Natuur en Milieu

Bhutan wil volledig biologische natie worden

Help door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bhutan gaat met het oog op de enorme druk die de mens op onze planeet uitoefent voor een groene economie.

Het Centraal-Aziatische koninkrijk wil het eerste land ter wereld worden dat alleen nog maar biologisch voedsel en biologische landbouwproducten produceert.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Dat zei de Bhutaanse minister van Landbouw Pema Gyamtsho zondag. Bhutan meet de ontwikkeling van het land niet in termen van het bruto nationaal product, maar van het bruto nationaal geluk.

Vier pijlers

Het door Koning Jigme Singye Wangchuck verwoordde bruto nationaal geluk wordt berekend op basis van vier pijlers: duurzame sociaal-economische ontwikkeling, het behoud en de bevordering van culturele waarden, behoud van het natuurlijke milieu en goed bestuur van ondernemingen.

Het geïsoleerde land in de bosrijke bergen van het oosten van de Himalaya ligt ingeklemd tussen India en China. Er wonen ongeveer 700.000 mensen. Twee op de drie Bhutanen leven van de biologische landbouw.

Televisie

Dat heeft ook ten dele te maken met het gebrek aan infrastructuur. Alleen boeren in gebieden die over een weg te bereiken zijn kunnen chemicaliën kopen, aldus Gyamtsho.

Om de eigen cultuur en het geestelijk welzijn van haar inwoners te behoeden, heeft het land tot 1999 de televisie buiten de deur weten te houden. Om massatoerisme te voorkomen is het heel duur om als toerist Bhutan te bezoeken.

Bron: RTL.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
garriet60
garriet60
11 jaren geleden

goh kunnen we dat hier in nederland ook niet realiseren !we scheiden de gassen van de mest op? en daar gaan we op koken/rijden de mest kan hierna gewoon gebruikt worden als bemester voor op het land zonder gevaar te leveren voor het water probleem en we doen de olie fariant de deuruit en vooral de ghemie die maken ons alleen maar verder ongezond .

garriet60
garriet60
11 jaren geleden

dit is een zeer wijze koning vind ik en misschien wel velen met mij ;leef in en met de natuur zoals deze bedoeld is bij gezondheid en ziekte .en sluit de fharma gemie buiten .die maken je alleen maar ieker !

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Een pracht plan om biologisch verder te gaan maar tot 1999 de tv weg houden??Wat zullen die burgers zich een hoedje zijn geschrokken toen ze deze GEWELDENAAR wel kregen!!Want ik heb er nog ééntje om mijn vrouw en voor het nieuws wat vet veel verzwijgt, maar ik heb besloten om die electriciteit zoveel mogelijk te besparen.En als het aan mij zou liggen ging ie gelijk in de kliko.Ik loop wel tienduizend maal liever in het Leeuwarder Bos.

vrillon
vrillon
11 jaren geleden

Dat cultuur beschermen door middel van dwang van de overheid is wel de grootste onzin die er is..

Wat zijn we? Autisten die bang zijn dat de wereld veranderd?

Het remt de ontwikkeling van de mens zwaar af, het zorgt voor armoede, India zal er nooit bovenop komen als je daar een bedrijf wilt gaan starten kun je maanden wachten op toestemming etc.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x