Homepagina » Wetenschap » Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?
magnetisch veld

Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?

Het magnetisch veld van de aarde verzwakt, zo heeft de Europese ruimtevaartorganisatie ESA laten weten. Volgens de ESA is het aardmagnetisch veld in de afgelopen 200 jaar 9 procent zwakker geworden.

In 1958 ontdekten wetenschappers de Zuid-Atlantische Anomalie, een gebied tussen Afrika en Zuid-Amerika waar het magnetisch veld aanzienlijk verzwakt is.

Uit onderzoek van de ESA blijkt dat het gebied groter is geworden en met 20 kilometer per jaar naar het westen verschuift. Wetenschappers hebben hier geen verklaring voor.

Uitdaging

Er is daarnaast een tweede gebied gevonden boven Zuid-Afrika, wat er volgens het ruimteagentschap op kan duiden dat de Zuid-Atlantische Anomalie ‘in tweeën splitst’.

Het nieuwe deel is in het afgelopen decennium ontstaan en ontwikkelt zich snel, zei Jürgen Matzka van het Duitse onderzoekscentrum voor geowetenschappen. We staan nu voor de uitdaging om te achterhalen welke processen deze veranderingen veroorzaken, aldus Matzka.

Omkering van het aardmagnetisch veld

Een mogelijke verklaring is een omkering van het aardmagnetisch veld, waarbij de noord- en zuidpool van plek wisselen. Dat gebeurde 780.000 jaar geleden voor het laatst.

De ESA zei dat het verzwakken van het magnetisch veld op dit moment geen gevaar voor mensen vormt. Wel is het mogelijk dat satellieten en vliegtuigen die door een gebied vliegen waar het veld verzwakt is, minder goed functioneren.

[Sputniknews]
5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
8 maanden geleden

En we noemen het “Magnetisch veld crisis”, iedereen verplicht zijn/haar magneten inleveren en in de lucht gooien maar eerst in lockdown zodat we beter kunnen mikken en allemaal magnetische schoenen dragen en heb je die niet dan krijg je een app dat je niet in de bus mag enz enz

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  Willem
8 maanden geleden

Zo is het. Ook hier ruim baan voor de handhavers en hun immorele orders!

Rob
Rob
Reactie op  Willem
8 maanden geleden

En als je niet de vereiste kleur veters in je schoenen hebt krijg je een boete van 750 euro.

Willem
Willem
Reactie op  Rob
8 maanden geleden

Dat is een goeie Rob, kan zomaar gebeuren 🙂

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
8 maanden geleden

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat het volgens de VVD en D’66 het weleens de schuld van Vladimir kan zijn, als u begrijpt wat ik bedoel?

A W Reijersen van Buuren
A W Reijersen van Buuren
8 maanden geleden

Bewoners Pleijaden tegen Billy Meier ( = adviseur gov Swiss) in 1948 over 1948-2250.
Poolshift gedeeltelijk verantwoordelijk voor opwarming Aarde.

In de tekst staat iets opmerkelijk over de Bermuda driehoek en de Dragon driehoek vanaf 85.

Zoek pole

From the most prophetically accurate source in history.
Contact Conversation and Predictions of Sfath
https://theyflyblog.com/2017/03/09/real-news-from-1948-to-2250/

rayoflight
rayoflight
8 maanden geleden

De reguliere wetenschap weet heel weinig van magnetisme.

Dit zit zo : de maxwell vergelijkingen beschijven elektro magnetisme volledig. Echter er word in deze vergelijkingen oorspronkelijk van quarternions gebruik gemaakt. De wiskunde die hier bij gebruikt word is echter dermate complex dat ene olivier heavyside deze formules vereenvoudigd heeft. Nu wordt er van complexe getallen gebruik gemaakt. Dit voldoet in het dagelijkse leven volledig om electromagnetisme te beschrijven.

Zwarte gaten Donkere materie en Kernfusie.

Er zijn echter wetenschappers die de orginele vergelijkingen toepassen en komen tot opmerkelijke conclusies. Dit is onderander het Thunderbolts project. De voorspellingen die hun theorie doet zijn enerzijds naukeuriger dan de reguliere natuurkunde. Maar veronderstellen ook dat er geen zwarte gaten zijn , zwaartekracht verwant aan de vanderwaals kracht is. En er geen kernfusie op de zon plaatsvind. Omdat deze theorie niet gebruik maakt van onbekende variabelen (zoals het aannemen dat er donkere materie bestaat en de geeikte cosmische constante) lijkt het mij dat ze op het juiste pad zijn.

Het voert te ver om dit allemaal uit te leggen , maar ergens op hun site stond al als een van hun voorspellingen dat het magnetisch veld zou verzwakken.

Ander interessant gegeven is dat het waarschijnlijk op antarctica veel warmer is dan verwacht door birkland stromen. Ik wacht er nog op tot de reguliere wetenschap dit gaat bevestigen.

Gladiator
Gladiator
8 maanden geleden

@rayoflight,

Uw verhaal klopt beste, en idd vindt er geen kerfusie plaats op de zon echter u schrijft “op de zon”…….

De zon beste, daar kan men niet “op” zijn daar de zon geen oppervlak heeft en kernfusie “kán” er niet plaatsvinden daar deze koud is, net zo koud als de rest van het zogenaamde “heelal”!!!

De zon in ons electrical universe is in principe een “converter” en moet men zien als een gat welk leidt naar een ander universum (waarschijnlijk) echter niemand weet hoe de zon echt functioneert!! De warmte welke van de “zon”(niet van de zon dus!!!) afkomt wordt veroorzaakt door de zogenaamde zonnevlammen echter door een zgnd “vacuum” (NASA “wetenschap” dus dat zegt reeds genoeg!!) kan geen warmte worden getransporteerd. Deze warmte wordt “verkregen” middels breking van bepaalde lichtfrequenties door de door wederom NASA bedoelde “dampkring” waarover ik mijn grote twijfels heb!!

Gegroet,
Gladiator

frans
frans
8 maanden geleden

De Elon Musk Stasi-satelietenzwerm wil toch niets anders dan het aardse magnetisch veld verstoren ?
Het goede en mooie aardse magnetische veld verdringen voor een kunstmatige die ons gaat onderdrukken en slaafs maken.
Ook hier weer een angst-trigger neergezet.!?

Straalmans
Straalmans
8 maanden geleden

Magnetisch veld verzwakt. Ja, straks gaat de zwaartekracht afnemen en blijft zo’n virus 1000 jaar in de lucht hangen. Dat wordt pas feest voor suikeroom Bille Gat.

Denker
Denker
7 maanden geleden

Zolang we bezig blijven de aarde leeg te trekken voor rijke grondstoffen en daarbij het regenwoud blijven ontbossen, zal het magnetische aardveld afnemen en alles in onbalans raken. Dit is geen wetenschap dit is logica.

x

Check Also

geoloog

Geoloog: Aarde stevent af op nieuwe ijstijd

Het klimaat is cyclisch. We naderen het ...

lockdowns

President Mexico: Politici die lockdowns instellen gedragen zich als ‘dictators’

De Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x