben en zo niet dan zul je het zwaar hebben. Wie goed doet die goed ontmoet. ;-)[/quote]

  Ha, om mensen die NIET in GOD, maar WEL in reïncarnatie geloven, moet ik altijd meewarig glimlachen. Als reïncarnatie zou bestaan, WIE bepaalt dan in welk lichaam, en in welke tijd je ‘opnieuw geboren’ wordt? Het Zandmannetje misschien? Geloof in goddeloze reïncarnatie is dubbel onzinnig. Maar ja, men is vrij om te geloven wat men wil!

  0 likes
 13. Het Katholieke geloof,is het geloof waar God de “SATAN” mee bedoeld.Gij zult uzelf geen symbolen maken ter aanbidding van mij zegt het geloof.Bij hen donderd de gehele kerk in van de symbolen.Het ziekenhuis voor de geestelijk zwakkeren waar je een slaaf wordt gemaakt.Dus wat deze gast ook zegt??SATAN negeer ik, en pedo,s al helemaal.

  0 likes
 14. Toen de ‘RELIGIE’ zijn intrede deed op aarde,ontstond er een heleboel ellende!

  Miljarden mensen zijn door de tijden heen ‘gedwongen’ deel uit te maken van een ‘geloofsgemeenschap’,welke het ook moge zijn en puur uit ANGST nam men deel, bang voor de consequenties.
  Mensen zijn Gemarteld, Verbrand, gekruisigt,Opgehangen,Gevierendeeld, Vergifigt etc,en allemaal in de naam van..vul zelf maar in.

  Al deze ellende is niet verbonden met het HOOGSTE GOED,ofwel.de UNIVERSELE, ONVOORWAARLIJKE LIEFDE’.

  Geen enkel mens kan LIEFDE voelen onder DRUK of DWANG.
  ‘In een hart vol ANGST,kan geen LIEFDE wonen’.

  Door de tijden heen is de mensheid door vele ‘Religie’s’onderdrukt en afgeperst.Veel mensen zullen het moeilijk krijgen wanneer zij hiervan BEWUST worden en de ‘SLUIERS’ van het on-bewuste worden opgetrokken en zij het hele WARE plaatje kunnen ZIEN,sta hen dan in LIEFDE bij!

  In Lak’ech

  0 likes
 15. hoi allemaal,deze man wil de wereld laten weten dat het vatikaan niet heilig is.ik vind het dapper van hem dat hij dit allemaal aan de kaak steld met gevaar voor zijn eigen leven.het vatikaan heeft veel verborgen geheimen o.a lucifer rituelen in de catacomben van het vatikaan met de illuminatie Hans Kunk is hier niet van op de hoogte alleen ingewijden.het goud van het vatikaan omsmelten en daar geld van maken voor de wereld bevolking en dan de sloop er in.in een kerk heb ik zoiezo nooit geloofd geloven doe je thuis op straat overal.voor mij is dat de BRON van licht en goedheid voor anderen mischien Boehda Allah en zeker niet in de paus die heilig zou zijn nou niet voor mij.deze paus zit in de 3de dimensie,waarom helpt hij de mensen in nood niet en in honger landen oja het archief moet helemaal openbaar worden er is werk aan de winkel daar in het vatikaan.cs5z9

  0 likes
 16. Citaat 12 “Ha, om mensen die NIET in GOD, maar WEL in reïncarnatie geloven, moet ik altijd meewarig glimlachen. Als reïncarnatie zou bestaan, WIE bepaalt dan in welk lichaam, en in welke tijd je ‘opnieuw geboren’ wordt? ……geloven wat men wil!”

  Ik denk dat je het te eng ziet. Hoe kom je erbij om te denken dat reïncarnatie los staat van God of de universele liefdesenergie? Ik heb de indruk dat de God die jij bedoelt een oude man is met een lange baard, zittend op een troon. De goddelijke energie staat boven iedere religie en overtuigingen en is ook in ons. De afscheidenheid van de bron is precies waarom de wereld is zoals die nu is. De bedoeling van ascentie is weer in verbinding te zijn met de bron (of God of hoe je dat ook noemen wilt)en met alles dat is. Een godsdienst is mensenwerk en voor 99 % in het leven geroepen om de mens juist afscheiden te houden en te onderdrukken.

