Homepagina » Binnenland » Ook bestuurders verzetten zich tegen coronamaatregelen: ‘Absurd, dit’
coronamaatregelen
Foto: Rosemoon CC BY-SA 4.0

Ook bestuurders verzetten zich tegen coronamaatregelen: ‘Absurd, dit’

Het zijn niet alleen de gewone burgers die zich steeds meer beginnen te verzetten tegen de coronamaatregelen. Ook bestuurders nemen er nu openlijk afstand van. Eén van hen is John van Vugt, wethouder in de gemeente Geertruidenberg. Hij maakt zich grote zorgen. “De coronamaatregelen zijn niet meer uit te leggen en ik ga het ook niet meer doen.”

Hij vindt dat het tijd is om op de rem te trappen nu de corona-noodwet in de maak is. “Het is nu al onhandelbaar en niet te handhaven,” zegt hij tegen BN DeStem. Volgens Van Vugt staan de maatregelen in geen verhouding tot de besmettingsaantallen. “Waarom nog regels opleggen die onnodig veel schade opleveren nu de crisis onder controle is?” vraagt hij zich af.

Absurd

Horecabazen moeten elke dag politieagentje spelen op het terras en er wordt gesproken over kliklijnen. “Absurd,” zegt Van Vugt. Wat hij ook absurd vindt, is dat de politie wel optrad bij de coronademonstratie op het Malieveld, maar niet bij de anti-racismedemonstratie in Amsterdam. Deze kromheid stuit de wethouder tegen de borst.

Over kromheid gesproken. Het protest tegen de anderhalvemetersamenleving in Den Haag werd uiteindelijk beëindigd door de politie. Voor politieagenten lijken andere regels te gelden. Zij hoeven zich kennelijk niet aan de 1,5-meterregel te houden:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Deze regels komen er alleen maar als je er aan mee doet. Ik moest vandaag bij een medisch specialist op controle komen. Ik heb inderdaad een brief gekregen waarin vermeld werd dat ik 1,5 meter afstand moest houden, met pin moest betalen en een mondkapje op moest doen.
  Toen ik wachtruimte ging zitten was ik de enigste zonder mondkapje. Toen mijn consult klaar was hadden twee mensen hun mondkapje afgedaan. De dokter vroeg niet eens waarom ik geen mondkapje op had. Ik werd zonder problemen geholpen. Er is geen medicus die zal beweren dat mondkapjes ook maar iets doen tegen een virus.
  Door een mondkapje op te doen toon je je onderdanigheid. Maskers zijn voor slaven.

  52 likes
  • Mondmaskers zijn enkel goed voor personen die willen stoppen met roken. Wat je uitademt in zo’n masker adem je terug binnen. Bovendien wordt er nooit verteld dat mondmaskers op medisch gebied niet mogen gedragen worden door mensen met luchtwegen problemen, o.a. astma, blaasjes op de longen, keelproblemen enz. Een kennis van ons had een niet te genezen stinkende adem, wou toch een masker dragen, 10 minuten d’erachter kreeg hij ademmoeilijkheden, kreeg het benauwd. Hij wil geen masker meer dragen. Hij was al ongelukkig genoeg om leven met zijn probleem.

   7 likes
  • Als gewone mensen zoals jij en ik die hele Corona zooi vanaf het begin al niet vertrouwden, dan is John van Vugt lekker op tijd met z,n opmerkingen!
   Of is het misschien een beetje indekken in naar de toekomst toe?

   0 likes
 2. Ziek.

  Eigenlijk voel ik me ziek als ik aan Nederland denk. Dat ligt niet aan Nederland of het Nederlandse volk dat een rijke levendige geschiedenis heeft. Maar aan de verraders in Den Haag die dit land in hun wurggreep hebben. Voor deze lieden is alles een probleem lijkt het Stik Stof ,’Cee oH’ twee,het klimaat racisme of te weinig immigranten noem maar op. Oplossen kost altijd onnoemelijk veel geld.

  Het enigste dat echter volgens deze trekpoppetjes geen probleem is is het geluk en het welzijn van de Nederlanders. Deze regering weigert het om naar het Nederlandse volk te luisteren.

  Erger zelfs, inzetten van staats knokploegen om vervolgens geweld toe te passen en daarna in te rijden op vreedzame demonstranten om vind Rutte III blijkbaar normaal.

  Rutte , Nieuw World Order matters.

  Na BLM luisteren is echter geen probleem. Gefinancierd door de Elite laat Ruttekopje zich van zijn beste kant zien. Zal ook hij knietje geven ? Of net als een hondje op z’n buikje rollen?

  Net zo als al die agenten die zo vreedzaam met BLM omgingen. Een politieagent is eigenlijk niet meer dan een robot, althans zolang ‘befehl ist befehl’ niet in twijfel getrokken wordt. Behalve regels en wetten is er namelijk ook een moreel. Vijf en zeventig jaar geleden was er een bezetter. Deze bezetter liet mensen vergassen en toen was tachtig procent van het politieapparaat fout. Hoeveel procent zal nu echt het Nederlandse volk beschermen als het er op aan komt?
  Maar geschiedenis mag niet van de terroristische BLM en dat vind Rutte blijkbaar goed. Standbeelden weghalen daar staat BLM voor, en Rutte luistert, echter vreedzame demonstratie krijgt geen gehoor !

