Homepagina » Gezondheid » Eieren beschermen juist tegen hartziekten (en veroorzaken ze dus niet). Zijn we weer jarenlang misleid over voeding?
Eieren beschermen juist tegen hartziekten (en veroorzaken ze dus niet). Zijn we weer jarenlang misleid over voeding?

Eieren beschermen juist tegen hartziekten (en veroorzaken ze dus niet). Zijn we weer jarenlang misleid over voeding?

Het is nog niet zo lang geleden dat eieren voor iedereen met hartproblemen uit het menu geschrapt werden. Uit een recent onderzoek is echter gebleken dat ze u beschermen tegen hart- en vaatziekten, waaronder een beroerte en hartaanval.

Het eten van een ei per dag vermindert de kans op hartziekten met ongeveer 12 procent en op een beroerte met maar liefst 26 procent, zeggen Chinese onderzoekers die het dieet en de gezondheid van meer dan een half miljoen mensen tussen 30 en 79 jaar oud volgden.

Gedurende de negen jaar durende studie ontwikkelden 83.000 deelnemers hart- en vaatziekten, waarvan er bijna 10.000 stierven aan de aandoening.

Beschermend effect

Maar degenen die de meeste eieren aten (ongeveer vijf per week) hadden veel minder kans op het ontwikkelen van hartziekten dan de mensen die de minste eieren aten (ongeveer twee per week).

“Er is een verband tussen een matige consumptie van eieren – tot één ei per dag – en een lager percentage hartaandoeningen,” aldus de auteurs.

De Chinese studie, die is gepubliceerd in het tijdschrift Heart, levert wederom bewijs dat cholesterol in onze voeding het cholesterolgehalte in ons lichaam niet verandert en zelfs een beschermend effect heeft.

Helemaal niet

Zelfs iemand die aan diabetes lijdt kan zonder problemen iedere dag eieren bij het ontbijt eten.

Onderzoekers van de Universiteit van Sydney willen daarom het advies voor een gezond dieet bijstellen, en vooral dat over het eten van eieren.

De Australische onderzoekers ontdekten dat eieren het risico op hart- en vaatziekten helemaal niet drastisch doen toenemen, zelfs niet bij diabetici die al een hoger risico lopen.

Gezond dieet

De onderzoekers registreerden de gezondheid van het hart en het lichaamsgewicht van 128 mensen met de diagnose ‘vroege tekenen van diabetes’. De helft van de mensen at meer dan twaalf eieren per week, en de andere helft at minder dan twee eieren.

Zelfs als ze diabetes hebben ‘moeten mensen zich er niet van laten weerhouden om eieren te eten,’ zegt hoofdonderzoeker Nick Fuller, ‘op voorwaarde dat de eieren deel uitmaken van een gezond dieet’.

[Medisch Dossier]


Vond je deze informatie interessant? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. En we worden nog steeds op schaamteloze wijze misleid in onze voedingsadviezen. Onze ziekenhuizen (voor zover nog niet failliet door wanbeleid) liggen voor een belangrijk deel propvol door toedoen van welhaast criminele toedoen van het door onze overheid in het leven geroepen voedingscentrum. De schaamteloze leugens o.a. over vet en cholesterol blijven door hen nog steeds in tact gehouden terwijl dat wetenschappelijk al lang en breed achterhaald is.

  21 likes
 2. Het ligt aan wat de kip te eten krijgt of je ei gezond is of niet.
  BV je hebt last van nachtblindheid en je laat je kip Afrikaantjes eten, (laat sylvana dat niet horen) ze worden ook wel een stinkertjes geoemd in het volksmond. Dan werkt dat genezend op je ogen. Het kruid je je nodig hebt komt dan in de dooier terecht.
  Dus laat je kip je kruiden eten die jij nodig hebt en je word gezonder.
  Eet je kip monsantovoer dna krijg jij dat ook binnen via de dooier en houd er rekening mee dat in bijna alle kipvoer rotzooi zit.
  Dus hou zelf een kippetje en geef het gezond voer dat JIJ nodig hebt of je gezin.

  9 likes
  • Klopt precies @ster, alles wat echt goed voor ons zou kunnen zijn wordt op grote schaal met grote ijver verziekt en alsnog schadelijk gemaakt voor de volksgezondheid. Onvoorstelbaar dat onze overheid, die haar bestaansrecht volledig ontleent aan door ons opgehoest belastinggeld en onze politieke voorkeurstem, (niet die van mij overigens) hier niets aan doet. Erger nog die dit stimuleert gebruikmakend van subsidies betaald met ons belastinggeld, die deels via Brussel vloeien naar andere landen waar boeren zich niet aan de regels houden en onze Nederlandse bedrijven op totaal oneerlijke manier kapot concurreren. Wel beschouwd is er eigenlijk niets wat er netjes of goed geregeld is ten gunste van het volk. Niet op zakelijk gebied en absoluut zeker niet op gebied van volksgezondheid.
   Met dank aan het meedogenloze Haagse gespuis.

   4 likes
 3. Een ei hoort erbij!

  4 likes
 4. One egg a Day keeps doctor away?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

energietransitie

Energietransitie wordt fiasco van 4600 miljard euro. Deze professor waarschuwt voor ‘economische en ecologische nachtmerrie’

In een nieuwe studie wordt de droom ...

india

Laagste temperaturen in decennia, 506% meer koudegolven. Op deze plekken is het voor Indiase begrippen ‘ondraaglijk koud’

Op maandag werd het in Delhi in ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.