  0 likes
 17. [quote name=”Hunting Wolf”]Het Katholieke geloof,is het geloof waar God de “SATAN” mee bedoeld.Gij zult uzelf geen symbolen maken ter aanbidding van mij zegt het geloof.Bij hen donderd de gehele kerk in van de symbolen.Het ziekenhuis voor de geestelijk zwakkeren waar je een slaaf wordt gemaakt.Dus wat deze gast ook zegt?? SATAN negeer ik, en pedo,s al helemaal.[/quote]

  Het gebod is: Maak geen ‘gesneden beelden’. Er staat niets over symbolen. Jezus zegt: iedereen die mij aanroept, wordt gered. Dat betekent dat ook katholieken het heil ontvangen. Je mag dus geen kwaad spreken van je broeders, en oordelen al helemaal niet. Laten we in liefde naar elkaar omzien!

  0 likes
 18. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Vonzie”]Gewoon afschaffen en verbieden. Al die geloven. Als er iets is dat de mens onverdraagzaam maakt tegenover elkaar..[/quote]

  Misschien moet het geloof in Niburu dan ook maar afgeschaft worden. En het geloven in een holle aarde. Wel consequent blijven dan.[/quote]

  HUH? is dat een religie dan? Voor religie moet er toch een godspersoon in voorkomen?
  Geloven ergens in bv holle aarde of maan-bewoning ,what ever is toch geen religie?

  0 likes
 19. De aller mooiste musical op hair na is j.c. superstar dit heeft niets met godelijkheid te maken.
  als je 30 jaar lang rond pasen met vrienden en vriendinnen er naar kijkt geniet en er over dialoogd.
  zat, zit, en zullen menselijke relaties altijd zo in elkaar zitten.
  vanaf het uitstappen uit de bus tot het weer instappen, zeg maar van geboorte tot het graf, blijft deze cirkel zich herhalen.

  Namasté

  0 likes
 20. [quote name=”cc”][quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Vonzie”]Gewoon afschaffen en verbieden. Al die geloven. Als er iets is dat de mens onverdraagzaam maakt tegenover elkaar..[/quote]

  Misschien moet het geloof in Niburu dan ook maar afgeschaft worden. En het geloven in een holle aarde. Wel consequent blijven dan.[/quote]

  HUH? is dat een religie dan? Voor religie moet er toch een godspersoon in voorkomen?
  Geloven ergens in bv holle aarde of maan-bewoning ,what ever is toch geen religie?[/quote]

  Dit is een bericht ter uitdaging en ook beschouwing. Om te triggeren zeg maar.
  Die knuppel in dat hoenderhok gooien en vragen stellen.

  0 likes
 21. Ikzelf heb het gevóel/innerlijk weten dat er een Bron is(schepper/god?) waaruit alles ooit ontsproten is alle levensvormen, en die levensvormen evolueren naar steeds hoger bewustzijn,vervolmaking dat is m.i de schepping (inwording) never ending, steeds hoger.Kerkgebouwen/rituelen kledingregels etc geleid door beperkte onvolmaakte mensen dus uiteindelijk leken zijn aan mij niet besteed. of ik nou ‘ga’ of ‘sta’ of ‘lig’ of ‘eet’ lach of huil ,doe ik in verbinding met de Bron.’the alpha and the omega’ het begin en het einde en die is altijd om me heen, binnen buiten overal.:)

  0 likes
 22. [quote name=”Westbound”]Een religie zonder uiterlijk vertoon en mystiek, is een koude religie. En wat Hans Küng betreft: hij schopt tegen Gods kerk aan, maar vergeet dat hij al met één been in het graf staat.
  Al dat geschop zal hem door God niet in dank worden afgenomen en ik zou niet graag in Hans’ schoenen willen staan, als hij eenmaal voor Zijn rechterstoel staat.[/quote]

  Volgens mij vindt God dat geschop niet erg, hoor! Andere dingen vindt die veel erger!!

