Mens en Dier

‘Supermens’ redt man uit brandende auto

Help mee door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Amerikaanse staat Minnesota heeft een 52-jarige man een automobilist uit een brandende auto gered door het portier te verbuigen. Volgens de politie beschikte de man over ‘bovennatuurlijke krachten’, zo schrijft de Minneapolis Star Tribune.

Bob Renning zette zijn auto op de snelweg in New Brighton aan de kant om iemand uit een brandende auto te helpen. Renning rende naar de auto en verboog het portier door aan de bovenkant de deur te trekken. Hij wist de automobilist uit de auto te bevrijden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Agent Zachary Hill sprak vol lof over de buitengewone heldendaad van Renning, die voor de National Guard werkt. “Hij heeft een afgesloten deur van een brandende auto voor de helft verbogen om de man te bevrijden. Dat is een buitengewone daad,” zei hij.

De bestuurder van de auto die in brand was gevlogen, Michael Johannes, kwam er vanaf met een lichte rookvergiftiging en enkele snijwonden. Waar kwamen deze krachten plotseling vandaan? Wat gebeurt er in het lichaam in dit soort situaties?

In een artikel van Scientific American uit 2009 valt te lezen dat de angstreactie van het lichaam verantwoordelijk wordt gehouden voor deze bovennatuurlijke krachten. “Onder acute stress, geeft het sympathische zenuwstelsel het lichaam een seintje om zich schrap te zetten. Er wordt cortisol en adrenaline in de bloedstroom gedumpt, waarna de bloeddruk en hartslag pieken. De spieren worden voorzien van extra zuurstof en energie.”

Maar de zender KARE meldde dat Renning de bovennatuurlijke krachten dankte aan zijn hart, niet aan angst. Wat hij hiermee bedoelde is niet helemaal duidelijk. Volgens een neuroloog zijn de krachten niet alleen te verklaren aan de hand van adrenaline. “Angst, vermoeidheid en pijn voorkomen dat we in het dagelijks leven over buitengewone krachten beschikken. Bij de vecht-of-vluchtreactie worden mensen plotseling zeer actief en draagt de stressrespons van het hele lichaam bij aan de bovenmenselijke kracht.”

Het lichaam produceert op het doorslaggevende moment endorfines, waardoor de persoon zich goed voelt en zeer gefocust kan blijven. Zelfs als dat betekent dat hij met zijn blote handen een deur moet verbuigen.

Sommige experts denken dat het lichaam in uitzonderlijke situaties toegang heeft tot energiereserves waar het normaal gesproken niet bij kan en in zulke gevallen geen greintje pijn meer voelt.

[StarTribune]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jack
Jack
9 jaren geleden

Je hoeft echt geen supermens te zijn om zo’n deur op die manier te buigen. Als je er met je gewicht aan hangt buigt het al makkelijk. Ze hebben op dezelfde manier in mijn auto ingebroken. Ik ben dan ook supermens want ik heb de deur terug gebogen!

whatever
whatever
9 jaren geleden

De “knop” omzetten en gewoon doen. Zoals ze bij defensie zeggen; pijn is een emotie en emoties kan je uitschakelen. Niet echt een verwonderlijk bericht als je het mij vraagt…

chesterfield
chesterfield
9 jaren geleden

doet me denken aan dit op een of andere manier https://www.youtube.com/watch?v=47ZUI1TMoaU

pietje
pietje
9 jaren geleden

Het is gewoon zo dat als er echt nood is een mens met natuurlijk een stoot adrenaline tot zoveel toe instaat is ! Daarna zak je in elkaar ! Maar op dat moment ben je beresterk ! Zelf een akkefietje gehad en was erg verbaast over mijzelf daarna was ik niets meer waard maar op dat ene moment was ik echt beresterk ! Gek maar waar !

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x