Homepagina » Bewustzijn » Hoe kun je mensen ‘wakker’ krijgen?
Het lichaam van de mens is wakker, maar de geest slaapt

Hoe kun je mensen ‘wakker’ krijgen?

Hoewel in tal van landen organisaties en stichtingen zijn vernoemd naar George Gurdjieff, zijn maar weinigen bekend met zijn werk.

Vanaf 1912 trad deze Grieks-Armeense mysticus en schrijver in Rusland nadrukkelijk in de openbaarheid met zijn inzichten, die zijn verwerkt in het boek Op zoek naar het wonderbaarlijke.

Het gedachtegoed van Gurdjieff wordt ook wel beschreven als de Vierde weg. De Eerste weg is in dit geval die van de fakir, die zich richt op het beteugelen van de lichamelijkheid. De Tweede weg, de weg van de monnik, richt zich op het beteugelen van emoties en gevoelens. De Derde weg van de yogi richt zich op het beteugelen van het denken en het intellect.

Waak-slaap

De Vierde weg was de weg van de sluwe mens, die bewust kiest wat bruikbaar en nodig is voor zijn eigen ontwikkeling. Om bewust te kunnen kiezen moet de mens echter weten wie hij is.

Gurdjieff concludeerde na jarenlang onderzoek dat de mens zichzelf niet of nauwelijks kent en zich daar bovendien niet bewust van is. De mens handelt mechanisch en identificeert zich met tal van denkbeelden. De mens verkeert in een bewustzijnstoestand die ook wel als waak-slaap wordt beschreven. Het lichaam is wakker, maar de geest slaapt, aldus Gurdjieff.

De mens die zich uit deze toestand wil bevrijden, die wakker wil worden, moet eerst tot in zijn kern tot de conclusie komen dat deze beschrijving juist is en vervolgens aan zichzelf gaan werken.

Straal van bewustwording

Gurdjieff gaf mensen allerlei handreikingen om hen wakker te krijgen. Dit wakker worden vergelijkt hij ook wel als een straal van bewustwording die psychische processen in gang zet of volledig verandert, net zoals licht chemische processen beïnvloedt. Bewust uitgevoerde fysieke arbeid moet het ‘slapende’ individu uit zijn robotachtig gedrag halen.

Tijdens zijn zoektochten verwonderde hij zich over de effecten van bepaalde muzieksoorten. Hij zette liederen, gezangen en heilige dansen om in pianomuziek, die mensen uit het waak-slaap-bewustzijn naar het waak-waak-bewustzijn brengen.

Bron: Collective-evolution.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • kennernetniebij schreef:

  Interesse in de boodschap van Gurdjieff? Kijk dan eens een video of lees een boek over non-dualiteit (of advaita). Komt precies op hetzelfde neer. Waarschuwing: mensen die zichzelf als spritiueel beschouwen kunnen dit waarschijnlijk niet waarderen. De boodschap komt hierop neer: u heeft geen wil, u kunt niets doen en uiteindelijk bestaat u helemaal niet. Want er bestaat niet zoiets als een afgescheiden individu…er kan dus ook geen “ik” zijn omdat alles één is. Succes!

  2 likes
 • pietje bell schreef:

  Het gedachte goed is mooi. Maar in de praktijk zal niet een van de vier wegen werken.Zeker niet in deze materialistisch ingestelde en op angst gebaseerde cultuur.De enkelen die het wel lukt worden weggehoond of men draait zijn hoofd om als je langs loopt.Maar als er wat is waar zij geen raad mee weten.Dan weten zij je ineens te vinden.Maar gelukkig met de toestroom van licht energie uit de kosmos gaan steeds meer mensen het besef krijgen dat er iets niet klopt in deze wereld,en vragen gaan stellen.

