Homepagina » Mens en Dier » Verpleegster waarschuwt tegen mondkapjes: ‘Je beschadigt je lichaam’
verpleegster
Foto: YouTube/Danika Bueno

Verpleegster waarschuwt tegen mondkapjes: ‘Je beschadigt je lichaam’

Verpleegster Danika Bueno plaatste onlangs een filmpje op YouTube waarin ze waarschuwt tegen het gebruik van mondkapjes. De video werd al snel verwijderd, maar staat sinds enkele dagen weer online.

Als je de hele dag een mondkapje draagt, bewijs je jezelf een slechte dienst, stelt Bueno. “Je ademt niet alleen je eigen bacteriën in omdat je geen frisse lucht krijgt, maar je beschadigt ook je lichaam door gedurende langere tijd je eigen CO2 in te ademen.”

‘Meer kans op besmetting’

“Mondkapjes zijn zeer ineffectief tegen virussen. De N95-maskers die zorgmedewerkers dragen, zijn bedoeld om de verspreiding van tuberculose te voorkomen. Tuberculose is een bacterie. Er zit een groot verschil tussen een bacterie en een virus. Een bacterie is ongeveer 1000 keer zo groot als een virus. Als je dus denkt dat je jezelf beschermt door een mondkapje te dragen, heb je het mis.”

“Door een mondkapje te dragen, heb ik juist meer kans om besmet te raken omdat ik mijn lichaam acidotisch (verzuring van het bloed, red.) maak en omdat ik mijn gezicht vaker aanraak.”

Immuunsysteem

“Waarom werken we het immuunsysteem tegen?” vraagt Bueno zich af. “Versterk je immuunsysteem. We moeten het niet steeds onderdrukken. Het weet veel meer dan wij ooit zullen weten.”

Ze kreeg bijval van collega’s. Verpleegkundige Susanne Miller reageerde: “Ik ben het hiermee eens! Ik ben ook een verpleegster en dit is de waarheid! Het volk moet worden bijgespijkerd vanwege al die onjuiste verhalen in de mainstream media! Het inademen van je eigen CO2 maakt je ziek! Je bent heel dapper Danika!”

[Danika Bueno]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • rayoflight schreef:

  Experiment

  Eind maart heb ik als experiment een aantal dagen (<4uur per dag) met een mondkapje rondgelopen (medisch)

  Worst Kaas benadering

  Was meer een worst kaas (worse case) benadering. na 4 dagen was ik verkouden en voelde ik me behoorlijk beroert.
  Of het sugestie of dat ik de meest gevreesde ziekte in het universum had (corona) weet ik niet.
  Dus ben ik er mee gestopt.

  Na een aantal dagen kapjesloos dagelijks eeen aantal uren langs de ijssel gelopen te hebben voelde ik me weer beter 🙂

  Lijkt me logisch dat mensen niet gemaakt zijn om mondkapjes te dragen.

  68 likes
  • MdeFilosoof schreef:

   Ik heb astma en na een halfuur zo’n ding gedragen te hebben heb ik al hoofdpijn. Dat komt omdat het toch een soort van extra weerstand is om te ademen heb ik me laten vertellen door longartsen. De longfunctie neemt af doordat de longen zelf als een soort membraan fungeren. Dat mondkapje is dus gewoon een extra weerstand. Mensen met een verminderde longfunctie vanwege astma/copd bewijzen ze dus juist geen dienst met het verplicht stellen van mondkapjes. Ga maar eens een hele dag door een rietje ademen dan begrijp je wat ok bedoel.

   5 likes
 • Nico schreef:

  Ook je handen continu desinfecteren verzwakt je immuunsysteem, op je handen zitten namelijke miljoenen goede bacteriën. zie dit artikel van notabene de NOS uit 2016 https://nos.nl/artikel/2149492-ziek-worden-van-je-handen-wassen-hoe-kan-dat-dan.html

  30 likes
 • edwin schreef:

  dat heeft deze verpleegkundige goed beschreven, helemaal correct, je moet juist goed in en uit ademen, dit is goed voor je immuunsysteem, dat kapje verhindert dit.

