Homepagina » Buitenland » Coronavirus gemaakt door mensen? Australische wetenschappers doen ‘verrassende ontdekking’
coronavirus

Coronavirus gemaakt door mensen? Australische wetenschappers doen ‘verrassende ontdekking’

Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat 15 procent van de Nederlandse bevolking denkt dat het coronavirus uit een laboratorium afkomstig is. NRC-redacteur Bas Heijne schrijft in een elitair betoog vol dedain dat hier ‘vooralsnog geen snipper bewijs voor is’.

Dat terwijl Australische wetenschappers sterke aanwijzingen hebben gevonden dat het virus in een laboratorium is gemaakt. Ze hebben onderzocht hoe gemakkelijk het virus zich hecht aan specifieke enzymen die het in staat stellen om cellen te besmetten. In een studie laten ze zien dat het zich veel gemakkelijker hecht aan de menselijke variant van deze enzymen dan de dierlijke variant. Dat is heel opmerkelijk, aangezien dit nieuwe virus nooit eerder in aanraking is geweest met mensen.

De wetenschappers spreken van een ‘verrassende ontdekking’, aangezien een virus zich normaal gesproken gemakkelijker hecht aan een receptor van de oorspronkelijke gastheer, zoals een vleermuis.

Menselijk ingrijpen

Hoofdonderzoeker Nikolai Petrovski van de Flinders University in Adelaide zegt in een reactie: “Hier is sprake van opmerkelijk toeval of het is een teken van menselijk ingrijpen.”

Het nieuwe coronavirus vertoont veel overeenkomsten met Sars en andere vleermuisvirussen, maar toch is er in de natuur nog nooit een virus gevonden dat erop lijkt. Dat roept de vraag op of het mogelijk ontstaan is in een lab, aldus Petrovski.

Heel goed mogelijk

Hij zegt op basis van zijn onderzoek dat het ‘heel goed mogelijk is’ dat het nieuwe coronavirus is gemaakt in een laboratorium in Wuhan, de stad waar de uitbraak begon. Het virus kan zijn ontsnapt uit het lab doordat een medewerker besmet raakte of door een fout bij de afvalverwerking, zegt de professor.

Hij pleit dan ook voor een grootschalig en onafhankelijk internationaal onderzoek dat moet achterhalen of het virus in het lab is gemaakt en of het per ongeluk is vrijgelaten. Zo’n onderzoek moet helpen toekomstige uitbraken te voorkomen, zeggen de wetenschappers.

[Sky News]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • nou en! schreef:

  we worden gegijzeld door big pharma,jonson&jonson,novartis,sanofy,bayer(ig farben in ww2) als de unilever,s en kraft,s je ziekmaken dan komen deze boys de symptomen onderdrukken,en da,s big bisiness,
  corona werkt omgekeerd,corona is het symptoom,het vaccin is de ziekte.les bisiness,more space!!!

 • rayoflight schreef:

  Ook dit lijkt me logisch , dik biolab (level=4) was vlakbij.
  Kijk chinesen eten al duizenden jaren van alles. Ook vleermuizen he ?

  In al die tijd is er nog nooit een dergelijke uitbraak geweest. Dus weer logisch dat het niet ligt aan een extreem paleo dieet. Geloof dat de zultkoppen van CNN dit bedacht hebben.
  Ook heeft Propaganda machine Google volgens sommigen de positie van het lab iets gewijzigd na de uitbraak (!)

  Voor mij is het duidelijk dat corona sars ebola en aids allemaal kunstmatige biowapens zijn.
  Dan maak ik gebruik van de wet van murphy in de zin van : als SHTF dan alle SHTF.

  Nieuw in dit corona script is dat de hele wereld met experts te onkundig is om adequaat te reageren.

 • zonderland schreef:

  Stel Mark Rutte, Hugo de Jonge en Jaap van Dissel persoonlijk aansprakelijk Lees meer >>
  https://www.bondoverheidszaken.nl/Corona-openheid-en-aansprakelijkheid.html

 • Brickshooter schreef:

  Virus stelt niks voor dus of dat uit een lab komt en of er wel of niet mee geëxperimenteerd is doet er niet toe. Wat er wel toe doet dat het idee van biologische oorlogvoering dmv virussen hiermee als weer een angstzaaimethode de wereld ingeslingerd wordt. Trap daar dus niet in aub want het is nu al erg genoeg met alle “maatregelen”.

 • Rob schreef:

  Er is een tijd geleden eens gezegd dat de natuur van zichzelf helemaal geen ziekten en virussen kent en dat ALLE virussen in laboratoria gemaakt zijn. Dan voeren ze dus een biologische oorlog tegen de mensheid om de mens ziek te houden zodat ze de controle over iedereen hebben. Als de mens echt gezond zou zijn dan zou de hele huidige zorg verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het gaat niet over gezondheid maar over ziekte. De hele zorg sector draait op ziekte, problemen, aandoeningen enz. Als we weer gezond willen worden dan hebben we die zorg sector helemaal niet nodig want dat gedijt alleen maar op zieke mensen.

 • Bas van Stapelberg schreef:

  NRC het propagandablaadje van het neoliberalisme, sinds het verzwijgen van duizenden aanrandingen en verkrachtingen door de parels wordt geen enkele kartelkrant meer serieus genomen, ook NRC niet, zou zeggen zeker NRC niet.
  Al 2000 jaar eten ze overal in China vleermuizensoep jamiejamie dus al je die domme lui van NRC dat wijs kan maken is het toch om te gieren.

 • :adrianus-johannes. schreef:

  laten we afspreken en goed opletten of er niet bepaalde mensen (beter te zeggen onmensen) lopen met cilinders of ander sinds waaruit zij virus kunnen vrijlaten en de plotselinge enkele besmetting ontstaan..
  wie weet konen we achter de daders via deze katvangers..

 • Pjoter schreef:

  Ik hoorde van derden dat een dergelijk virus zich vanzelf opheft na 7 weken.
  Dus om 20:00 uur zet ik even de tv uit! En ga het best verkochte boek van de wereld lezen.
  Best wel leerzaam!

 • x

  Check Also

  rivm

  RIVM erkent: In Nederland wordt immuniteit opgebouwd tegen corona

  Op 16 maart zei premier Rutte tijdens ...

  marechaussee

  Marechaussee-docent loopt mars tegen ritueel misbruik: ‘Grotere pandemie dan corona’

  Als je een voorbeeldfunctie hebt en je ...

  >