Gezondheid

Conserveringsmiddelen verstoren hormonen en maken dik. Dit E-nummer mag je ook op de zwarte lijst zetten

Help anderen door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kunnen chemicaliën die worden toegevoegd aan ontbijtgranen en andere voedselproducten leiden tot obesitas?

Onderzoekers van het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles hebben gekeken naar het effect van drie bekende hormoonverstoorders op mensen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De drie stoffen worden veelvuldig gebruikt in het moderne leven. Butylhydroxytolueen (BHT) wordt onder meer als antioxidant in oliën en vetten voor menselijke consumptie gebruikt om ze te beschermen tegen bederf.

Grote hoeveelheden

Perfluoroctaanzuur (PFOA) wordt als verontreiniging in het drinkwater aangetroffen en gebruikt in kookgerei, tapijt en andere producten.

Tributyltinhydride wordt verwerkt in verf die gebruikt wordt om de aangroei van algen en zeepokken op scheepsrompen tegen te gaan.

De stof wordt tegenwoordig in grote hoeveelheden aangetroffen in havens en vaarroutes en hoopt zich op in zeevoedsel.

Verstoort

De onderzoekers kwamen tot de ontdekking dat chronische blootstelling aan deze chemicaliën signalen verstoort die van het spijsverteringsstelsel naar het brein worden gestuurd als je vol zit.

Daardoor blijven mensen eten, waardoor ze snel aankomen.

“We ontdekten dat deze chemicaliën hormonen beschadigen die communiceren tussen de darmen en het brein,” zei professor Dhruv Sareen.

Meest schadelijke effecten

“Van de drie stoffen die we hebben getest had BHT (E321) de meest schadelijke effecten,” voegde hij toe.

Het is voor het eerst dat wetenschappers gebruik hebben gemaakt van menselijke stamcellen om te laten zien hoe de stoffen hormonen verstoren.

Mitochondriën

De methode die de onderzoekers hebben toegepast kan nu eenvoudig worden gebruikt om duizenden andere bestaande chemicaliën te testen.

Sareen en zijn collega’s ontdekten dat de chemicaliën ook de mitochondriën beschadigen, die voedsel en zuurstof in energie omzetten en die de drijvende kracht zijn achter het metabolisme.

[Cedars-Sinai]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel Koningen
Marcel Koningen
6 jaren geleden

Er zijn heel veel antie schimmel middelen die na gebruik zich in de natuur gaan gedragen als pseudo oestrogeen soms vele jaren lang.Om over citostase {celdeling} remmende middelen heeft ook niemand het.Zou het kunnen dat zwaar verminderde sperma kwaliteit en de langzame verdwijning van bijna alle soorten insecten waaronder heel veel nuttige daarmee te maken heeft?Zijn die gene die al deze hormoon en cel remmende stoffen toestaan soms ziek in hun hoofd en dat zij daardoor de gevolgen niet goed doordacht hebben?Zeg maar te stom in wetenschap of die zich wentelen in al dan niet door religie of indocktrine geïnspireerde pseudowetenschappelijke nonsens niet goed genoeg dus voor hun leidende maatschappelijke positie.God grijpt altijd op tijd in om zijn uitverkoren volk of groep te redden is geen oplossing.
Of zo ziek dat het willens en wetens gebeurt als verstopte bevolkingsgroei remmer . De bevolking als bestuurbare dingen die gemodelleerd worden door eten ,water,lucht ja eigelijk de hele natuur te vergiftigen. Als letterlijk met insecten te vergelijken.Pestcontrol.Dan horen zij absoluut niet thuis in de leidingevende elite functies die zij bezetten.
De laatste mogelijkheid is bewust uit financiële voordelen.Dan hoor je niet thuis op je positie, maar in een psychiatrische gevangennis.Je bent namelijk gevaarlijk voor je medemens omdat je bereid bent mensen te beschadigen voor geldelijk gewin crimineel dus.Het gaat eigelijk in alle gevallen om psychopatisch gedrag.
Tijd voor psychologische evaluatie om psychopaten te weren. En psychopathische functies {beslissen zonder controle} onder invloed van lobbyisten gestuurd door een onzichtbare en bedreigende maar letterlijk wel voelbare door geldverzamelingen verblinde super elite die±143 banken en 160 financiers bestaat op de achtergrond. Laat de burger desnoods zelf stemmen over toelating van hormoon en cytostase remmende stoffen in eten ,lucht en water.

Frans2
Frans2
6 jaren geleden

[ Tributyltinhydride wordt verwerkt in verf die gebruikt wordt om de aangroei van algen en zeepokken op scheepsrompen tegen te gaan. ]
Werd gebruikt…

“… vanaf 1 januari 2003 wereldwijd verboden om tributyltinhydride nog op schepen te gebruiken en vanaf 1 januari 2008 moest alle tributyltinhydride van de scheepsrompen verwijderd zijn.”

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x