Homepagina » Mens en Dier » “Stenen van Ica bewijzen dat mens op dinosaurussen reed”
"Stenen van Ica bewijzen dat mens op dinosaurussen reed"

“Stenen van Ica bewijzen dat mens op dinosaurussen reed”

Een groep creationisten uit de Amerikaanse staat Idaho is bezig geld in te zamelen voor een nieuw museum, dat bezoekers uitdaagt ‘kritisch na te denken over de geschiedenis van de aarde’. In de aankomsthal zal een replica van de Ark van Noach te zien zijn, aldus geoloog Doug Bennett.

Bezoekers kunnen voor zichzelf bepalen welke theorie het meest aannemelijk is en het beste aansluit op het bewijs dat we in de wereld om ons heen zien. “Geloof niet alles wat je te horen krijgt, denk voor jezelf. Denk kritisch na en vraag jezelf af of het logisch klinkt,” zegt Bennett in een promotiefilmpje.

“Ons doel is het presenteren van echte wetenschap die verborgen is gehouden voor het publiek,” zei paleontoloog Stan Lutz. “We hebben voorwerpen die zelfs de meest fervente aanhangers van de evolutietheorie niet kunnen verklaren.” Lutz doelt met name op de zogeheten stenen van Ica, die volgens hem bewijzen dat mensen en dinosauriërs hebben samengeleefd.

Lutz claimt dat de stenen minder dan 6000 jaar oud zijn, wat erop zou wijzen dat mensen en dinosauriërs naast elkaar leefden. “Als ze niet wisten hoe dinosaurussen eruitzagen, hoe konden ze deze dieren dan zo gedetailleerd in de stenen graveren?” vraagt hij zich af.

Dr. Javier Cabrera beweerde in 1974 dat de stenen afkomstig waren van een verloren beschaving. Volgens hem waren ze miljoenen jaren oud. Op de stenen stonden onder andere afbeeldingen van telescopen, hartoperaties en dinosaurussen.

De Franse auteur Robert Charroux schreef dat de stenen ooit onderdeel waren geweest van de bibliotheek van Atlantis. Eind jaren negentig maakte een televisieploeg beelden van een indiaan die een Ica-steen maakte. Dezelfde indiaan zei dat hij een groot deel van de verzameling van Cabrera had gemaakt. Cabrera heeft altijd volgehouden dat zijn collectie echt was.

Lutz stelt dat het Northwest Science Museum beschikt over authentieke Ica-stenen. “Deze steen bevat bijvoorbeeld een afbeelding van een man die op een Triceratops rijdt,” zei hij. “We hebben stenen met tenminste 14 dinosaurussoorten die allemaal zeer nauwkeurig zijn weergegeven.”

[RawStory]


Vind je deze info goed? Deel het dan met anderen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. Over duizend jaar vind men een afdruk van Nils Holgersson en geloofd men dat wij daadwerkelijk op ganzen reden en vlogen 😀

  17 likes
 2. Jammer dat er telkens weer “debunkers” zijn die een afwijkende mening torpederen en met een minachting die dermate groot is dat deze figuren zichzelf aan het hoofd van “de “zekerheids” keten plaatsen.
  Zij doen niets anders dan een mening, van wie dan ook, de grond in boren en, helaas, ook de neiging hebben om onrust onder de commentaren te genereren.
  Heb het idee dat alles wat niet overeenkomt met de “geldende denkwijze” met volle overtuiging bestreden moet worden, het hokjes plaatsen is erg hoog in de hedendaagse samenleving, hoewel “samenleving” die bestaat op dit moment ook niet echt meer.
  Geef een ieder het recht op zijn/haar mening cq overtuiging en corrigeer niet steeds.
  Zelfs zo’n verhaal als boven wordt op voorhand de grond ingeboord door diverse lieden.
  Mocht het zo zijn dat bovenstaande niet correct is dan valt dat vanzelf door de mand, mocht het echter wel op waarheid berusten dan zullen wij over een paar jaar vanzelf de uitkomst daarvan lezen.
  Het is gericht op “eigen denken en eigen mening” die niet erg op prijs gesteld wordt.
  Tja, een “vrij mens van denken” wordt heden ten dagen niet geaccepteerd, niet op het werk, niet in de wetenschap en zeker niet op politiekniveau.

  Jammer en gewoonweg erg zielig.

  23 likes
  • Lol, dat is wetenschap. Je moet altijd kritisch denken. Wetenschap is juist gebaseerd op vrije mening en ruim denken alleen moet je wel ff de fundamentele bewijzen op tafel leggen. Is niks vreemds aan.

   Zoek maar eens op YouTube baloney detection kit

   6 likes
   • En U denkt dat “wetenschap” momenteel nog berust op vrije mening en ruim denken?
    Vandaar dat de pharmareuzen proberen elke “wetenschapper” om te kopen met geld zodat hun rapporten gunstig uitkomen voor de big pharma.
    Professoren aan Universiteiten worden heden ten dagen onderzocht op plagiaat en/of vervalsen van uitkomsten ten gunsten van het product, medicijnen en of levensmiddelen.
    Leve de “vrije mening en ruime gedachten”.

    6 likes
  • Je vergeet de familie aan toe te voegen en er zitten zelfs erbij die het zelfde denken en zeggen zelfs,, sstttt men hoort en ziet alles tegenwoordig je kan beter je mond houden. (1 van deze personen is 78 jaar)

   0 likes
  • “Geef een ieder het recht op zijn/haar mening cq overtuiging en corrigeer niet steeds.”