  0 likes
 23. [quote name=”Anne”][quote name=”Hunting Wolf”]Het Katholieke geloof,is het geloof waar God de “SATAN” mee bedoeld.[/quote]
  ——————————————–
  Jezus zegt: iedereen die mij aanroept, wordt gered. Dat betekent dat ook katholieken het heil ontvangen. Je mag dus geen kwaad spreken(.)[/quote]
  —————————————-
  Als het dan toch over Jezus gaat, zei hij niet ook;” niet een ieder die tot mij zegt heer,heer zal het koninkrijk der hemelen binnen maar hij die de wil doet van mijn vader,velen zullen op die dag zeggen Heer,Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd en in uw naam goede werken verricht,of in uw naam demonen uitgeworpen (enz)toch zal ik tot hen zeggen ;ik heb u nooit gekend gaat weg van mij gij werkers der wetteloosheid (?)” mattheus 7- 21 tot 23
  Dus door deze schriftplaats denk ik niet dat het zo eenvoudig ligt.

  0 likes
 24. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”cc”][quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Vonzie”]Gewoon afschaffen en verbieden. Al die geloven. Als er iets is dat de mens onverdraagzaam maakt tegenover elkaar..[/quote]

  Misschien moet het geloof in Niburu dan ook maar afgeschaft worden. En het geloven in een holle aarde. Wel consequent blijven dan.[/quote]

  HUH? is dat een religie dan? Voor religie moet er toch een godspersoon in voorkomen?
  Geloven ergens in bv holle aarde of maan-bewoning ,what ever is toch geen religie?[/quote]

  Dit is een bericht ter uitdaging en ook beschouwing. Om te triggeren zeg maar.
  Die knuppel in dat hoenderhok gooien en vragen stellen.[/quote]
  ————————————-
  Oh zo, nou oke, nou wie weet krijg je er nog respons op 🙂

  0 likes
 25. hoi Aaardbewoner,in mijn ogen is Niburu geen religie.Niburu plaatst alleen het nieuws wat niet op de reguliere media komt.Wij aanbidden Niburu niet.Niburu is geen religie.Heb je het nu begrepen?

  0 likes
 26. [quote name=”legaal”]hoi Aaardbewoner,in mijn ogen is Niburu geen religie.Niburu plaatst alleen het nieuws wat niet op de reguliere media komt.Wij aanbidden Niburu niet.Niburu is geen religie.Heb je het nu begrepen?[/quote]

  Tijd dat een paus eens op de brandstapel wordt gezet. In het verleden zette hij ketters op de brandstapel. Zoals velen op dit forum. Ollee.

  0 likes
 27. Zij die menen dat er geen God bestaat, God verwerpen en Zijn geboden aan hun laars lappen, wens ik in dit leven het allerbeste, enorme rijkdom en alle succes op alle gebieden. Ik zou zeggen: geniet van ALLES, want na dit leven is het voor jullie afgelopen. Maar ga niet lopen huilen als Hij uiteindelijk wél bestaat en Hij jullie veroordeelt tot de Eeuwige Marteling.

  0 likes
 28. Ha, om mensen die NIET in GOD, maar WEL in reïncarnatie geloven, moet ik altijd meewarig glimlachen. Als reïncarnatie zou bestaan, WIE bepaalt dan in welk lichaam, en in welke tijd je ‘opnieuw geboren’ wordt? Het Zandmannetje misschien? Geloof in goddeloze reïncarnatie is dubbel onzinnig. Maar ja, men is vrij om te geloven wat men wil![/quote]

  Je lacht je maar een breuk, het zal mij worst wezen. Ik leef liever in vrijheid dan onder het juk van religieuze …… nou ja vul zelf maar in. De bijbel is vervalst, de kerk is altijd uit geweest op onderdrukking van andere en nu nog zorgen al die zogenaamde godsdiensten voor oorlog en ander geweld. Als er al een God is dan is dat nooit zijn of haar bedoeling geweest want als dat wel zo is dan wil ik er al helemaal niets mee te maken hebben. Mijn geloof is de liefde en niets anders dan liefde. ♥ Namastè ♥

  0 likes
 29. [quote name=”Westbound”]Zij die menen dat er geen God bestaat, God verwerpen en Zijn geboden aan hun laars lappen, wens ik in dit leven het allerbeste, enorme rijkdom en alle succes op alle gebieden. Ik zou zeggen: geniet van ALLES, want na dit leven is het voor jullie afgelopen. Maar ga niet lopen huilen als Hij uiteindelijk wél bestaat en Hij jullie veroordeelt tot de Eeuwige Marteling.[/quote]

