Homepagina » UFO » Oud-legerpiloot spreekt na 40 jaar over UFO-ervaring

Oud-legerpiloot spreekt na 40 jaar over UFO-ervaring

Op de avond van 6 februari 1975 vloog squadronleider Larry Jividen een T-39D Sabreliner met aan boord vijf marineofficiers die een speciale training moesten ondergaan.

Hij wist op dat moment nog niet dat hij op die avond tikkertje zou gaan spelen met een ongeïdentificeerd vliegend object. Bijna 40 jaar lang zweeg Jividen over zijn ervaring.

De piloot steeg na zonsondergang op vanaf de militaire luchtmachtbasis in Pensacola in de staat Florida. Rond 21.00 uur begon hij te dalen vanaf een hoogte van 33.000 voet toen hij langs de rechterzijde van het vliegtuig een rood licht zag.

Cirkelvormig object

“Het knipperde niet zoals de normale navigatielichten van vliegtuigen dus ik nam contact op met Pensacola Approach Control,” vertelde Jividen aan de Huffington Post. “Ik begrijp dat we kunnen landen, maar rechts van ons is vliegverkeer, wie mag eerst landen?”

Het ‘vliegverkeer’ werd door Jividen en de andere vijf bemanningsleden omschreven als een solide, cirkelvormig object. De luchtverkeersleiding zag geen ander luchtverkeer in de buurt van Jividen. Hij vroeg daarop toestemming af te wijken van de oorspronkelijke koers om naar de helderrode UFO te vliegen. Terwijl hij in de richting van het object vloog, keerde het zich naar zijn vliegtuig.

Formulier

“Het vloog plotseling recht voor de neus van ons vliegtuig, danste van links naar rechts en bleef daar uiteindelijk hangen,” legde Jividen uit. “Ik begon te accelereren om te zien of ik dichterbij het object kon komen, maar terwijl ik dat deed begon het steeds sneller te vliegen.”

Het vijf minuten durende spektakel eindigde toen de rode UFO met ontzagwekkende snelheid wegschoot en aan de horizon verdween. Toen Jividen terugkeerde op vliegbasis Pensacola moest hij een formulier invullen, maar dat was ook gelijk het laatste wat hij erover hoorde.

Geloofwaardige getuige

De ervaringen van Jividen worden opgenomen in een nieuwe editie van UFOs: Myths, Conspiracies and Realities, geschreven door oud-legerkolonel John Alexander. “Ik heb Jividen nagetrokken en hij heeft werkelijk heldhaftige dingen gedaan. Hij is wie hij zegt dat hij is,” aldus Alexander tegenover de Huffington Post. “Ik zie hem als een zeer geloofwaardige getuige.”

Alexander had in de tachtiger jaren vanwege zijn hoge functie toegang tot verschillende officiële documenten over UFO’s. Hij richtte tevens een speciale groep van overheidsfunctionarissen en wetenschappers op die het UFO-fenomeen bestudeerde.

Hij concludeerde dat de Amerikaanse regering inderdaad beschikt over UFO-bewijs, maar kon naar eigen zeggen niet ontdekken of de regering deze informatie bewust bij het volk vandaan houdt of contact heeft gemaakt met buitenaards leven.

“We zien fysieke eigenschappen die we niet begrijpen, bewegingen die ons technologische niveau te boven gaan, extreem snelle acceleratie en G-krachten die levende organismen zoals wij die kennen niet zouden overleven,” besloot hij.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Simon schreef:

  Een vriend van ons is piloot geweest voor KLM , hij heeft diverse UFO,s gezien in zijn loopbaan en hij beschreef in detail de ervaringen zoals hij die meemaakte .
  Over heel de wereld worden ze waargenomen , wat is hier nu zo moeilijk aan om te geloven ?

  0 likes
 • x

  Check Also

  Ben je te dik of te zwaar? Dan zul je verrast zijn wat de echte oorzaak is!

  Om gezond te vermageren is in de ...

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  EU

  ‘Enorm schandaal’: EU betaalt Moslimbroederschap €36,5 MILJOEN om ‘Europa te onderwerpen’

  De EU heeft 36,5 miljoen euro overgemaakt ...

  bill gates

  Bill Gates: ‘Corona-ellende komt terug als we klimaatverandering niet stoppen’

  Miljardair Bill Gates wil dat de Verenigde ...

  >