   Wat gij niet wilt dat u geschiedt…..

   Een vrije mening propageren maar maar anders-denkenden niet accepteren…daar word ik nou heel onrustig van.
   Ik vond die gans overigens supergeinig.

   0 likes
 3. Grappig dat een stel religie aanhangers ze vragen om kritisch na te denken.

  18 likes
 4. Volgens http://nl.rael.org/home…. was de Ark van Noach een UFO.

  7 likes
 5. Weg gegooit geld zo’n inzameling voor een nieuw museum en waar niets ECHT BEWEZEN wordt.

  8 likes
 6. Twee maanden geleden is een van de meest vooraanstaande archeoloog in amerika op non actief gezet. Deze beste man beweerde een dino fossiel gevonden te hebben van 4200 jaar oud!! In het bot van de dino vond hij soft tissue, namelijk gewoon bloed. Volgens de gangbare theorieën is dit dus onmogelijk en heeft de universiteit waar hij werkte hem de laan uit gestuurd. Zo blijkt maar weer dat zelfs deze mensen de waarheid niet mogen vertellen.

  6 likes
 7. Er staat toch heel duidelijk: Eind jaren negentig maakte een televisieploeg beelden van een indiaan die een Ica-steen maakte.
  Waarom begin ik te vermoeden dat dit net lijkt op kabinet Rutte.. 🙂
  Iets vertellen en het andersom doen…wacht nog steeds op die 1000 euro…. 🙂

  4 likes
 8. Er wordt hier materiaal van Wikipedia aangehaald, gekopieerd (klik verloren beschaving).
  Terwijl je hier al vele malen hebt kunnen lezen dat Wikipedia onbetrouwbaar is en foute, zelfs expres valse informatie, bevat.

  3 likes
 9. Mensen zijn zo gretig te geloven wat een paar zogenaamde wetenschappers beweren.
  Een echte wetenschapper komt met onomstotelijk bewijs als DNA en niet een rotstekening.
  Bovendien geloof ik bijna niets meer wat uit Amerika komt.
  Als het waar is is dat geweldig,maar ze geloven daar ook in de Sasquatch,hekserij,en ufo’s die op de thee komen.
  Klinkt als een Hoax of publiciteitsstunt omdat ze zichzelf kapotgeleend hebben en nu wat willen verdienen.
  Daar is nu al meer bewijs voor dan voor de titel van deze topic.

  2 likes
 10. Voor diegene die direct alles als hoax bestempelen raad ik de volgende docu
  op YT aan. Met citaten van oa nobelprijswinnaars., bladen als Sience en Nature.
  ” The Young Age of the Earth – Documentary ” 1.16.00 min.

  1 likes
 11. kunt u wellicht het woord ‘bewijzen’ in de titel vervangen door ‘suggereren’?

  1 likes
 12. Het enige dat volgens mij nu bewezen is, is dat iemand op een (al dan niet oude) steen een afbeelding heeft gemaakt.
  Al wat je daaruit op wilt maken is giswerk.
  Dat geldt voor alle door mensen gemaakte afbeeldingen.

  Ik vind alle gissingen leuk maar om het nou bewezen te noemen?

  1 likes
 13. new atheist world order

  Kunstzinnige uitingen.

  0 likes
 14. Hoe kan je geloof hechten aan een boek als de bijbel, die door een aatal mannen in elkaar is gestoken, en gebruik maakten van dat deel van alle geschriften, waarmee ze het meeste macht konden uitoefenen? De rest, want er was nog veel meer, ze hebben maar een klein deel gebruikt, gebruikten ze niet omdat daar verhalen weer onderuit worden gehaald. Dus al die geschriften spraken elkaar ook nog eens tegen. Dus die bijbel is het woord van God? en….. er is een Mijneer God, er is een zoon van God, maar ik heb nooit iets gehoord over een Mevrouw God? Geld voor God een andere regel om een zoon te verwekken? Of heeft hij die, net als Adam, uit een homp klei geboetseerd? om daarna uit een rib van Adam Eva te maken?
  Hoe geloofwaardig is dit?

  0 likes
 15. Alleen al de aanname dat de inca´s niet van het bestaan van deze dieren afwist. Als je zelf iets heel hard wilt geloven dan sluiten ook deze figuren hun ogen voor andere mogelijkheden. Wat als de Inca´s wel op de hoogte waren van deze dieren, dan bewijzen die stenen spontaan niets meer, behalve van een vertelling van geschiedenis, of van een reconstructie van hoe zaken hadden kunnen zijn.

  Echter indien de Inca´s en dinosauriërs hadden we daar bewijzen voor gevonden om de doodsimpele reden, omdat ze dan gefokt werden en het logischer zou zijn, dat deze dieren met de Inca´s mee verhuisden, het uitsterven van een beschaving maakt niet dat hun kuddedieren ook uitsterven.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Vergeet Atlantis. Er ligt een verloren continent verborgen onder Europa

Vergeet Atlantis. Er ligt een verloren continent verborgen onder Europa

Wetenschappers hebben onder Europa een verloren continent ...

Archeologen stuiten op 2100 jaar oude 'iPhone' in Russisch Atlantis. Deze vindplaats is een wetenschappelijke sensatie

Archeologen stuiten op 2100 jaar oude ‘iPhone’ in Russisch Atlantis. Deze vindplaats is een wetenschappelijke sensatie

Archeoloog Pavel Leus dacht tijdens opgravingen op ...