Homepagina » Buitenland » Italië stapt na coronacrisis waarschijnlijk uit EU, zegt deze Italiaanse arts
Italië
Foto: Aeronautica Militare CC BY 1.0

Italië stapt na coronacrisis waarschijnlijk uit EU, zegt deze Italiaanse arts

De gerenommeerde Italiaanse arts Maurizio Brucchi, voormalig burgemeester van Teramo, heeft in een exclusief interview met Express.co.uk gezegd dat het aantal eurosceptici in Italië op dit moment stijgt.

Hij zei verder dat het land waarschijnlijk uit de EU zal stappen als de pandemie voorbij is.

“Wij Italianen voelen ons op dit moment niet Europeaan,” zei hij.

Italexit

“Op Facebook zie je ontzettend veel groepen en pagina’s die pleiten voor Italexit,” voegde hij toe. “Sommige daarvan hebben duizenden fans.”

“Ik ben er stellig van overtuigd dat de coronapandemie voor velen van ons een eyeopener is geweest,” zei dr. Brucchi.

“Op dit moment helpen China, [Rusland] en de Verenigde Staten ons. De Europese Unie helpt ons niet,” ging hij verder.

Belangrijk punt in de geschiedenis

“We hebben niets van de EU gekregen.”

Brucchi merkte op dat het coronavirus een belangrijk punt in de geschiedenis zal zijn. De EU zal onvermijdelijk veranderen, klonk het.

Compleet andere wereld

“Na de pandemie zal er een compleet andere wereld ontstaan,” zei hij. “Italië zal zich ongetwijfeld afvragen of het nog zin heeft om te blijven.”

“Ik ben net als vele anderen van mening dat we verder moeten kijken en ons buitenlandbeleid moeten richten op Azië en de VS. Zeker niet op Europa.”

[Express]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Steven schreef:

  Mag hopen dat wat hier staat werkelijk gebeurt. De hele EU moet uit elkaar klappen en mensen in opstand komen tegen deze rijke teringlijers die de hele wereldbevolking willen chippen en hun leven lang controleren en tot slaaf bombarderen!
  Mag hopen dat er erg véél mensen wakker gaan worden na deze uitbraak!

  88 likes
  • René schreef:

   Jazeker, zou mooi zijn als Italie, Frankrijk, Spanje en nog een stel van die netto ontvangers van EU gelden allemaal uit de EU verdwijnen en er dan een samenwerkingsverband overblijft van zo’n stuk of zeven landen die het economisch wel goed voor elkaar hebben. Prachtig als zo’n Corona crisis dat gaat bewerkstelligen.

   8 likes
  • Silbereye schreef:

   EU bedacht en ontworpen door nazaten van de VOC, zegt genoeg over de situatie nu.

   3 likes
 • PREDATOR schreef:

  “Wij Italianen voelen ons op dit moment niet Europeaan,”…hmm Wij wel dan..Ik woon nog geen 10 km van een Belgisch tankstation af , maar tanken mag dan niet..Gelukkig is het 1 europa en is de benzine hier ook goedkoop.????
  En dan heb ik het alleen over de benzine prijs…bah bah…Welk Europa?
  Dit europa gaat helemaal nergens over..

  49 likes
 • H.J. schreef:

  De EU in deze vorm is inderdaad een monster, gevoed door leugens en bedrog.

  Stop met dit monster en ga weer terug naar samenwerking op kleine schaal, waar de bevolking zijn fiat aan geeft.

  Sluit per direct alle landsgrenzen en ga weer terug naar soevereine landen.

  RUTTUP en NEXIT.

  40 likes
 • Willem schreef:

  Wijze woorden, nu nog zien of de rest ook volgt, dan eerst Timmermans en zijn voor een tribunaal wegens hoogverraad en dan als straf 10 jaar papierprikken voor een bijstandsuitkering, alles wat ze nu hebben (gestolen) eerst inleveren en terug naar de burger.

  37 likes
 • rayoflight schreef:

  Pandemie is nooit voorbij.

  NWO/Deepstate heeft deze onzin veroorzaakt. En als ze er een keer mee wegkomen doen ze het vaker.

  Ik ken niemand persoonlijk die Corona heeft maar ken inmiddels een hele beroemdheden die het hebben. Alles is manipulatie , Event 201 ettc…

  Als de politiek hier niets aan doet is het voorbij dan is dit ons nieuwe leven. Domme volk slikt dit en denkt nog dat het de vrijheden terugkrijgt. Denk het niet !

  EU is nu niet echt meer nodig omdat mensen door angst geregeerd worden.

  29 likes
 • Harry schreef:

  Terwijl de media praat over de vijfde corona patiënt waar het beter mee gaat blijkt uit een Oxford studie dat de helft van de Engelse bevolking het doormaakt of doorgemaakt heeft, slechts 1 op de 1000 belandt in het ziekenhuis.

