Homepagina » Buitenland » NOS krijgt internet over zich heen na ‘recordtemperatuur’ op Antarctica: ‘Puur burgerbedrog’
nos

NOS krijgt internet over zich heen na ‘recordtemperatuur’ op Antarctica: ‘Puur burgerbedrog’

Vrijdag meldde de NOS dat het ergens op Antarctica warmer was geworden dan 20 graden. Dat zou voor het eerst zijn gebeurd.

Bij het stukje schiereiland dat uitsteekt richting Zuid-Amerika werd een temperatuur van 20,7 graden gemeten.

Een dergelijke temperatuur op Antarctica is volgens NOS-weerman en klimaatwetenschapper Peter Kuipers Munneke ‘niet los te zien van dat het daar warmer wordt’.

Föhn

Op social media maakte het bericht veel los. Een greep:

Gert-Jan van Ulzen tweette: “Recordtemperatuur van plus 20 graden op Antarctica volgens de NOS en een zekere weer-meneer. En dan maar weer eens de feiten. Een föhnwind, zoals elk jaar in de zomer. Op het meest noordelijke puntje van de Zuidpool.”

Bastiaan W. noemt ook de föhn, een warme wind in het gebied: “Wees gerust, het is er niet de hele dag 20 graden Celsius, het was slechts de hoogste föhnwindpiek die in jaren gemeten is. Het is er nu circa 0 graden.”

Puur burgerbedrog

“Typisch NOS!” schrijft Trappist. “De kop is weer op z’n minst twijfelachtig te noemen. ‘Het gebied is een beetje een vreemde eend in de bijt in tegenstelling tot de rest van Antarctica, waar nauwelijks opwarming is te zien, nuanceert Kuipers Munneke’ is bewust achterwege gelaten in de kop?”

Trappist vervolgt: “Alleen maar vertellen dat er boven de 20 graden is gemeten op een eilandje bij Antarctica, maar niet erbij vertellen dat er voor de rest van het continent nauwelijks opwarming te zien is. Puur burgerbedrog. Bedriegers!”

4000 kilometer

Hulswood voegt toe: “Nee, fake news NOS, die 20 graden is gemeten op Seymour Island, dat behoort tot Antarctica, maar ligt 4000 kilometer (!) van de zuidpool, net als Denemarken ten opzichte van de noordpool.”

Ook Drs. Vincent wijst op de afstand: “Die temperatuur werd gemeten op circa 4000 kilometer van de zuidpool, maar omdat de meetplek tot Antarctica gerekend wordt, verklaren jullie die geldend voor precies dat deel waaraan bijna iedereen denkt als het over Antarctica gaat. NOS is nepnieuws.”

KOUD!

Richard de Boorder vat in een tweet samen: “Voor de mensen die alleen NOS kijken en die iets begrepen van een graad of 20 warmer op Antarctica. Dat is een uiterst puntje waar warme winden zijn boven de oceaan veroorzaakt door lage activiteit van de zon, ook reden van onze warmer zomers. De rest van Antarctica is KOUD!”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Willem schreef:

  Had iemand iets anders verwacht van de Nos en alles wat ermee samen hangt? Het probleem is dat een groot deel van de bevolking dit allemaal voor zoete koek slikt en blijft slikken voornamelijk veel ouderen. (nee ik niet al ben ik oud) Spreek ze wel eens in de seniorenflat, Baudet vinden ze niks en het klimaat vinden ze erg, zien een keer een programma over fietshelmen is gevaarlijk en ze zetten allemaal een fietshelm op, het ziet er niet uit en slaat ook nergens op. Maar zo beïnvloedbaar is die generatie van 55 en ouder.

  • Dirk schreef:

   He Willem, het kan ook anders

   Ik heb een schoonzoon en een zoon als ik die hier over vertel worden ze toch kwaad dat ik me door al dat “fake news” hier laat beïnvloeden. En ik ben al wel 55+

   • Willem schreef:

    Ben zelf 62 dus me dunkt Dirk, ik trap ook niet in fake nieuws althans ik kijk allang geen gewone tv meer, of ik daar wijzer van geworden ben weet ik niet maar in ieder geval niet dommer.

