Buitenland

Verkiezingsfraude Schotland: “Honderden ongetelde ja-stemmen gevonden”

Help door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Schotse politie heeft een onderzoek ingesteld naar verkiezingsfraude tijdens het onafhankelijkheidsreferendum, nadat er een filmpje is opgedoken van een man die zegt een zak met ‘honderden’ ongetelde ja-stemmen in een prullenbak in Glasgow te hebben gevonden.

“Dit is verkiezingsfraude,” zegt de man in de video. Hij werd naar eigen zeggen door een anonieme beller op de zak gewezen. “Mensen hebben tijd gemaakt om naar het stembureau te gaan en nu komen ze erachter dat hun stem niet eens is geteld,” voegde hij toe.

Een woordvoerder van de Schotse politie vertelde aan Newsweek dat ‘ze op de hoogte zijn van het incident’ en dat er een onderzoek is ingesteld. Op 18 september jongstleden stemden de Schotten over onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. Vanuit het jakamp kwamen na de uitslag beschuldigingen van verkiezingsfraude naar voren. Een online petitie die oproept tot een hertelling van de stemmen is al meer dan 96.000 keer ondertekend.

Sinds het referendum is de steun voor de Scottish National Party (SNP), die voor onafhankelijkheid is, flink gestegen. Het aantal leden verdrievoudigde naar 75.000, wat de SNP de op twee na grootste partij in Groot-Brittannië maakt. In Edinburgh en Aberdeen gingen duizenden boze mensen de straat op. Ook op Twitter wordt een hertelling geëist.

De Schotse vicepremier Nicola Sturgeon sloot een tweede referendum niet uit. De SNP zal zich waarschijnlijk neerleggen bij de uitkomst van de volksstemming.

[Newsweek]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hoaxintelligence
Hoaxintelligence
8 jaren geleden

Verkiezingsfraude gebeurd toch over de hele wereld?
Lang leve de illusie van de eeuwige stembox. Ik moet er niks van hebben.

nostradamus
nostradamus
8 jaren geleden

Triest dat er nog steeds mensen zijn die denken dat ze door te gaan stemmen de uitslag kunnen beïnvloeden.

Pascal
Pascal
8 jaren geleden

Dit is nu wat ik bedoel met Randzaken die totaal niet belangrijk zijn maar die gemaakt worden door de Elite om jij en ik van de wijs te brengen.

Dit zijn de zaken die je totaal moet negeren!!!!!!!!!!

Captain Biff
Captain Biff
8 jaren geleden

Stemmen is niet alleen vermoeiend, maar ook dom. Je hebt geen invloed op een eerlijke telling, politici doen altijd iets anders dan ze beloven, en daarna zeggen ze ook nog eens: “Jullie hebben ons zélf gekozen!”
Kortom; nooit meer stemmen dus!

en al die politici kielhalen

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x