Bewustzijn

Je kan alles bereiken! Maar als jij deze 2 dingen hebt, bereik je niets…

Help anderen door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

‘Je kan alles bereiken wat je wilt’, hoe vaak heb je dat al gehoord? Toch is het in principe ook waar. Het probleem is alleen dat je bijna altijd, zonder het te weten, de verkeerde dingen hebt geleerd.

Van kinds af aan leerde je wat wel en niet mag. Het is een deel van hoe je opgroeide. Je moest grenzen leren kennen…

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Erg nuttig zou je denken. Maar is dat werkelijk zo?

Toen je klein was mocht je waarschijnlijk van alles, totdat je iets deed dat niet mocht. Dan hoorde je iets in de zin van “Nee, dat mag niet”. Begrijpelijk, maar onhandig.

Want het gevolg na jaren horen “Nee, dat mag niet” is dat je een MIN-denkpatroon ontwikkeld hebt, ook wel MIN-denken genoemd.

Wat is MIN-denken?

Min-denken is een omgekeerde manier van denken. Het heeft te maken met de woorden die je hoorde en nu zelf gebruikt bij je gedachten in combinatie met wat je eigenlijk wilt.

Dit is hoe het werkt: Stel dat je de griep te pakken hebt en je wilt graag beter worden. Je denkt dan vaak automatisch “IK WIL NIET ZIEK ZIJN”.

Je gebruikt een ONTKENNINGSWOORD in combinatie met wat je niet wenst. Het ontkenningswoord is “niet” en het onderwerp wat je niet wilt is “ziek zijn“. Je combineert dit tot “niet ziek zijn”.

Bewust snap je dit zinnetje heel goed. Maar op onbewust niveau gebeurt er iets anders.

Voor je onderbewustzijn betekent dit zinnetje namelijk echter “IK WIL ZIEK ZIJN”. Dit komt doordat je onderbewustzijn ontkenningswoorden buiten beschouwing laat, als gevolg van de ’taal’ die je onderbewustzijn spreekt.

Wat is de taal van je onderbewustzijn?

De taal van je onderbewustzijn werkt op basis van innerlijke beeldvorming. En ontkenningswoorden als ‘niet’ hebben geen corresponderend beeld. Je onderbewustzijn kan er niks mee. Wat overblijft is het onderwerp dat je niet wilt. Dáár kan het onderbewustzijn wél een beeld bij vormen.

Het woordje “NIET”, dat een ontkenning is, wordt als het ware ‘vergeten’ door je onderbewustzijn. Het wordt niet verwerkt. Daardoor ligt je onbewuste focus op het onderwerp waar je aan dacht: “ziek zijn”.

En daarmee focus je in feite op ziek zijn. En hoe vaker je dit denkt en/of zegt, hoe sterker het effect is. Het werkt dan als een soort mantra. Je maakt het jezelf daarmee onnodig moeilijk om beter te worden.

Nu is ‘ziek zijn’ een simpel voorbeeld om het je duidelijk te maken. Realiseer je echter dat jouw hele denkwereld vol zit met dingen die je niet wilt. De hele taal stroomt ervan over. En zonder dat je het weet ben je de hele dag aan het MIN-denken. En daarmee ligt de focus constant op datgene dat je ontkent.

MIN-denken is aangeleerd gedrag. Je doet het op de automatische piloot. Let er maar eens op hoe vaak je dingen zegt met een ontkenningswoord erin…

Precies verkeerd om

Wil je iets bereiken of realiseren, ongeacht wat het is, dan zul je op onbewust niveau een duidelijk beeld moeten kunnen vormen van wat het is. Het zou dan ook beter zijn om te denken “IK WIL GEZOND ZIJN”, “IK WIL MIJ BETER VOELEN”. Daar kan je onderbewustzijn wél een beeld bij vormen, omdat er geen ontkenningswoorden in deze zinnetjes zitten.

