Buitenland

Professor: niet Rusland, maar DIT is de grootste bedreiging voor vrede in Oekraïne

Help ons door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

President Poetin eiste een jaar geleden dat de uitbreiding van de NAVO zou worden gestaakt. Hij wilde niet dat troepen van NAVO-landen in Georgië en Oekraïne gestationeerd zouden worden. Poetin wilde bovendien dat de crisis in de Donbass in het oosten van Oekraïne zou worden opgelost, zei professor Jeffrey Sachs in de podcast The Left Lens with Danny Haiphong.

Je kunt nog verder teruggaan. Bijvoorbeeld naar 2014, toen een pro-Russische president werd afgezet tijdens een door de Verenigde Staten georkestreerde staatsgreep.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Je kunt ook teruggaan naar 2008, toen president George W. Bush tijdens de NAVO-top in Boekarest aandrong op uitbreiding van de NAVO naar Oekraïne en Georgië.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Retoriek onjuist

Je kunt zelfs teruggaan naar 1990, toen de VS en Duitsland president Michail Gorbatsjov beloofden dat de NAVO geen centimeter zou opschuiven richting het oosten.

De retoriek in de westerse mainstream media, dat er geen aanleiding is voor deze oorlog, is gewoonweg onjuist, stelde Sachs.

Hij wees erop dat de VS beschikken over 800 legerbases in 80 landen. “Amerikaanse beleidsmakers willen graag overal zijn. Ze willen zich overal mee bemoeien. Ze willen er zeker van zijn dat elke overheid de belangen van de VS behartigt en als dat niet het geval is, schakelen ze die overheden vaak uit.”

Niets van aangetrokken

Dit speelt dus al heel lang, sprak professor Sachs.

Hij was economisch adviseur van president Jeltsin en wilde financiële hulp regelen, maar kwam er al snel achter dat het Witte Huis daar weinig voor voelde. Als er machtige landen zijn die niet bij de NAVO horen, worden ze afgeschilderd als vijanden, zei Sachs.

Al 30 jaar lang zegt Rusland dat de NAVO niet verder naar het oosten moet uitbreiden. Jullie noemen jezelf een defensieve alliantie, maar zo zien wij het niet, want wij zien hoe vaak jullie regeringen omverwerpen. Blijf alsjeblieft ver uit de buurt van onze grens. We hebben ons daar niets van aangetrokken, aldus professor Sachs, die benadrukte dat de oorlog niet het gevolg is van Russische agressie.

4.9 199 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

86 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anton
Anton
1 jaar geleden

En dan vervolgens Baudet beschuldigen van Poetin knuffelaar terwijl hij al herhaaldelijk de zienswijze van deze professor in dergelijke bewoordingen heeft gedeeld. Ook Baudet loopt gevaar door deze agressieve Navo/USA houding. Een regering omver werpen is ook zoiets als personen onschadelijk maken hetzij fysiek hetzij door demonisering. Een gevaarlijk spelletje. Wellicht nemen ze in Nederland nog steeds niet de gok om na Fortuin een oproer te veroorzaken. Eén ding is zeker dat een 2e Fortuin niet gepikt zal worden.

Love_without_expectations
Love_without_expectations
1 jaar geleden

De hele waarheid moet naar boven komen.

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
1 jaar geleden

Inderdaad, het is z.g. Westen dat onder druk van het Pentagon (Washington-NAVO), de tactiek uitvoert om de wereld continue op zijn kop te zetten.

Zelensky en von der Leyen zijn slechts marionetten die heilig geloven dat het kwade zal overwinnen.

Poetin heeft dit spelletje door en vecht niet alleen voor de inwoners van Rusland, maar voor alle mensen die de dupe zijn van de wandaden van het Pentagon.

Poetin weet wat het doel is en daarom heeft hij van Rusland niet alleen een zeer sterk economisch land gemaakt, maar ook militair voorbereid op de strijd die door het Pentagon in de Oekraïne wordt gefinancierd en is uitgelokt.

Ik hoop nog steeds op een goede afloop en dat wij binnenkort ook hier zien dat het gevolgen heeft voor de zittende macht onder aanvoering van marionet Rutte.

Zoek op Oleksiy Arestovych, Zelenski’s belangrijkste adviseur, dan wordt het duidelijk dat de NAVO verantwoordelijk is voor de coupe die in 2014 plaats vond.

Henk R.
Henk R.
1 jaar geleden

Dit wist de hele wereld al. Alleen het gouden miljard zag dit anders. Het is natuurlijk de waarheid en nu maar hopen dat de ogen ook eens open gaan van die dromers. Dan zullen ze gelijk ook zien dat ze met alle narratieven van na de tweede wereldoorlog voor de gek zijn gehouden.

Back to top button
86
0
We lezen graag je reactie!x