Buitenland

De andere kant van het verhaal – Interview met Assad (video)

Help door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Syrië is een Russische legereenheid aangekomen om het land te steunen, melden verschillende Russische persbureaus.

Rusland is één van de belangrijkste bondgenoten van president Bashar al-Assad en stemde herhaaldelijk tegen een VN-resolutie over Syrië.

In de Syrische havenstad Tartous is een Russische antiterreureenheid aangekomen, liet persagentschap Interfax weten. Het regime van Assad wil zo een einde maken aan het geweld in Syrië. De aanwezigheid van Russische troepen in het land is een duidelijk teken dat de regering in Moskou Assad steunt, aldus veiligheidsexpert Mark Galeotti.

Speciale eenheden

De Russische ambassade in de Verenigde Staten en de Russische ambassadeur bij de VN wilden geen commentaar geven. Afgelopen week zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov dat Rusland niet van plan was om troepen naar Syrië te sturen.

De Russische minister van Defensie Anatoly Serdyukov ontkende berichten dat Russische speciale eenheden in Syrië opereren. Hij zei wel dat technische adviseurs van het Russische leger in het land actief zijn.

Interview

Woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland zei dat de Amerikaanse regering niet op de hoogte was van de aanwezigheid van Russische troepen in Syrië en weigerde verder commentaar te geven.

Voor ABC News nam Barbara Walters een interview af met de Syrische president Bashar al-Assad. Niet alleen wordt de andere kant van het verhaal duidelijk, ook blijkt dat Assad een vriendelijke, welbespraakte man is en onterecht door de westerse media wordt afgeschilderd als een oorlogsmisdadiger.

Bron: Abcnews.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x