Homepagina » Buitenland » Verkiezingsfraude Schotland: “Honderden ongetelde ja-stemmen gevonden”
Verkiezingsfraude Schotland: "Honderden ongetelde ja-stemmen gevonden"

Verkiezingsfraude Schotland: “Honderden ongetelde ja-stemmen gevonden”

De Schotse politie heeft een onderzoek ingesteld naar verkiezingsfraude tijdens het onafhankelijkheidsreferendum, nadat er een filmpje is opgedoken van een man die zegt een zak met ‘honderden’ ongetelde ja-stemmen in een prullenbak in Glasgow te hebben gevonden.

“Dit is verkiezingsfraude,” zegt de man in de video. Hij werd naar eigen zeggen door een anonieme beller op de zak gewezen. “Mensen hebben tijd gemaakt om naar het stembureau te gaan en nu komen ze erachter dat hun stem niet eens is geteld,” voegde hij toe.

Een woordvoerder van de Schotse politie vertelde aan Newsweek dat ‘ze op de hoogte zijn van het incident’ en dat er een onderzoek is ingesteld. Op 18 september jongstleden stemden de Schotten over onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. Vanuit het jakamp kwamen na de uitslag beschuldigingen van verkiezingsfraude naar voren. Een online petitie die oproept tot een hertelling van de stemmen is al meer dan 96.000 keer ondertekend.

Sinds het referendum is de steun voor de Scottish National Party (SNP), die voor onafhankelijkheid is, flink gestegen. Het aantal leden verdrievoudigde naar 75.000, wat de SNP de op twee na grootste partij in Groot-Brittannië maakt. In Edinburgh en Aberdeen gingen duizenden boze mensen de straat op. Ook op Twitter wordt een hertelling geëist.

De Schotse vicepremier Nicola Sturgeon sloot een tweede referendum niet uit. De SNP zal zich waarschijnlijk neerleggen bij de uitkomst van de volksstemming.

[Newsweek]


Vind je deze info interessant? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Stemmen is niet alleen vermoeiend, maar ook dom. Je hebt geen invloed op een eerlijke telling, politici doen altijd iets anders dan ze beloven, en daarna zeggen ze ook nog eens: “Jullie hebben ons zélf gekozen!”
  Kortom; nooit meer stemmen dus!

  en al die politici kielhalen

  14 likes
 2. Triest dat er nog steeds mensen zijn die denken dat ze door te gaan stemmen de uitslag kunnen beïnvloeden.

  15 likes
 3. Verkiezingsfraude gebeurd toch over de hele wereld?
  Lang leve de illusie van de eeuwige stembox. Ik moet er niks van hebben.

  11 likes
 4. If voting would change anything , they wouldnt let you ! George Carlin !

  7 likes
 5. Dit is nu wat ik bedoel met Randzaken die totaal niet belangrijk zijn maar die gemaakt worden door de Elite om jij en ik van de wijs te brengen.

  Dit zijn de zaken die je totaal moet negeren!!!!!!!!!!

  5 likes
 6. Dat mensen überhaupt nog stemmen op iets wat alleen maar bestaat uit leugens en bedrog zal voor mij altijd een raadsel blijven.
  Ik heb in mijn leven nog nooit gestemd, ben altijd tegen geweest, en dagelijks word aangetoond dat dit de juiste keuze was.

  Wij hebben als volk de absolute macht om onze zg. “Leiders” te laten zien dat wij het niet langer met hun eens zijn, heel simpel, door gewoon niet meer stemmen, pas dan raken zij hun macht en geloofwaardigheid kwijt, zolang wij dit niet doen zullen wij altijd dit soort situaties blijven tegenkomen.

  Hierbij komt nog het feit dat, omdat men ziet dat hier niets tegen wordt ondernomen, men zich steeds machtiger waant, in de handjes wrijft, en men de grenzen steeds verder uitbreidt…

  3 likes
 7. gewoon mensen vragen van andere landen ! die de stemmen willen tellen omdat zij geen binding hebben met deze landen worden de stemmen wel goed geteld denk ik .

  2 likes
 8. Nogal vaag dit. Wie is is die John Son of David, waarom verzint hij een achternaam? Is David de naam van zijn vader of refereert hij aan koning David? Wat voor beroep beoefent hij? Waarom zou iemand juist hem (kennelijk gewoon een willekeurige Schot) bellen over een zak met ‘ja’- stemmen die ergens in een vuilnisbak gevonden is en niet de politie? Waarom belt hij zelf de politie niet direct, maar zal hij dat ‘één dezer dagen wel even een keer gaan doen’? Beetje vreemd ook dat die stemmen nu pas gevonden worden, in een vuilnisbak? Worden in Schotland geen vuilnisbakken geleegd of slechts ééns in de drie weken? Als die formulieren van een stembureau komen, waarom zijn er dan twee met hele dikke stift ingevuld? Als ze van thuisstemmers komen, welke postbode heeft dan de moeite genomen om al die formulieren te sorteren, te verfrommelen en in een witte plastic zak ergens in een vuilnisbak te gooien, waar ze gevonden zouden kunnen worden? Vernietigen zou logischer zijn geweest. Als ze van zowel thuisstemmers als van een stembureau komen, hoe komen ze dan bij elkaar in een zak? Passen er wel honderden formulieren in die zak? Teveel vragen.

  1 likes
 9. Helemaal mee eens Garriet60, alleen zal dat pas gebeuren als wij voor de verandering met onze handen en voeten gaan stemmen. Hier in Nederland poogt de overheid het stemmen te automatiseren / digitaliseren, zodat men er lustig op los kan corrumperen zoals bij de staatsloterij, rekenkamer, zorgverzekeringen etc.

  1 likes
 10. Zolang er mensen zijn is er corruptie; het zit er in gebakken.

  1 likes
 11. IK ben er van overtuigd dat er fraude is gepleegd, echter ik ben er van overtuigd dat de Schotten nu beter af zijn, wat men namelijk niet aan de grote klok hangt is dat de linkse vrienden achter dit initiatief, in de toekomst ook bij de EUSSR willen, en zo hun laatste greintje zelfbestuur bij het grof vuil zetten, op het moment dat zij dan willen toetreden heeft men niet de mogelijkheid om de nu extreem gunstige door Engeland bedongen opt outs onderhandelen en zal men slaafs Brussel moeten volgen.

  Zelf bestuur voor Schotland is een goed iets,echter de stinknekken achter Schotland wilden vervolgens elk greintje vrijheid inruilen door lid te worden van de EUSSR, dan zouden ze dus vele malen slechter af zijn dan nu!

  0 likes
 12. Daarnaast elke verkiezingen gebeuren er in Nederland aken waar vooral de linkse partijen van profiteren, alles wordt gemeld, maar men weigert het zelfs maar te onderzoeken, in het ergste geval wordt foei gezegd, of zijn we de laatste verkiezingen en die ervoor al vergeten.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

d66

D66 als bedreiging van onze democratie. Martin Bosma sloopt partij van de jaknikkers

D66 morrelt aan vrijheid, democratie en burgerrechten, ...

zwitserland

EU-crisis: Zo bereidt Zwitserland zich voor op eigen ‘Brexit-moment’

Zwitserland houdt binnenkort een referendum over het ...