Homepagina » Gezondheid » Dit kán niet, de politiek móét ingrijpen. Dappere dokter neemt het op tegen de farma-maffia
Dit kán niet, de politiek móét ingrijpen. Dappere dokter neemt het op tegen de farma-maffia

Dit kán niet, de politiek móét ingrijpen. Dappere dokter neemt het op tegen de farma-maffia

Het is toch te gek dat jaar na jaar medicijnen worden verstrekt of toegelaten die meer kwaad dan goed doen. Dat zegt dr. Dick Bijl, die vanwege zijn kritische houding ten opzichte van Big Pharma moest opstappen als hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin.

In het Geneesmiddelenbulletin, dat door de overheid is opgericht, verschenen tot grote ergernis van de farma-maffia geregeld kritische artikelen.

Bijvoorbeeld over het feit dat nieuwe medicijnen weinig tot niets toevoegen en meestal meer kwaad dan goed doen.

Winstgevend

Artsen en politici die zich voor de kar van de farmaceutische industrie laten spannen voerden de druk op Bijl steeds verder op en uiteindelijk besloot hij zijn functie neer te leggen.

Hij constateert dat deze industrie niet gericht is op het genezen van patiënten, maar op het genereren van geld voor aandeelhouders.

Medicijnmakers betalen grof geld om hun middelen geregistreerd te krijgen, waardoor de autoriteiten inmiddels financieel afhankelijk zijn geworden van Big Pharma.

Bijl merkt op dat het voor farmaceuten niet uitmaakt of het middel werkt, als het maar winstgevend is.

200.000 per jaar

Hoogleraren zijn niets anders dan betaalde adviseurs van de industrie geworden. Ze doen onderzoek in samenwerking met Big Pharma, die hun nascholing bekostigt.

“De lobby van de farmaceutische industrie is geweldig machtig,” aldus Bijl.

Hij wijst erop dat het aantal doden door medicijnen in een EU-rapport van enkele jaren geleden wordt geschat op 200.000 per jaar, alleen in de Europese Unie.

Dr. Bijl denkt dat het een rooskleurige schatting is: “Artsen leggen bij een overlijden lang niet altijd een relatie met de medicijnen die de patiënt gebruikte.”

Proefkonijnen

Hij voegt toe dat medicijnen met zeer ernstige aangetoonde bijwerkingen in sommige gevallen jaren op de markt kunnen blijven.

Er vallen intussen zoveel doden door medicijnen, dat de sterfte door bijwerkingen van een geneesmiddel bedrijfsgeheim is geworden.

Kamerleden laten zich heel gemakkelijk een oor aannaaien, zegt Bijl. Het gevolg is dat de regels voor de introductie van nieuwe medicijnen nogal laks zijn.

“Patiënten worden zo tot proefkonijnen gemaakt. Dat kán niet,” stelt hij. “De politiek móét ingrijpen.”

Boekentip: Het pillenprobleem

[RD]


Vind je dit goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

32 reacties

 1. Er vallen inmiddels zoveel doden door medicijnen, dat de sterft door bijwerkijngen van medicijnen tot bedrijsgeheim is verheven.
  Dat zegt voorlopig even genoeg, over kwakzalverij gesproken !
  En de politiek zij zwijgt in alle talen behalve als er natuurlijke middelen gebruikt gaan worden. Dan zijn de rapen gaar en wordt er met termen als kwakzalverij gesmeten. Stelletje hypocrieten.

  36 likes
  • Eksegese wil graag nog wat toevoegen aan je reactie, deze natuurlijke middelen worden op allerlei manieren in een kwaad dag licht gezet en zoveel mogelijk verbannen of zelfs verboden in Nederland om niet werkende kruiden nog te mogen kopen, zelfs natuur geneeskundige artsen mogen diverse natuurgeneeskundige kruiden niet meer mee werken of verkopen , dit allemaal omdat het niet werkt zeker. Nee alleen omdat het niet wetenschappelijk is bewezen en natuurlijk de big maffia verdient niets aan natuurgeneeskunde dus wat is 1 plus 1. Intussen komen er steeds meer berichten in de media over planten en kruiden die wel helpen te genezen zonder bijwerkingen. Natuurgeneeskunde gaat veel dieper in om de oorzaak van een probleem in het menselijk lichaam op te lossen, waar komt het vandaan dat je ziek wordt, natuurgeneeskunde artsen samen met je eigen lichaam pakken de oorzaak dus aan. Niet zoals de regulieren artsen die pakken de uitwendige verschijnselen aan en doen niets aan de oorzaak.

