Wetenschap

Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het magnetisch veld van de aarde verzwakt, zo heeft de Europese ruimtevaartorganisatie ESA laten weten. Volgens de ESA is het aardmagnetisch veld in de afgelopen 200 jaar 9 procent zwakker geworden.

In 1958 ontdekten wetenschappers de Zuid-Atlantische Anomalie, een gebied tussen Afrika en Zuid-Amerika waar het magnetisch veld aanzienlijk verzwakt is.

Uit onderzoek van de ESA blijkt dat het gebied groter is geworden en met 20 kilometer per jaar naar het westen verschuift. Wetenschappers hebben hier geen verklaring voor.

Uitdaging

Er is daarnaast een tweede gebied gevonden boven Zuid-Afrika, wat er volgens het ruimteagentschap op kan duiden dat de Zuid-Atlantische Anomalie ‘in tweeën splitst’.

Het nieuwe deel is in het afgelopen decennium ontstaan en ontwikkelt zich snel, zei Jürgen Matzka van het Duitse onderzoekscentrum voor geowetenschappen. We staan nu voor de uitdaging om te achterhalen welke processen deze veranderingen veroorzaken, aldus Matzka.

Omkering van het aardmagnetisch veld

Een mogelijke verklaring is een omkering van het aardmagnetisch veld, waarbij de noord- en zuidpool van plek wisselen. Dat gebeurde 780.000 jaar geleden voor het laatst.

De ESA zei dat het verzwakken van het magnetisch veld op dit moment geen gevaar voor mensen vormt. Wel is het mogelijk dat satellieten en vliegtuigen die door een gebied vliegen waar het veld verzwakt is, minder goed functioneren.

[Sputniknews]

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
2 jaren geleden

En we noemen het “Magnetisch veld crisis”, iedereen verplicht zijn/haar magneten inleveren en in de lucht gooien maar eerst in lockdown zodat we beter kunnen mikken en allemaal magnetische schoenen dragen en heb je die niet dan krijg je een app dat je niet in de bus mag enz enz

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
2 jaren geleden

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat het volgens de VVD en D’66 het weleens de schuld van Vladimir kan zijn, als u begrijpt wat ik bedoel?

A W Reijersen van Buuren
A W Reijersen van Buuren
2 jaren geleden

Bewoners Pleijaden tegen Billy Meier ( = adviseur gov Swiss) in 1948 over 1948-2250.
Poolshift gedeeltelijk verantwoordelijk voor opwarming Aarde.

In de tekst staat iets opmerkelijk over de Bermuda driehoek en de Dragon driehoek vanaf 85.

Zoek pole

From the most prophetically accurate source in history.
Contact Conversation and Predictions of Sfath
https://theyflyblog.com/2017/03/09/real-news-from-1948-to-2250/

rayoflight
rayoflight
2 jaren geleden

De reguliere wetenschap weet heel weinig van magnetisme.

Dit zit zo : de maxwell vergelijkingen beschijven elektro magnetisme volledig. Echter er word in deze vergelijkingen oorspronkelijk van quarternions gebruik gemaakt. De wiskunde die hier bij gebruikt word is echter dermate complex dat ene olivier heavyside deze formules vereenvoudigd heeft. Nu wordt er van complexe getallen gebruik gemaakt. Dit voldoet in het dagelijkse leven volledig om electromagnetisme te beschrijven.

Zwarte gaten Donkere materie en Kernfusie.

Er zijn echter wetenschappers die de orginele vergelijkingen toepassen en komen tot opmerkelijke conclusies. Dit is onderander het Thunderbolts project. De voorspellingen die hun theorie doet zijn enerzijds naukeuriger dan de reguliere natuurkunde. Maar veronderstellen ook dat er geen zwarte gaten zijn , zwaartekracht verwant aan de vanderwaals kracht is. En er geen kernfusie op de zon plaatsvind. Omdat deze theorie niet gebruik maakt van onbekende variabelen (zoals het aannemen dat er donkere materie bestaat en de geeikte cosmische constante) lijkt het mij dat ze op het juiste pad zijn.

Het voert te ver om dit allemaal uit te leggen , maar ergens op hun site stond al als een van hun voorspellingen dat het magnetisch veld zou verzwakken.

Ander interessant gegeven is dat het waarschijnlijk op antarctica veel warmer is dan verwacht door birkland stromen. Ik wacht er nog op tot de reguliere wetenschap dit gaat bevestigen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x