Archeologie

De psychedelische mysteriecultus en de oude Grieken

Help door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Mysteriën van Eleusis was een populaire mysteriecultus die te Eleusis in het Griekse Attika met vele geheimzinnige gebruiken verbonden feesten werd gevierd.

De feesten werden gevierd ter ere van godin Demeter, haar dochter Persephone en Dionysos, die de mysteriën van de naam lakchos droeg.

Op een dag werd Persephone gevangen genomen door Hades. Om andere Griekse goden te dwingen Persephone te redden uit de onderwereld veroorzaakte Demeter een wereldwijde droogte.

Kykeon

Vervolgens gaf Zeus Hades de opdracht Persephone vrij te laten. De mysterieuze groep bestond bijna 2000 jaar en strekte zich uit van de Myceense tradities rond 1500 voor Christus tot de duistere eeuwen. De meeste Mysteriën van Eleusis zijn niet bewaard gebleven. De geheimen gingen naar verluidt over verborgen fysieke objecten.

Het belangrijkste ritueel voor de leden van de groep was een tiendaagse reis naar Eleusis waarbij kykeon werd gedronken. Deze dunne pap bestond uit gort, geweekte gerst aangelengd met water en kruiden. Het drankje bevatte waarschijnlijk ook een psychoactief ingrediënt.

Moederkoorn

De moederkoorn, een schimmel die op rogge, tarwe en gerst groeit, produceert ergometrine en lyserginezuuramide (LSA) waar LSD van wordt gemaakt. Na het drinken van kykeon begon de deelnemer aan het laatste gedeelte van de reis waarbij de meest geheime aspecten van het mysterie werden ontrafeld. Velen ervoeren visioenen van het oneindige leven.

De invloed van psychedelische middelen hielp de Mysteriën van Eleusis bijna 2000 jaar bestaan. Net zoals vele andere mysteriecultussen in die tijd verdwenen de rituelen van Eleusis na de opkomst van het christendom en de christelijke keizers van Rome.

Katholicisme

De Sarmatianen, een Iraans volk in de klassieke oudheid, plunderden in het jaar 170 de tempel van Demeter op het eiland Naxos in de Egeïsche Zee.

De Romeinse keizer Marcus Aurelius repareerde de tempel waarna keizer Theodosius I de restanten van de tempels van Eleusis tussen 392 en 395 vernietigde en het katholicisme introduceerde.

Bron: Io9.com

Gerelateerd: Subliminale boodschappen tijdens de Olympische Spelen

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x