  O wat moet ik hierom lachen zeg. Waarom zou Hij/Zij ons willen onderwerpen aan een eeuwige marteling? Waar komt die ziekelijke drang vandaan om …. ja wat is het? Wraak/bestraffing? Dat is precies wat de kerk altijd heeft gedaan, mensen bang maken met hel en verdoemenis maar die zijn er niet. Je beperkt je leven zo door zo te denken en je leeft altijd in angst en dat kan nooit de bedoeling zijn van het leven.

  0 likes
 30. [quote name=”Peter ♥”][quote name=”Westbound”]Zij die menen (..) Hij jullie veroordeelt tot de Eeuwige Marteling.[/quote]

  O wat moet ik hierom lachen zeg. Waarom zou Hij/Zij ons willen onderwerpen aan een eeuwige marteling? Waar komt die ziekelijke drang vandaan om …. ja wat is het? Wraak/bestraffing? Dat is precies wat de kerk altijd heeft gedaan, mensen bang maken met hel en verdoemenis maar die zijn er niet. Je beperkt je leven zo door zo te denken en je leeft altijd in angst en dat kan nooit de bedoeling zijn van het leven.[/quote]

  Ja dat lijkt op het ‘HEL verhaal’ zoiets doet een liefdevolle God niet,martelen ,notabene pff één van de dingen die veroordeeld worden in de bijbel n.l elkaar leed aandoen.Als hij al mensen zou willen uitschakelen zal dat met een zuch(tje) gebeuren van Zijn kant, hopla en weg ben je.

  0 likes
 31. [quote name=”Peter ♥”]Ha, om mensen die NIET in GOD, maar WEL in reïncarnatie geloven, moet ik altijd meewarig glimlachen. Als reïncarnatie zou bestaan, WIE bepaalt dan in welk lichaam, en in welke tijd je ‘opnieuw geboren’ wordt?

  Laat me je uit de droom helpen (letterlijk!) Je bepaald zelf hoe, wanneer en tussen wie je terugkomt. Het leven is ervaring opdoen zodat we uiteindelijk weer leren dat we allemaal 1 zijn…

  0 likes
 32. Ik ben een keer in de ST.Pieter geweest in het jaar 2000 het zogenaamde jubeljaar.
  Het is een geweldig en imposant gebouw maar wat mij opviel, en niet alleen mij is dat je geen enkel kruis tegenkomt in die hele ST.Pieter, dit is tocht iets wat mij zeer bevreemde, je zou denken dat in het toppunt van heiligdom je wel een kruis zou tegenkomen maar neet, heel vreemd allemaal

  0 likes
 33. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Vonzie”]Gewoon afschaffen en verbieden. Al die geloven. Als er iets is dat de mens onverdraagzaam maakt tegenover elkaar..[/quote]

  Misschien moet het geloof in Niburu dan ook maar afgeschaft worden. En het geloven in een holle aarde. Wel consequent blijven dan.[/quote]
  Van mij mag het. Ik geloof daar ook totaal niet in. Ik ben juist enorm verwonderd dat er mensen zijn die er blind in geloven.

  0 likes
 34. [quote name=”cc”]Ikzelf heb het gevóel/innerlijk weten dat er een Bron is(schepper/god?) waaruit alles ooit ontsproten is alle levensvormen, en die levensvormen evolueren naar steeds hoger bewustzijn,vervolmaking dat is m.i de schepping (inwording) never ending, steeds hoger.Kerkgebouwen/rituelen kledingregels etc geleid door beperkte onvolmaakte mensen dus uiteindelijk leken zijn aan mij niet besteed. of ik nou ‘ga’ of ‘sta’ of ‘lig’ of ‘eet’ lach of huil ,doe ik in verbinding met de Bron.’the alpha and the omega’ het begin en het einde en die is altijd om me heen, binnen buiten overal.:)[/quote]

  Sprakeloos! Wat heb je dat goed verwoord..helemaal mee eens!