  1 likes
 • Aly schreef:

  Het grote geheim? Misschien is er wel helemaal geen geheim. Als je bedenkt dat alles kan, we leven in het veld van de onbeperkte mogelijkheden, en als we nu de uitspraak: “eerst zien en dan geloven” omkeren, gebeuren er wonderen in je leven. Je moet anderen niet meer geloven, alleen jezelf; dat is wellicht het geheim! Stel je open, het hele Universum leeft en wil met ons communiceren. Wij hebben allemaal de kracht in ons, zodat we zelf kunnen scheppen, dat is het Goddelijke, door onze vrije wil kunnen we ons hier op aansluiten. Gebruik die scheppende kracht, dat is de bedoeling. Dan hoef je je niet meer af te vragen van wat waar is of niet waar. Alleen eigen ervaring telt, en vergeet niet die is voor iedereen anders. Omdat we allemaal Uniek zijn. Geen vergelijking meer, met wie dan ook. De opdracht is om jezelf te zijn, jezelf te herinneren. De wereld om ons heen is alleen illusie, het dualisme, om te leren en te groeien tot wie je was en bent.

  1 likes
 • Yeoman-X schreef:

  ik denk dat alzz men de pijnappelklier[derde oog zou opschonen] de
  Fake realiteit waarin we leven wel duidelijk zal zijn. Het derde oog wordt vergiftigd met fluoride, vaccinatiezz[kwik], aluminiumhoudende deo ea chemicalien. Er izz fluoride[afvalprodukt rattengif] vrije tandpasta[ kruidvat €1]en aluminium vrije deo. detoXen met spirulina en chloride. Geen kraanwater drinken want ze kunnen alle chemicaliNiet meer filteren. Nee, zelfzz iNederland niet.[ BarLeDuc 0.50€ 2 lt]
  Wake Up call dan asa possible want je ‘antenne’ izz dan redelijk repaired. Gewoon proberen. Goeiemorgen niet.[ BarLeDuc 0.50€ 2 lt]
  Wake Up call dan asa possible want je ‘antenne’ izz dan redelijk repaired. Gewoon proberen. Goeiemorgen

  1 likes
 • nature schreef:

  Ik herken dat wel. Ik zou ontwaakt moeten zijn wat betreft de omgekeerde waarheid. Ik weet voor zover mogelijk, alles. Maar het grote geheim ken ik niet, wat ik ook lees, begrijp en weet. En dat is heel veel.

  0 likes
 • Kalki schreef:

  Ouspensky heeft hem verraden en daardoor is Gurdjieff gefrustreerd gestorven.

  0 likes
 • little rascal schreef:

  Goh een item over Gurdjieff.

  Voor diegene die geinterseerd zijn in G. en de 4e weg (4th way) is het boek van Ouspensky – Op zoek naar het wonderbaarlijke een goede intro.

  0 likes
 • sitting bull schreef:

  weet iemand of er nog gurdjieff/ouspensky werkgroepen in nederland zijn??

  0 likes
 • little rascal schreef:

  [quote name=”pietje bell”]Het gedachte goed is mooi. Maar in de praktijk zal niet een van de vier wegen werken.Zeker niet in deze materialistisch ingestelde en op angst gebaseerde cultuur.De enkelen die het wel lukt worden weggehoond of men draait zijn hoofd om als je langs loopt.Maar als er wat is waar zij geen raad mee weten.Dan weten zij je ineens te vinden.Maar gelukkig met de toestroom van licht energie uit de kosmos gaan steeds meer mensen het besef krijgen dat er iets niet klopt in deze wereld,en vragen gaan stellen.[/quote]
  Sorry maar met bovenstaande heb je bewezen geen idee te hebben van de 4th way.

  0 likes
 • Kalki schreef:

  De mens(heid) vertoeft in een diepe materialistische slaap. Een hedendaagse ‘ Gurdjieff ‘ krijgt hem/haar HIER IN ‘T WESTEN niet of nauwelijks wakker geschud. Het lukte OSHO j.l. ook niet o.a.. Als er resultaat moet komen in ZELFREALISATIE/ONTWAKEN/VERLICHTING daarin, dan is er meer kans in dat dit ‘T OOSTEN kan gebeuren.