   29 likes
   • Klopt precies @densie met het overlijden van Hans Moolenburgh is ons een held en een zeer wijs man ontvallen. Groot respect voor deze man ! Zonder hem had het er nog veel beroerder uitgezien met de gezondheid in ons kikkerlandje.

    15 likes
   • Inderdaad Guido. Ik heb al 12 jaar een kwaadaardige hersentumor (oligodendroglioom). De overlevingskans hierop is nihil, 5 jaar maximaal. Dankzij jouw website, Rick Simpson, Sticting Mediwiet, en o.a. Cure your Own Cancer website (zoek op internet The Kelly Hauf Story) heb ik mijn eigen wietolie gemaakt en het heeft geholpen om de tumorgroei te dempen. Ik heb in 2017 chemokuren gehad waar ik doodziek van werd en zelfs bijwerkingen kreeg en extra pillen moest slikken, ook tegen de bijwerkingen van de bijwerkingen van de chemo. Een tas vol pillen dus. NO MORE!!! Ik weiger iedere vorm van chemische troep in mijn lichaam. Heb ik laatst ook aan de oncoloog gezegd.

    Via vrienden kan ik aan cannabis komen, er gaat niets boven eigen medicijnen maken, puur natuur. Bij mijn MRI scan van de vorige week was weer een lichte groei waarneembaar, maar dat kwam doordat ik de laaste tijd door allerlei omstandigheden mijn mediweitolie niet op tijd had ingenomen en ik had ook niet genoeg meer.

    Lang verhaal kort. Ik maak morgen weer mediwiet (workshop gevolgd bij Mediwiet in Haarlem) en ga daarmee de tumor te lijf. En ik hoop over enkele weken met hulp van mijn vrienden genoeg cannabis te krijgen zodat ik eindelijk PURE wietolie kan maken.

    5 likes
  • @Eksegese
   Weet je hoe het werkt, ik ga al jaren op de aanvullende verz.naar de Acupunctuur , dat loopt storm de laatste jaren,geweldig ….. Maar nu, kon je 11 keer per jaar en zonder eigen bijdrage …..Brengen ze per 1 januari terug naar 9 behandelingen ….. 100 e minder, terwijl het tarief omhoog gaat… Was ik nog zo naïef te denken dat het voor verzekeringen voordeliger was als mensen alternatief gingen……brengen medicijnen kennelijk toch meer op….Zo blijft t een spel……

   8 likes
 2. Dr. Hans Moolenburgh is 6 november j.l. heengegaan op 93 jarige leeftijd…
  Deze moedige, wakkere huisarts heeft Nederland gered van gefluorideerd drinkwater!
  Lees alles van en over hem…o.a. op WTK en op YT is veel te vinden….

  Een echt MENS…dat is de enige echte wens…

  namaste

  25 likes
  • Klopt precies @densie met het overlijden van Hans Moolenburgh is ons een held en een zeer wijs man ontvallen. Groot respect voor deze man ! Zonder hem had het er nog veel beroerder uitgezien met de gezondheid in ons kikkerlandje.

   9 likes
   • yes!

    Ik vond net een quote van hem bij WTK:

    Ik hoor t hem zeggen:

    Ja hoor eens,
    een Minister van Gezondheidszorg, heeft tegenwoordig net zoveel verstand van gezondheidszorg, als een Eskimo van de kamelenhandel…

    prachtig!

    9 likes
 3. De man heeft gelijk , maar laat a.u.b de politiek erbuiten die doet al meer kwaad dan goed met de gezondheid zorg…
  Overigens, misschien moet de mens zelf ook eens wat kritischer worden, want er wordt wat geslikt en van alles door elkaar….Medicijnen zijn handel geworden zoals alles , kijk naar de zelfzorgmiddelen , ik zag van de week bij een bekende drogist, als u medicijnen slikt denk dan ook gelijk aan een maag beschermer…..ik dacht he??
  Bij Ali baba kan je een kilo ibuprofen poeder kopen voor 18 $ ( weet niet of de gewone leek daar zo aan kan komen)
  Bij die drogist kost nog geen gram 3 e……… Dit gaat natuurlijk op voor bijna al die basis stoffen in China en India , kost bijna niks….” Er wordt veel te veel geslikt, en ja soms heb je een medicijn nodig, maar van teveel raakt het lichaam van slag en dan krijg je er nog meer bij….. Ook zo’n drama is een vitamine tekort, dan krijg je lichamelijke klachten , je gaat naar de huisarts en krijgt medicijnen , ….Er is nog veel te leren….

