Homepagina » Binnenland » Wat de Nederlandse regering en media zeggen over MH17 klopt niet. Deze hoogleraar trekt van leer tegen het establishment
Wat de Nederlandse regering en media zeggen over MH17 klopt niet. Deze hoogleraar trekt van leer tegen het establishment

Wat de Nederlandse regering en media zeggen over MH17 klopt niet. Deze hoogleraar trekt van leer tegen het establishment

Generaal Wilfred Rietdijk zei vorige week in een interview dat de regering en media gaan samenwerken om ervoor te zorgen dat nepnieuws de mensen niet of minder makkelijk bereikt.

De generaal noemde MH17 een voorbeeld van desinformatie waarmee Moskou de Nederlandse burgers zou manipuleren.

Uit andere, plausibele verklaringen en aangedragen bewijsmateriaal is tot op zeer grote hoogte een veel realistischer beeld te reconstrueren dan het officiële standpunt, stelt emeritus hoogleraar Kees van der Pijl op zijn blog.

Einde

In februari 2014 pleegden ultra-nationalisten in Oekraïne met steun van de NAVO een gewapende staatsgreep.

Op 16 juli dat jaar hadden de Russische president Poetin en Duitse bondskanselier Merkel een principeakkoord bereikt over de regeling van de crisis in Oekraïne, die een einde aan de burgeroorlog zou hebben gemaakt.

Poetin en Merkel spraken elkaar in Brazilië, waar op dat moment de BRICS-bank werd opgericht. Die moet fungeren als alternatief voor het IMF en de Wereldbank.

Bijzonder schadelijk

Op dezelfde dag stelde de VS nieuwe sancties in tegen Rusland, die vooral voor de EU-landen bijzonder schadelijk waren.

Op 17 juli vloog Poetin terug naar Moskou. Hij passeerde Warschau een half uur nadat MH17 over die stad was gevlogen.

De Boeing van Malaysia Airlines werd vlak bij de Russische grens in het oosten van Oekraïne neergehaald.

Heel dichtbij

De Nederlandse regering en de media weten wie dat gedaan heeft, maar volgens meer geloofwaardige deskundigen, die genegeerd worden, is dat niet zeker, aldus Van der Pijl.

Als je meeneemt dat Oekraïne zowel inzake het veiligheids- als het strafrechtelijk onderzoek de garantie eiste en kreeg dat niets naar buiten zou komen wat Kiev niet van tevoren heeft goedgekeurd, dan kom je heel dicht bij een antwoord op de schuldvraag, zegt hij.

Hofleveranciers van nepnieuws

De Nederlandse regering en media blijven hardnekkig de meest onwaarschijnlijke scenario’s herhalen en het is dus broodnodig dat de informatievoorziening niet beperkt blijft tot deze hofleveranciers van nepnieuws, klinkt het.

“Want dát is het grote probleem met de voorstelling van zaken door generaal Rietdijk: het klopt gewoon niet,” stelt Van der Pijl.

“Net zo min als Russiagate in Washington en nog veel meer sprookjes van Moeder de Gans die niettemin dagelijks worden herhaald,” besluit hij.

[Oorlog is geen Oplossing]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Eelke Piers schreef:

  Goebels heeft gelijk. Herhaal de leugen vaak genoeg en iedereen gaat het geloven. 9 van de 10 mensen geloven ook alles wat op de TV gezegd wordt. Ze denken zelfs niet eens meer als er maar voetballen komt.

  31 likes
  • Frans schreef:

   Dit geld ook voor de klimaat leugen.

   8 likes
  • Frans2 schreef:

   [ Herhaal de leugen vaak genoeg en iedereen gaat het geloven. ]

   Maar als Rusland al drie verschillende verklaringen op tv heeft gegeven, geloof je Rusland dan nog steeds?

   5 likes
  • rashuan schreef:

   Als je macht hebt en je gelooft dat het kwaad het nieuwe goed is wil je zelfs controle hebben over de waarheid. De Top bepaalt wat wij moeten accepteren als waarheid . Wij mensen zijn makkelijk te beïnvloeden.