  0 likes
 • Plien schreef:

  [quote name=”sitting bull”]weet iemand of er nog gurdjieff/ouspensky werkgroepen in nederland zijn??[/quote]

  http://www.ouspensky.info/home.html

  0 likes
 • VanChrissum schreef:

  Je wordt voor gek verklaart als je iets zegt wat wij niet mogen weten. En als je op zoek bent naar vele raadselachtige dingen dan kom je allerlei leugens en halve waarheden tegen. De echte waarheid is vele malen anders dan dat er over heel veel dingen wordt verteld en geschreven.
  Een paar dingen die heel anders zijn den er wordt vertelt zijn.
  De opwarming van de aarde. Is niet waar.
  Door de uitstoot van Co2 gas warmt de aarde op. Is niet waar.
  Dat de aarde massief is. Is niet waar
  Dat mensen van apen afstammen is allang bewezen dat dit niet zo is.
  Dat er een God is die in de vele geloven bestaat. Klopt niet want de God of een God houd zich totaal niet bezig met mensen. En dus dat alle regels die er zijn gemaakt in allerlei geloven, allemaal door mensen zijn gemaakt.
  En zo kan ik nog heel lang doorgaan.
  Maar geloof mij niet ga zelf op onderzoek uit. Maar helaas dat doen de meeste mensen niet. En dat is wel waar

  0 likes
 • Madeliefje schreef:

  of we nu willen of niet ‘wij’ zijn onderhevig aan een individueel/collectief
  evolutie proces.
  elk mens en groepen van mensen worden op de voor hun bestemde tijd ‘wakker’.

  en wie is men eigenlijk om te veronderstellen dat een mede-mens niet ‘wakker’ is! betekent ‘wakker’ zijn dat de mens zich gedraagt conform de normen/verwachtingspatronen van de zogenaamde ‘wakkere’ persoon?

  Osho en vele andere hebben zaadjes gezaaidt die nu pas en in de toekomst Aanslaan en tot wasdom komen!

  0 likes
 • sitting bull schreef:

  [quote name=”Plien”][quote name=”sitting bull”]weet iemand of er nog gurdjieff/ouspensky werkgroepen in nederland zijn??[/quote]

  http://www.ouspensky.info/home.html%5B/quote%5D

  daar gebeurt niets meer, site is bijgewerkt tot 2001

  0 likes
 • Yeoman-X schreef:

  Oh ja, die tv uit met die onzin en desinformatiEn onthouding. Ik ben 50 alweer en iKan zeggen dat we aardig misleiDan wel geindoctrineerd zijn.

  0 likes
 • Thrive movement schreef:

  Terug van weggeweest (bij Niburu.nl).

  Over wakker worden (awakening),

  Elenin & Niburu passage,
  Johan Oldenkamp mag dan vinden dat Niburu niet bestaat, ik ben daar verre zeker van…

  …we witnessed old systems falling (fiat based currency going away with the implementation of Basel III).
  GOOGLE in dat verband:
  The implementation of Basel III
  En verbaas je…

  The Galactic Superwave & The final event is the manifestation of a Global Financial Reset (GCR).

  Allemaal (& meer) te vinden bij en door:
  Jelaila Starr van de The Nibiruan Council.
  archive.aweber.com/nc_subscribers/OZW5X/h/Jelaila_s_Weekly_Message_.htm

  Of zij de waarheid spreekt?
  Komt bij mij in ieder geval beter over dan het meeste MSM nieuws…

  Over MSM gesproken:

  Zag vandaag bij RTL Z toevallig de aankondiging van zijn boek:
  The Big Reset – (is nu te koop) van Willem Middelkoop.
  Describes the history and characteristics of our current financial system by showing …
  edelmetaal-info.nl/2014/01/the-big-reset/

  GOOGLE ook:
  Willem Middelkoop Global Financial Reset.

  Vandaar…

  Ach, hij is er wat laat mee, wij wisten dat ook al langs andere wegen via bijvoorbeeld Ad Broere…nou ja over fiat geld en het daar aan gekoppelde oplopende SCHULD systeem: Adbroere.nl
  Ook een aanrader dus.