  27 likes
 • Philip schreef:

  Enige tijd heb ik hier ook al over bericht en dat niet gebaseerd op theorieën, zoals de meeste zgn experts, maar wel gebaseerd op de praktijk, realiteit!!

  Je ademt constant je eigen lucht in, die lucht is constant warm, waardoor het lijkt dat je longen in vuur staan.
  Het masker op zich is ook al warm, heel je gezicht voelt klam en vettig aan ook door de warme lucht dat je uit ademt en over je gezicht rolt, echt hygiënisch is dat ook allemaal niet.

  Moet je dan eens weten dat de meeste mensen in de zorg dat niet voor een paar uur moeten opzetten, maar wel tussen de 4 a 8 uur en sommige zelfs langer.
  Dit niet 1 keer per week maar wel minstens 5 dagen lang (hangt er van af in welke diensten/schiften je zit)

  Stoffen mondmasker, hebben geen meer waarde en houden geen virussen tegen, tenzij je een speciaal type filter hebt.
  De chirurgische mondmasker hebben nauwelijks een meer waarde, de kans dat je iemand besmet is amper afgenomen en de kans dat iemand jou besmet zonder mondmasker, is gelijk.
  De enige mondmasker die enig soelaas kunnen brengen, zijn de FFP2 en of de FFP3 maar deze zijn voorgehouden voor de mensen die rechtstreeks in contact komen met besmetten patiënten/bewoners.
  Tevens hebben deze mensen die de verpleging en verzorging doen, ook nog eens een plexi scherm aan, handschoenen en een speciale chirurgische jas…geen lachertje om mee te werken.

  PS: ik zie veel mensen met mondmasker op straat rond lopen de laatste tijd, maar de meeste van die idioten weten niet het ze het correct moeten dragen.
  De meeste denken dat ze alleen de mond moeten bedekken, de neus laten ze dan maar vrij (ik weet het noemt een mondmasker, maar het is wel de bedoeling dat iedere openen waarmee je lucht in ademt/uit ademt, mond en neus dan bedekt) Bij deze!!

  13 likes
 • edwin schreef:

  deze verpleegkundige heeft helemaal gelijk

  9 likes
 • Marc schreef:

  Misschien een kleine kanttekening nl de kwaliteit van de mondmaskers. Ik draag iedere dag een stofmasker op mijn werk gedurende meerdere uren (ik werk in de chemie) en heb nog nooit last gehad van hetgeen hier vermeld wordt. Wij gebruiken enkel FFP3-maskers met honinggraat structuur van degelijke kwaliteit. Geen last van warme lucht, geen co herinademing, geen eigen bacterien die heringeademt worden enz…

  5 likes
 • Elise schreef:

  Ja, dat wisten we al. Gewoon logica, maar eh mensen mogen dus zelf niet meer nadenken. Nee, alles wordt bepaald door computers/modules/geldwolven/overheid enz. Nog meer technologie en de mens/natuur lost van zelf wel op. Heel triest en voor mij valt dit onder een zware zonde.
  Je zult maar financieel volledig aan de grond zitten en verplicht een mondkapje moeten dragen(zijn ook duur/en je hebt stress), als je iets wilt regelen(uitkering enz.) of even naar familie wilt gaan met ov.
  Niet te geloven wat er nu allemaal gebeurt. Gewoon krankzinnig.

  4 likes
 • PREDATOR schreef:

  Er moest wat zijn….De regering helpt ons echt nergens mee, met hun mondkapjes-voorschrift…
  Bah bah..

  3 likes
 • Jeroen schreef:

  Werk al 20 jaar met mond kapjes voor me werk . Duurdere hebben overdruk ventiel . Vocht in je neus is van je eigen ademhaling ff neus snuiten en klaar

  2 likes
  • MdeFilosoof schreef:

   @jeroen. Mega onzin Jeroen en behoorlijk vanuit je eigen veronderstelde gelijk geredeneerd. Vraag de gemiddelde astma patiënt, zoals ik, maar eens over mondkapjes. Jij bent de reden waarom dit gebeurd, gaat alleen uit van je eigen belevingswereld. Dit is waarom fascisme wint.