   • Janszn schreef:

    Ben bijna 80. Een normaal denkend mens voelt aan zijn theewater dat genoemde temp op Antarctica gtote onzin is. Die Munnike noemt zichzelf wetenschapper. Gebakken lucht. Deze mensen maken zichzelf met hun klimaat geilheid zo belachelijk. Hij zal altijd een nepperd zijn.

  • Philip schreef:

   Zoals Dirk al aan geeft, je kunt niet al de ouderen over de zelfde kan scheren, het zijn vaker jongeren (toch in mijn omgeving) die alles klakkeloos aannemen wat de mainstream media verkondigd.
   Dan heb ik het nog niet over de indoctrinatie op de scholen, dat was in mijn tijd toch wel wat anders dan nu het geval is.
   Vaak moet ik mijn jonge neefjes en nichtjes er op wijzen dat het allemaal niet waar is of dat het allemaal zo geen vaart loopt 😉

   Er zijn nog wakkere mensen op deze wereld, alleen worden we afgeschilderd als idioten en of complot theoristen!!

   • Willem schreef:

    Daarom typte ik ook “een groot deel van de bevolking dit allemaal voor zoete koek slikt” Niet allemaal natuurlijk maar een groot deel kijkt nos en gelooft de nos dat verzin ik niet dat hoor ik van de mensen waar ik wel eens mee praat in mijn (nou mijn, ik huur) flatgebouw voor 55 plussers

    • Philip schreef:

     Daarom dat ik ook schreef in mijn omgeving zijn het vooral de jongeren, de ouderen laten het meestal warm of koud, maar je hebt natuurlijk daar ook de uitzonderingen in.

     Het zijn niet alleen maar de Nederlandse zenders ( ik ben een Belg) het is gewoon de mainstream media in het algemeen.
     En als je dan zou weten dat er vele politici in die bestuursraden zitten, dan weet je genoeg;)

     Het is een gevecht die ik al jaren voer, zowel op het internet als in mijn privé en werk omgeving…maar het is een gevecht dat ik heb opgegeven…zucht!!

   • Rob schreef:

    @Philip. Toen ik vroeger stage moest lopen voor e opleiding deed ik het precies zoals ik het op school leerde. Er kwam een medewerker van dat bedrijf naar me toe en die vroeg “wat ben jij aan het doen”. En het eerstvolgende wat hij zei was “om te beginnen moet je alles vergeten wat je op school hebt geleerd”. Niet het werk op zich natuurlijk maar wel de manier waarop dat werk werd gedaan. In de praktijk is alles anders dan op school geleerd wordt. De MSM vertellen ook niet hoe het werkelijk zit, die brengen alleen scripts zoals het hen wordt opgedragen en dat is niet de werkelijkheid. Die jonge generaties weten nog lang niet hoe de wereld in elkaar steekt dus die zijn gemakkelijke doelwitten. Alhoewel er toch ook al berichten zijn geweest over jongeren die al door hebben hoe indoctrinerend school is.

    • Philip schreef:

     Helemaal mee eens, zelf heb ik in school altijd meegekregen dat praktijk geen theorie is en omgekeerd.
     Vroeger als ik van school kwam (afgestudeerd) dacht ik veel te weten, over mijn vak wel ja, maar niets over het leven, dat leer je door te leven, vallen en opstaan.

     Mijn motto nu: ouder, grijzer, wijzer, dwijzer.

     PS: dwijs is niet dwaas maar koppiger 😉

  • Jerry schreef:

   Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat het dragen van een fietshelm wel degelijk zin heeft. Ben je wel eens met je hoofd a 20 kmpu tegen een betonnen muur aangereden…?

 • mike schreef:

  Wat een verschrikkelijke charlatans! Deze mensen zouden voor straf naar de zuidpool verbannen moeten worden. In hun t-shirt en korte broek! Het is er immers toch lekker weer…

  • Lambertus schreef:

   Wat nou t-shirt en korte broek…. gewoon in hun blote kont! Puur natuur zoals het het linksgroene betaamt. Ze laten ons tenslotte massaal straks in de kou staan.