  In zweden gaan kinderen wel naar school, zijn de winkels wel open. Daar hebben ze meer ic. In Italië en een aantal andere landen is geen corona crisis maar een zorg crisis. Want wat is het geval, 75% van de corona doden in Nederland komt niet op het ic, die mensen zijn oud en de weinige plaatsen moeten beschikbaar zijn voor jonge mensen. In Duitsland veel minder corona doden maar daar hebben ze 4x z oveel ic beddeb. Daarover zou het moeten gaan bij de npo. Hieronder de linkjes.

  https://www.google.com/amp/s/www.cityam.com/coronavirus-may-have-infected-half-of-uk-population-according-to-experts/amp/

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/driekwart-van-overleden-coronapatienten-in-nederland-kwam-nooit-op-intensive-care~b9c5660d/?referer=https%3A%2F%2Fwww.volkskrant.nl%2F

  16 likes
 • Robert schreef:

  Dat geloof ik nooit. Italië zal miljarden krijgen van de EU uit het noodfonds. Als deze arts dat zei is dat puur om de EU onder druk te zetten om met nog meer geld over de brug te komen.

  15 likes
 • Exegese schreef:

  Dan moeten ze snel zijn. Ze zijn in Brussel druk in de weer een wet uit de grond te stampen dat niemand meer uit de EU kan stappen. Misschien is de wet er al doorheen geramd.

  13 likes
 • Karel schreef:

  Een andere wereld met speknek Timmermans voor een tribunaal en daarna de rest van zijn miezerigere leven weg laten rotten in de gevangenis.
  Tevens die schoften, Marokkaanse straatterroristen die mensen bewust in hun gezicht hoesten en schijt aan het gezag hebben opsporen en minimaal 10 jaar de bak in pleuren.

  10 likes
 • Loekie schreef:

  het is toch niet te bevatten wat er nodig is om mensen enigszins te laten inzien wat voor een criminele terroristische bende die godvergeten EU is.

  8 likes
 • Straalmans schreef:

  Nederland zal het laatste land zijn dat uit de EU gaat, want Nederland is altijd een voorloper geweest van de EU. Omdat het qua oppervlak een klein land is en voor de handel de andere landen nodig heeft. Nederland is gegaan voor de schaalvoordelen van een handelsblok.

  6 likes
 • Sergio schreef:

  Helaas is het een Italiaanse arts die dit zegt, en niet een parlementaire politicus. Heeft weinig invloed dus.
  Maar: indien Italië idd de ballen heeft heeft om uit treden, dan zal DAT wel de wereld voor ons veranderen.

  4 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Italië is een giga netto ontvanger en stapt er echt niet uit hoor. Nederland hoort er direct uit te stappen. Liefst nog morgen.

  4 likes
 • Rob schreef:

  Laten we blijven beseffen dat Europa een prachtig continent is, zeker niet perfect maar goed om er te mogen leven. Het is de europese unie die hier alles kapot maakt en waardoor onze levensomstandigheden worden verslechterd. Laten we dat bestrijden. Dat zal er uiteindelijk toe leiden dat we weer natiestaten zijn die op een gezonde manier samen werken!

  3 likes
 • Marcus1968 schreef:

  Ik denk dat een land pas besluit uit de EU te stappen, als voor de elite van dat land de nadelen van het blijven tegen de voordelen opwegen.

  Als Italië nu uit de EU stapt, en ze de nieuwe munt (Lire) moet devalueren, wordt de Italiaanse schuld nog groter dan ze al is. En dus blijft Italië nog even aan het ECB schuld infuus hangen.

  Maar de EU komt met dit soort spanningen wel meer onder druk te staan. Een chaotisch uiteenvallen, met wie weet een (burger-)oorlog tussen (Noord- en Zuid-) EU-landen, kan mogelijk ook gebeuren. We gaan het allemaal zien.

  2 likes
 • Pjoter schreef:

  In Europees verband de pandemie te lijf, dus bedden te kort ic transport naar omliggende eu landen
  Zo niet direct nexit!
  dacht ik zo

  2 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Italië is een giga netto ontvanger en stapt er echt niet uit hoor. Nederland hoort er direct uit te stappen.

  2 likes
 • HenkH schreef:

  Kunnen Spanje, Griekenland en Portugal, de zogenaamde PIGS landen uit tijd van de invoering van de euro misschien ook mee? Dat scheelt ons weer ladingen geld.

  1 likes
 • Jjw schreef:

  Ik ben benieuwd hoeveel van die € 750.000.000.000,00 er naar de Italiaanse banken gaat, om van de vorige €120.000.000.000,00 nog maar te zwijgen.
  En wie blijven er met de schulden achter?
  Precies Duitsland,Nederland.

  1 likes
 • a de vries schreef:

  kwalijke zaak om bedden leeg te houden als ouderen sterven daar is geen rechtvaardiging voor

  1 likes
 • peter schreef:

  Waar zo’n klein virusje al niet groot in kan zijn.

  Forza Italia!

  0 likes
 • x

  Check Also

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  huisarts

  Huisarts: ‘Een besmetting is iets totaal anders dan een positieve test’

  Gisterochtend zijn bij het RIVM ruim 1700 ...

  >