  0 likes
 35. [quote name=”Westbound”]Zij die menen dat er geen God bestaat, God verwerpen en Zijn geboden aan hun laars lappen, wens ik in dit leven het allerbeste, enorme rijkdom en alle succes op alle gebieden. Ik zou zeggen: geniet van ALLES, want na dit leven is het voor jullie afgelopen. Maar ga niet lopen huilen als Hij uiteindelijk wél bestaat en Hij jullie veroordeelt tot de Eeuwige Marteling.[/quote]

  BRRRRRRRR, ik word er gewoon een beetje BANG van.
  Maar dat al wel de bedoeling zijn hè?

  0 likes
 36. [quote name=”Peter ♥”]Ha, om mensen die NIET in GOD, maar WEL in reïncarnatie geloven, moet ik altijd meewarig glimlachen. Als reïncarnatie zou bestaan, WIE bepaalt dan in welk lichaam, en in welke tijd je ‘opnieuw geboren’ wordt? Het Zandmannetje misschien? Geloof in goddeloze reïncarnatie is dubbel onzinnig. Maar ja, men is vrij om te geloven wat men wil![/quote]

  Dikke duim.

  Je lacht je maar een breuk, het zal mij worst wezen. Ik leef liever in vrijheid dan onder het juk van religieuze …… nou ja vul zelf maar in. De bijbel is vervalst, de kerk is altijd uit geweest op onderdrukking van andere en nu nog zorgen al die zogenaamde godsdiensten voor oorlog en ander geweld. Als er al een God is dan is dat nooit zijn of haar bedoeling geweest want als dat wel zo is dan wil ik er al helemaal niets mee te maken hebben. Mijn geloof is de liefde en niets anders dan liefde. ♥ Namastè ♥[/quote]

  0 likes
 37. [quote name=”Peter ♥”][quote name=”Westbound”]Zij die menen dat er geen God bestaat, God verwerpen en Zijn geboden aan hun laars lappen, wens ik in dit leven het allerbeste, enorme rijkdom en alle succes op alle gebieden. Ik zou zeggen: geniet van ALLES, want na dit leven is het voor jullie afgelopen. Maar ga niet lopen huilen als Hij uiteindelijk wél bestaat en Hij jullie veroordeelt tot de Eeuwige Marteling.[/quote]

  O wat moet ik hierom lachen zeg. Waarom zou Hij/Zij ons willen onderwerpen aan een eeuwige marteling? Waar komt die ziekelijke drang vandaan om …. ja wat is het? Wraak/bestraffing? Dat is precies wat de kerk altijd heeft gedaan, mensen bang maken met hel en verdoemenis maar die zijn er niet. Je beperkt je leven zo door zo te denken en je leeft altijd in angst en dat kan nooit de bedoeling zijn van het leven.[/quote]

  he he
  HIJ/ZIJ LOVE IT !!!!!!!!

  0 likes
 38. Ik geloof in god(hij/zij)/Bron/OER en in reïncarnatie.

  Maar niet in die heerszuchtige nare baardmans en zijn zoon die door een clubje gefrustreerde kerels zijn bedacht en beschreven in de bijbel/thora e.a. boeken.
  Met alle ellendige gevolgen van dien.

  0 likes
 39. Het christelijke geloof is niet van de mens maar voor de mens, hoe tastbaarder gecontroleerd, hoe minder uitwerking van dat geloof ( als zijnde liefde in de praktijk gebracht ) als scheppende macht in het alziende vrucht geeft, alszijnde onze (oa christelijke) echte vooruitgang . In het kort betekend dit dat de hemel op aarde nooit door oude autoriteiten tot stand mag en zal komen omdat puurheid zich niet zijnde als bij de Bron ons geloof en liefde (bij God) vertegenwoordigd, maar zijnde één en dezelfde Bron die wij delen.

  0 likes
 40. Het ontbreekt er thans nog aan, dat die theologische oproerkraaier Hans Kueng Jezus Christus zelf wegzet als een dictator.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

royals

Mensen zijn het zat om continu uitgemaakt te worden voor racist. Hoe de politieke klasse en royals de massa demoniseren

Er was de afgelopen weken veel te ...

coronavirus

Heeft China het coronavirus gestolen van Canada en er een wapen van gemaakt?

Vorig jaar werd een verdachte lading onderschept ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.