Homepagina » Natuur en Milieu » Koudste 30 januari óóit gemeten in Chicago. Recordkou in VS levert deze hallucinante beelden op
Koudste 30 januari óóit gemeten in Chicago. Recordkou in VS levert deze hallucinante beelden op

Koudste 30 januari óóit gemeten in Chicago. Recordkou in VS levert deze hallucinante beelden op

Het barre winterweer in het midwesten van de Verenigde Staten heeft al aan meer dan 10 mensen het leven gekost. Veel mensen zitten noodgedwongen thuis. Scholen, winkels en overheidsinstanties zijn gesloten.

De ijskoude wind zorgt voor temperaturen van ver beneden het vriespunt. De thermometer in Fargo (North Dakota) wees -31 graden Celsius aan, terwijl het kwik in Park Rapids (Minnesota) daalde tot -41.

In Chicago werden temperaturen van tussen de -20 en -30 graden gemeten.

Extreem koud

Duizenden binnenlandse en ook honderden buitenlandse vluchten zijn woensdag geannuleerd. Ook het treinverkeer van en naar Chicago is stilgelegd.

Het is in Chicago zo extreem koud dat het treinpersoneel het spoor in brand moest zetten omdat het metaal door de kou krimpt.

Door de hitte van het vuur zet het metaal weer uit naar normale grootte.

Koudste 30 januari

Het was woensdag de koudste 30 januari in Chicago ooit gemeten.

De extreem lage temperaturen trekken langzaam ook naar het oosten van de VS.

Hieronder zie je enkele van de meest hallucinante beelden van de poolwervel in het midwesten:

[Fox 32 Chicago News, Daily Caller]


Vond je deze info goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Zouden die warmtepompen daar tegen opgewassen zijn ? Stel je voor je krijgt hier zoiets voor je kiezen en je hebt geen gas meer in huis……….wat dan ????

  12 likes
  • Ga voor ene petrolium kachel daar heb je geen afvoer voor nodig. Neem er twee in huis zodat je het altijd normaal warm hebt.

   Deze tip voor een normale gemeente woning:
   In het voor en najaar heb je er 1 nodig en voor de echte winter twee en de tweede kachel kan je ook gebruiken voor de keuken en de badkamer.
   Voor de goedkopen petrolium zijn de gemiddelde kosten genomen over alle 12 maanden gerekend 50 a 60 euro per maand.
   1 kan van 20 liter kost ongeveer 25 euro (je ruikt het met het aan en uitmaken van de kachel deze petrolium)de duurdere die stankvrij is pl min 10 euro duurder per kan van 20 liter.
   Wel tegelen waar je hem zet en een meter hoger dna die kachel is ivm brandgevaar en als je uit huis gaat wel uitzetten deze kachel.
   Ken je iemand die van gas en stroom is afgesloten dan is deze kachel een echte aanrader of als je zat bent om je arm te betalen aan gas of een haard wil voor de gezelligeheid en geen afvoer hebt.
   Pak nooit eentje met een blazer erop want die zuipen.
   Ik ken alleen deze soort kachels en ik ben er dik tervree mee.

   https://www.praxis.nl/badkamer-keuken-wonen/verwarming/bijverwarming/petroleumkachels/tectro-petroleumkachel-r233tc-2-3kw/5567621

   Andere soort kachel als deze hier boven ken ik niet.
   Wij stoken deze kachel gemiddelt 12 uur per dag en dan kom je aan de kosten van 50 a 60 euro per maand met twee van deze soort kachels. Waarvan de tweede gebruikt word voor als het echt vriest en om in de keuken te stoken (pl min ander half uurtje per dag).
   Neem je ene duurdere die meer warmte geeft ben je aan stook kosten ook meer kwijt.
   Met twee kachels kan je de kosten drukken ivm het voor en najaar je je niet arm hoefd te stoken met een kachel die te veel warmte geeft. Hier in Frankrijk in de streek waar ik woon worden deze kachels veel gebruikt omdat in de oude huizen geen centrale verwarming is op gas of op olie. Men stookt hier over het algemeen of op hout, elect of op petrolium.
   Zo’n kachel is mooi om te zien en staat gezellig en het is goedkoop stoken. Wat wil je nog meer.
   Leuk weetje hoe groter de lont hoe duurder het stoken is.
   Wil je van het gas af en van de stroom dat kan als je graag gourmet en deze kachel hebt en van kaarslicht houd en je was met je handje doet en een douche kan je nemen in het zwembad of je neemt een tien liter pan en die breng je aan de kookt (evt met campinggasfles en gaspitje) en je neemt 10 liter koud water en die meng je met deze tien liter gekookt water en dan met een beker was je je zelf in de douche. Als je autorijd kan je je mobiel opladen. Of,,
   https://nl.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20190131131052&SearchText=zonnepanelen+12+volt+rugzak

   1 likes
   • Ps neem nooit oude pertrolium dan kan je je kachel meteen op de stort gooien en hij is niet meer schoon te maken en een andere lont helpt dan ook niet en dat weten we uit ervaring. O ja op je slaapkamer hoef je niet te stoken als je drie dikke dekens op je bed hebt en de kou went zo. Zet wel altijd je raam op een kiertje zeker overdag zodat het vocht uit je huis kan trekken.

    1 likes
   • Maar als wel stroom of batterijen beschikbaar zijn, is dan een elektronisch geregelde petrolium kachel ondanks de meerprijs niet voordeliger in gebruik?

    0 likes
  • Als je een bijl hebt.

   fff

   1 likes
  • Dan heb je daadwerkelijk een probleem, omdat warmtepompen dan niet voldoende warmte gaan leveren.

   0 likes
 2. Global warming is a b*tch !

  7 likes
  • Zeker: in januari zijn in Australië (30 graden) en Rio (37,4) de hoogste gemiddelde temperatuur ooit gemeten. Het is een komen en gaan van pieken en dalen…

   3 likes
 3. Een hout kachel aanschaffen dacht ik zomaar ..

  4 likes
 4. Werken zonnecellen nog wel goed in deze koude? De bladen van de windmolens, gaan ze niet sneller kapot?
  De mens zal misschien weer winterslaap moeten houden, net als de dieren. Dan liever een diesel/benzine auto dan een electrische wier accu ook sneller kapot zal gaan bij -30 graden.
  Toch maar de betrouwbaardere kernenergie?

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

‘Amerikaanse leger zit achter corona-uitbraak,’ zegt Chinees ministerie. ‘Dit is verbazingwekkend’

Een woordvoerder van het Chinese ministerie van ...

coronavirus

Ziekenhuizen VS houden rekening met bijna 500.000 doden door coronavirus, onthullen gelekte documenten

Amerikaanse ziekenhuizen bereiden zich voor op miljoenen ...