Dit leidt tot een bepaalde onbewuste focus. En waarop je focust krijg je meer van. Veel mensen vragen zich dan ook vaak af, waarom ze dingen meemaken of krijgen, waar ze niet op zitten te wachten. De reden is meestal dat ze op precies het tegenovergestelde gefocust hebben.

Je ervaart dit vaak alsof er ‘iets’ in je zit dat het realiseren van je doelen saboteert.

Op deze wijze leven veel mensen een leven dat ze eigenlijk niet willen. Ze willen van alles anders, omdat ze op de verkeerde manier aangeleerd is hoe ze zouden moeten denken. Want vanuit je gedachten, ontstaan uiteindelijk je acties en resultaten.

De oplossing: PLUS-denken

MIN-denken is een onderschat en onzichtbaar probleem voor bijna iedereen. De meeste mensen streven naar een bepaald leven. We hebben allemaal doelen. En door MIN-denken heb je een ingebouwde saboteur die je vooral helpt je doel niet te realiseren.

Je kunt het zien als een innerlijke blokkade. Wanneer je deze blokkade opheft, gaat er ineens van alles stromen en gebeuren. Je gaat anders denken, je gaat andere dingen doen en je realiseert ineens dingen die je eerder voor onmogelijk hield.

Om deze blokkade deskundig en voorgoed op te lossen ontwikkelde Trancewerk een sessie die je helpt om snel en vanzelf van MIN-denken naar PLUS-denken te gaan.

De sessie richt zich rechtstreeks op je onderbewustzijn en helpt je binnen enkele dagen een PLUS-denker te worden.

  • Zijn er dingen in je leven die moeilijk bereikbaar lijken?
  • Heb je moeite met iets te realiseren?
  • Heb je een wens die onbereikbaar lijkt?

Dan is de kans groot dat deze innerlijke blokkade je in de weg zit. Met de sessie ‘Word een PLUS denker’ los je deze blokkade snel, effectief en blijvend op, waardoor:

  • Moeilijk bereikbare dingen ineens binnen handbereik komen
  • Wat je ook wilt realiseren, ineens veel gemakkelijker wordt
  • Wensen opeens binnen handbereik komen
De tweede blokkade

Maar er is meer… Je onderbewustzijn wil je te allen tijde ‘veilig’ houden. En de beste manier om dat te realiseren is je houden op de plek, of in de situatie waar je nu bent.

Zodra jij bewuste pogingen onderneemt die je leven kunnen veranderen, dan zorgt je onderbewustzijn dat je allerlei gevoelens krijgt die de verandering frustreren.

Het is een poging van je onderbewustzijn om je te houden waar je bent. Je onderbewustzijn houdt niet van verandering. Het wil je in het veilige gebied houden.

Dit veilige gebied noemen we ook wel je comfortzone en je ziet bij veel mensen dat ze hun leven lang lekker veilig in hun comfortzone zitten, zonder echt iets te bereiken. Het leven gaat zijn gangetje, en kabbelt een beetje voort.

Als je dit herkent bij jezelf en je weet dat je méér kunt, meer wílt, dan is het tijd om die tweede blokkade op te ruimen!

De tweede blokkade waar je namelijk tegenaan loopt is deze: zelfsabotage!

Heb jij ambities? Dan zul je dít moeten doen!

Als je ambities of wensen hebt en je wilt verder komen in je leven, dan zul je zo nu en dan buiten je comfortzone moeten gaan. Dán leer je iets. Dan ontdek je nieuwe dingen. Dan ben je op weg iets te presteren om trots op te zijn!

Wanneer je enkele keren buiten je comfortzone treedt, creëer je groei. Groei in de richting die je dichter bij je doelen brengt. En het maakt niet uit wat het is dat je wilt. Of het nu een hobby is, of je wilt beter worden in je werk of als je spirituele groei wenst.

