Buitenland

“De Amerikaanse journalistiek richt zich recht voor onze ogen te gronde”

Help mee door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We zijn momenteel getuige van de complete ineenstorting van de Amerikaanse journalistiek. De nieuwsorganisaties hebben gezamenlijk de aanval op Donald Trump geopend. Dat schrijft Michael Goodwin voor de New York Post.

Nooit eerder in de moderne Amerikaanse geschiedenis kozen de elitaire media op zo’n schaamteloze manier partij, aldus Goodwin. De grootste nieuwsnetwerken – CBS, NBC en ABC – en grote kranten zoals de New York Times en Washington Post zijn overduidelijk vastbesloten om Trump uit het Witte Huis te houden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Er is geen vijand, terreurgroep of bende die het iedere dag zo zwaar te verduren heeft als Trump, vervolgt hij. Door zich achter Clinton te scharen verliezen de mainstream media hun laatste greintje geloofwaardigheid. De reputatie van de media zal waarschijnlijk nooit meer herstellen.

Ongeloofwaardig en onbetrouwbaar

De New York Times is vandaag de dag niets meer dan een marionet van Clinton, schrijft Goodwin, die zijn carrière bij de Times begon.

Jim Rutenberg begon een recent artikel over Trump als volgt: “Als je een journalist bent en gelooft dat Donald Trump een volksmenner is die inspeelt op racistische en nationalistische geluiden, dat hij vriendjes is met anti-Amerikaanse dictators en dat hij een gevaar vormt als hij de nucleaire codes van de VS in handen krijgt, hoe kun je dan verslag over hem doen?”

Goodwin merkt op dat veel journalisten Trump op deze manier zien en geen vragen stellen over de schandalen rond Clinton. Eén kandidaat is ‘normaal’ en de andere ‘abnormaal’. Toch vindt 68 procent van de Amerikanen Clinton ongeloofwaardig en onbetrouwbaar. Van al die mensen schrijft er duidelijk niemand voor de Times. Dat maakt de krant statistisch gezien ‘abnormaal’.

Nauwe banden

Politiecommissaris Bill Bratton sprak na afloop van een vergadering met Hillary Clinton lovend over haar ‘ideeën’ en ‘ervaring’, zo meldden diverse media. Maar vrijwel geen enkele journalist schreef dat Bratton de NYPD verruilt voor Teneo, een bedrijf dat nauwe banden heeft met Clinton.

Het is vast ook slechts toeval dat Bratton goede vriendjes is met de kandidaat die zijn huidige baas, de burgemeester, steunt, merkt Goodwin sarcastisch op, toevoegende dat de politie zich niet met de politiek moet bemoeien.

[New York Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Er is maar 1 persoon die waarlijk regeert, dat is de anti-Christ en die manifesteert zichzelf de 1-ne keer in Obama en dan weer in Clinton of Trump.

Dinges
Dinges
7 jaren geleden

En ik maar denken dat die hele flauwe kul verzonnen en bedacht is door de Romeinen om op die manier een geloof te creëren om het gepeupelte onder bedwang te houden.
Truc is ook verdomt goed gelukt ook dat na 2000 jaar bijna de hele aardkloot erin is gaan geloven! Petje af voor de bedenker ervan hoor!

exegese
exegese
7 jaren geleden

Hoe belachelijk moeten ze zich zelf nog maken voordat mensen gewoon niet meer naar de stembus gaan om zich voor de gek te laten houden ? How low do they have to go voordat mensen niet meer middels hun stem mandaat geven aan overduidelijke puppets on a string ?

Jeff
Jeff
7 jaren geleden

Ja, dat is wel zo Azrael, maar ze kunnen niet tegen je zeggen dat je mee doet aan die poppenkast. Voor zover ik het bezie, is dat elke politieke partij alleen maar uit is op eigenbelang. Dus ja, welke ziekte wil je? Voor wat mij betreft kan dat net zo goed een dictatuur zijn, dan weet je tenminste waarom je je mond moet houden.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x