Homepagina » Universum » “Large Hadron Collider kan poort worden naar parallelle universa in extra dimensies”
"Large Hadron Collider kan poort worden naar parallelle universa in extra dimensies"

“Large Hadron Collider kan poort worden naar parallelle universa in extra dimensies”

Met de Large Hadron Collider is men erin geslaagd het zogeheten ‘Goddeeltje’ te vinden. De deeltjesversneller wordt nu gebruikt om donkere materie op te sporen. Wetenschappers zeggen dat de LHC ook in staat is om parallelle universa te detecteren.

Uit een nieuwe studie in Physics Letters B blijkt dat mini zwarte gaten – die bewijs zouden zijn voor het bestaan van een multiversum – kunnen worden waargenomen met behulp van de Large Hadron Collider in Genève.

“Net zoals parallelle vellen papier in de derde dimensie kunnen bestaan, kunnen parallelle universa in de hogere dimensies bestaan,” zei Mir Faizal van de Universiteit van Waterloo in Canada. “We voorspellen dat de zwaartekracht kan doorlekken naar extra dimensies. Als dat zo is, kunnen we met de LHC mini zwarte gaten creëren.”

Theoretici van het Europees Centrum voor Kernonderzoek (CERN) hebben berekend hoeveel energie er nodig zal zijn om deze zwarte gaten te kunnen detecteren. Vervolgens zouden ze tekenen kunnen opvangen van dimensies voorbij lengte, breedte, hoogte en tijd.

“Als de mini zwarte gaten worden waargenomen, is het bestaan van extra dimensies en parallelle universa bewezen”

“Normaal gesproken denken mensen bij de term multiversum aan de veel-werelden-interpretatie,” zei Faizal. “Die kan niet worden getest en kan dus niet worden gerekend tot de wetenschap. Dit is niet wat wij bedoelen met parallelle universa. Wij hebben het over echte universa in extra dimensies. Wij kunnen dit testen aangezien de zwaartekracht vanuit ons universum naar extra dimensies kan stromen.”

De wetenschappers hebben ontdekt dat er meer energie nodig is om mini zwarte gaten met de LHC te detecteren dan eerder werd gedacht. Tot dusver heeft de Large Hadron Collider gezocht naar deze zwarte gaten bij een energieniveau van minder dan 5,3 TeV (biljoen elektronvolt). Uit de nieuwe studie blijkt dat de zwarte gaten zich in zes dimensies vormen bij tenminste 9,5 TeV en in 10 dimensies bij 11,9 TeV.

Als de mini zwarte gaten worden waargenomen, is het bestaan van extra dimensies en parallelle universa bewezen, aldus Ahmed Farag Ali van de Florida State University. Hij voegde toe dat dan ook de informatieparadox bij zwarte gaten is opgelost.

“Als de zwarte gaten niet worden gedetecteerd op de genoemde niveaus zijn er drie mogelijkheden,” zei coauteur Mohammed M. Khalil. “Eén: extra dimensies bestaan niet. Twee: ze bestaan wel, maar zijn kleiner dan gedacht. Of drie: de parameters moeten worden aangepast.”

[Phys.org]


Vind je deze info belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Volgens Stephan Hawkiings kunnen deze experimenten levensbedreigend zijn voor de mensheid.
  Hierbij kom ik tot de volgende vraag.Hoe is het mogelijk dat wetenschappers zonder enige
  toestemming van de bevolking testen uitvoeren, die door zeer gerenommeerde wetenschappers
  als zeer gevaarlijk worden beschouwd?
  Het lijkt mij zeer waarschijnlijk dat we niet de enige beschaving in dit universum zijn die zichzelf hebben
  vernietigd door een stel doorgedraaide wetenschappers die de arrogantie hebben om te gaan
  experimenteren met dergelijke zaken waarvan men niet eens de uitkomst kan voorspellen.

  Buiten dit alles zijn er nog veel meer vreemde zaken met de lhc. Alleen hun symbool, 6 6 6, en hun
  mascotte, Kali of shiva, de godin van verwoesting, mag toch wel zeer opmerkelijk worden genoemd.
  De cern wetenschappers hebben het steeds over het mogelijk openen van deuren, wel deze korte
  clip laat je zien over welke deuren ze het nu hebben en waarom cern nu eigenlijk echt is gebouwd.
  https://www.youtube.com/watch?v=lsDgO1412-s

  Ga eens lekker you-tuben over dit onderwerp. De mainstreammedia houdt zich meer dan angstvallig stil
  over dit onderwerp, zeer interessant.

