Mens en Dier

Verpleegster waarschuwt tegen mondkapjes: ‘Je beschadigt je lichaam’

Help ons door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Verpleegster Danika Bueno plaatste onlangs een filmpje op YouTube waarin ze waarschuwt tegen het gebruik van mondkapjes. De video werd al snel verwijderd, maar staat sinds enkele dagen weer online.

Als je de hele dag een mondkapje draagt, bewijs je jezelf een slechte dienst, stelt Bueno. “Je ademt niet alleen je eigen bacteriën in omdat je geen frisse lucht krijgt, maar je beschadigt ook je lichaam door gedurende langere tijd je eigen CO2 in te ademen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
‘Meer kans op besmetting’

“Mondkapjes zijn zeer ineffectief tegen virussen. De N95-maskers die zorgmedewerkers dragen, zijn bedoeld om de verspreiding van tuberculose te voorkomen. Tuberculose is een bacterie. Er zit een groot verschil tussen een bacterie en een virus. Een bacterie is ongeveer 1000 keer zo groot als een virus. Als je dus denkt dat je jezelf beschermt door een mondkapje te dragen, heb je het mis.”

“Door een mondkapje te dragen, heb ik juist meer kans om besmet te raken omdat ik mijn lichaam acidotisch (verzuring van het bloed, red.) maak en omdat ik mijn gezicht vaker aanraak.”

Immuunsysteem

“Waarom werken we het immuunsysteem tegen?” vraagt Bueno zich af. “Versterk je immuunsysteem. We moeten het niet steeds onderdrukken. Het weet veel meer dan wij ooit zullen weten.”

Ze kreeg bijval van collega’s. Verpleegkundige Susanne Miller reageerde: “Ik ben het hiermee eens! Ik ben ook een verpleegster en dit is de waarheid! Het volk moet worden bijgespijkerd vanwege al die onjuiste verhalen in de mainstream media! Het inademen van je eigen CO2 maakt je ziek! Je bent heel dapper Danika!”

[Danika Bueno]

4.5 15 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rayoflight
rayoflight
3 jaren geleden

Experiment

Eind maart heb ik als experiment een aantal dagen (<4uur per dag) met een mondkapje rondgelopen (medisch)

Worst Kaas benadering

Was meer een worst kaas (worse case) benadering. na 4 dagen was ik verkouden en voelde ik me behoorlijk beroert.
Of het sugestie of dat ik de meest gevreesde ziekte in het universum had (corona) weet ik niet.
Dus ben ik er mee gestopt.

Na een aantal dagen kapjesloos dagelijks eeen aantal uren langs de ijssel gelopen te hebben voelde ik me weer beter 🙂

Lijkt me logisch dat mensen niet gemaakt zijn om mondkapjes te dragen.

Philip
Philip
3 jaren geleden

Enige tijd heb ik hier ook al over bericht en dat niet gebaseerd op theorieën, zoals de meeste zgn experts, maar wel gebaseerd op de praktijk, realiteit!!

Je ademt constant je eigen lucht in, die lucht is constant warm, waardoor het lijkt dat je longen in vuur staan.
Het masker op zich is ook al warm, heel je gezicht voelt klam en vettig aan ook door de warme lucht dat je uit ademt en over je gezicht rolt, echt hygiënisch is dat ook allemaal niet.

Moet je dan eens weten dat de meeste mensen in de zorg dat niet voor een paar uur moeten opzetten, maar wel tussen de 4 a 8 uur en sommige zelfs langer.
Dit niet 1 keer per week maar wel minstens 5 dagen lang (hangt er van af in welke diensten/schiften je zit)

Stoffen mondmasker, hebben geen meer waarde en houden geen virussen tegen, tenzij je een speciaal type filter hebt.
De chirurgische mondmasker hebben nauwelijks een meer waarde, de kans dat je iemand besmet is amper afgenomen en de kans dat iemand jou besmet zonder mondmasker, is gelijk.
De enige mondmasker die enig soelaas kunnen brengen, zijn de FFP2 en of de FFP3 maar deze zijn voorgehouden voor de mensen die rechtstreeks in contact komen met besmetten patiënten/bewoners.
Tevens hebben deze mensen die de verpleging en verzorging doen, ook nog eens een plexi scherm aan, handschoenen en een speciale chirurgische jas…geen lachertje om mee te werken.

PS: ik zie veel mensen met mondmasker op straat rond lopen de laatste tijd, maar de meeste van die idioten weten niet het ze het correct moeten dragen.
De meeste denken dat ze alleen de mond moeten bedekken, de neus laten ze dan maar vrij (ik weet het noemt een mondmasker, maar het is wel de bedoeling dat iedere openen waarmee je lucht in ademt/uit ademt, mond en neus dan bedekt) Bij deze!!

Jeroen
Jeroen
3 jaren geleden

Werk al 20 jaar met mond kapjes voor me werk . Duurdere hebben overdruk ventiel . Vocht in je neus is van je eigen ademhaling ff neus snuiten en klaar

edwin
edwin
3 jaren geleden

dat heeft deze verpleegkundige goed beschreven, helemaal correct, je moet juist goed in en uit ademen, dit is goed voor je immuunsysteem, dat kapje verhindert dit.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x