  Hoe toevallig allemaal… 🙂

  Naar mijn mening is “a Global Financial Reset (GCR)” het startschot voor Disclosure, laten we het in ieder geval hopen…

  0 likes
 • kukumatz schreef:

  Het zal niet mogelijk zijn om mensen “wakker” te maken heden ten dagen.
  Niet zolang het materialisme en hebzucht nog rond waart en gevoed wordt door een kliek die de mens nog als slaven ziet. Regeringen, zakenlieden, Christenen, Moslims en nog vele anderen houden de mens zo dom mogelijk. Mainstream media zijn de uitvoerende macht hiervoor, spellen, zangprogramma’s, dansprogramma’s, utopia, voetbal, enz. enz.
  Al deze zijn er om de mens te programmeren en geestelijk zwak te houden. Hoofd boven het maaiveld en je bent het kwijt. Anders denkenden worden stalselmatig vernederd en voor gek uitgemaakt. Alle neuzen dezelfde kant op, jaja dat was 20 eeuwen v. Chr al zo en nu 20 eeuwen na Chr nog steeds. Wanneer gaat men eens als mens zelf – standig denken en handelen?

  Oosters gezegde:

  Men vergist zich nooit zo gemakkelijk,
  als wanneer men denkt de weg te weten.

  0 likes
 • Pascal schreef:

  Ondanks de geluidsmutatie van het nieuwe tijdperk merk ik dat bij vele het erg moeilijk is of de muren van hun eigen wereld te dik zijn. In hoeverre kan iemand wakker zijn want misschien slapen de wakkere ook nog tot een mate van…

  0 likes
 • Mek schreef:

  Lichaam en geest zijn onafscheidelijk van elkaar, de ene kan niet bestaan zonder de ander.
  Ze zijn direct van elkaar afhankelijk en vormen tezamen het bewustzijn.

  Bewustzijn is het subjectief gewaarzijn van het zelf in de leefomgeving, en naar gewaarzijn van eigen fysiek vermogen adequaat kunnen handelen in relatie tot die leefomgeving.

  Bewustzijn is genetisch specifiek en daarmee ook evolutionair bepaald.

  Natuurlijke selectie heeft niet alleen betrekking op het fysieke aspect van het organisme, maar ook op perceptie en cognitie.
  Dwz het selecteert ook de mentale kenmerken die op de lange termijn de omgeving het beste naar eigen hand kunnen zetten.
  Simpelweg omdat een beter probleem oplossend vermogen, toegespitst op de leefomgeving en gemeten over meerdere generaties, een grotere overlevingskans biedt.

  Bewustzijn dat dus passend is voor de fysieke/functionele vermogens van de soort, binnen het type leefomgeving die hij bewoont.

  Gurkentopf is wat mij betreft gekunsteld met manieren en borduurt slechts verder op een complementair stukje in de ‘spirituele’ puzzel; brede begrippen waarmee je elke kant op kunt… slapen?…wakker zijn?

  0 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  [quote name=”nature”]Ik herken dat wel. Ik zou ontwaakt moeten zijn wat betreft de omgekeerde waarheid. Ik weet voor zover mogelijk, alles. Maar het grote geheim ken ik niet, wat ik ook lees, begrijp en weet. En dat is heel veel.[/quote]

  Leef je leven….
  Op jouw manier…
  Je omgeving zal verrast zijn omdat je altijd onvoorspelbaar bent….
  Jij bent jij
  Sommigen waarderen dat en gunnen je het geluk….
  Anderen hebben diepgewortelde haat tegen je, en verwijten je solistische gedrag

  0 likes
 • lusie-il schreef:

  een wijze zei ooit,is leven een droom,of een droom leven?…kan je ook alle kanten mee uit

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Probeer eens een wekker zou ik zeggen om mensen wakker te maken.

  0 likes
 • padja schreef:

  Nou ik ga m’n stinkende best doen hoor…ik moet er niet aan denken dat alleen ik de hele mensheid nog in de 3D greep houd met m’n slaapkoppie.

  Dus….ff kijken of ik hier wat mee kan….
  Weg 1/3 zijn dus vooral gericht op beteugelen. Er moet heel wat beteugeld worden, lastig en zo ongezellig.

  Dan maar weg 4. Daar moet je dus sluw voor zijn. En bewust kiezen en jezelf kennen. Niet meer mechanisch handelen en je ook niet meer identificeren met talloze denkbeelden.
  Bewust uitgevoerde fysieke arbeid terwijl je luistert naar pianomuziek word je wakker van.

  Hup, de mijnen in; lekker fysiek en onmechanisch aan de gang. Bewust alle denkbeelden loslaten dat het klerewerk is, koptelefoontje d’rbij. Komt het allemaal toch nog goed.
  Wordt aan gewerkt!
  knuf

  0 likes
 • padja schreef:

  Kom net de mijnen uit…geen idee of ik nu wakkerder ben.

