BinnenlandCorona

Is het Isala-ziekenhuis vol door corona? ‘Dit riekt naar angstpropaganda’

Help mee door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De toestroom van coronapatiënten bij het Isala-ziekenhuis in Zwolle is zo groot dat het zaterdag meerdere covid-zieken heeft moeten overplaatsen naar andere ziekenhuizen in het land, schreef De Stentor zondag. Isala is vol door corona, kopte de krant.

Het ziekenhuis zag het aantal coronapatiënten deze maand ‘schrikbarend oplopen’. Er zouden nu 20 patiënten op de verpleegafdeling liggen en vijf op de IC. Roland Pierik, lid van de Gezondheidsraad, schrijft in NRC dat Isala ‘in de problemen kwam omdat het volloopt met Covid-19-patiënten als gevolg van de lage vaccinatiegraad in sommige plaatsen in de regio’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Belachelijk

Wat klopt er van deze beweringen? Journalist Annelies Strikkers heeft toegang tot interne e-mails en updates van Isala in de periode maart-mei 2020 over de coronasituatie. Ze wijst erop dat er op 24 april vorig jaar werd gesproken over het verder opschalen van de reguliere zorg toen er 19 patiënten op de cohortafdeling lagen en 16 op de IC. Dat het ziekenhuis ‘vol’ zou zijn door corona, is dus belachelijk, stelt Strikkers in een Twitterdraad.

Ze merkt op dat er op 14 april vorig jaar nog 47 coronapatiënten op de cohortafdeling en 33 op de IC lagen. Er hoefden toen geen mensen overgeplaatst te worden en er was zelfs voorbereiding op meer ruimte voor reguliere zorg. Eind maart werd gesproken over 80 coronapatiënten op de cohortafdeling en 33 op de IC.

“Dat de huidige mate van opleving van patiënten met een positieve test zou zorgen voor een vol ziekenhuis en overplaatsingen is compleet ongeloofwaardig. Het riekt naar angstpropaganda om de vaccinaties extra te promoten,” concludeert Strikkers.

De waarheid over het Isala-ziekenhuis

Het ziekenhuis bevestigt op haar eigen website dat het ziekenhuis niet ‘vol’ is door corona: “Maar zo veel patiënten met corona liggen er toch niet in Isala? Bestuurder Ina Kuper: ‘Nee, maar naast coronapatiënten is er een geboortegolf, veel traumapatiënten, reguliere zorg en wij halen uitgestelde zorg in. Kortom, de druk is hoog’.”

“De waarheid over het Isala-ziekenhuis volgens de bestuurder Ina Kuper. Het is druk. Maar niet zozeer met ‘covid’,” reageert auteur en spreker Hans van Tellingen.

Isala sloot het coronajaar 2020 af met een positief resultaat van maar liefst 20 miljoen euro.

4.7 64 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

1,75 jaren verder en de massa stinkt er nog steeds in.

Wij zijn reddeloos verloren alleen jammer dat de wakkerden, ongeveer 5 tot 30% van het volk, lijdt onder de massa.

Marianna
Marianna
2 jaren geleden

de een zijn dood is de ander zijn brood

Arno
Arno
2 jaren geleden

20 miljoen euro, ja ja we doen het voor de zorg.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Niemand hoeft zich zorgen te maken over de Toestroom van COVID-1984-Patiënten in de Nederlandse Ziekenhuizen…Er zal een Gigantische Toestroom van “Volledig” Gevaccineerden zijn…85 tot 90% van ALLE Ziekenhuisopnames zal deze Doelgroep betreffen…de overige 10 tot 15% zullen Ongevaccineerden & 1ste Dosis Gevaccineerden zijn…Het Griep-Seizoen is net begonnen & Führer Rüttler heeft de Zorg vast verder afgeschaald…nog maar 900 IC-Bedden beschikbaar (doet me denken aan de 500.000 mondkapjes die hij vlak voor de Plandemie aan China verkocht)…Ik voorspel een Drama van Ongekende Proporties, mede dankzij het Feit dat Gevaccineerden hun immuunsysteem compleet hebben verkracht….

Back to top button
89
0
We lezen graag je reactie!x