Bewustzijn

Het mysterie rond bewustzijn ontrafeld. Draait het allemaal om vibraties?

Help anderen door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Waarom is mijn bewustzijn hier en het jouwe daar? Waarom is het universum voor elk van ons in tweeën gespleten, in een waarnemer en een oneindigheid aan objecten? Waarom staan we stuk voor stuk centraal in onze eigen ervaring? Waarom hebben sommige dingen bewustzijn en andere niet?

Deze vragen hebben allemaal betrekking op het lichaam-geestprobleem, dat gaat over de ogenschijnlijk onverklaarbare wisselwerking tussen de onstoffelijke geest en het stoffelijke lichaam.

In het afgelopen decennium hebben Tam Hunt en Jonathan Schooler van de Universiteit van Californië – Santa Barbara gewerkt aan een resonantietheorie van bewustzijn.

Trillingen

Zij suggereren dat resonantie, trilling dus, de kern vormt van zowel menselijk en dierlijk bewustzijn als de fysieke realiteit in het algemeen.

Alle dingen in ons universum bewegen continu, ze trillen of vibreren. Zelfs objecten die niet lijken te bewegen trillen en resoneren, op verschillende frequenties.

Uiteindelijk bestaat alle materie uit vibraties. De hele natuur trilt, aldus Hunt.

Hij merkt op dat er iets opvallends gebeurt als twee trillende dingen bij elkaar worden gebracht. Ze gaan uiteindelijk op dezelfde frequentie trillen, vaak op mysterieuze wijze.

Zelforganisatie

Dit fenomeen wordt ook wel spontane zelforganisatie genoemd.

Het bestuderen van resonantie biedt diepe inzichten in de aard van bewustzijn en het universum als geheel.

De theorie van Hunt en Schooler suggereert dat alle dingen om ons heen – van elektronen tot atomen en moleculen en van bacteriën tot muizen, vleermuizen en ratten – op zijn minst een beetje bewustzijn bezitten.

Panpsychisme

Dit begrip, panpsychisme geheten, wordt door steeds meer onderzoekers geaccepteerd.

De theorie stelt dat bewustzijn niet is ontstaan tijdens de evolutie, maar altijd geassocieerd is met materie en andersom.

Een elektron of atoom heeft bijvoorbeeld een piepklein beetje bewustzijn. Daarbij geldt: hoe complexer de materie, hoe meer bewustzijn.

Stap verder

Mensen en zoogdieren beschikken over een grootschalig bewustzijn.

Je kunt nog een stap verder gaan. Vuurvliegjes die een groep vormen, geven op hetzelfde moment licht. Ze synchroniseren hun gedrag en neigen richting zelforganisatie, waarbij grootschalige bewuste entiteiten ontstaan; een soort groepsbewustzijn.

[The Conversation]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
densie
densie
4 jaren geleden

misschien een tip, iedereen is daar vrij in…

heel, heel veel antroposofie lezen….wordt t vanzelf duidelijk en helder…

namaste

onbekend
onbekend
4 jaren geleden

Een elektron of atoom heeft bijvoorbeeld een piepklein beetje bewustzijn. Daarbij geldt: hoe complexer de materie, hoe meer bewustzijn. Dit ruikt naar racisme en Indiaas kastenstelsel.

johan den haag
johan den haag
4 jaren geleden

Ik denk dat Tesla ook een en ander zei. Ik lees daar niks over in dit stuk

eksegese
eksegese
4 jaren geleden

Dat alles een eigen frequentie heeft is oude koek en verklaart helemaal niets. Het artikel gaat dus helemaal nergens over.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x