Homepagina » Gezondheid » Eieren beschermen juist tegen hartziekten (en veroorzaken ze dus niet). Zijn we weer jarenlang misleid over voeding?
Eieren beschermen juist tegen hartziekten (en veroorzaken ze dus niet). Zijn we weer jarenlang misleid over voeding?

Eieren beschermen juist tegen hartziekten (en veroorzaken ze dus niet). Zijn we weer jarenlang misleid over voeding?

Het is nog niet zo lang geleden dat eieren voor iedereen met hartproblemen uit het menu geschrapt werden. Uit een recent onderzoek is echter gebleken dat ze u beschermen tegen hart- en vaatziekten, waaronder een beroerte en hartaanval.

Het eten van een ei per dag vermindert de kans op hartziekten met ongeveer 12 procent en op een beroerte met maar liefst 26 procent, zeggen Chinese onderzoekers die het dieet en de gezondheid van meer dan een half miljoen mensen tussen 30 en 79 jaar oud volgden.

Gedurende de negen jaar durende studie ontwikkelden 83.000 deelnemers hart- en vaatziekten, waarvan er bijna 10.000 stierven aan de aandoening.

Beschermend effect

Maar degenen die de meeste eieren aten (ongeveer vijf per week) hadden veel minder kans op het ontwikkelen van hartziekten dan de mensen die de minste eieren aten (ongeveer twee per week).

“Er is een verband tussen een matige consumptie van eieren – tot één ei per dag – en een lager percentage hartaandoeningen,” aldus de auteurs.

De Chinese studie, die is gepubliceerd in het tijdschrift Heart, levert wederom bewijs dat cholesterol in onze voeding het cholesterolgehalte in ons lichaam niet verandert en zelfs een beschermend effect heeft.

Helemaal niet

Zelfs iemand die aan diabetes lijdt kan zonder problemen iedere dag eieren bij het ontbijt eten.

Onderzoekers van de Universiteit van Sydney willen daarom het advies voor een gezond dieet bijstellen, en vooral dat over het eten van eieren.

De Australische onderzoekers ontdekten dat eieren het risico op hart- en vaatziekten helemaal niet drastisch doen toenemen, zelfs niet bij diabetici die al een hoger risico lopen.

Gezond dieet

De onderzoekers registreerden de gezondheid van het hart en het lichaamsgewicht van 128 mensen met de diagnose ‘vroege tekenen van diabetes’. De helft van de mensen at meer dan twaalf eieren per week, en de andere helft at minder dan twee eieren.

Zelfs als ze diabetes hebben ‘moeten mensen zich er niet van laten weerhouden om eieren te eten,’ zegt hoofdonderzoeker Nick Fuller, ‘op voorwaarde dat de eieren deel uitmaken van een gezond dieet’.

[Medisch Dossier]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ster
ster
2 jaren geleden

Het ligt aan wat de kip te eten krijgt of je ei gezond is of niet.
BV je hebt last van nachtblindheid en je laat je kip Afrikaantjes eten, (laat sylvana dat niet horen) ze worden ook wel een stinkertjes geoemd in het volksmond. Dan werkt dat genezend op je ogen. Het kruid je je nodig hebt komt dan in de dooier terecht.
Dus laat je kip je kruiden eten die jij nodig hebt en je word gezonder.
Eet je kip monsantovoer dna krijg jij dat ook binnen via de dooier en houd er rekening mee dat in bijna alle kipvoer rotzooi zit.
Dus hou zelf een kippetje en geef het gezond voer dat JIJ nodig hebt of je gezin.

eksegese
eksegese
Reactie op  ster
2 jaren geleden

Klopt precies @ster, alles wat echt goed voor ons zou kunnen zijn wordt op grote schaal met grote ijver verziekt en alsnog schadelijk gemaakt voor de volksgezondheid. Onvoorstelbaar dat onze overheid, die haar bestaansrecht volledig ontleent aan door ons opgehoest belastinggeld en onze politieke voorkeurstem, (niet die van mij overigens) hier niets aan doet. Erger nog die dit stimuleert gebruikmakend van subsidies betaald met ons belastinggeld, die deels via Brussel vloeien naar andere landen waar boeren zich niet aan de regels houden en onze Nederlandse bedrijven op totaal oneerlijke manier kapot concurreren. Wel beschouwd is er eigenlijk niets wat er netjes of goed geregeld is ten gunste van het volk. Niet op zakelijk gebied en absoluut zeker niet op gebied van volksgezondheid.
Met dank aan het meedogenloze Haagse gespuis.

jani
jani
Reactie op  eksegese
2 jaren geleden

Ons Haagse gespuis heeft geen belang bij een gezond ´volk´. Dat levert niks op!!

Sint Zwarte Biff
Sint Zwarte Biff
2 jaren geleden

Een ei hoort erbij!

eksegese
eksegese
2 jaren geleden

En we worden nog steeds op schaamteloze wijze misleid in onze voedingsadviezen. Onze ziekenhuizen (voor zover nog niet failliet door wanbeleid) liggen voor een belangrijk deel propvol door toedoen van welhaast criminele toedoen van het door onze overheid in het leven geroepen voedingscentrum. De schaamteloze leugens o.a. over vet en cholesterol blijven door hen nog steeds in tact gehouden terwijl dat wetenschappelijk al lang en breed achterhaald is.

Only you
Only you
2 jaren geleden

One egg a Day keeps doctor away?

x

Check Also

van haga

Van Haga: Horrorscenario uit ‘1984’ komt akelig dichtbij

Tijdens het debat over de avondklok verdedigde ...

coronavaccin

Gezondheidsexperts doen oproep na sterfgevallen in Noorwegen: geef coronavaccin Pfizer niet aan ouderen

Chinese gezondheidsexperts hebben Noorwegen en andere landen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

6
0
We lezen graag je reactie!x