  Tjonge..schiet niet op met mij. Ik wil best wel wakker worden. Het is geen onwil. Maar het wordt me ook zo ingewikkeld gemaakt. Elke keer als ik het denk te begrijpen, denk ik “jaaaaa, nu ben ik ook wakker” maar dan duiken er weer nieuwe regels op waar ik aan moet voldoen.
  Er zijn zoooooooveel regels en eisen en dingen die je moet weten en vinden dat ik soms de kluts kwijtraak. Vaak vind ik ze tegenstrijdig maar dat komt natuurlijk omdat ik het nog niet snap. Dat snap ik heus wel.
  Ik ben maar aan een lijstje begonnen : “het wakkere mens lijstje”. Nou jahhhhhh lijstje…zeg maar LIJST.

  knuf

  0 likes
 • padja schreef:

  oh was ik toch maar wakker….

  dan begreep ik eindelijk dat alles 1 is en wij niet gescheiden zijn maar 1 met god of de bron ofzo

  dan begreep ik eindelijk dat wij lichtwerkers zijn die strijden tegen de cabal/elite want die zijn duisterwerkers

  dan begreep ik eindelijk dat het een illusie is en er is geen dualiteit en geen licht/donker. alleen maar licht dat dan weer wel

  dan begreep ik eindelijk dat ik wel wakker ben maar anderen niet

  dan begreep ik eindelijk dat dit helemaal niet tegenstrijdig is maar juist heel logisch

  ohhhh was ik toch maar wakker….

  knuf

  0 likes
 • Aly schreef:

  Wij mensen leven hoofdzakelijk in het onbewuste
  vertelt ons de derde dimensie hier op Aarde, maar
  we zijn op weg om via de vierde nu
  naar de vijfde te reizen.
  De tijd schijnt te zijn gekomen, de tijd
  waarop wij mensen lang hebben moeten wachten.
  Ons geduld is behoorlijk op de proef gesteld.

  Het Aardse leven, zo vaak teleurstellend
  er was angst, lijden en pijn, meer
  dan we konden dragen, zo leek het.
  Er was oorlog; maar we willen Vrede
  misdaad; maar we willen Veiligheid
  verdriet; maar we willen Vreugde
  chaos; maar wat we willen is Harmonie.

  Kortom we zijn al die negativiteit die ons
  wordt voorgeschoteld zo ontzettend zat.
  Maar ons wordt nu een opening geboden
  om ons leven in eigen hand te nemen.
  Bewustwording is enorm Belangrijk
  Bewust worden van onze Innerlijke Kracht,
  Kracht die Universele Liefdevolle en wijze
  positiviteit in werking zet.

  We krijgen het inzicht dat we ons leven zelf creëren
  dat we onze eigen scheppers zijn.
  Nu volgt het diepgeworteld ontwaken
  Ontwaken dat ons leidt naar de toekomst
  een toekomst van Eenheid, dus Liefde.
  Een Gouden Tijdperk breekt aan:
  “De creatie van het Paradijs op Aarde, het
  leek een droom, maar is NU werkelijkheid geworden.
  Aly.

  0 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Leef je leven zoals het komt.
  Want je denkt misschien dat wat ‘is’ belangrijk is.
  Nee, wat op je af ‘komt’ !!
  Hoe je daarop reageert, je emoties ervaart en je weg bepaald.
  Doe desnoods ‘niets’, maar dan wel overtuigd.

  Wat je hebt, waar je bent, met wie je bent….dat is allemaal ‘zijn’.
  Maar besteed aandacht hoe je omgaat met je situatie, de mensen om je heen, je gaven en handicaps, etc..
  In de universum is expressie zo’n essentiële eigenschap van alles.
  Planten, dieren, kristallen, rivieren, bergen, de wolken …. alles zoekt expressie door bijvoorbeeld geluid, kleur, confrontatie, samenzang etc..
  Dus ook de mens zoekt expressie…..in kunst, literatuur, verhalen, dans, werk, hulpverlening, ruzie, ontevredenheid, etc…

  Reageer op datgene wat je elke dag meemaakt en ziet. Zoek je expressie en reageer. Je kunt je leven zwaar vinden, en de wereld slecht. Het bewijst dat je niet genoeg reageert. Wees dankbaar voor de fantastische mogelijkheden die je hebt gekregen om te reageren op de dingen en gebeurtenissen die je omringen, zoals elke entiteit die heeft gekregen van nature.