   Probeer maar eens week lang geen krant te lezen, radio te luisteren of tv te kijken een ff kijken of je dat volhoudt. En dan op je strepen staan omdat je je mening wil geven. Wat wil je daar mee bereiken ? Je mening is beinvloed .

   0 likes
 • Rob Steenwinkel schreef:

  MSM van het westen is één grote leugen ……….en de westerse elite is nu overal geïnfiltreerd!
  Die leugenaar Timmermans is slechts een lakei en de smoelwerk van een nog veel groter kwaad.
  We zitten als ratten in de val………..het westen wordt als de oostblok van vroeger………en het oostblok van vroeger krijgt dadelijk de vrijheden die wij ooit kenden!!

  30 likes
  • Gezinusk schreef:

   Rob Steenwinkel,

   Het is denk ik nooit anders geweest alleen komt de laatste paar decennia dankzij Google, YouTube, en dergelijke, meer vuil spel boven water. Hierdoor zien we dat de democratie die het westen zichzelf toedicht vele kanten heeft, en vaak meer weg heeft van een plutocratie, bankisme en meer.

   We zijn eigenlijk allemaal getuige van een aantal steenrijken die bang zijn hun status quo te verliezen. Op te geven voor echte democratie opdat we vanuit de basis allemaal gelijk zijn. Met deze gedachte hebben ze erg veel moeite. Spelen daarom achter de schermen hun eigen monopoly en Risk tegelijk om de koers te bepalen die ze het beste uitkomt. Ze beïnvloeden de politieke koers dermate zo lang het maar hun eigen status quo overeind houdt. Zoals het verleden uitwijst kan dit erg ver gaan. Of zoals een Rockefeller al eens aanhaalde: competitie is een zonde.

   Jammer en een gemiste kans. Want we zijn instaat om geweldige dingen te ontwikkelen en een wereld te creëren die ver afstaat van wat ze vandaag de dag aan schade aanrichten. Zoals ze al zo vaak hebben voorgedaan door de angst factor op de mensen in te laten werken.

   6 likes
 • wolfje schreef:

  3 jaar nu. en uit de hoek van de mainstream propagandabureau’s en de nepjournalistiek geen woord …

  14 likes
  • Gezinusk schreef:

   wolfje.

   Waarschijnlijk een kwestie van tijd. Afwachten welke vervolgzetten de schaduwregering met zijn besloten denktanks verzint om vervolgens inlichtingendiensten in te schakelen die de mainstream media bewijsmateriaal toespelen over MH17, zogenaamde feiten die op een bepaalde manier gebracht dienen te worden zoals van hogere hand word voorgesteld.

   Het heeft niks meer te maken met journalistiek maar je zult zien hoe snel Brussel en de europese mainstream media er op voortborduren waarbij kritische vragen bewust worden vermeden.

   Afgelopen weekend voor de tweede keer na CIA klokkenluiders Kevin Shipp gekeken om alles nog eens goed te laten doordringen wat voor effect de schaduwregering – deepstate heeft op Amerika en de rest van de wereld.

   https://www.youtube.com/watch?v=XHbrOg092GA

   Ze hebben er voor gezorgd dat de corruptie in Washington en op Wall Street tot eenzame hoogte is gestegen. De gemiddelde senator heeft op enige wijze wel banden met de schaduwregering en of deepstate, en maakt ze corrupter en corrupter. Een voorbeeld zag ik onlangs in een herhaling van ‘Droomland Amerika’ waar een senator word gevraagd of er wat in zit dat politiek bedrijven en het grote geld iets met elkaar te maken hebben.

   Het antwoord vind je vanaf 38 minuten en 30 seconden waar de senator zijn dagelijkse acteerlessen bijhoudt alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Standaard werk wat ze tot kunst hebben verheven.

   https://www.npo.nl/droomland-amerika/04-09-2017/VPWON_1275831

   12 likes
 • johandenhaag schreef:

  De geloofwaardigheid, interesse en waardering voor politici en media neemt steeds verder af
  Het is een trieste constatering.
  De rek in nog maar meer schulden maken wordt steeds kleiner.

  En toch kiezen we de gevestigde orde of de PVV.

