Binnenland

D66 opgeroepen tot openheid: ‘De schijn van corruptie en omkoping willen we toch niet laten bestaan’

Help ons door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!

De media schrijven dat politici zich door de website Voice of Europe ‘lieten betalen met Russisch geld’. FVD-leider Baudet nam het eerder in een interview met de site op voor Rusland in de oorlog tegen Oekraïne. Demissionair premier Rutte noemt de berichten over geldstromen ‘zeer zorgelijk’. Nergens worden de beweringen gestaafd door bewijs.

D66-Kamerlid Jan Paternotte zei op NPO Radio 1 dat er een nieuwe wet op de politieke partijen moet komen waardoor partijen nog veel transparanter moeten zijn en waardoor ‘dit soort buitenlandse financiering’ überhaupt verboden wordt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png


Voormalig Tweede Kamerlid Harm Beertema haalt fel uit naar Paternotte. “Een appartement in Scheveningen, gratis en voor niks als cadeautje van de ambassadeur van Canada. Welke tegenprestatie stond daar tegenover?” vraagt hij aan hem.

Die schijn hè

“Wordt het niet eens tijd om dat volledig transparant te maken? De schijn hè? De schijn van corruptie en omkoping willen [we] toch niet laten bestaan. De vraag is: kocht een vreemde mogendheid met intensieve handelsbetrekkingen met Nederland, te weten Canada, invloed bij D66, dat daarbij in de eerste plaats Canada diende en niet Nederland? Iets met een omstreden handelsakkoord?” vraagt Beertema.

Hij doelt hiermee op het handelsverdrag CETA tussen de EU en Canada. In het verdrag staan onder andere afspraken over de handel in goederen, diensten, overheidsopdrachten en duurzame ontwikkeling, maar ook afspraken over investeringsbescherming.

Beertema: “Ik kan het niet hard maken hoor. Dus ik zeg maar niks meer. Maar die schijn hè. Daar worden mensen toch onrustig van. Het moet nog veel transparanter, zegt u. Geef het goede voorbeeld!

Het land zou te klein zijn

Voormalig D66-fractievoorzitter Pechtold meldde het geschonken appartement niet en dat had hij beter wel kunnen doen, zei politiek verslaggever Joost Vullings destijds.

Beertema krijgt bijval van Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen. “Inderdaad, stel je toch eens voor dat wij een appartement van de Russische ambassadeur zouden krijgen. Het land zou te klein zijn. Pechtold (D66) krijgt een appartement van een ‘Canadese diplomaat’, niets aan de hand,” merkt hij op.

De Raad van Europa tikte Nederland op de vingers nadat Pechtold de schenking van het appartement niet in het register had laten opnemen. Dat had volgens de Raad wel gemoeten.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5 141 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen
Jeroen
1 maand geleden

Schijn van corruptie?
Het heeft er de schijn van dat er geen sprake meer is van schijn van corruptie in de Nederlandse politiek.
Als je begrijpt wat ik bedoel.

Bit
Bit
1 maand geleden

Er moet eigenlijk een soort van procedurele ddos aanval tegen d66 worden gevoerd. Gewoon overrompelen.

Djennis
Djennis
1 maand geleden

Ruttekaagistan: hoeveel grimmiger en onheilspellender kan het worden Welkom in WEFFISTAN!! Fvd verteld de waarheid? Tot nu toe lukt het aardig…. de whappie was geen whappie en we hebben nog steeds de politieke impasse waar de FvD voor waarschuwde!!! Ook het communistische WEF linkse sloopbeleid is nog aan de gang, dus ja!!! En mijn lentekriebels en Europappa klinkt nog… zolang totaal woke Ruttekaagistan het leuk blijkt te vinden dat er Hollandse molens in de fik staan is er nog voldoende werk voor de FVD!! Je moet alleen je ogen openen en de TV uitzetten! WEF! De nieuwe communistische dictatuur!!!! Wij slopen en u mag de rekening betalen!

Greet Resist
Greet Resist
1 maand geleden

zijn zeker alweer vergeten dat rutte de clinton foundation vijf miljoen ‘doneerde’, lekker witwassen met die zgn goede doelen stichtingen, doe maar eens wat onderzoek, het ligt allemaal op straat

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x