  0 likes
 • Mark van de Ven schreef:

  Waarom zouden we andere mensen wakker willen maken? Een (fysiek) slapend iemand wordt toch ook vanzelf wakker. Zo ook met de geestelijk slapende mens. Laat iedereen toch in z’n waarde, ook de slapende mens.

  0 likes
 • Kalki schreef:

  [quote name=”Mark van de Ven”]Waarom zouden we andere mensen wakker willen maken? Een (fysiek) slapend iemand wordt toch ook vanzelf wakker. Zo ook met de geestelijk slapende mens. Laat iedereen toch in z’n waarde, ook de slapende mens.[/quote]

  Als een stelletje ‘slapende’ een gehele planeet en mensheid staan te vernietigen, dan mogen die ‘slapende’ van mij wel wakker worden en in de hoop dat ze berouw van hun ‘slapende’ daden krijgen en per direct stoppen met vernietigen.

  0 likes
 • Uit een nachtmerrie wordt ook de meest overtuigde slaapliefhebber wakker… daar hoeven zich de wakkeren niet druk om te maken 🙂

  0 likes
 • indian summer schreef:

  Op deze mooie heldere ochtend is het licht (de goddelijke energie) in de lucht heel duidelijk te zien. Ook de lichtrand die alles en iedereen omhult is goed waarneembaar. Deze goddelijke energie, deze onvoorwaardelijke liefde is overvloedig beschikbaar. Het electomagnetisch veld (de lichtrand) is bepalend voor de hoeveelheid energie die opgenomen kan worden. We kunnen op zoek naar onszelf de ene na de andere weg inslaan.Maar we kunnen er ook voor kiezen om dat waar we naar op zoek zijn uit te zenden alsof het al van ons is. Onvoorwaardelijke liefde, vrede, vreugde en overvloed zijn rijkelijk aanwezig. Wij kunnen dit alles aantrekken door het uit te zenden. Dit moet wel oprecht en in het volste vertrouwen gebeuren. We kunnen onszelf en anderen proberen voor de gek te houden maar we kunnen onze uitstraling, ons licht. ons electromagnetisch veld niet manipuleren. Jezus zei het ons al: we oogsten dat wat wij zaaien. Ik wens iedereen een rijke oogst toe.

  0 likes
 • Kapitein Biff schreef:

  Lees zijn meesterwerk: Beëlzebubs verhalen aan zijn kleinzoon

  0 likes
 • Aly schreef:

  @Indian Summer reactie op 32,

  Dank je wel en ik wens jou, en alle anderen die dit lezen precies het zelfde, prachtige oogst zal dat worden. 🙂

  0 likes
 • sitting bull schreef:

  [quote name=”Kapitein Biff”]Lees zijn meesterwerk: Beëlzebubs verhalen aan zijn kleinzoon[/quote]
  Zn echte meesterwerk wordt het best beschreven door ouspensky in “op zoek naar het wonderbaarlijke” .. Gurdjieffs leer

  0 likes
 • Tsjoewen schreef:

  Hoe kun je mensen ‘wakker’ krijgen?

  Elkaar helpen?.
  Use your gifts to serve others.
  http://www.youtube.com/watch?v=oGYTW2iJiQY&feature=share&list=UUIDAR17OSvJ1dtvQw1bQh4Q&index=9

  The indigenous people of South America are now patiently awaiting the Pachacuti, the return to Unconditional Love – the Return of the Inner Sun 🙂

  A new Wave is coming from out of the Cosmic Space: the Wave of Divine Love. It is also called ‘the Wave of Fire’.
  This Wave has powerful vibrations which not every human being can endure.

  Those who are ready to withstand the vibrations of this Wave and assimilate them will become luminous. Yet for those who cannot bear them, it will be a Fire which will either consume them or will cause them to pass through great suffering. This will prepare them to awaken and receive Love.

