Universum

De Acht Zusters

Help door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nog één nacht zijn er Acht Zusters in plaats van Zeven. Kijk na zonsondergang naar het westen om Venus samen met de open sterrenhoop Plejaden te zien.

De tweede planeet vanaf de zon beweegt deze week recht voor het Zevengesternte langs. De zeldzame samenstand vindt slechts eens per acht jaar plaats.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De Plejaden staan op zo’n 400 lichtjaar van de aarde en zijn nog net met het blote oog zichtbaar. De grootste en helderste sterren zijn blauw en wit van kleur en vijf keer zo groot als de zon. Wanneer ze worden vergezeld door Venus lijkt het alsof een supernova-explosie heeft plaatsgevonden in de sterrenhoop.

Overtreft

De dikke wolken van Venus reflecteren zoveel zonlicht dat de planeet alles aan de avondhemel overtreft behalve de maan. Amamteurastronoom Doug Zubenel fotografeerde de conjunctie gisteravond vanuit DeSoto in de Amerikaanse staat Kansas.

“Het was indrukwekkend om Venus als achtste zuster tussen de Plejaden te zien achter de takken met daaraan net geopende eikenbladeren,” zei hij. Vanavond is Venus voor het laatst te zien in de cluster. Mis het niet.

Bron: Spaceweather.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x