Mens en Dier

D66-Kamerlid niet vervolgd nadat hij ON!-verslaggever uitmaakt voor fascist: ‘Het is ongekend!’

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Het Openbaar Ministerie gaat Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot (D66) niet vervolgen voor belediging. Op 6 december vorig jaar noemde hij ON!-verslaggever Jonathan Krispijn een fascist.

De Groot maakte zijn opmerking ‘terloops’ en daarom wordt hij gezien als een ‘slip of the tongue’. Ook weegt het OM mee dat de belediging in kleine kring plaatsvond. “Een smerige conclusie,” vindt jurist Sietske Bergsma. Het OM heeft de zaak voorwaardelijk geseponeerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Financieel expert Ab Flipse reageert: “Ongehoorde reactie van het OM. Het is en blijft ongehoord dat er in ons land steeds meer met twee maten wordt gemeten.”

Klassenjustitie in optima forma

“Het is ongekend!” schrijft Krispijn op Twitter. “Uitgerekend ik als nabestaande met 21 joodse familieleden die in de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord, werd door D66-Kamerlid Tjeerd de Groot uitgemaakt voor fascist. En hij wordt niet vervolgd!”

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn voegt toe: “Hij komt er met een waarschuwing vanaf! Dat terwijl Pepijn van Houwelingen meteen wordt vervolgd én bestraft voor hetzelfde feit. Klassenjustitie in optima forma.”

Wat een land

Van Houwelingen (FVD) kreeg 450 euro boete wegens belediging nadat hij in september een bewerkte afbeelding had geplaatst op Twitter waarin twee ministers stonden met een nazivlag. “Het verschil is dat ik op de bal speelde en twee ideologieën (vlaggen) met elkaar vergeleek en wel om het globalisme te bekritiseren, terwijl mijn ambtsgenoot een verslaggever voor ‘fascist’ versleet, op de man dus en puur alleen om te schelden en te polariseren.”

Daarnaast kreeg Sander van Dam dinsdag te horen van de politie dat hij binnenkort een dagvaarding van het OM kan verwachten in verband met de aangifte die voormalig D66-Kamerlid Sidney Smeets tegen hem heeft gedaan. “Hebben ze gewoon tijd voor. Wat een land,” aldus Van Dam.


4.8 120 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Het om is dol op bananen.

iwillnotcomply
iwillnotcomply
1 jaar geleden

Ik vind dat iedereen gewoon alles moet kunnen zeggen wat hij/zij wil.
Alles? Ja, alles.
Ook al is dat soms (ver) beneden alle peil.
Vrijheid weet je wel.

Anja Heij
Anja Heij
1 jaar geleden

Het was helemaal geen slip of the tongue. Ik herinner me dat de journalist achter De Groot aanging om verhaal te halen en deze gaf te kennen dat hij interessanter bezigheden had met Engelstalige bezoekers.
De Groot moet gewoon 450 euro boete betalen, dat was het vonnis voor Pepijn.

Boink
Boink
1 jaar geleden

Dan regel je het zelf, liet mij niet voor facist uitmaken door een extreem links facistisch stuk vreten

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x