Mens en Dier

Neuroloog zonder juridische grondslag gearresteerd en vastgezet: ‘Intimidatie van de burger, het mag wat kosten’

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social media te delen!

Maandagavond 4 juli kwam er een verontrustend bericht binnen. Neuroloog Jan Bonte was door de politie opgehaald voor verhoor wegens uitingen op Twitter. Hij had foto’s van een aantal Romeo’s geplaatst en noemde de naam van één van hen. Veel mensen reageerden geschrokken op het nieuws.

Bij de aanhouding werden meerdere politieagenten en -wagens ingezet. Bonte werd 37 uur in hechtenis gehouden. Daarna mocht hij weer naar huis, in afwachting van zijn zaak. Die is nu geseponeerd. “Geen zaak. Geen ‘online bedreiging van agenten’,” schrijft de neuroloog op Twitter.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“De belastingbetaler betaalt. En het OM kan gewoon doorgaan met wat ze deed, want zij worden er niet op afgerekend. De verantwoordelijke officier wordt er niet op aangesproken en krijgt geen boete,” vervolgt hij.

Zij bepalen zelf wel wat acceptabel is

“En ook de politie en Politie Eenheid Amsterdam worden niet gecorrigeerd voor hun uitspraken en gedrag. Want zij bepalen zelf wel wat acceptabel is en wat niet. Wat de wet erover zegt, doet voor hen niet ter zake. De belastingbetaler draait er toch wel voor op,” zegt Bonte.

Na zijn aanhouding twitterde de Politie Eenheid Amsterdam over hem: “[De] man deelde via sociale media foto’s en namen van politieagenten. Dit vinden wij als politie onacceptabel.”

Regering en overheidsinstanties mogen de grootst mogelijke blunders maken en het geld bij bakken over de balk smijten, zonder ergens bang voor te hoeven zijn. Zij draaien toch niet op voor de schade, aldus Bonte.

Het doel was intimidatie

“Of het nu om topambtenaren op economische zaken gaat, of om leden van het OMT, of om een officier van justitie, het maakt allemaal niet uit. Klooi maar raak voor een knaak. Want de belastingbetaler betaalt toch wel. Intimidatie van de burger: het mag wat kosten,” besluit hij.

Data-analist Cees van den Bos concludeert: “Bonte werd gearresteerd en vastgezet zonder juridische grondslag. Het doel was intimidatie van mensen met een mening die niet strookt met het overheidsnarratief.”

De neuroloog spreekt zich al geruime tijd kritisch uit over het gevoerde coronabeleid. Als gevolg daarvan werd hij weggestuurd door het Ikazia Ziekenhuis, waar hij werkzaam was. Hij werd ook meerdere keren verbannen van Twitter. Eerder ontstond ophef na de arrestatie van Willem Engel.

4.8 147 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jopie D
Jopie D
1 jaar geleden

De waarheid wordt bestreden door alle overheidsinstanties….

Berezinsky
Berezinsky
1 jaar geleden

Het is inderdaad staatsintimidatie. Zo gaan al die ontluikende dictaturen te werk. DDR aan de Noordzee.

Hamalage
Hamalage
1 jaar geleden

Doe en doorverrotte regering, maar er komt een grote meerderheid van rechts om de hoek kijken en stemt alles weg van dit corrupte kartel van WEF!

Ron
Ron
1 jaar geleden

Deze wezens komen allemaal aan de beurt.
Het einde is in zicht.

Back to top button
88
0
We lezen graag je reactie!x