  3 likes
  • Stephen Hawking zei: Het Higgs-boson kan bij extreem hoge energieën een soort catastrofaal vacuümverval veroorzaken. Klink eng hè? Alleen zei Hawking nog iets namelijk dat dit niet zal gebeuren aangezien je daar energieën voor nodig hebt die een een versneller zo groot als ons zonnestelsel nodig hebben. Hij heeft het over honderd miljard GeV. De hoeveelheid energie die vrijkomt bij de botsing van de deeltjes in de LHC is maximaal 14.000 GeV. Overigens is er nog een reden om ons niet al te druk te maken omdat we kosmische stralingsdeeltjes meten met energieën die al in de buurt komen van wat Hawking kennelijk riskant vindt: 50 miljard GeV. Daarvan knallen er een paar duizend per jaar op de moleculen in onze atmosfeer en daar zijn nog nooit minizwartegaten of wat voor instabiliteiten dan ook bij waargenomen. De natuur experimenteert er kennelijk vrolijk op los met energieniveau’s waar de LHC volledig bij verbleekt. En om een en ander nog even in een ander perspectief te zetten: 14.000 GeV is ongeveer de bewegingsenergie van een mug die door de kamer zweeft: 2 microJoule.

   In 2008 pleegde een Pakistaans meisje zelfmoord, bang gemaakt door dit soort onzin. Als je goedgelovig deze onzin blijft verspreiden zonder je in de feiten te verdiepen ben je in mijn ogen medeverantwoordelijk met terugwerkende kracht.

   20 likes
   • als het zo ver is geef even een zeintje want dan neem ik de laatste vlug naar Mars of verder want als ze een zwart gat “kunnen ” openen dan zijn we er gewoon geweest want het zuigt alles naar binnen maar dan ook echt alles gr

    0 likes
  • Maarnee er kan niets mis gaan, er is veel, veel meer energie nodig. Wetenschappers van cern maar ook wetenschappers van daarbuiten hebben dit al berekend, als je het artikel leest zie je toch ook dat er belachelijk veel energie nodig is om ook maar iets van gevaar te kunnen zijn. We mogen al blij zijn als die mini zwarte gaten echt gemaakt kunnen worden. Waar zegt Stephen Hawking zoiets? Waarschijnlijk oud artikel….die man mag slim zijn maar moet ook eerst zijn berekeningen maken.

   4 likes
   • Nou het is een stukje van eind vorig jaar in een voorwoord van een boekje met praatjes van Neil Armstrong, Buzz Aldrin, Brian May (Queen) e.d.. Kennelijk is hem gevraagd om een prikkelend voorwoord te schrijven. Maar het is inderdaad gebakken lucht

    1 likes
    • En de Mail Online (die haar bestaansrecht ontleend aan sensationeel klinkende flauwekul) maakt daar dan weer een tendentieus artikel met een angstaanjagende kop van. Waar de koppensnellers onder de reageerders alhier dan weer van smullen

     0 likes
  • Stephan Hawkin een gerenommeerd wetenschapper? Hij is een fantast. Ga maar na; hij heeft werkelijk niets aangetoond. Dat hij professor is geworden is nog een groter mysterie dan de vraag hoe het heelal is ontstaan.

   2 likes
 2. Dat onderzoek naar het Higgs deeltje is ONZIN en een LEUGEN !
  Het is een regelrechte poort naar een hyper negatieve dimensie en het is de bedoeling dat ze ONZE kant op komen !!!!

  De Large Hadron Collider is een duivels machine.

  De illuminati / elite is gouden bergen belooft en een eeuwig leven als god in Frankrijk als ze deze negative aliens helpen dat ding te bouwen. We worden er in films volop mee gewaarschuwd.
  Zie het maar dat de HEL een ingang zoekt in onze realiteit, dat is wat dat ding voor staat.

  Als de mensheid dat duivelse apparaat niet tegenhoudt is het einde oefening voor de mensheid.
  Geen discussie mogelijk. Afbreken dat ding en wel zo snel mogelijk !

  2 likes
  • Je bedoelt net als in Doom? Dat de mens per ongeluk een portaal opent waar aliens from hell doorheen komen om ons allemaal de kop eraf te schieten.

   Of bedoel je soms als in Half Life?

   Ik zou eens wat minder games spelen.

   8 likes
   • Is dat te vinden in games dan? Ooh dan zou ik juist moeten gaan gamen lol.
    Want voor ze iedereen de kop afhakken moeten ze je het via het onderbewustzijn laten weten wat ze van plan zijn. Er zijn kosmische wetten waaraan ze zich moeten houden. Dus door films en games enz. laten ze zien wat voor duister plan ze met ons hebben. Als vervolgens iederen het dan negeert of zoals jij, het ridiculiseert en geen protest of actie onderneemt (kan ook via je gedachte want het universum hoort alles) dan geef jij deze duistere hyper dimensionale negatieve krachten de toestemming. Ze hebben je er ‘netjes’ volgens de regels voor gewaarschuwd.