  Een deel uit de Hopi prophecy:
  “There is a river flowing now very fast. It is so great and swift that there are those who will be afraid. They will try to hold on to the shore. They will feel they are torn apart and will suffer greatly.

  Dr. Alberto Villoldo from This Sacred Earth on Homo Luminous
  http://youtu.be/Q5e3dMxe4gI

  http://hiddenlighthouse.wordpress.com/2011/10/07/return-of-the-inner-sun/

  http://www.birthofgaia.com/t92-extraterrestrial-guides-the-great-white-brotherhood

  0 likes
 • sitting bull schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”]Probeer eens een wekker zou ik zeggen om mensen wakker te maken.[/quote]
  gurdjieff was een wekker … een hele speciale, maar waar vind je er zo 1??

  0 likes
 • Tsjoewen schreef:

  Deze is voor Padja:

  Je bent goed bezig 😉

  It’s the little things that count, hundreds of ’em.
  Cliff Shaw

  Smile! Hug! Talk!
  http://youtu.be/9R0XEKx95XY

  0 likes
 • Tsjoewen schreef:

  Extreme Weather Compilation 2014 – Recovery
  http://youtu.be/txbOLB_odDI

  We are witnessing an awakening that is that is being influenced by spirit and nature.
  Nature has been waiting for this moment, for us to come together
  And become unified in our unique and distinctive ways, as one human family
  When we put ourselves in order the universe and the earth set things in balance

  The Awakening Shy-Anne
  http://youtu.be/7pZAb8imjvI

  0 likes
 • padja schreef:

  [quote name=”Tsjoewen”]Hoe kun je mensen ‘wakker’ krijgen?

  Elkaar helpen?.
  Use your gifts to serve others.

  A new Wave is coming from out of the Cosmic Space: the Wave of Divine Love. It is also called ‘the Wave of Fire’.

  Those who are ready to withstand the vibrations of this Wave and assimilate them will become luminous. Yet for those who cannot bear them, it will be a Fire which will either consume them or will cause them to pass through great suffering. This will prepare them to awaken and receive Love.
  [/quote]

  Lieve Tsjoewen,

  Elkaar helpen; vind ik ook alweer zoiets lastigs. Voor iedere helpen is er immers een hulpbehoevende nodig. Ik ben zo bang dat het 1 de ander in stand houdt.

  Dan de Hopi:
  Er komt dus een nieuwe golf van vuur met hemelse liefde.
  Dat klinkt me al goed in de oren.
  Degenen die er nog niet klaar voor zijn worden geconsumeerd of moeten erg gaan lijden zodat ze ook wakker worden en liefde ontvangen. (ik hoop dat ik het goed begrepen/vertaald heb.)

  Dat klinkt me helemaal niet zo goed in de oren. Gezien mijn huidige staat van zijn (verre van wakker, meestal in volkomen niet-wetendheid) ben ik bang in aanmerking te komen voor deel 2.

  Ik vraag me serieus af of we niet een keertje klaar mogen zijn met al dat lijden. Of de hemelen het misschien een keertje welletjes vinden en ophouden met al dat lijden over ons heen te jagen.

  Ik zou ze willen vragen of ze misschien een klein gezellig golfje kunnen produceren waar iedereen een beetje van opknapt en niemand onder hoeft te lijden.

  Maar jah..wie ben ik…ik snap er nou eenmaal niet zoveel van.

  knuf

  0 likes
 • padja schreef:

  [quote name=”Tsjoewen”]Deze is voor Padja:

  Je bent goed bezig 😉

  It’s the little things that count, hundreds of ’em.
  Cliff Shaw

  Smile! Hug! Talk!
  http://youtu.be/9R0XEKx95XY%5B/quote%5D

  Lieve Tsjoewen,

  Klare taal: lach, knuffel, praat.
  Dat kan ik, dat kan ik, dat kan ik.

  Little things, kleine stapjes vooruit.
  En nu maar hopen dat ik niet door dat grote vuur verzwolgen word voor het zover is dat ik ook wakker ben.