   4 likes
   • jeroen schreef:

    m de filosoof . weet jij of ik last heb van iets volgens mij veronderstel jij zelf dat je gelijk heb . maakt me uit voor van alles .je klink als wijs mens.

    1 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  ja ja ik droeg jaren lang hele dagen mondmaskers in de bouw als er sleuven geslepen werden in de muren, bij breek en sloop werk, schuren, etc.etc. en later ook zeker bij het werk met isolatiemateriaal.. ben er nooit ziek van geworden .. sterker ik ben er gezonder van gebleven en heb nooit enige last ondervonden het tegen deel is eerder bespreekbaar..
  wel begrijp ik dat er tegenwoordig een “soort” mondmaskers zijn die je domme denker maken en waar je aan verslaaft raakt en steeds; en nog dommer gaat denken.. net als mensen die roken en zegen dat zij niet op de longen roken, of zich volvreten met light producten of vega eters maar het moet wel naar vlees smaken en die bijte hebben.. dus als je onderwijs heb genoten ben je onder wezen : vertaling onder = laag en wezen = mens..
  hou je op de juiste hoogte je eigen hoogte door zelfonderzoek eigenlijk je eigen geloofwaardigheid..
  je weet toch ook met welke reden er elastiekjes ipv touwtjes aan het mondmasker zitten!

  vroeger werden postkoets en banken overvallen door mensen met mondbescherming op ik zou nu toch niet graag in die positie zitten denk dan steeds dat er een overvaller het openbaar vervoer in komt..

  2 likes
  • wysiwygman schreef:

   Je bent dus gezonder geworden door een mondmasker te dragen in een ultravuile stoffige omgeving ? Dat is sterk, je zegt dus eigenlijk dat wij, met een gewone job waarbij we niet in contact komen met longvervuilende materie als stof en glasvezel, eigenlijk een ongezonder leven leiden dan jij en dát door een mondmasker waardoor je continu je eigen CO2 herinademt en je dus je bloed verzuurt ? Dat is een speciale redenering.

   3 likes
   • :adrianus-johannes. schreef:

    nooit hyperventilatie gehad dat is het enigste dat een te veel an Co2 te weeg zou kunnen brengen..
    naast duiken ook veel perslucht gelopen dus goed leren in even wachten en uitademen..
    ik ben er gezonder van gebleven dat is heel wat anders als Je bent dus gezonder geworden door een mondmasker te dragen hier onderwijs kan in de weg zitten..
    daarnaast veel mensen kennen hun organen zelf niet meer, als je ademcentrum een prikkel geeft zal er opvolging moeten komen als je de adem bewust inhoudt, stapelen de H+deeltjes zich op en wordt bloed zuurder..”respiratoire acidose”..
    hier geeft jou systeem je een prikkel via het ademcentrum, maar ja herken je die hoe bewist ben je om dan iets meer spieren te gebruiken ter correctie heb je dat geleerd of laten elite dit in het verplichte onderwijs achter wegen.. en in alles wat ik weet leer ik nu met pensioen meer als toen ik niet door had dat ik mij zelf een lager mens maakte zo als BOA’s leger politie justitie en belasting mensen etc.etc.

    0 likes
 • Séb schreef:

  Praktijktest: Als arts in België 4 weken op COVID afdeling gewerkt en dus in nauw contact met patiënten die actief virus uithoestten. Chirurgisch mondmasker gedragen. Handhygiëne strikt opgevolgd (zoals altijd). Niet ziek geworden. Antistoffen bovendien negatief getest nadien, dus ook niet besmet geraakt zonder ziek te worden ervan.
  Daarnaast ben ik een fervente fietser (koersfiets). Ik heb geen nadelige effecten ervaren op de fietsprestaties door het dragen van een mondmasker tijdens het werk.

  0 likes
 • x

  Check Also

  defensie

  Oh jee: Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona

  In de Militaire Spectator, het tijdschrift voor ...

  elektrische auto

  Elektrische auto zorgt ook voor veel CO2, geeft Polestar toe

  Autofabrikanten moeten open en eerlijk zijn over ...

  >