  Op deze manier gaat het kleine stukje democratie wat er nog is helemaal aan en is de kans dat we de waarheid achter MH17 te weten krijgen steeds kleiner.
  Hopelijk door stom toeval van omstandigheden bij media en politiek kan nog voor een doorbraak zorgen.

  Vanmorgen nog dacht ik moet ik niet eens een bekende advocaat aanschrijven om te opperen om eens een zaak tegen de staat te beginnen met als inhoud dat de EU onwetmatig is en tegen de democratie.

  Brussel krijgt steeds meer macht en wij als burger steeds minder.
  Dat zou grondwettelijk toch niet mogen?

  Wij gaan de chaos tegemoet als wereld.
  Het probleem bij chaos is dat je niet weet wat je kunt verwachten.

  11 likes
 • Denker schreef:

  Ik ben er niet bij geweest dus weet ik niet wat er daar precies gebeurt is wel is het opvallend dat de russen weer de schuld krijgen en wat mij persoonlijk verbaasd is dat er na de gebeurtenis vrijwel direct een band opname opduikt waarin de separatisten zich verondschuldigen dat het verkeerde vliegtuig is geraakt. Dit gegeven zet je toch enigszins aan het denken, hoe is deze opname naar buiten gekomen of was hij van te voren al gemaakt. Doet mij terug denken aan 9/11 een paar uur na de aanslag worden er op JFK in een auto Arabische vlieginstructies gevonden. We kunnen speculeren maar feit blijft we leven in een totaal verrotte wereld waarin de macht van sommige zo groot is dat ze alles maar kunnen maken( ze slapen altijd lekker) en verschuilen zich heel hypocriet achter hun God.

  7 likes
 • leon*** schreef:

  1+7+0+7+2+0+1+4 =22

  1+7+7+2+0+1+4 =22 +( monument) 1+7+0+7+2+0+1+7=47 =4+7=11

  en het monument is van boven af gezien het alziende oog.

  http://www.ronaldawesterhuis.com/RAW/wp-content/uploads/Rend-MH17a.jpg

  5 likes
 • predator schreef:

  Allereerst vind ik vreselijk voor de nabestaande.”waarschijnlijk een kwestie van tijd”Gezindeluk???net zoals 9-11 kwestie van tijd dat de schuldigen gewoon verder kunnen met hun leven…Gewoon te erg voor woorden..schandalig ..

  3 likes
 • predator schreef:

  Helemaal mee eens verder..Gezinusk..

  2 likes
 • War on Error schreef:

  Rietdijk, van Defensie. Defensie neemt nu censuur ter hand, zgn. als zaak van nationale veiligheid.
  Dit is uitwerking van EU beleid. Waar ook censuur en defensie zijn samengevoegd, onder Mogherini.

  De NAVO ook; maakt op grote schaal nep-nieuws, om hun oorlogen te ‘verkopen’.
  De monopolitiek is zo geprogrammeerd dat die dat nep-nieuws alleen nog maar hoeven in te koppen.

  http://journal-neo.org/2016/10/06/newsweek-expose-nato-s-vast-cyber-troll-brigades-unleashed/
  http://www.globalresearch.ca/preparing-for-world-war-iii-targeting-iran/20403
  https://langleveeuropa.nl/2017/07/internet-sleepnet-geintroduceerd-door-vvd-cda-pvda-cu-sgp-50plus-en-pvv/
  http://www.ravage-webzine.nl/2016/11/22/the-media-kills-the-message/

  off topic; maar ook hierover worden we door de publieke en commerciele makers van nep-nieuws nog niet de halve waarheid verteld; bepaalde aanwijzingen wezen al in die richting, maar dat het zo erg is – oordeel zelf, verbind een paar stippen; doodseskaders, stadsguerrilla, Jungle tactics, etnische groepen verdrijven dan wel uitroeien: http://www.haaretz.com/opinion/1.810390

  (subversieve) oppositie-lid verheerlijkt, Nobelprijs gegeven, president gemaakt – alles in plaats, het ‘feest’ kan beginnen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  biden

  Zoon Joe Biden gelinkt aan ‘prostitutie- of mensensmokkelnetwerk’

  Hunter Biden, de zoon van de Democratische ...

  defensie

  Oh jee: Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona

  In de Militaire Spectator, het tijdschrift voor ...

  >