Bewustzijn

Planten die de deuren naar de ziel en ‘astrale wereld’ openen

Help door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Nederlandse drugsonderzoeker Arno Adelaars ontdekte dat mensen na lsd in de jaren zeventig en xtc in de jaren tachtig overschakelen op ayahuasca uit het regenwoud. “Overal ter wereld zoeken mensen diepe innerlijke ervaringen,” zegt Adelaars. “Die proberen ze te vinden via ayahuasca, zelfs in landen waar er de doodstraf op staat zoals in Saoedi-Arabië.”

Adelaars schat het aantal gebruikers in Nederland op duizenden. “We zitten in de derde psychedelische golf: na lsd en xtc is het nu de beurt aan oeroude hallucinogene planten. Met als topper ayahuasca.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Drugsgebruik is onderhevig aan trends, maar harde cijfers over natuurlijke psychedelica zijn er niet. Hallucinogene planten zijn populair bij mensen die geïnteresseerd zijn in sjamanisme. Er is een harde kern die zich psychonauten of mentale ontdekkingsreizigers noemt. Vaak zijn het hoogopgeleiden die op zoek gaan naar andere vormen van bewustzijn.

In Nederland is ayahuasca verboden, maar mensen mogen het sinds 2001 wel gebruiken als onderdeel van een religieus ritueel. De hallucinogene stof in ayahuasca is yopo, de natuurlijke variant van dimethyltryptamine (DMT). In de jaren zeventig was DMT populair als veroorzaker van snelle intense trips.

Het is niet zeker dat je tijdens een ayahuascaritueel ook zo’n trip beleeft,” zegt psychonaut Lode Blomme van de Belgische tak van de Santo Daime-kerk. “Als het toch gebeurt is dat een heilig moment. Wie veel met beelden bezig is, zal waarschijnlijk op dat moment vooral beelden binnenkrijgen. Wij gebruiken ayahuasca niet zomaar, het drinken van de thee is gekoppeld aan een zuiverend ritueel van zang en dans dat opbouwt tot het punt waarop we ingang vinden in een ander bewustzijn, in de astrale wereld. Van ayahuasca kun je misselijk worden of diarree krijgen, maar dat interpreteren we ook als zuivering.”

Hallucinogene drugs zijn lichamelijk niet verslavend en geestelijke afhankelijkheid komt nauwelijks voor. Hallucinogenen kunnen wel impact hebben op de pscyhe. Veel hangt af van de geestelijke toestand van de gebruiker.

Planten die de deuren naar de ziel openen:

Ayahuasca, liaan van de ziel:

De thee wordt gezet van de stam van de plant. Het is onmogelijk om zelf ayahuasca te kweken. De thee wordt in vloeistofvorm ingevoerd uit het regenwoud.

Iboga, wortel van de aarde

De hallucinogene stof ibogaïne zit in de wortelschors van de Afrikaanse plant tabernanthe iboga. Iboga veroorzaakt hallucinaties, helpt bij het verzachten van afkickverschijnselen van verslavende drugs, maar kan ook hartritmestoornissen veroorzaken.

Peyote en San Pedro

Cactussen uit Zuid-Amerika die mescaline bevatten, een stof met vergelijkbare effecten als lsd. Makkelijk in potjes zelf te kweken achter het keukenraam. Jim Morrison was een fervent gebruiker.

Nootmuskaat

Het effect van geraspte muskaatnoot laat minstens twee uur op zich wachten. De hallucinaties zijn niet echt aangenaam en de gebruiker houdt er een stevige kater aan over.

[De Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
redice
redice
9 jaren geleden

probeer al meer dan een jaar aan DMT te geraken maar niemand lijkt dit te kennen, laat staan dat ik het ergens zou vinden dus.
iemand hier die mij kan helpen?

Arnold 2
Arnold 2
9 jaren geleden

Afblijven dus!

Jack
Jack
9 jaren geleden

Jullie vergeten Psylocybine (padenstoelen) en natuurlijk de heel erg bekende THC (via o.a. spacecake kun je echt dik gaan trippen).

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Jammer dat dit soort nieuws gebracht word. De enige manier om die ‘astrale wereld’ te kunnen bereiken is de Frequentie update die wij vanuit het heelal (Saturnus) krijgen zodat wij meer DNA strengen krijgen en dat we dan onze pineapple klier kunnen gebruiken.

Naar mijn mening is dat de enige manier dus niet door een wonder krop sla of anders groen.

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x