Binnenland

D66-voorzitter dreigt Forum voor Democratie in Tweede Kamer het woord te ontnemen: ‘Daar gaan we weer’

Help mee door dit met je kennissen op je socials te delen!

Vandaag werd in de Kamer gedebatteerd met minister Kaag van Financiën (D66) over de financieel-economische toestand in de Europese Unie. “Het ging weer zoals we van het kartel gewend zijn,” zegt FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen.

Tijdens het debat vroeg hij: “We willen graag weten waarom de minister hier eigenlijk zit, want de minister dient immers overduidelijk niet het belang van de Nederlandse bevolking. Maar welk belang, welke agenda dient de minister dan wel? Het belang van de Europese Unie, of beter gezegd het Europees imperium dat ons land knecht en knevelt wellicht?”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nog één keer en dan krijgt u het woord niet meer

Hij werd vervolgens aangesproken door voorzitter Steven van Weyenberg (D66), die voor Kaag in de bres sprong. “We zitten hier met de minister namens het kabinet. Gast in onze Kamer. Ik verwacht enige vorm van wellevendheid en normaal debat. De minister zit hier in het belang van Nederland. U mag het met haar oneens zijn, maar ik verwacht ook dat u dit debat fatsoenlijk voert.”

“Nog één keer en dan krijgt u het woord niet meer,” dreigde Van Weyenberg.

Van Houwelingen zei dit een vreemde opmerking van de voorzitter te vinden. “Dat is ons punt. Wij denken niet dat de minister het Nederlands belang dient. Ik mag hopen dat ik dat hier in de Tweede Kamer mag zeggen. Anders kunnen we ons betoog niet houden.”

“Ik verwacht dat u zich gewoon gedraagt,” sprak Van Weyenberg op een belerende toon.

Dat gebruiken ze om ons het woord te ontnemen

Minister Kaag antwoordde overigens dat ze de belangen van Nederland dient. “Als minister heb ik dat overal gedaan,” zei de D66-leider met een vileine blik. “Onder de moeilijkste omstandigheden, altijd. En dat blijf ik doen.”

“Hilarisch,” reageert Van Houwelingen in een videoboodschap. “We krijgen dus níet de ruimte in de Tweede Kamer om alles te zeggen wat we willen zeggen. Als we willen zeggen dat deze minister in onze ogen het Nederlands belang niet dient, dan worden we afgekapt.”

“Deze D66-voorzitter neemt de D66-minister in bescherming,” zei Van Houwelingen, die wees op zijn paternalistische toontje. “Hij lijkt wel een kleutermeester. Zo gaat het hier altijd. Dat gebruiken ze om ons het woord te ontnemen.”

4.9 148 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
102 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jos Veraart
Jos Veraart
2 maanden geleden

Zo gaat dat door D&&&666666

Hugo
Hugo
2 maanden geleden

Schandelijk die D66 hufters, zij zijn van mening dat zij het alleenrecht hebben op de waarheid. voor mij zijn het D66 criminelen en daar moeten wij een einde aan maken, per direct zij moeten vervolgd worden en dat zal ook gaan gebeuren.

Fuck the system
Fuck the system
2 maanden geleden

Ik snap niet hoe deze labelen inde slaapkamer bevinden. Ze zijn gewoon een stelletje debielen met de voor hunn naam. Get those mf out.

koddebeier
koddebeier
2 maanden geleden

Dit kartel maakt van Nederland een dictatuur.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

102
0
We lezen graag je reactie!x