Mens en Dier

Pepijn van Houwelingen stelt Kaag lastige vragen over sancties tegen Rusland: ‘Zo bizar is het’

Help door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!

Het lijkt erop dat de sancties tegen de Nederlandse bevolking uitstekend werken. De gasprijzen gaan door het dak heen. De Nederlandse bevolking heeft daar zwaar onder te lijden. Dat zei FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen donderdag tijdens het debat met minister Sigrid Kaag van Financiën.

De sancties treffen vooral de Nederlanders en niet de Russen, zei Van Houwelingen. Hij vroeg Kaag hoe zij de sancties evalueert. “Zijn ze in het Nederlands belang?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Met sancties in algemene zin probeer je altijd een regime te raken en de burgerbevolking te sparen. In dit geval gaat het om Rusland. Poetin en de zijnen. Je probeert uiteindelijk paal en perk te stellen aan de oorlog in Oekraïne,” antwoordde Kaag.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Zo absurd is het

“Ik begrijp hieruit dat de heer Van Houwelingen daar totaal niet in is geïnteresseerd,” sprak de minister geïrriteerd. “Dat is mijn impressie.”

“Natuurlijk maken we ons zorgen over het averechtse effect dat door Poetin veroorzaakt is: de oorlog en het afsluiten van de gastoevoer,” beweerde Kaag.

Van Houwelingen zegt in een reactie: “Zo absurd is het. Eerst maakt de Nederlandse regering ons afhankelijk van Russisch gas, door het gasveld in Groningen te sluiten. Vervolgens gaan ze oorlog lopen zoeken met Rusland in Oekraïne, onder andere door wapens te leveren, door economische sancties in te stellen.”

U moet bloeden

“Rusland reageert daar vervolgens op door de gasaanvoer naar Europa te korten. En dan zegt de minister: dat is óók de schuld van Rusland. Het is natuurlijk de schuld van absurd beleid dat gevoerd wordt in de Europese Unie en door de Nederlandse regering,” benadrukt Van Houwelingen.

En omdat zij de oorlog in Oekraïne tot hun oorlog hebben gemaakt, zijn wij – de Nederlandse bevolking – de dupe, aldus het Kamerlid.

Kaag zei te hopen dat de Nederlandse bevolking bereid blijft om de prijs te betalen voor ‘deze vreselijke oorlog’ in Oekraïne. “Het is de taak van de overheid om de bevolking daarin mee te nemen.”

“U moet bloeden en zelf zal ze er geen last van hebben met haar ministersalaris,” zegt Van Houwelingen.

4.8 151 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

157 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
King of light
King of light
1 jaar geleden

Kaag komt van een andere planeet, haar intelligentiepeil loop 500 jaar achter.

Captain Zbik
Captain Zbik
1 jaar geleden

… de Nederlandse bevolking bereid blijft om de prijs te betalen voor ‘deze vreselijke oorlog’ in Oekraïne. Mvr. Kaag, wees eerlijk en consequent, laat aan alle Nederlanders dan ook weten dat het kabinet in Kiev vorige week een salarisverhoging van 70% aan zichzelf goedgekeurd heeft, en u een extra schenking van 80 mio EUR toegezegd heeft. Het Nederlandse volk bataald die salarissen en die 80 mio, niet u zelf.

Willy wonka
Willy wonka
1 jaar geleden

Kortom barst kutvolk en sterf maar want ik moet dit dien van klaus en con!

Annette
Annette
1 jaar geleden

Ik heb hier maar een woord voor: KNETTERGEK.

Maar ja, dat zijn wij gewend van de hele regering, bestaande uit allemaal incompetente ministers en staatssecretarissen.

En wat zou Sigrid nu werkelijk denken? Dat WIJ deze oorlog, die in werkelijkheid helemaal geen oorlog is, zullen gaan winnen?

ECHT NIET. Het enige, dat zij proberen te bereiken is om Poetin eronder te krijgen. En DAT gaat 100% niet lukken.

Wat zij er WEL mee bereiken, is dat wij niet alleen maar een klein stukje armer worden (dat is niet leuk maar nog te overzien), maar dat wij de bietenboot ingaan.

En laat DAT nu precies de bedoeling zijn van deze duivels. Als iedereen in de kou zit, geen voedsel meer kan kopen en zijn huur of hypotheek kan betalen, dan komt deze “fijne” regering met de ultieme oplossing.

Maar DAN is het te laat. Dan zit je in de fuik zonder enige ontsnappingsmogelijkheid.

Even off topic, maar wel actueel.

In een interview op de Duitse televisie heeft de minister van Economische Zaken met droge ogen beweerd, dat ondernemers in de winter, om energiekosten te besparen, maar een paar maanden niet moeten produceren.

Maar…. zij hoeven dan niet failliet te gaan.

En deze zelfde ondernemers geloven natuurlijk in de sprookjes van deze incompetente figuur.

In ieder geval was de dame die dat interview deed, goed bij de pinken en legde deze minister stevig op het houtblok.

Van zulke interviewers kunnen wij hier n Nederland alleen maar dromen.

Back to top button
157
0
We lezen graag je reactie!x