  9 likes
  • Je vertrouwt big pharma niet, maar wel een of andere vage Chinese producent? Zo’n Chinees die de Chinese melkpoeder niet vertrouwt en uit Europa laat komen?

   6 likes
   • Wat een vaag gel*l weer @Frans 2. Hoe lang bestaat onze big pharma ? En hoeveel duizenden jaren bestaat de Chinese geneeskunde ? Waar zou de meeste kennis en ervaring huizen denk je ? Bovenstaand artikel zegt voldoende toch ?

    11 likes
    • Oud is geen argument.
     Piskijken en aderlaten zijn ouder dan onze moderne geneeskunde, maar nog steeds ineffectief.

     De Chinese beschaving is veel ouder dan de westerse, maar liep tot voor kort hopeloos achter. Als je je afsluit van de rest van de wereld en niet meer openstaat voor nieuwigheden, dan gaat je kennis en ervaring gewoon achter lopen, hoe “oud” je beschaving ook is.

     “For instance, in 1923, Lu Xun realized that “Chinese doctors are no more than a type of swindler, either intentional or unintentional, …
     ” Such sentiments were common among the upper classes and the educated. Indeed, as we have seen, Mao himself didn’t use TCM practitioners. He wanted scientific “Western” medicine. The same was true of educated Chinese. It still is.
     TCM is far less popular among educated middle class and affluent Chinese than conventional medicine.”
     https://sciencebasedmedicine.org/traditional-chinese-medicine-gets-a-boost/

     4 likes
    • Bekijk de docu Rotten maar eens op netflix dan weet je waar die chinezen toe in staat zijn.
     En dan de aflevering over honing, grote rotzooi maken ze er van.

     1 likes
   • @ Hallo Frans 2
    Wat ik aangaf is dat de Big pharma zelf z’n medicijnen laat ontwikkelen in China en India….
    Dat is wel super goedkoop maar soms zitten er zware metalen in…..
    De mensen uit die landen verdienen nauwelijks iets, maar Big Pharma des te meer….

    6 likes
 4. Met waterskieen heb ik mijn enkel bij de wreef losgerukt, is gezet, kreeg pillen mee tegen, zwelling, pijn, stress en nog wat.. been in gips en de mededeling dat ik nooit meer (normaal) zal kunnen lopen, laat staan sporten. Accupunctuur en pidjet massage nadat het gips erafwas en twee weken later op kontrole liep ik zonder krukken bij de chirurg binnen.. Die keek met grote ogen en zei “dit is medisch niet mogelijk” … heb GEEN van de voorgeschreven pillen geslikt… Dat is hoe de huidige artsen werken.. vollstoppen met pillen.. met bijwerkingen waar nog meer pillen voorgeschreven kunnen worden.. En als het genezingsprocess zonder pillen laat zien dat het kan word het afgedaan.. dat het medisch niet mogelijk is….

  14 likes
 5. Deze arts verdient een groot standbeeld en eeuwige roem!!!

  Er zijn er maar weinig die dit aandurven echter ik ken er een paar, en geen kleine jongens.

  Voor de liefhebber!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=bVQ58hzbwWI&ab_channel=DieAndereWahrheit

  Das Pharma-Kartell – Wie Patienten betrogen werden

  en de beste voor mij

  https://www.youtube.com/watch?v=60iJdQ3qOaA&ab_channel=SonnenKrieger

  Krank warum – Insider packt aus !!!.Korruption in der Pharmaindustrie Dr John Virapen

  Eerste docu duurt 45 min en de tweede 75 min.

  Beiden zeer het bekijken waard echter bij deze mijn opmerking, probeer er iets van op te pakken.

  Kom zelf al ruim 10 jr niet meer bij een “arts” en heb me nog nooit zo gezond gevoeld.
  Uitsluitend nog vitaminepreparaten!!

  Gladiator

  13 likes
 6. gatver .je zou zeggen poetin gooi er een paar op den haag

  5 likes
  • Krikke zei: Bedoeld u met “gatver, je zou zeggen Poetin gooi er een paar op Den Haag” op Den Haag, of alleen op Het Binnenhof?

   Mind you, ik ben er sowieso in het geheel niet voor om daar de boel maar gewoon plat te gooien, maar dochterlief met haar hubby wonen er ook, plus nog een paar (519.988), meest onschuldige Hagenaars/Hagenezen, dus liever helemaal niet als u dat niet erg vind?

   4 likes
 7. Hulde voor deze man.

