Buitenland

De andere kant van het verhaal – Interview met Assad (video)

Help mee door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Syrië is een Russische legereenheid aangekomen om het land te steunen, melden verschillende Russische persbureaus.

Rusland is één van de belangrijkste bondgenoten van president Bashar al-Assad en stemde herhaaldelijk tegen een VN-resolutie over Syrië.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In de Syrische havenstad Tartous is een Russische antiterreureenheid aangekomen, liet persagentschap Interfax weten. Het regime van Assad wil zo een einde maken aan het geweld in Syrië. De aanwezigheid van Russische troepen in het land is een duidelijk teken dat de regering in Moskou Assad steunt, aldus veiligheidsexpert Mark Galeotti.

Speciale eenheden

De Russische ambassade in de Verenigde Staten en de Russische ambassadeur bij de VN wilden geen commentaar geven. Afgelopen week zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov dat Rusland niet van plan was om troepen naar Syrië te sturen.

De Russische minister van Defensie Anatoly Serdyukov ontkende berichten dat Russische speciale eenheden in Syrië opereren. Hij zei wel dat technische adviseurs van het Russische leger in het land actief zijn.

Interview

Woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland zei dat de Amerikaanse regering niet op de hoogte was van de aanwezigheid van Russische troepen in Syrië en weigerde verder commentaar te geven.

Voor ABC News nam Barbara Walters een interview af met de Syrische president Bashar al-Assad. Niet alleen wordt de andere kant van het verhaal duidelijk, ook blijkt dat Assad een vriendelijke, welbespraakte man is en onterecht door de westerse media wordt afgeschilderd als een oorlogsmisdadiger.

Bron: Abcnews.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x