    En kijk nou eens goed naar dat CERN apparaat, dat grote ronde ding. Het ziet er uit als een portaal!
    En kijk eens naar het logo van CERN, 2 ronde cirkels en dat betekend van 1 portaal naar een ander portaal.
    En kijk eens naar de ingang van CERN, er staat een groot beeld van Shiva voor een ronde poort en Siva is de vernietiger (the destroyer of worlds) wat heeft dat allemaal met Higgs deeltjes te maken? NIKS

    De elite heeft de mensheid verkocht voor een knaak, want deze elite is belooft dat ze eeuwig leven krijgen en mogen heersen als goden als ze helpen deze poort te bouwen. Echter de elite wordt ook misleidt want zodra deze negatieve wezens binnen zijn is de elite het eerste aan de beurt. Uiteindelijk is het einde oefening voor de mensheid. Dat helse CERN portaal moet nu stoppen anders kan het goed fout gaan.

    0 likes
    • Niet achter alles spoken gaan zoeken. In India wordt de dansende Shiva als symbool van de wetenschap gezien en dit beeld was door de Indiase regering geschonken aan CERN, bedoeld als teken dat wetenschap de toekomst is.
     Overigens: Kali en Shiva vernietigen ALLEEN NEGATIEVE energie, dus energie die de mens vernietigd. Beiden zijn VERHEFFERS en BESCHERMERS van de mensheid.

     5 likes
    • Het logo van CERN is een gestileerde weergave van de synchrotonringen die daar gebruikt worden en wat je er verder in ziet komt uit je fantasie.

     4 likes
    • pfff

     Storm in een glas water
     next!

     3 likes
 3. theorie:
  de large hadron collider kan onder andere met anti-materie of dark matter werken en het naar verluidt schijnt de technologie die aanklooit met anti-materie gigantisch gevaarlijk te zijn als je niet echt weet waar je mee bezig bent.

  er wordt beweert dat bewoners van atlantis waren ook op deze manier bezig waren met aanklooien met onbekende zaken en ze zouden bijna een groot deel van ons melkwegstelsel perongeluk hebben laten imploderen door een zwart gat, daarom heeft de galactische federatie ervoor gekozen om ze tegen te houden met behulp van the great deluge, de grote zondvloed. maar voordat het zover was waren een aantal belangrijke figuren (goden/koningen/mensen met buitenaardse zielen) zoals Toth gevraagd om de universele kennis veilig over te brengen naar plekken op de wereld (ark van noah?) die nog veilig waren.

  ik raad mensen echt aan om ‘The Emerald Tablets of Toth The Atlantean’ te bestuderen.
  gigantische interessante esoterie over het verdwenen land atlantis, de connectie met egypte, hoog geadvanceerde technologie, astraal reizen, spiritualiteit etc etc. Men moet wel rekening houden dat thoth niet direct een positieve invloed geweest hoeft te zijn voor de spirituele ontwikkeling van het menselijk ras. wij schijnen nogal lange tijd bedot te worden door figuren die zich anders voor doen als wie ze zijn. ondanks dat spreekt tot over min of meer de zelfde dingen die ondernomen moeten worden voor spirituele ontwikkeling als wat men nu ziet in de oosterse spiritualiteit. positieve negatieve gedachtes, chakras, zelfhypnose/trance/ astraal reizen uit het lichaam treden ofwel remote viewing. thoth praat over vasten etc etc. ik vind het een prachtige tekst.

  desalniettemin een zeer interessante tekst die je echt aan het denken zet. De smaragden tabletten die gevonden zijn in het midden-oosten zijn op een manier gemaakt dat de atomen/moleculen van het smaragd geheel gelinieerd zijn, wat resulteerde in een onverwoestbaar stuk kristal waarvan men niet de mogelijkheid heeft gehad om de materie aan te kunnen passen of te beinvloeden met hitte of met brute kracht.

  ikzelf denk dat atlantiers technologisch zo ver vooruit waren dat ze als goden werden gezien in het land van Khem
  (honderden of duizenden jaren kunnen leven door technologie/mind power/natuurlijke middelen om veroudering tegen gaan, geadvanceerde apparatuur wat natuurlijk lijkt op het gebruik van magie voor de minder ontwikkelde en de mogelijkheid tot vliegen en dergelijke)

  7 likes
 4. “Twee: ze bestaan wel, maar zijn kleiner dan gedacht.” hebben dimensies een grootte dan?
  Als zo’n mini zwart gat gecreërd zou worden zou het zich maar een microseconde in stand houden alvorens terug te verdwijnen, is wel interessant als m’n dat zou kunnen vastleggen, want is met het blote oog zo goed als zeker niet eens te zien. Maar om het een definitief bewijs van parallelle universa te noemen…ik denk wel dat het multiversum moet bestaan maar ontelbare exacte kopiëen van elk universum lijkt me vergezochte fantasie.

