Buitenland

NOS krijgt internet over zich heen na ‘recordtemperatuur’ op Antarctica: ‘Puur burgerbedrog’

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vrijdag meldde de NOS dat het ergens op Antarctica warmer was geworden dan 20 graden. Dat zou voor het eerst zijn gebeurd.

Bij het stukje schiereiland dat uitsteekt richting Zuid-Amerika werd een temperatuur van 20,7 graden gemeten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Een dergelijke temperatuur op Antarctica is volgens NOS-weerman en klimaatwetenschapper Peter Kuipers Munneke ‘niet los te zien van dat het daar warmer wordt’.

Föhn

Op social media maakte het bericht veel los. Een greep:

Gert-Jan van Ulzen tweette: “Recordtemperatuur van plus 20 graden op Antarctica volgens de NOS en een zekere weer-meneer. En dan maar weer eens de feiten. Een föhnwind, zoals elk jaar in de zomer. Op het meest noordelijke puntje van de Zuidpool.”

Bastiaan W. noemt ook de föhn, een warme wind in het gebied: “Wees gerust, het is er niet de hele dag 20 graden Celsius, het was slechts de hoogste föhnwindpiek die in jaren gemeten is. Het is er nu circa 0 graden.”

Puur burgerbedrog

“Typisch NOS!” schrijft Trappist. “De kop is weer op z’n minst twijfelachtig te noemen. ‘Het gebied is een beetje een vreemde eend in de bijt in tegenstelling tot de rest van Antarctica, waar nauwelijks opwarming is te zien, nuanceert Kuipers Munneke’ is bewust achterwege gelaten in de kop?”

Trappist vervolgt: “Alleen maar vertellen dat er boven de 20 graden is gemeten op een eilandje bij Antarctica, maar niet erbij vertellen dat er voor de rest van het continent nauwelijks opwarming te zien is. Puur burgerbedrog. Bedriegers!”

4000 kilometer

Hulswood voegt toe: “Nee, fake news NOS, die 20 graden is gemeten op Seymour Island, dat behoort tot Antarctica, maar ligt 4000 kilometer (!) van de zuidpool, net als Denemarken ten opzichte van de noordpool.”

Ook Drs. Vincent wijst op de afstand: “Die temperatuur werd gemeten op circa 4000 kilometer van de zuidpool, maar omdat de meetplek tot Antarctica gerekend wordt, verklaren jullie die geldend voor precies dat deel waaraan bijna iedereen denkt als het over Antarctica gaat. NOS is nepnieuws.”

KOUD!

Richard de Boorder vat in een tweet samen: “Voor de mensen die alleen NOS kijken en die iets begrepen van een graad of 20 warmer op Antarctica. Dat is een uiterst puntje waar warme winden zijn boven de oceaan veroorzaakt door lage activiteit van de zon, ook reden van onze warmer zomers. De rest van Antarctica is KOUD!”

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
4 jaren geleden

Had iemand iets anders verwacht van de Nos en alles wat ermee samen hangt? Het probleem is dat een groot deel van de bevolking dit allemaal voor zoete koek slikt en blijft slikken voornamelijk veel ouderen. (nee ik niet al ben ik oud) Spreek ze wel eens in de seniorenflat, Baudet vinden ze niks en het klimaat vinden ze erg, zien een keer een programma over fietshelmen is gevaarlijk en ze zetten allemaal een fietshelm op, het ziet er niet uit en slaat ook nergens op. Maar zo beïnvloedbaar is die generatie van 55 en ouder.

mike
mike
4 jaren geleden

Wat een verschrikkelijke charlatans! Deze mensen zouden voor straf naar de zuidpool verbannen moeten worden. In hun t-shirt en korte broek! Het is er immers toch lekker weer…

Johan
Johan
4 jaren geleden

Wie kijkt er nog NOS journaal… dat is al sinds de jaren tachtig vorige eeuw met de dreiging koude oorlog een totaal niet onafhankelijk medium. Wij hebben jaren geen kabel tv of abo meer. Missen? Nee, zonder die NPO onzin is ons leven een stuk beter.

Elise
Elise
4 jaren geleden

Agenda21/30! Is een satanisch gedrocht. Niks met natuur te maken.
De aarde zelf bestaat uit 5 basiselementen: Water(zee,rivieren enz.), vuur(vulkanen enz), aarde(zand enz.), hout(natuur), ijzer/oer.
Via het element ijzer(technologie en kennis van de natuurgeheimen) neemt men alles over. En zo wordt de NWO opgezet.
Zie pomoboro bol bij het Vaticaan. Bestaat uit 2 werelden: 1 aarde en 1 technische aarde.
Het geloof(het instituut) stond eerst voor de natuur/mens/ethische. Is nu overgestapt over naar een nepwereld.
De zeven zegels sluit hierbij aan. Is trouwens in de oorsprong niet christelijk, maar de oorsprong ligt in bij tenach. enz.
Het plan is door mensen bedacht en dus kan dit plan ook gewoon de prullenbak in!
Natuur(ik zie dat als god) is spontaan en trekt zichzelf in balans. Neemt daar zijn eigen tijd voor. Alles wat men toevoegt, daarop zal de natuur reageren. Zo ook zijn alle levende levens uniek.(geen eenheidsworsten) Wat ze nu aan het doen zijn: pure zelfvernietiging van de mens en natuur.
Grappig, maar ook dit staat beschreven in de heilige boeken. Men vereert de verkeerde/valse god.(de mens blijft altijd ondergeschikt aan de natuur) Je kunt de natuur niet overheersen!
Mijn conclusie: Onnodige technologie opdoeken.(wel gebruiken voor echte natuurvriendelijke oplossingen) Weer alle zintuigen gebruiken.(alleen zo blijf je gezond/menselijk) Gewoon weer spontaan leven. Systeem aanpassen, zodat we weer gezond/normaal kunnen leven. Laat de natuur weer echt de baas zijn! Die trekt de boel toch wel weer in balans op zijn/haar tijd.
Eigenlijk is het allemaal heel simpel.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x