  De geschiedenis herhaalt zich meten met twee maten toen en ook nu met twee maten meten. Rutte volgt de NWO die in mijn ogen de echte macht in Nederland vertegenwoordigt. Tijd dat hij wakker wordt , tijd dat het kabinet wakker wordt want het gaat ook om hun kinderen! Gebeurt dit niet zal er steeds meer onrust in Nederland ontstaan. Nu al bestuurders die ‘rebelleren’, waar eindigt dit?

  Hyperbolic

  Leven onze kinderen straks in een land zonder vreugde,feesten,geluk en liefde met een ‘apart-leving’ in plaats van een samenleving. Gaan er mensen verdwijnen. Komen Corona 21 zieken in kampen, worden mensen vervolgt die niet gevaccineerd willen worden. Worden er kinderen van ouders ‘gestolen’. Alles lijkt mogelijk in een Kabinet dat geen moreel heeft. Ja dit is allemaal hyperbolisch maar, toch kijk eens wat er allemaal dit jaar veranderd is. Het momentum is er niemand weet waar het stopt.

  Er moet verzet komen, en niet in de laatste plaats bij bestuurders en dit verzet moet snel komen want Nederland staat aan de morele afgrond. ‘Please’ bestuurders denk na wat er KAN gebeuren. Aan jullie de keuze.

  Onzin meter Maatschappij.

  Anderhalve meter is onzin onlogisch en onwetenschappelijk , agenten houden zich zelf niet aan zoals men ziet. Maar moeten mensen bekeuren. De ene mens is blijkbaar beter dan de andere. Is dit niet discriminatie. En discriminatie mag toch niet?

  45 likes
 3. Grosso modo merkt ik daar geen reet van gelet op de Burgemeester van Den haag die al dan niet in opdracht van Den Haag de anti lockdown demonstratie op 21 juni uit elkaar heeft laten slaan.

  Verder wordt er toch veel versoepeld volgens de propaganda. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1524458650/vanaf-1-juli-geen-limiet-aan-aantal-bezoekers-bijeenkomsten

  Er mogen ongelimiteerd aantal personen in de horecazaken. Wat goed! Totdat men verder leest: alleen voor de zaken die met reserveringen werkt.
  Goh, is dat geen kenmerk van een totalitaire staat? Burgers van A tot en met Z willen volgen en controleren? Volgens de reguliere media zal ik mij daar wel in vergissen. Volgens het volk ook. Behalve enkele wakkerden, zoals waarschijnlijk de lezers op deze site.

  21 likes
 4. John van Vugt kan dus binnenkort een ww uitkering aan vragen wegens ontslag op staande voet omdat je tegen het krankzinnige protocol in gaat.

  16 likes
 5. we hebben vele “John van Vugt ” nodig oftewel jij en ik !
  Om deze Macht om de ring te stoppen !

  16 likes
 6. we hebben vele “John van Vugt” nodig, oftewel jij en ik
  Om deze “in de ban ban de ring te stoppen”

  10 likes
 7. ‘War on Cash’ hè. Het staat op de vloer. Boycot supermarkten die geen cash aannemen stel ik voor.

  10 likes
  • Contant geld is nog steeds een wettig betaalmiddel en mag niet worden geweigerd, ik doe geen boodschappen meer waar ik alleen kan pinnen, op alle terrassen kun je niet meer contant betalen, dus dan maar geen terras, biertje op balkon is ook gezellig en goedkoper.
   Zo krijgt men steeds meer inzicht en controle over de zombies.

   5 likes
 8. “Voor politieagenten lijken andere regels te gelden. Zij hoeven zich kennelijk niet aan de 1,5-meterregel te houden”
  Tja. de wapenstok is niet lang genoeg…..

  5 likes
 9. goed man , een duim.

  1 likes
 10. Leuk die pijltjes, net als in een computerspelletje.

  1 likes
 11. Ik had een vriend aan de lijn, twee dochters en een paar kleinkinderen. Hij zei dat hij op ‘n kleinkind aan het passen was waarop ik antwoordde dat hij haar toch wel op anderhalve meter afstand hield. Hij moest lachen, nee tuurlijk niet! Verder pratend vond hij die anderhalve meter regel toch wel zinvol.
  Ik denk dat er een grote meerderheid is die in de privé of thuissituatie die anderhalve meter aan de laars lapt, zeker als het om familiebanden gaat, iedereen gaat gewoon normaal naast elkaar op de bank zitten. Buiten houden velen zich wel (enigszins) aan de regels.
  Doordat men zich in de privésfeer niet aan de regels houdt blijft de opgelegde hysterie nog enigszins leefbaar.
  Dit kan onze toekomst worden, luister en huiver:
  https://www.youtube.com/watch?v=FJcszoE5TE8&feature=emb_logo

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

boeren

‘Dit is het dus mensen! Hiervoor worden boeren opgeofferd’

Boze boeren voeren sinds donderdag actie en ...

belgische

Belgische rechter torpedeert klachten tegen coronamaatregelen: ‘Complottheorieën’

Ook bij onze zuiderburen is kritiek op ...