  Op wiki word parallelle universa als volgt omschreven als 2 verschillende interpretaties: Hoewel de termen “parallel universum” en “alternatieve realiteit” in het algemeen als synoniem van elkaar worden gebruikt, heeft het laatste soms de extra connotatie dat het om een werkelijkheid gaat die een variant is van die van ons. De term “parallel universum” is meer algemeen, zonder enige connotaties die duiden op een relatie (of het ontbreken daarvan) met ons eigen universum. Een universum waar de wetten van de natuur heel anders zijn (bijvoorbeeld, doordat er geen relatieve beperkingen heersen en de snelheid van het licht kan worden overschreden), zou in het algemeen beschouwd worden als een parallel universum, maar niet een alternatieve werkelijkheid.

  In dit opzicht kan ik er wel mee leven, alhoewel het creëren van een extreem tijdelijk zwart gat ook anders verklaard zou kunnen worden dan dankzij een lek uit een ander universum, niet?

  1 likes
  • “hebben dimensies een grootte dan?”
   Sommige dimensies in het 10 of 11-dimensionale snaarmodel worden verondersteld “opgerold” te zijn. Vergelijk met een rietje. Dat is een opgerold vlak dus iets tweedimensionaals. Maar als het rietje erg dun is kan het zich voordoen als een lijn, iets ééndimensionaals. De afmeting van die tweede dimensie moet je dan zien als hoe strak het rietje is opgerold. Of zo. Weet ik veel.

   2 likes
   • Mja leuk, maar allemaal gebaseerd op fantasie? of niet? Zijn er ontdekkingen die meerdere dimensies aangetoond hebben?

    0 likes
    • Nou, de snaartheorie, inclusief die opgerolde dimensies is wel wiskundig onderbouwd en kan wiskundig het gedrag van deeltjes beschrijven zoals we die waarnemen, maar daarmee is het nog wel alleen een theorie. De voorspellingen die de snaartheorie eventueel toetsbaar zouden maken liggen ver buiten ons bereik (ook daar zouden we o.a. veel grotere deeltjesversnellers voor nodig hebben). En iets dat niet toetsbaar is is niet wetenschappelijk.

     2 likes
  • Allemaal exacte kopieen ? Nee dat niet…
   Stel je voor dat je een bewoner was van platland… Een twee dimensionale wereld… Alle wezens in Platland kunnen de derde dimensie niet waarnemen… Zij zouden de gedachte dat er oneindig veel “kopieen” van hun oppervlak samen een drie dimensionale ruimte vormen. Wij weten ook wel beter… ieder vlak is weer anders, maar de 3 dimensionale elementen bepalen wel hoe een deel van een groot aantal naast elkaar liggende vlakken eruit ziet.

   Probeer je dat voor te stellen met een extra dimensie… De wetenschappers gebruiken overigens gewoon de wiskundige bewerkingen voor matrixen en rekenen zonder problemen met 6 dimensies.
   Daar kan je je eigenlijk weinig meer bij voorstellen tenzij je big-data engineer bent en data verwerkt in multidimensionale OLAP databases… Dan krijgt het wel een vorm in je hoofd…
   Maar de vertaalslag naar een multiversum is hersenbrekend..

   1 likes
 5. Het ‘Goddeeltje’ is gevonden terwijl er zoveel Goden zijn. Wat weten die Goden van dat ‘Goddeeltje’ af?

  0 likes
  • Die zitten zich met elkaar de ballen uit hun broek te lachen, dat wij mensen al jarenlang zoeken naar dat ene legosteentje dat ze vergeten zijn op te ruimen na de creatie.

   4 likes
 6. Wat is nu eigenlijk de link tussen die zwarte gaten en parallelle dimensies? Bedoelt men soms dat in zwarte gaten de ruimtetijd zo vervormd wordt dat het voorbij onze dimensies gaat?

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Superzwaar zwart gat ontdekt dat eigenlijk niet kan bestaan. Astronomen staan voor een raadsel

Reusachtig zwart gat ontdekt dat eigenlijk niet kan bestaan. Astronomen staan voor een raadsel

Chinese astronomen hebben een supermassief zwart gat ontdekt ...

Trump stelt auteur van boeken over Illuminati aan als lid onderwijscommissie. Ontdek waar hij nog meer over schrijft

Trump stelt auteur van boeken over Illuminati aan als lid onderwijscommissie. Ontdek waar hij nog meer over schrijft

President Trump heeft een auteur van boeken ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 5 maart
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.