Buiten je comfortzone gaan voelt echter vervelend, angstig en onplezierig. Dát zijn de gevoelens die je onderbewustzijn je geeft, in een poging je tegen te houden. Dit is de zelfsabotage in jou.

Soms is dit zelfsaboterende effect erg sterk. Je ervaart dan zeer grote weerstand om te doen wat je eigenlijk zou moeten doen. Ineens vind je andere onbelangrijke dingen superbelangrijk en interessant. Je aandacht wordt letterlijk weggetrokken van wat je eigenlijk zou moeten doen.

Zo schakel je zelfsabotage uit en bereik je wat je wilt

Als je toegeeft aan die zelfsabotage, kom je uiteraard geen stap verder. Dat is namelijk het hele doel van die zelfsabotage.

Doe je er niets aan, dan zul je wellicht over 10 jaar ontdekken dat er eigenlijk niets is veranderd. Of je ontdekt nu, dat in de afgelopen 10 jaar eigenlijk niets is veranderd.

En in dat geval kun je onze hulp inschakelen, waarmee je elke vorm van zelfsabotage deskundig elimineert. Speciaal hiervoor is de sessie ‘Stop zelfsabotage‘ ontwikkeld.

Luister regelmatig om-en-om naar deze twee sessies. Min-denken wordt plus-denken en je onderbewustzijn gaat je HELPEN, in plaats van saboteren, om je doelen te bereiken.

Kleine doelen, grote doelen, het komt allemaal binnen handbereik. Het zal voelen alsof onzichtbare grenzen ineens verdwenen zijn.

Alsof de deuren naar succes wagenwijd voor je zijn opengezet.

Het maakt het verschil tussen voorgoed blijven zitten waar je nu bent, of succesvol de dingen te doen/hebben die je eigenlijk al zo lang wilt.

4.3 12 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jetze
Jetze
3 jaren geleden

Het klopt wel, ik heb jaren graag iets anders willen doen. Liefst iets waar ik wat meer mee kon verdienen. Destijds kwam ik in contact met een mlm bedrijf. Ik moet eerlijk zijn, mlm is niet voor mij. Om bij dergelijke bedrijven een kans te maken moet men een mensenmens zijn, iets wat ik duidelijk niet ben. Maar ik heb in die periode wel anders leren denken.

Ik heb mij rot gevoeld en ik heb enorm met mijzelf moeten vechten.

Tot ik op een bepaald moment ontdekte dat ik het niet meer moeilijk had en de dag geen gevecht meer was maar een routine.

Nu denk ik erover om toch maar weer op zoek te gaan naar iets anders.

Buiten de comfortzone zijn is eigenlijk best verslavend.

Mir
Mir
3 jaren geleden

Ik ook. Lekker in mijn comfortzone blijven. Het is al zo uitdagend ?

Eelke Piers
Eelke Piers
3 jaren geleden

Vanaf de pre-historie reageert de mens op elke beweging, elke geur, elk gevoel of het nu goed is of slecht maakt niet uit maar de reaktie is altijd het zou wel levensgevaarlijk kunnen zijn. Zelfs als het braadlucht is is het nog de vraag: wie of wat is het en niet dat zou mijn vrouw wel eens kunnen zijn die lekker aan het koken is.
De reaktie is dus altijd negatief en dit staat in het onderbewuste ingeprent. Overleven!

Dolf
Dolf
3 jaren geleden

Ik mis nog het stukje ‘doen’ Wan hoe vaak heb ik mensen horen zeggen, als ik groot ben, of later als ik: “vul maar in”
Niet wachten nu doen, want van fouten leer je en fouten MOET je maken om ergens te komen. Kijk om je heen, niet te lang, en zie, alle ondenemers hebben fouten gemaakt voor ze ergens kwamen. Dus niet wachten op een handout, wie iets wil bereiken zal iet moeten doen. En publiek moeten gaan.

Back to top button