Buitenland

Terwijl de Kamer ademloos luistert naar Zelenski maken zijn soldaten jacht op Oekraïense burgers

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!

Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp zei het ‘een eer’ te vinden dat de Oekraïense president Zelenski het parlement toespreekt. “De inval in Europa was een zwarte dag voor Europa. De aanval op Oekraïne was niet slechts een aanval op een land. Het is een aanval op vrede, veiligheid en democratie,” aldus Bergkamp. Ze sprak ook steun en medeleven uit voor de mensen in zijn land.

Zelenski herinnerde aan het begin van zijn videospeech aan het bombardement op Rotterdam aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Hij zei dat veel steden in zijn land worden gebombardeerd door de Russen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Journalisten die door Oekraïne reizen, schetsen juist een zeer grimmig beeld van het Oekraïense leger. Journalist Patrick Lancaster reed een dag mee op een ambulance in de stad Marioepol en sprak met leden van de volksmilitie van Donetsk, die de Russen helpen.

We strijden niet tegen Oekraïne, we strijden tegen fascisme

Een lid van de volksmilitie zei tegen Lancaster dat het Oekraïense leger van dichtbij op burgers schiet. “Ze verschuilen zich achter burgers en schieten! Als ratten in de val! Dat is wat hier is gebeurd. En de gewonden worden hier binnengebracht!”

“Ze schieten willekeurig op mensen! Ze maken jacht op mensen! Ze gebruiken de stad als schiettent! Het zijn nazi’s!” vervolgde hij.

Hij wees Lancaster erop dat een Oekraïense tank het centrale ziekenhuis van Marioepol heeft beschoten. Mensen die probeerden te ontsnappen, werden neergeschoten. “Oekraïense troepen hebben dat gedaan! We strijden niet tegen Oekraïne. We strijden tegen fascisme!”

Ook liet hij de journalist zeemijnen zien die door de Oekraïense Nationale Garde zijn neergelegd in de stad.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Twee leraressen op slag dood

Journalist Sonja van den Ende bracht in de stad Horlivka in het oosten van Oekraïne een bezoek aan een school die enkele dagen geleden is bestookt door het Oekraïense leger. De school is deels verwoest en twee leraressen waren op slag dood, aldus Van den Ende.

Het stadsbestuur liet weten dat de Oekraïense troepen ook een woonwijk in Horlivka hebben aangevallen. Daarbij werden twee huizen verwoest. Van den Ende merkt op dat de stad vaak wordt beschoten door Oekraïense troepen die samenwerken met nazibataljons.

In de pas bevrijde stad Volnovakha zei een vrouw dat ze niet kon geloven dat Oekraïners elkaar dit aandoen. “Trap niet in de propaganda van de westerse regeringen is mijn advies. Het eens zo ‘vrije’ Westen is een totalitaire staat geworden, zoals we al konden zien tijdens de zogenaamde coronapandemie, waar nu de gevolgen zichtbaar worden van de o zo ‘onschuldige’ vaccinaties,” schrijft Van den Ende.

zelenski
Foto: Sonja van den Ende in Oekraïne (VK/Sonja van den Ende)
Er ist wieder da

“Ik zie nu met eigen ogen dat het Westen dagelijks propaganda verspreidt en zo weer miljoenen vluchtelingen binnenkrijgt, die voor lage lonen kunnen werken,” voegt ze toe. “Zelenski moet zich schamen vertelden veel noodlijdende burgers mij.”

“De vele aanvallen in Kiev en andere steden zijn niet door Russen veroorzaakt, maar door de diverse bataljons die zich aangesloten hebben bij het reguliere leger. Deze bataljons gebruiken mensen als schild,” benadrukt de journalist.

De Duitse journalist Alina Lipp laat in haar video’s zien hoe Oekraïne al jarenlang genocide pleegt op de Oekraïense bevolking. “Westerse landen steunen dit regime en leveren wapens aan Oekraïne. Onze westerse landen steunen op dit moment een naziregime midden in Europa,” benadrukt Lipp. “Er ist wieder da.”

4.8 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Avax
Avax
2 jaren geleden

Dat Nazituig is nooit weggeweest uiteindelijk, Hitler lzou in de kreukels liggen als hij dit kon zien.Wat een zielepootig volkje wij Nederlanders.

A. Lien
A. Lien
2 jaren geleden

Als die zogenaamde vluchtelingen, die nu opgevangen moeten worden in Europa, komende uit een nazi staatje….zou me niks verbazen als daar ook erg veel nazi soldaten tussen zitten die straks het zgn EU leger moeten vullen. Kunnen ze straks me een miljoen van die gasten de burgers terroriseren. Denk na, nu het nog mag.

Kees Z.
Kees Z.
2 jaren geleden

Zodra Gideon over WO2 begint wordt hem de mond gesnoerd door…diezelfde kamervoorzitter.
Voor de Oekraïnse president gelden andere regels, dat is een ‘good guy’.

Piet
Piet
2 jaren geleden

Zelfs voor het NOS werd het teveel. Schokkende beelden werden op het NOS getoond.

https://nos.nl/l/2423235

Back to top button
116
0
We lezen graag je reactie!x