 • Johan schreef:

  Wie kijkt er nog NOS journaal… dat is al sinds de jaren tachtig vorige eeuw met de dreiging koude oorlog een totaal niet onafhankelijk medium. Wij hebben jaren geen kabel tv of abo meer. Missen? Nee, zonder die NPO onzin is ons leven een stuk beter.

  • vladi schreef:

   heel veel mensen kijken NOS en zijn goed van vertrouwen.
   het onze ethische plicht om deze mensen wakker te maken.

   ben benieuwd of FvD het kartel hiermee om de oren slaat.

   fff

 • Elise schreef:

  Agenda21/30! Is een satanisch gedrocht. Niks met natuur te maken.
  De aarde zelf bestaat uit 5 basiselementen: Water(zee,rivieren enz.), vuur(vulkanen enz), aarde(zand enz.), hout(natuur), ijzer/oer.
  Via het element ijzer(technologie en kennis van de natuurgeheimen) neemt men alles over. En zo wordt de NWO opgezet.
  Zie pomoboro bol bij het Vaticaan. Bestaat uit 2 werelden: 1 aarde en 1 technische aarde.
  Het geloof(het instituut) stond eerst voor de natuur/mens/ethische. Is nu overgestapt over naar een nepwereld.
  De zeven zegels sluit hierbij aan. Is trouwens in de oorsprong niet christelijk, maar de oorsprong ligt in bij tenach. enz.
  Het plan is door mensen bedacht en dus kan dit plan ook gewoon de prullenbak in!
  Natuur(ik zie dat als god) is spontaan en trekt zichzelf in balans. Neemt daar zijn eigen tijd voor. Alles wat men toevoegt, daarop zal de natuur reageren. Zo ook zijn alle levende levens uniek.(geen eenheidsworsten) Wat ze nu aan het doen zijn: pure zelfvernietiging van de mens en natuur.
  Grappig, maar ook dit staat beschreven in de heilige boeken. Men vereert de verkeerde/valse god.(de mens blijft altijd ondergeschikt aan de natuur) Je kunt de natuur niet overheersen!
  Mijn conclusie: Onnodige technologie opdoeken.(wel gebruiken voor echte natuurvriendelijke oplossingen) Weer alle zintuigen gebruiken.(alleen zo blijf je gezond/menselijk) Gewoon weer spontaan leven. Systeem aanpassen, zodat we weer gezond/normaal kunnen leven. Laat de natuur weer echt de baas zijn! Die trekt de boel toch wel weer in balans op zijn/haar tijd.
  Eigenlijk is het allemaal heel simpel.

 • IIS schreef:

  Klimaathysterie, kunstmatig opgepompte beurzen, gemanipuleerde rentestanden, schuldenbergen, gepropageerde massa-immigratie, viruswaanzin, mediacontrole, zio-puppet politici, het heeft alles maar één doel, namelijk de weg naar totale controle over de slaven, de weg naar een mondiale NWO regering. “1984” is daarbij vergeleken een lachertje en kinderspel. Mijn gedachte is hoeveel miljarden mensenlevens zijn daarbij overbodig en moeten omgebracht worden?

 • Henk schreef:

  Als ze flauwel en onzin verkopen dan opdoeken met dat NOS journaal , dat is iets waar we niet op zitten te wachten .
  NOS journaal behoort onafhankelijk nieuws te brengen daar word voor betaald . Als het bull sh*t gaat verkopen weg ermee .

