Universum

Venus vertoont gedrag van komeet

Help door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De ionosfeer van de planeet Venus puilt aan de achterzijde net zoals de staart van een komeet als een ballon naar buiten, zo meldt de ESA.

De aarde heeft een sterk magnetisch veld en een vrij stabiele ionosfeer, maar Venus heeft geen inwendig magnetisch veld zodat de vorm van zijn ionosfeer afhangt van de interactie met de zonnewind.

De Venus Express heeft voor het eerst de invloed van een zeer lage druk van de zonnewind op de ionosfeer van een planeet zonder magnetisch veld aangetoond.

Collectieve geheugen

De sonde legde vast hoe de ionosfeer van de planeet als de staart van een komeet langs de nachtzijde van Venus naar buiten puilde. Binnen een half uur tot een uur nadat de druk van de normale zonnewind afnam begon de ionosfeer de vorm van een traan te krijgen.

De Russische publicist Immanuel Velikovsky sprak in zijn boeken Werelden in botsing (1950) en Aarde in beroering (1955) over het langs de aarde scheren van een komeet, die zich vervolgens in een permanente baan om de zon heeft gevestigd en nu bekend is als de planeet Venus. Hij voegde toe dat verschillende rampen van kosmische aard in het collectieve geheugen van de mensheid zijn gegrift en de bron vormen van diverse mythen.

Haaks

Hij beweerde verder dat de oppervlaktetemperatuur van Venus zeer hoog zou liggen, in de honderden graden Celsius boven nul. Dit stond destijds haaks op de algemeen geaccepteerde inzichten over Venus. In 1962 stelde de ruimtesonde Mariner 2 vast dat de oppervlaktetemperatuur van Venus ongeveer 400 graden Celsius bedraagt.

Velikovsky kwam op basis van allerlei geschriften, inscripties en monumenten bovendien tot de conclusie dat de Egyptische chronologie zoals die algemeen aanvaard wordt, niet correct is. De academische wereld heeft altijd ongewoon fel gereageerd op de theorieën van Velikovsky.

Bron: Esa.int

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
DeDenker
DeDenker
9 jaren geleden

ze willen weer een doomsday inbrengen YAY lol

jules
jules
9 jaren geleden

Zie ik daar nou golven aan het eind van het filmpje? Heeft lava de juiste viscositeit voor zulke korte golven?

JohnDoe
JohnDoe
9 jaren geleden

Zo te zien gebruiken ze bij Nasa ook een ouwe schoen om te filmen.. 30 seconden grijs, wat moet je hier nou mee ?.

Kees Chinees
Kees Chinees
9 jaren geleden

@jules, lava? Waar heb jij het in vredesnaam over?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Venus_(planeet)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x