Propaganda

Grootste sociale mediasites censureren alternatief nieuws

Help mee door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De reguliere media proberen de status quo te behouden en behartigen vooral de belangen van de rijken en de machtigen der aarde.

Het nieuws op internet wordt niet gecensureerd. Toch? Helaas. Facebook heeft bijvoorbeeld een leger goedkope arbeidskrachten in dienst om inhoud op basis van een censuurlijst te verwijderen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Deze censuurlijst staat ook wel bekend als de ‘bijbel’. Met name materiaal over Holocaustontkenning en naaktheid wordt verwijderd. De 21-jarige Amine Derkaoui uit Marokko zei dat hij werd ingehuurd door Facebook om voor 1 dollar per uur te censureren. “Ze buiten de derde wereld uit,” aldus Derkaoui.

Verzetsgroepen

De sociaalnetwerksite verwijdert verder accounts die zijn aangemaakt door Palestijnse verzetsgroepen. Digg, een grote Amerikaanse website die nieuwsartikelen publiceert, blijkt controversiële of kritische berichten te censureren. Ook YouTube en Reddit, twee populaire websites, worden beschuldigd van censuur.

De sociale nieuwswebsite Reddit is eigendom van het grote Advance Magazine Publishers, eigenaar van een aantal kranten en tijdschriften. Toch censureert Reddit blogs en wordt de site niet gezien als een officiële betrouwbare nieuwsbron.

Omzeilen

Veel vooraanstaande deskundigen hebben tegenwoordig hun eigen blog. De reden dat nieuwsblogs populair zijn geworden is dat ze de censuur van de reguliere media weten te omzeilen. President Obama zei: “Blogs zijn goed in het ontkrachten van mythen die door de vingers van de traditionele mediabedrijven glippen.”

De sociale media vormen met name onder de jeugd een populaire informatiebron, omdat het lijkt alsof ze ongecensureerd nieuws brengen. Dat blijkt niet het geval omdat veel nieuwssites en blogs worden weggedrukt.

Bron: Washingtonsblog.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Goh wat is die sociale media heerlijk Asociaal.De reden waarom ik faceboek gebruik om te donderjagen.All for the fun.Bovendien vertel ik daar niet mijn levensverhaal zoals sommigen wel doen, dat je een boek over een andermans leven kunt schrijven.Onthou dit: Alles wat je op het internet doet, blijft voor eeuwig op het internet zweven.En mijn denken kunnen ze niet lezen horen of voelen.Ja gissen dat kunnen ze!!!En daar heb ik geen problemen mee

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Als we als Niburu team nu eens een facebookpagina openden zouden we dan met zijn allen ook getuige zijn van de verwijderingen van bepaalde artikelen??ZO JA? DAN ZEG IK: DOEN!!!!Zullen we de beheerder en kapitalist van facebook met zijn allen knettergek maken????Ik heb er zin in U ook?????Zij gek, wij FUN!!Ja als boogschuttertje kan ik een plaaggeest zijn, en doe dit zo nu en dan met liefde.Als ik maar lol heb en lachen kan,is mij niets te gek.Als je maar weet waar humor ophoudt en sarcasme begint.

Peter
Peter
11 jaren geleden

Reguliere en de zogenaamde sociale media vallen bij mij daarom ook onder het kopje asociale media. Het komt bij mij regelmatig voor dat stukken worden verwijderd van facebook of van twitter. Stukken waarin bijv. de heersende macht wordt aangevallen/aangesproken op hun wangedrag jegens de rest van de wereldbevolking maar soms verdwijnt er ook een link van Niburu in het niets. waarschijnlijk omdat die te dicht bij de waarheid komt. 😉

Wasbeertjuh
Wasbeertjuh
11 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Goh wat is die sociale media heerlijk Asociaal.De reden waarom ik faceboek gebruik om te donderjagen.All for the fun.Bovendien vertel ik daar niet mijn levensverhaal zoals sommigen wel doen, dat je een boek over een andermans leven kunt schrijven.Onthou dit: Alles wat je op het internet doet, blijft voor eeuwig op het internet zweven.En mijn denken kunnen ze niet lezen horen of voelen.Ja gissen dat kunnen ze!!!En daar heb ik geen problemen mee[/quote]
Als je facebook zo asociaal vindt, waarom ben je er dan lid van terwijl je het nieteens fatsoenlijk gebruikt? My 2 cents here…

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x