Mens en Dier

D66, een partij die grossiert in nazivergelijkingen, dient klacht in tegen Van Houwelingen wegens nazivergelijking

Help door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

Ministers Kuipers en Van Gennip beraden zich op stappen tegen FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen, die op Twitter een gefotoshopte afbeelding van het tweetal plaatste met een nazivlag. De ministers vinden dat ‘stuitend’ en ‘een nieuw dieptepunt in de bejegening van bestuurders en politici’.

Het ging oorspronkelijk om een vlag met de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties, door Van Houwelingen ook wel de Great Reset-vlag genoemd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Kennelijk in de roos?

De ministers krijgen op social media veel kritiek. Zo zegt neuroloog Jan Bonte tegen D66-minister Kuipers: “Je zou eens kunnen beginnen met je werk te doen? De zorg op orde maken, de ic-capaciteit uitbreiden, ophouden met het onzinnig testbeleid, ophouden met te proberen het coronatoegangsbewijs door onze strot te duwen, en ophouden met het pushen van een vaccin dat bijna niemand meer nodig heeft!”

“U zou ook eens kunnen ophouden met (huis)artsen belagen en ongegronde brieven laten sturen dat ze desinformatie verspreiden. En uw suggestie ‘dat u laat onderzoeken hoe hun BIG-registratie kan worden afgepakt’ – ik voel me door u bedreigd,” voegt huisarts Els van Veen toe. “Met uw ‘stuitend’.”

Journalist Joost Niemoller vraagt: “Kennelijk in de roos? Anders negeer je het toch?”

Klacht

D66-fractievoorzitter Jan Paternotte vindt de tweet ‘wanstaltig’ en laat weten dat hij een klacht gaat indienen wegens het schenden van de gedragsregels van de Tweede Kamer.

“In de regels voor Tweede Kamerleden staat dat een Kamerlid geen gedrag vertoont dat ‘het gezag of de waardigheid van de Kamer in ernstige mate’ schaadt. Deze actie doet precies dat wel,” schrijft Paternotte in een reactie.

D66-Kamerleden werden in stelling gebracht. “Deze man is lid van de Tweede Kamer,” zegt Kamerlid Steven van Weyenberg over Van Houwelingen. “En blijft met dit soort bizarre complotverhalen mensen ophitsen. Compleet de weg kwijt, en letterlijk levensgevaarlijk.”

“Walgelijk. En gevaarlijk. Terwijl steeds meer politici bedreigd worden. En Pepijn weet dat. En ondanks dat steeds verder gaan. Een Kamerlid onwaardig,” schrijft Kamerlid Wieke Paulusma, die opriep de tweet te rapporteren.

Boter op het hoofd

D66 heeft in dit geval kilo’s boter op het hoofd. Zo vergeleek D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma de PVV onlangs nog met nazi’s. Daarnaast beschuldigde hij Van Houwelingen ervan ‘romans te schrijven onder een pseudoniem die half Hitler-verheerlijkend zijn’.

Opmerkelijk genoeg schreef diezelfde Sjoerdsma op Twitter: “Mijn ervaring met nazivergelijkingen is dat het de inhoudelijke discussie vaak enorm bevordert.”

Niemoller richt zich tot de D66-fractievoorzitter: “Diezelfde Kamerleden worden dag in dag uit in de media en door politici voor nazi uitgemaakt. Onze Jan zweeg.”

Sovjetvlag

Paternotte wil dus niet in verband worden gebracht met het naziregime, maar is ironisch genoeg wel groot voorstander van het leveren van zware wapens aan nazi-bataljons in Oekraïne.

Van Houwelingen heeft overigens de tweet met de nazivlag weggehaald. Er is een Sovjetvlag voor in de plaats gekomen. “Grappig trouwens hoe links constant met nazi-referenties strooit, maar als een ander het doet direct in paniek raakt,” schrijft hij.

Van Houwelingen voegt toe dat Kuipers in de oorspronkelijke tweet op geen enkele wijze met het nazisme werd vergeleken. “De vergelijking betrof expliciet de SDG-vlag. Logisch, want Kuipers is slechts een goedgelovige sul die gebruikt wordt door de globalisten, of niet Kaag?” vraagt het Kamerlid.

4.9 104 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

117 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Agnes Paris
Agnes Paris
1 jaar geleden

DE nazies regeren onder nazie lijder Klaus Schwab!

ADAM
ADAM
1 jaar geleden

Maar uiteindelijk vind ik het niet slim van Van Houweningen en wel vaker met FvD uitspraken. Je weet van te voren dat de Weffers dit gaan gebruiken en het bezorgt FvD een slechte naam. De twijfelaars – die we hard nodig hebben – weer je af. En dat snap ik. Niet slim, jammer. Waarom altijd dat provoceren? Pak ze op de inhoud en het debat.

Oops
Oops
1 jaar geleden

Wel jammer, dat steeds dezelfde mensen in de media reageren en deze groep niet verder uitgebouwd wordt.
Juidt nu complotdenkers binnen de psychologie als psychiatrische gevaarlijke mensen beschouwd wordt, zal ‘het wakker worden en dit uiten’ alleen nog maar verder de mond gesnoerd worden.

Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
1 jaar geleden

Ëėn aanklacht indienen tegen eigen gedrag?

Back to top button
117
0
We lezen graag je reactie!x