Homepagina » Wetenschap » Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?
magnetisch veld

Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?

Het magnetisch veld van de aarde verzwakt, zo heeft de Europese ruimtevaartorganisatie ESA laten weten. Volgens de ESA is het aardmagnetisch veld in de afgelopen 200 jaar 9 procent zwakker geworden.

In 1958 ontdekten wetenschappers de Zuid-Atlantische Anomalie, een gebied tussen Afrika en Zuid-Amerika waar het magnetisch veld aanzienlijk verzwakt is.

Uit onderzoek van de ESA blijkt dat het gebied groter is geworden en met 20 kilometer per jaar naar het westen verschuift. Wetenschappers hebben hier geen verklaring voor.

Uitdaging

Er is daarnaast een tweede gebied gevonden boven Zuid-Afrika, wat er volgens het ruimteagentschap op kan duiden dat de Zuid-Atlantische Anomalie ‘in tweeën splitst’.

Het nieuwe deel is in het afgelopen decennium ontstaan en ontwikkelt zich snel, zei Jürgen Matzka van het Duitse onderzoekscentrum voor geowetenschappen. We staan nu voor de uitdaging om te achterhalen welke processen deze veranderingen veroorzaken, aldus Matzka.

Omkering van het aardmagnetisch veld

Een mogelijke verklaring is een omkering van het aardmagnetisch veld, waarbij de noord- en zuidpool van plek wisselen. Dat gebeurde 780.000 jaar geleden voor het laatst.

De ESA zei dat het verzwakken van het magnetisch veld op dit moment geen gevaar voor mensen vormt. Wel is het mogelijk dat satellieten en vliegtuigen die door een gebied vliegen waar het veld verzwakt is, minder goed functioneren.

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Willem schreef:

  En we noemen het “Magnetisch veld crisis”, iedereen verplicht zijn/haar magneten inleveren en in de lucht gooien maar eerst in lockdown zodat we beter kunnen mikken en allemaal magnetische schoenen dragen en heb je die niet dan krijg je een app dat je niet in de bus mag enz enz

  35 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat het volgens de VVD en D’66 het weleens de schuld van Vladimir kan zijn, als u begrijpt wat ik bedoel?

  31 likes
 • rayoflight schreef:

  De reguliere wetenschap weet heel weinig van magnetisme.

  Dit zit zo : de maxwell vergelijkingen beschijven elektro magnetisme volledig. Echter er word in deze vergelijkingen oorspronkelijk van quarternions gebruik gemaakt. De wiskunde die hier bij gebruikt word is echter dermate complex dat ene olivier heavyside deze formules vereenvoudigd heeft. Nu wordt er van complexe getallen gebruik gemaakt. Dit voldoet in het dagelijkse leven volledig om electromagnetisme te beschrijven.

  Zwarte gaten Donkere materie en Kernfusie.

  Er zijn echter wetenschappers die de orginele vergelijkingen toepassen en komen tot opmerkelijke conclusies. Dit is onderander het Thunderbolts project. De voorspellingen die hun theorie doet zijn enerzijds naukeuriger dan de reguliere natuurkunde. Maar veronderstellen ook dat er geen zwarte gaten zijn , zwaartekracht verwant aan de vanderwaals kracht is. En er geen kernfusie op de zon plaatsvind. Omdat deze theorie niet gebruik maakt van onbekende variabelen (zoals het aannemen dat er donkere materie bestaat en de geeikte cosmische constante) lijkt het mij dat ze op het juiste pad zijn.

  Het voert te ver om dit allemaal uit te leggen , maar ergens op hun site stond al als een van hun voorspellingen dat het magnetisch veld zou verzwakken.

  Ander interessant gegeven is dat het waarschijnlijk op antarctica veel warmer is dan verwacht door birkland stromen. Ik wacht er nog op tot de reguliere wetenschap dit gaat bevestigen.

  4 likes
 • A W Reijersen van Buuren schreef:

  Bewoners Pleijaden tegen Billy Meier ( = adviseur gov Swiss) in 1948 over 1948-2250.
  Poolshift gedeeltelijk verantwoordelijk voor opwarming Aarde.

  In de tekst staat iets opmerkelijk over de Bermuda driehoek en de Dragon driehoek vanaf 85.

  Zoek pole

  From the most prophetically accurate source in history.
  Contact Conversation and Predictions of Sfath
  https://theyflyblog.com/2017/03/09/real-news-from-1948-to-2250/

  3 likes
 • frans schreef:

  De Elon Musk Stasi-satelietenzwerm wil toch niets anders dan het aardse magnetisch veld verstoren ?
  Het goede en mooie aardse magnetische veld verdringen voor een kunstmatige die ons gaat onderdrukken en slaafs maken.
  Ook hier weer een angst-trigger neergezet.!?

  3 likes
 • Denker schreef:

  Zolang we bezig blijven de aarde leeg te trekken voor rijke grondstoffen en daarbij het regenwoud blijven ontbossen, zal het magnetische aardveld afnemen en alles in onbalans raken. Dit is geen wetenschap dit is logica.

  2 likes
 • Straalmans schreef:

  Magnetisch veld verzwakt. Ja, straks gaat de zwaartekracht afnemen en blijft zo’n virus 1000 jaar in de lucht hangen. Dat wordt pas feest voor suikeroom Bille Gat.

  1 likes
 • Gladiator schreef:

  @rayoflight,

  Uw verhaal klopt beste, en idd vindt er geen kerfusie plaats op de zon echter u schrijft “op de zon”…….

  De zon beste, daar kan men niet “op” zijn daar de zon geen oppervlak heeft en kernfusie “kán” er niet plaatsvinden daar deze koud is, net zo koud als de rest van het zogenaamde “heelal”!!!

  De zon in ons electrical universe is in principe een “converter” en moet men zien als een gat welk leidt naar een ander universum (waarschijnlijk) echter niemand weet hoe de zon echt functioneert!! De warmte welke van de “zon”(niet van de zon dus!!!) afkomt wordt veroorzaakt door de zogenaamde zonnevlammen echter door een zgnd “vacuum” (NASA “wetenschap” dus dat zegt reeds genoeg!!) kan geen warmte worden getransporteerd. Deze warmte wordt “verkregen” middels breking van bepaalde lichtfrequenties door de door wederom NASA bedoelde “dampkring” waarover ik mijn grote twijfels heb!!

  Gegroet,
  Gladiator

  0 likes
 • x

  Check Also

  gevechtspiloot

  Gevechtspiloot: ‘Dit ding is niet afkomstig van de aarde’

  Wat gevechtspiloot David Fravor in 2004 overkwam, ...

  afrika

  VN: Door Gates gefinancierd vaccin veroorzaakt polio-uitbraak in Afrika

  In Afrika voltrekt zich momenteel een groot ...

  >