  Dankjewel.
  Dikke knuf

  0 likes
 • Tsjoewen schreef:

  #40 padja 23-01-2014 02:41

  Hoi Padja,

  Je bent perfect. Ik lees je leuke reacties. Je hart zit op de goede plaats. Meer hoef ik niet te weten. >
  Those who are at peace in their hearts already are in the great shelter of life

  Native prophecy’s zijn mysterieus.
  Je moet a.h.w. zelf op zoek gaan en doorgronden wat ze bedoelen.
  Hier hebben ze een reden voor.

  It’s your road, and yours alone. Others may walk it with you, but no one can walk it for you

  Mediteren helpt.

  Al met al is het simpel wat native elders vertellen:(na jaren zoeken en mediteren)
  Het gaat om de liefde, lachen.
  De simpele dingen…
  Vertrouwen hebben ondanks alle …

  Zoals je zegt:
  Klare taal: lach, knuffel, praat.
  Dat kan ik, dat kan ik, dat kan ik.

  Dat is het 🙂 en volhouden elke dag…:)

  “resistance is futile” 🙂

  0 likes
 • Elize schreef:

  Hij was vooral sluw, en zijn wakker zijn werkte in zijn voordeel.
  Zo verkocht hij geverfde mussen als kanaries. ( beetje domme mens kocht ze)
  Of liet hij een heel rijk koppel keihard werken om verlicht te worden.
  Sluw was hij.
  Hij was een charlatan, niets meer en niets minder.
  Zeer sluw wist hij zijn charisma te gebruiken.
  Hij had zijn muziek en dans, zijn interpetatie zijn denkwijze.
  Ook hij dacht dat hij wakker was?
  Ook hij dacht dus.

  0 likes
 • Elize schreef:

  Op spiritualia.be
  Vind je werkgroepen enz.

  0 likes
 • sitting bull schreef:

  Ken je hem??[quote name=”Elize”]Hij was vooral sluw, en zijn wakker zijn werkte in zijn voordeel.
  Zo verkocht hij geverfde mussen als kanaries. ( beetje domme mens kocht ze)
  Of liet hij een heel rijk koppel keihard werken om verlicht te worden.
  Sluw was hij.
  Hij was een charlatan, niets meer en niets minder.
  Zeer sluw wist hij zijn charisma te gebruiken.
  Hij had zijn muziek en dans, zijn interpetatie zijn denkwijze.
  Ook hij dacht dat hij wakker was?
  Ook hij dacht dus.[/quote]

  0 likes
 • sitting bull schreef:

  Je kent jezelf niet eens laat staan gurdjieff, … jij denkt te weten wat wakkerzijn is… Dacht je dat het wakker worden voor niets komt aanwaaien, tis keihard werken[quote name=”Elize”]Hij was vooral sluw, en zijn wakker zijn werkte in zijn voordeel.
  Zo verkocht hij geverfde mussen als kanaries. ( beetje domme mens kocht ze)
  Of liet hij een heel rijk koppel keihard werken om verlicht te worden.
  Sluw was hij.
  Hij was een charlatan, niets meer en niets minder.
  Zeer sluw wist hij zijn charisma te gebruiken.
  Hij had zijn muziek en dans, zijn interpetatie zijn denkwijze.
  Ook hij dacht dat hij wakker was?
  Ook hij dacht dus.[/quote]

  0 likes
 • little rascal schreef:

  [quote name=”sitting bull”]Je kent jezelf niet eens laat staan gurdjieff, … jij denkt te weten wat wakkerzijn is… Dacht je dat het wakker worden voor niets komt aanwaaien, tis keihard werken[/quote]
  En dat is de crux van het hele verhaal omtrent ‘wakker worden’. Het is een proces van doen en iet rustig afwachten en hopen dat er iets wordt gedaan.

  Meeste mensen hier op Niburu schijnen dat niet te kunnen snappen…. no free lunch

  0 likes
 • sitting bull schreef:

  Precies No free lunch :-), …
  ik zou graag in contact komen met mensen die nog iets doen met het werk van gurdjieff/ouspensky … of aurobindo en de moeder

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  de jonge

  De Jonge zet leger in bij bestrijding coronapandemie: moeten we daar blij mee zijn?

  Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid schreef ...

  coalitie

  Bizar: coalitie rent Tweede Kamer uit. ‘We worden geregeerd door schurken’

  Gisteren vroeg PVV-leider Geert Wilders een hoofdelijke ...

  >