 • Bas van Stapelberg schreef:

  NOS journaal is na het in de doofpot stoppen van duizenden aanrandingen en verkrachtingen tijdens oud en nieuw door de parels 3 jaar terug in Duitsland compleet door de mand gevallen. Geldt tevens voor alle grote zenders in Europa. NOS, ARD, ZDF,WRD, BRT,VRT, RTL, allemal kregen zij vanuit het kantoor van Merkel de opdracht om hier niets over uit te zenden. Keiharde feiten die zo snel mogelijk in de doofpot werden gestopt. Ieder weldenkend mens kon vanaf toen met zekerheid de conclusie trekken dat we niet leven in een democratie waarbij de pers een poortwachtsfunctie objectief zou moeten uitoefenen. De officiële media staan voor 100 % onder invloed van de EU multinationals. We leven in een dictatuur van de elite, dat is de realiteit en ach de NOS het is een schandvlek voor de journalisten die tijden hun werk om het leven kwamen.

 • René schreef:

  Jammer dat het niet opwarmt op Antartica, ik had daar samen met een groep pinquins druiven willen gaan telen om een lekker Witte Antartica Wijn op de markt te brengen.

  Het business model ligt klaar, nu het klimaat nog dat was een risico in m’n projectplan maar het KNMI zij dat ik me geen zorgen hoefde te maken.

 • Philip schreef:

  Voor de mensen, dit gaat over het uiterst punt je van de Zuidpool zoals je zelf in het huidige nieuwsbericht ook kunt lezen.
  Natuurlijk geld dat niet voor de gehele zuidpool en is zelfs niet zo abnormaal, alleen de mainstream media maakt er (Bewust/propaganda) een puinhoop van!!

  The 850mb (1.500m) temperature analysis from the GFS model reveals an abnormally warm airmass situated over the Antarctic Peninsula. The rest of Antarctica is reasonably very cold, but the entire “horn” and the peninsula are under a warm wave. The temperature anomaly reveals the airmass being more than 10°C warmer than normal.

  https://www.severe-weather.eu/global-weather/antarctica-absolute-warmest-record-fa/

  Het volgende bericht gaat over de noordpool, dus moest de mainstream media weer afkomen met leugens en propaganda dat het ijs afneemt of nog nooit zo laag was…dan weet je nu wel beter!!

  *Rapid ICE growth* Arctic sea ice reaches the largest early February ice area in the past 11 years! It even exceeds the 2001-2010 average size

  https://www.severe-weather.eu/global-weather/arctic-sea-ice-extent-largest-february-fa/

 • Matt schreef:

  Het gaat er weer heet aan toe! (klimaat discussie).

 • De juiste temperatuur schreef:

  Ja, de nos is weer aardig fak*; luister en kijk hier naar correcte cijfers en grafieken.
  En haal daarvoor de spaties weg in het webadres, die heb ik geplaatst anders reageert het systeem meestal met grote afbeeldingen, erg onrustig.
  https:// www. youtube.com/ watch?v=j2vvgXFmVKw
  My Valentine’s Day Gift To Climate Alarmists Tony Heller febr. 2020

 • Steven schreef:

  Ze vermelden ook nooit als er ergens in de wereld een KOUD RECORD gebroken wordt.. want dat past natuurlijk niet in het opwarmings plaatje die Nederland aan zijn burgers wil laten zien. Alleen als het ergens warmer wordt dan normaal, dan wordt er graag wat woorden over vermeld in het journaal. En zelfs dan blijken ze nog te liegen.
  Linkt tyfus zooitje…..
  Nederland wil de hele wereld redden… iedereen blijft lekker kolencentrales bijbouwen en van alles meerrrr.. maar in Nederland wordt alles afgeschaft om u al uw geld uit de zak te trekken!
  Hetzelfde met al die zogenaamde vluchtelingen… de hele wereld moet hier maar naartoe komen om de blanke bevolking uit de weg te ruimen…
  We leven tegenwoordig tussen gigantisch gestoorde idioten in Nederland. We laten on alles afpakken en ons zelfs uitmoorden! wat een VOLK!

 • x

  Check Also

  nos

  ‘NOS is de grootste complotzender in Nederland’

  YouTube heeft – waarschijnlijk tot grote vreugde ...

  nos

  NOS kampt met bedreigingen: ‘Dat krijg je als je onbetrouwbaar nieuws brengt’

  De satellietwagens waarmee de NOS door het ...

  >