Het Complot

Maak kennis met de erfgenamen van de beruchte bankiersdynastie Rothschild

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De beruchte familie Rothschild behoeft geen introductie. De bankiersdynastie speelde een overheersende rol in verschillende tijdperken in de financiële geschiedenis en heeft in heel Europa instituties opgericht. We kijken naar een aantal erfgenamen van de legendarische familie. Overal hebben de Rothschilds een vinger in de pap.

Maak kennis met de erfgenamen van de beruchte bankiersdynastie Rothschild
Nathan ‘Nat’ Rothschild

Nathan ‘Nat’ Rothschild raakte in 2008 in opspraak nadat hij samen met Labour-politicus Lord Peter Mandelson en de Russische zakenman Oleg Deripaska was gezien op een jacht. Nathan was van 1996 tot 2009 medevoorzitter van het hedgefonds Atticus Capital. Hij woont nu in Zwitserland en geeft leiding aan de investeringsfirma JNR Limited. Hij was ook medevoorzitter van het Indonesische mijnbouwbedrijf Asia Resource Minerals dat is genoteerd aan de London Stock Exchange. Nat was daarnaast bevriend met Moammar Kaddafi’s zoon Saif. Hij is de enige zoon van Jacob Rothschild, de 4e Baron Rothschild en Serena Mary Dunn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

David Mayer de Rothschild is een milieuactivist en avonturier. Hij staat aan het hoofd van Adventure Ecology, een groep die ‘mensen bewust maakt over klimaatverandering’. Hij is auteur van het boek ‘The Live Earth Global Warming Survival Handbook: 77 Essential Skills to Stop Climate Change – Or Live Through It’. In 2009 zeilde hij met een boot gemaakt van plastic flessen van San Francisco naar Sydney. David woont momenteel in Californië. Hij is de zoon van Sir Evelyn de Rothschild.

Maak kennis met de erfgenamen van de beruchte bankiersdynastie Rothschild
Lady Lynn Forester Rothschild

Lady Lynn Forester de Rothschild is algemeen directeur van E.L. Rothschild, een houdstermaatschappij met belangen in diverse mediabedrijven, waaronder de Economist Group. In 2008 financierde ze de presidentscampagne van Hillary Clinton en verder steunde ze John McCain. Ze heeft huizen in New York en Londen. Ze is getrouwd met Sir Evelyn de Rothschild.

Barones Serena Mary Dunn Rothschild is een paardenfokster uit Engeland. Ze is getrouwd met Jacob Rothschild.

Nadine de Rothschild is een Franse actrice en schrijfster. Ze is de weduwe van Edmond Adolphe de Rothschild.

Leopold David de Rothschild was een financier en muziekliefhebber. Hij was verbonden aan een groot aantal Britse klassieke muziekorganisaties. Leopold was directeur van de Bank of England, de Britse centrale bank. Hij was de jongste zoon van Lionel Nathan de Rothschild.

Emma Georgina Rothschild is een economisch historicus van Harvard en honorair hoogleraar aan Cambridge. Ze is ook curator van het Rothschild Archive, een onderzoekscentrum in Londen. Ze is getrouwd met Nobelprijswinnaar Amartya Sen. Ze is de dochter van de tweede vrouw van Victor Rothschild.

Maak kennis met de erfgenamen van de beruchte bankiersdynastie Rothschild
Édouard de Rothschild

Édouard Etienne Alphonse de Rothschild is een Frans lid van de bankiersdynastie. Hij beheert een deel van het wijngoed Lafite in de Bordeaux en is een fervent paardenliefhebber. In 2005 investeerde hij ongeveer 28 miljoen dollar (21,2 miljoen euro) in de Franse linkse krant Libération. Hij is de zoon van Guy de Rothschild.

Maak kennis met de erfgenamen van de beruchte bankiersdynastie Rothschild
Baron David de Rothschild (1989)

Baron David René James de Rothschild is voorzitter van Rothschild Continuation Holdings, een Zwitserse houdstermaatschappij die wordt beheerd door het in Nederland geregistreerde Concordia BV. Hij is oud-voorzitter van het bedrijf De Beers, dat vrijwel een wereldmonopolie op diamant bezit. David woont in Normandië, vlak bij zijn broer Édouard. Hij is de zoon van Guy de Rothschild.

Charlotte Henriette de Rothschild is een Britse sopraan die wereldwijd optreedt en met name populair is in Japan. Ze is de dochter van Edmund Leopold de Rothschild en tweeling van David Lionel de Rothschild.

Anthony James de Rothschild is mededirecteur van het muzieklabel A7 in Brighton. Hij is de oudste zoon van Sir Evelyn Robert de Rothschild.

[Business Insider]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Van Eijk
Van Eijk
9 jaren geleden

En nu graag een artikel over de misdaden van deze familie. Geld verdienen aan oorlog moet benoemt worden.

GS88
GS88
9 jaren geleden

En dan heb je nog de Rockefellers en de Bilderbergers etc.

knakkertje
knakkertje
9 jaren geleden

Pas klagen als er 0% jaloerzie bij komt kijken menschjes 😉
Zou je het zelf in hun schoenen beter doen?
Ik vind het ook een bar verhaal, hoe het allemaal zo ver heb kunnen komen, maar zou je er zelf (voor je weet hoe de wereldgeschiedenis verloopt), zeg maar anno 1800, het beter doen, als de kans zich voor deed.
Ik weet niet of ik het anders zou doen, als ik toendertijd die mogelijkheden gezien zou hebben.
Jaloezie is in ieder geval niet beter, dus pas miepen als je 100% zeker weet dat het daar niet aan ligt.

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Ja en nu ? Zelf benoemde adel, die zich dagelijks verrijkt aan de domme massa.
Wat moeten we met deze info ?
Ik heb een allesbrander………….

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x