  8 likes
 8. Ik ben toevallig afgelopen dinsdagmiddag bij de huisarts geweest omdat ik op mijn rechter schouderblad rechts heftige uitslag heb. Gewoon om te weten wat er aan de hand is, blijktgordelroos te zijn. Zenuwpijn, heftige jeuk en besmettelijk, dus uit de buurt van kinderen, zwangere vrouwen en ouderen blijven.

  Snie fijn uiteraard, maar ik heb behandeling geweigerd. Je lichaam maakt dan antistoffen aan, dus ben ik voor vele jaren immuun voor waterpokken en gordelroos. Gaat wel weer over voordat ik een jongetje wordt. What doesn’t kill you, makes you stronger…

  3 likes
  • Hi Aradhel, dat is niet fijn! Hier wat tips: therapeutic oregano 4 druppels in glas water
   5 druppels lavendel olie, 5 druppels bergamot mengen met 100 ml pure olijfolie, op de aangetaste plek met flanel lapje zachtjes inwrijven. Ieder 4 uur vit C 1000. 2maal daags L-Lecithine
   Zink en vit D plus veel groene bladgroenten en fruit.
   Verse mintthee en GEEN suiker…
   Heel je zelf natuurlijk xx

   2 likes
   • @Margie: ik ben al aan de beterende hand met organic zwarte kummelolie en kaneel in de koffie (koffie versterkt de ontstekingsremmende werking van kaneel, en het is nog lekker ook. Plus dagelijks gebruik van o.a. verse knoflook, curcuma en zwarte peper…enz enz. Ging best snel, dat vond de huisarts ook. Maar bedankt voor de tips, hoe meer hoe beter.

    0 likes
  • ga eens voor cnslt naar de Candida dokter…
   ‘t is maar een voorstel…

   namaste

   0 likes
   • @Densie, gordelroos is hetzelfde virus als van waterpokken. Als je als kind waterpokken hebt gehad, dan blijft er wat van dat virus achter waar je op latere leeftijd, meestal 60+, dan last van KAN krijgen in de vorm van gordelroos. Mijn lichaam maakt nu (voor de 2e keer) antistoffen aan, dus nu ben ik er weer voor vele jaren tegen beschermt.

    1 likes
 9. Een heel dappere dokter, zeg dat wel… maar ik vrees dat hij dit met zijn leven zal moeten bekopen. Zoals de meeste klokkenluiders, die sterven binnen korte tijd door zelfmoord of een hartaanval.

  2 likes
  • Ga zulke gedachten nu eens NIET toestaan…stuur licht en liefde, naar al dat in waarheid leven wil…
   zo ontstaat er een krachtveld…vele malen sterker dan dat satanische gedoe…

   namaste

   2 likes
 10. Voorzichtig met pillen slikken voordat je hetweet wordt je ongeneeslijk verslaafd vooral van die synthetisch troep waar het lichaam toch geen antwoord op kan geven vb oxycodon?

  3 likes
 11. Ik ben nu 62 jaar oud en meer dan 35 jaar geleden, toen iedereen nog rookte, vroeg ik me al af wat ik eet of dat gezond was en na veel gelezen te hebben in boeken, want in die tijd bestond internet nog niet, kwam ik er al achter dat veel voedingsmiddelen, ook in die tijd, vullingsmiddelen waren want het stilt je hongergevoel voor even maar korte tijd later wil je weer eten dus dat voedsel voedt niet maar vult tijdelijk. Ik eet vegetarisch maar wel vis en de rest is allemaal gezond dus ik mankeer niets dus ik ben niet afhankelijk van de farma wat ze niet leuk vinden want ze verdienen niets aan mij. Dus als je nog gezond bent kies gezond voedsel zodat je de farma buiten blijft. Iedere aandoening of ziekte begint met een ontsteking en ontstekingen net als kanker doen het goed in een zuur lichaam en welke stoffen zorgen er nu voor dat je lichaam zuur wordt en dat is roken, suiker, vlees en alcohol. Dus als je dat soort dingen mijdt dan blijf je gezond en kan je de hele wereld aan.

  3 likes
 12. LOl , iets verwachten van de politiek. Ja. dat ze het erger zullen maken, voor de rest is politiek complete tijdsverspilling.

  3 likes
 13. Die arts speelt waarschijnlijk met zijn leven, de pharmamaffia schakelt hem wel uit…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

vn

VN zet mogelijk leger in om klimaatagenda door te drukken. Deense professor schetst huiveringwekkend beeld

De VN gaat mogelijk het leger inzetten ...

Aan alle elektrische rijders: zo wordt u bij de neus genomen door de Europese Unie

Europese regels voor het brandstofverbruik van auto’s ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.