Homepagina » Mens en Dier » ‘Supermens’ redt man uit brandende auto
'Supermens' redt man uit brandende auto

‘Supermens’ redt man uit brandende auto

In de Amerikaanse staat Minnesota heeft een 52-jarige man een automobilist uit een brandende auto gered door het portier te verbuigen. Volgens de politie beschikte de man over ‘bovennatuurlijke krachten’, zo schrijft de Minneapolis Star Tribune.

Bob Renning zette zijn auto op de snelweg in New Brighton aan de kant om iemand uit een brandende auto te helpen. Renning rende naar de auto en verboog het portier door aan de bovenkant de deur te trekken. Hij wist de automobilist uit de auto te bevrijden.

Agent Zachary Hill sprak vol lof over de buitengewone heldendaad van Renning, die voor de National Guard werkt. “Hij heeft een afgesloten deur van een brandende auto voor de helft verbogen om de man te bevrijden. Dat is een buitengewone daad,” zei hij.

De bestuurder van de auto die in brand was gevlogen, Michael Johannes, kwam er vanaf met een lichte rookvergiftiging en enkele snijwonden. Waar kwamen deze krachten plotseling vandaan? Wat gebeurt er in het lichaam in dit soort situaties?

In een artikel van Scientific American uit 2009 valt te lezen dat de angstreactie van het lichaam verantwoordelijk wordt gehouden voor deze bovennatuurlijke krachten. “Onder acute stress, geeft het sympathische zenuwstelsel het lichaam een seintje om zich schrap te zetten. Er wordt cortisol en adrenaline in de bloedstroom gedumpt, waarna de bloeddruk en hartslag pieken. De spieren worden voorzien van extra zuurstof en energie.”

Maar de zender KARE meldde dat Renning de bovennatuurlijke krachten dankte aan zijn hart, niet aan angst. Wat hij hiermee bedoelde is niet helemaal duidelijk. Volgens een neuroloog zijn de krachten niet alleen te verklaren aan de hand van adrenaline. “Angst, vermoeidheid en pijn voorkomen dat we in het dagelijks leven over buitengewone krachten beschikken. Bij de vecht-of-vluchtreactie worden mensen plotseling zeer actief en draagt de stressrespons van het hele lichaam bij aan de bovenmenselijke kracht.”

Het lichaam produceert op het doorslaggevende moment endorfines, waardoor de persoon zich goed voelt en zeer gefocust kan blijven. Zelfs als dat betekent dat hij met zijn blote handen een deur moet verbuigen.

Sommige experts denken dat het lichaam in uitzonderlijke situaties toegang heeft tot energiereserves waar het normaal gesproken niet bij kan en in zulke gevallen geen greintje pijn meer voelt.

[StarTribune]


Vond je dit leuk? Deel het dan met anderen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Je hoeft echt geen supermens te zijn om zo’n deur op die manier te buigen. Als je er met je gewicht aan hangt buigt het al makkelijk. Ze hebben op dezelfde manier in mijn auto ingebroken. Ik ben dan ook supermens want ik heb de deur terug gebogen!

  19 likes
 2. Het is gewoon zo dat als er echt nood is een mens met natuurlijk een stoot adrenaline tot zoveel toe instaat is ! Daarna zak je in elkaar ! Maar op dat moment ben je beresterk ! Zelf een akkefietje gehad en was erg verbaast over mijzelf daarna was ik niets meer waard maar op dat ene moment was ik echt beresterk ! Gek maar waar !

  2 likes
  • ja je ben dan beresterk. Ikzelf had vorige week ineens een gat in mijn zolder. En dacht hoe kom ik daar aan? Bleek het aan de voetbalwedstrijd te hebben gelegen. Had wat te veel in het glaasje gekeken. En bij een doelpunt schoot ik ineens omhoog. Maar toch te gek van die man. Een held dus!!! 🙂

   4 likes
 3. De “knop” omzetten en gewoon doen. Zoals ze bij defensie zeggen; pijn is een emotie en emoties kan je uitschakelen. Niet echt een verwonderlijk bericht als je het mij vraagt…

  1 likes
 4. Vind dit een beetje onzin.. Ik heb dit wel eens voor de grap gedaan op een sloperij.. Ben je niet veel kracht voor nodig. Probeer maar eens, denk dat je zal schrikken..

  1 likes
 5. doet me denken aan dit op een of andere manier https://www.youtube.com/watch?v=47ZUI1TMoaU

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

pijn

Planten ‘schreeuwen’ het uit van de pijn als u ze snoeit. Wetenschappers doen opzienbarende ontdekking

Wetenschappers hebben ontdekt dat planten ultrasone ‘gilletjes’ ...

Deze studie laat zien hoe een populaire kunstmatige zoetstof de werking van je brein ernstig verstoort

Deze studie laat zien hoe een populaire kunstmatige zoetstof de werking van je brein ernstig verstoort

Onderzoek heeft onthuld dat aspartaam (E951) neurotransmitters ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.